«Σκοτωμός» για την Ιερουσαλήμ! Παρέμβαση Μόσχας: Σταματήστε τώρα!


 Το Κρεμλίνο βλέπει διεθνιστικό δάκτυλο - Επικοινωνία με ΟΗΕ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες έκαναν έκκληση κατά την διάρκεια βιντεοκλήσης για τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, όπως δήλωσε το Κρεμλίνο.


«Υπό το φως της κλιμάκωσης της παλαιστινιακής-ισραηλινής σύγκρουσης, επισημάνθηκε ότι ο κύριος στόχος είναι να σταματήσουν οι βίαιες πράξεις και από τις δύο πλευρές και να διασφαλιστεί η ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού», τονίστηκε.


Παράλληλα,, όπως μεταδίδει το Russia Today, η Μόσχα προέτρεψε την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει επειγόντως τις βίαιες συγκρούσεις με Παλαιστίνιους, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας των Ισραηλινών παίρνουν σκληρά μέτρα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και, όπως ενημερωθήκατε από το el.gr, εξετάζουν το ενδεχόμενο μαζικής χερσαίαw επιχείρησης στην Γάζα.


Την Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ πραγματοποίησε κλήση με τον Μούσα Αμπού Μαρτζούκ, ανώτερο εκπρόσωπο της Χαμάς, της de facto κυβέρνησης στην Γάζα. Κατά την διάρκεια των συνομιλιών, ο Μάρζουκ προειδοποίησε για επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.


Το υπουργείο Εξωτερικών στην Μόσχα εξέδωσε αργότερα μια δήλωση που «τόνισε την σημασία της άμεσης λήξης της βίας, καθώς και του απαράδεκτου των επιθέσεων εναντίον αμάχων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τη θρησκεία τους».


Οι διπλωμάτες πρόσθεσαν ότι αυτό ισχύει και για «επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων τόσο στο ισραηλινό όσο και παλαιστινιακό έδαφος». Επιπλέον, επέμειναν ότι το Ισραήλ πρέπει να διατηρήσει το «status quo των ιερών τόπων της Ιερουσαλήμ» και να σταματήσει «αμέσως» όλες τις δραστηριότητες εγκατάστασης στις παλαιστινιακές περιοχές.


Η Μόσχα διαβλέπει πως υπάρχει διεθνιστικός δυτικός δάκτυλος στην ένταση της Ιερουσαλήμ και δηλώνει βροντερό «παρών» στην περιοχή, καθώς πλέον πρόκειται για μία υπερδύναμη, η οποία έχει λόγο ακόμα και για τα Ιεροσόλυμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :