Η βασική αρχή της εξαπάτησής μας από τις τράπεζες : Μας θεωρούν «δεδομένους» !!!

Μην προτρέχετε να κάνετε ό,τι σας λένε οι Εισπρακτικές ή οι Servicers των δανείων σας, πριν μας ρωτήσετε!
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε αρκετές περιπτώσεις εξαπάτησης δανειοληπτών όπου εισπρακτικές εταιρείες κάλεσαν δανειολήπτες στο τηλέφωνο και τους ενημέρωσαν ότι το δάνειό τους έχει φτάσει για παράδειγμα από €100.000 στα €170.000 (!) και ότι το FUND στο οποίο έχουν πωληθεί -και αυτοί το εκπροσωπούν για να τους βοηθήσει- θα τους κάνει ένα γενναίο κούρεμα της τάξεως των 70 με 80.000 ευρώ. (συνήθως 50% -70%).
Ο δανειολήπτης αναθαρρεί και αρχίζει να ρωτά διάφορα. Σκέφτεται ότι εδώ κάτι καλό υπάρχει, οπότε και ακούει τον υπάλληλο να του λέει: «Όλα καλά, αλλά για να προχωρήσει η πρόταση του Fund θα πρέπει να καταθέσετε 1000 ευρώ». Πηγαίνει στην τράπεζα, κάνει τη κατάθεση και μετά περιμένει… Αλλά δεν προχωρά τίποτα. ΤΕΛΟΣ!
Τι συνέβη;;; Απλά με την κατάθεση που κάνατε, βοηθήσατε αποτελεσματικότατα να λογιστικοποιηθούν οι εξωλογιστικοί τόκοι.
Να το εξηγήσουμε για να γίνει κατανοητό. Τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις που παρουσιάζουν καθυστέρηση άνω των 90 ημερών και αντίστοιχα 180 ημερών για τα στεγαστικά δάνεια με εξασφαλίσεις παύουν να δημιουργούν έσοδα γι’ αυτές και γι’ αυτό το λόγο σας ζητούν διακαώς να ρυθμίσετε για να μπορούν να λογίζονται τόκοι άρα και έσοδα γι’ αυτές. Για τα δάνεια αυτά, οι τόκοι τηρούνται «μη λογιστικοποιημένα», δηλαδή σε απλά βιβλία εκτός λογιστικής, εκτός εσόδων και άρα και εκτός πλάνου είσπραξής τους. Για τα δάνεια αυτά όταν ο δανειολήπτης θέλει να ρυθμίσει έχει το δικαίωμα να ζητήσει στο 100% την διαγραφή των μη λογιστικοποιημένων τόκων, των τόκων υπερημερίας Ν.4261/2014 άρθρο 150 και όχι πάγωμα όπως προτείνουν τα σχέδια ρυθμίσεων που σας προτείνουν οι τράπεζες, καθώς και διαγραφή οφειλών που λογίστηκαν από χρέωση ασφαλίστρων και λοιπών εξόδων
Αν λοιπόν σας κάνουν παρόμοιες προτάσεις, η αντιπρότασή σας οφείλει να είναι απλή και λακωνική: «Στείλτε μου στο email την προσυμβατική συμφωνία, για να την συζητήσω με τον Δικηγόρο μου στην Υπέρβαση»!!!
Προσοχή στις Παραγεγραμμένες Απαιτήσεις !!!
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/01/news-27012021.html
ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://ypervasitv.gr/blog/

loading...