ΕΝΑΣ ΑΤΟΛΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Μεθοδεύεται η αποστράτευση του Α΄ ΓΕΕΘΑ;

Χειρότεροι και ασεβέστεροι όλων οι κληρικοί…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Για δεύτερη φορά ο πολύθρυλούμενος και πολυαναμενόμενος κυβερνητικός ανασχηματισμός, ήταν μόνο παχιά λόγια περί φαγώματος υψηλών υπουργικών χαρτοφυλακίων, που είχαν πλήξει ανεπανόρθωτα – κατά γενική ομολογία – το κύρος και την αξιοπιστία (όσο μπορούσε να έχει) του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του κυβερνώντος κόμματος!

Τροφοδοτούσε το Μαξίμου τα αρεστά σε εκείνο Συστημικά ΜΜΕ, τα οποία είχε μπουκώσει με χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να παραπληροφορούν και να τρομοκρατούν για το θέμα της επιδημίας τον ελληνικό λαό, πως θα προβεί σε δομικό ανασχηματισμό, και προ του πρώτου κυβερνητικού ανασχηματισμού στις αρχές Αυγούστου 2020, αλλά και σε αυτόν που έκανε χθες 4 Ιανουαρίου 2021!

Και τελικά πάλι ήταν άνθρακες ο θησαυρός! Δηλαδή, όλος ο κακός χαμός έγινε προκειμένου να φαγωθούν, βλέποντας την πόρτα της εξόδου, ο αριστερός Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Σαμαρικός Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος;

Όσον δε αφορά τους δυο πρώτους, πολύ καλά έκανε που τους εκπαραθύρωσε ο Πρωθυπουργός! Για τον κύριο Κουμουτσάκο όμως έχουμε μερική ένσταση, γιατί ο Πρωθυπουργός ήθελε να βαρέσει το “γαϊδούρι” και εκείνος τα έβαλε με το σαμάρι! Αφού ο κύριος υπεύθυνος της ολοκληρωτικής αποτυχίας της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβερνήσεως είναι ο παραμένων Υπουργός στο Μεταναστεύσεως και του Ασύλου Νότης Μηταράκης! Ο οποίος προφανώς έχει “μπάρμπα στην Κορώνη” και παραμένει αμετακίνητος!

Το τέταρτο και τελευταίο ηχηρό θύμα αυτού του άχρωμου, άνοστου και άγευστου ανασχηματισμού, ήταν ο μέχρι χθες Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας, ο οποίος στα θέματα επικοινωνίας είχε πάρει κάτω από τη βάση και γι΄ αυτό υποβαθμίστηκε σε Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα αυτοδιοίκησης του Εσωτερικών!

Αλλά μόνο αυτοί ήταν οι αντιπαραγωγικοί Υπουργοί στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα;

Γιατί έμειναν αμετακίνητοι Υπουργοί για τους οποίους η ελληνική κοινωνία βγάζει αναφυλαξία και μόνο στο άκουσμα του ονόματός τους, από τις ανεπανάληπτες αστοχίες τους, που είχαν άσχημα επακόλουθα στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τη δικαιοσύνη και σε όσα ζητήματα αρμοδιότητας των υπουργείων που προΐσταντο και στα οποία εξακολουθούν να διατηρούν τα πολιτικά – κομματικά παράσημα;

Δηλαδή είναι επιτυχημένοι Υπουργοί, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Βασίλης Κικίλιας, η Λίνα Μενδώνη, ο Κώστας Τσιάρας, ο Κώστας Καραμανλής, ο Χάρης Θεοχάρης, ο Νότης Μηταράκης, η Νίκη Κεραμέως;

Έπαιξαν ρόλο στην παραμονή των παραπάνω στα συγκεκριμένα Υπουργεία οι εσωκομματικές πιέσεις που δέχτηκε ο Πρωθυπουργός από τους πρώην Πρωθυπουργούς Καραμανλή και Σαμαρά; Έπαιξαν ρόλο στη διατήρηση στο Υπουργείο Παιδείας της Νίκης Κεραμέως, οι υψηλές διασυνδέσεις που έχει αναπτύξει από τη συμμετοχή της στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ;

Το συμπέρασμα που εξάγεται λοιπόν είναι, ότι ο Πρωθυπουργός είναι ένας άτολμος και εξουσιασμένος Πρωθυπουργός!

Ο οποίος δεν τόλμησε να εκπαραθυρώσει από τα Υπουργεία τους, τους καθ΄ όλα επιτυχημένους Νίκο Δένδια (Εξωτερικών) και Νίκο Παναγιωτόπουλο (Εθνικής Αμύνης), παρ΄ ότι άλλες ήταν οι εντολές της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ! Αφού αυτοί οι δυο Υπουργοί είναι πολύ ενοχλητικοί στην υλοποίηση των γερμανικών επιδιώξεων! Όπερ σημαίνει ότι οι δυο Υπουργοί έχουν δημιουργήσει ισχυρές συμμαχίες πέραν του γερμανικού άξονα!

Έτσι έμεινε για άλλη μια φορά “μπουκάλα” ο “ατσαλάκωτος” Δημήτρης Αβραμόπουλος και θα περιμένει το επόμενο τραμ για να επιβιβαστεί!

Τέλος να επισημάνω, ότι η αναβάθμιση του δεξιού Μάκη Βορίδη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Υπουργείο Εσωτερικών, έγινε για να προετοιμαστεί το κόμμα της ΝΔ για τις επερχόμενες εκλογές! Που όπως έχω γράψει θα γίνουν εντός του 2021, με πιθανότερο τον μήνα Οκτώβριο, αφού όπως ελπίζει ο Πρωθυπουργός στο τέλος της Άνοιξης θα έχει τιθασεύσει “το θηρίο του κορωνοϊού” και θα έχει εκμεταλλευτεί τα οφέλη που θα του δώσει το τουριστικό Καλοκαίρι! Προκειμένου να αντιστρέψει το πολύ βαρύ κλίμα που υπάρχει στον ελληνικό λαό και κατά του ίδιου του Πρωθυπουργού, αλλά και κατά της ΝΔ γενικότερα!

Μεθοδεύεται η αποστράτευση του Α΄ ΓΕΕΘΑ;

Σάλο έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η κυβερνητική απόφαση για την μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στο πλαίσιο της καθιερωμένης δοξολογίας για το νέο χρόνο στην Μητρόπολη των Αθηνών!

Και δεν έπεισε κανέναν η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, που λέγει ότι η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη στις 30 Δεκεμβρίου και όπου αποφασίστηκε πως λόγω των περιοριστικών (;;;) μέτρων από την εξάπλωση του κορωνοϊού, έπρεπε να απουσιάζει το προβλεπόμενο άγημα της στρατιωτικής μουσικής!

Ο Στρατηγός Φλώρος, ο Α΄ ΓΕΕΘΑ, θωράκισε τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Πατρίδας μας μπροστά στην επιθετικότητα και τη βουλιμία του σατράπη ισλαμοφασίστα Ερντογάν, κρατώντας όρθια την αξιοπρέπεια της χώρας, αναβαθμίζοντας το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και αναδεικνύοντας το αξιόμαχο τους, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, συνέχεια της μειοδοτικής πολιτικής προηγουμένων πολιτικών και στρατιωτικών ηγεσιών, που στα χρόνια των Μνημονίων, τελευταία τους έννοια ήταν το αξιόμαχο του στρατού μας και η εκσυγχρόνιση του εξοπλισμού του καθώς και η αναβάθμιση του υπάρχοντος!

Ο Στρατηγός Φλώρος είναι γνήσιος πατριώτης στρατιωτικός και το έχει πολλάκις αποδείξει! Όμως δεν γνωρίζει από πολιτική και ακόμη πιο πολύ από πολιτικές ίντριγκες, δολοπλοκίες, αλλά και αλητείες!

Ο Στρατηγός Φλώρος από το ακέραιο του πατριωτικού στρατιωτικού του ήθους δημιούργησε πολιτικούς εχθρούς, από το περιβάλλον των “προοδευτικών”, του λεγόμενου “δημοκρατικού τόξου”, όπου ανήκει και ο περίγυρος του Μαξίμου!

Οι οποίοι όλοι αυτοί, θα ήθελαν να βρουν την ευκαιρία, την χαρά, ώστε να μπορούν στις κρίσεις του Μαρτίου να αποχαιρετίσουν τον Στρατηγό Φλώρο από τα υψηλά του καθήκοντα!

Γιατί ο Στρατηγός Φλώρος δεν ανήκει στην ΝΤΠ, δεν είναι υπέρ της Παγκοσμιοποιήσεως, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη!

Είναι έτσι επικίνδυνος και χαλάει τη μανέστρα τους! Θα πρέπει λοιπόν να πάψει να είναι αγνός και αφελής! Θα πρέπει να είναι υποψιασμένος, γιατί εχθρός επικίνδυνος δεν είναι αυτός που φαίνεται, αλλά αυτός που έχει σπουδάσει, που έχει εκπαιδευτεί, πως να μπορεί να κρύβεται και να παρουσιάζεται ως φίλος!

Δεν επιτρέπεται ξανά ο Στρατηγός Φλώρος να δώσει το δικαίωμα να τρωθεί το υψηλό του κύρος προς τον ελληνικό λαό! Μόνο προς τον ελληνικό λαό και την Πατρίδα είναι υπόλογος! Ούτε προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι, η οποία “δεν αποδέχεται” τον Σταυρό του Κυρίου μας, ούτε προς τον Πρωθυπουργό, ο οποίος είναι υπέρ της πολυπολιτισμικής Ελλάδας και βλέπει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ως συμπολίτες του!

Χειρότεροι και ασεβέστεροι όλων οι κληρικοί…

Ενημερώνομαι ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, θα αντιδράσει στην απαγόρευση της εορτής των Θεοφανίων λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού!

Στη νέα προκλητική κυβερνητική επέμβαση εναντίον της Τιμής που θέλει να αποδώσει ο ελληνικός λαός στον Κύριο και Δημιουργό Του!

Ομολογουμένως μας εκπλήσσει το “ξύπνημα” της Εκκλησίας της Ελλάδος! Η οποία δέχτηκε και “χώνεψε στο μεγάλο στομάχι της” την απαγόρευση τελέσεως των Παθών του Κυρίου Χριστού μας καθώς και την Ανάστασή Του! “Χώνεψαν” αδιαμαρτύρητα το κλείσιμο των εκκλησιών μας, απαγορεύοντας τον εορτασμό της γέννησης του Θεανθρώπου τα Χριστούγεννα! “Χώνεψαν” αδιαμαρτύρητα την κατάργηση των Εθνικών επετείων την 25η Μαρτίου και την 28 Οκτωβρίου, όπως και την έλλειψη στρατιωτικού αγήματος έξω από την Μητρόπολη Αθηνών για την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου!

Αφού η Εκκλησία μας πρωτοστάτησε, όχι μόνο για του Χριστού την Πίστη την Αγία, αλλά πρωτοστάτησε και σε όλους τους αγώνες του Έθνους μας την περίοδο του απελευθερωτικού μας αγώνα κατά της Οθωμανικής Κατοχής, αλλά και όποιας άλλης Κατοχής!

Μήπως στις ημέρες μας λοιπόν, διάγουμε τα έσχατα χρόνια και για τα οποία ο Κοσμάς ο Αιτωλός είχε προφητεύσει () πως:

“Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων”!!

loading...