Translate the article and read it to your Language

Η Ουκρανία εξοπλίζει την Τουρκία για να... απειλεί καλύτερα την Ελλάδα: Προμηθεύει την Άγκυρα με προηγμένους κινητήρες για τους ΚρουζΗ Ουκρανία θα προμηθεύσει προηγμένους κινητήρες πυραύλων στην Τουρκία, για τον νέο πύραυλο Κρουζ που θα εξοπλίσει το τουρκικό οπλοστάσιο μελλοντικά για να απειλεί πιθανόν "καλύτερα" Ελλάδα και Κύπρο αφού οι πύραυλοι αυτοί θα έχουν πιθανή εμβέλεια 1000 χλμ.  


Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Defense Express, ανέφερε ότι η εταιρεία SE Ivchenko-Progress υπέγραψε μια σειρά συμβάσεων για την παροχή εξαρτημάτων κινητήρων αιχμής για τους νέους κινητήρες AI-35 turbojet που θα εξοπλίσουν τους νέους τουρκικούς πυραύλους Κρουζ, που ετοιμάζει η τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, οι κινητήρες AI-35 θα  παραδοθούν στην Τουρκία, όπου πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή των νέων πυραύλων Κρουζ.


Τις σχετικές πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της επιχείρησης Igor Kravchenko.


«Φτιάχνουμε κινητήρες AI-35 για τους Τούρκους. Μιλάμε για  πύραυλο Κρουζ. Τώρα έχουμε υπογράψει συμβόλαιο για αυτόν τον κινητήρα», δήλωσε ο διευθυντής της Ivchenko-Progress.


Πληροφορίες φέρουν την Τουρκία να αναπτύσσει έναν νέο πύραυλο Κρουζ στο πλαίσιο του προγράμματος Gezgin. Οι πληροφορίες από  ανοιχτές πηγές έδειξαν ότι οι νέοι πύραυλοι θα είναι παρόμοιοι με τους αμερικανικούς  Tomahawk που κατασκευάζεται από τις ΗΠΑ και θα έχουν αρθρωτό σχεδιασμό.


Το σχέδιο Gezgin έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει συμβατικές δυνατότητες μεγάλης εμβέλειας για ναυτικές πλατφόρμες. Αυτός ο νέος πύραυλος πιστεύεται ότι έχει ικανότητα εμβέλειας περίπου 1.000 χιλιομέτρων.Στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ δίπλα στην Κριμαία προκαλεί οργή στο Κρεμλίνο

Οι αρχές του Κιέβου ενέκριναν σχέδιο του ΝΑΤΟ για μια στρατιωτική βάση που θα είναι σε άμεση γειτνίαση με τη ρωσική Κριμαία.


Αυτή η δήλωση έγινε από τον επικεφαλής του υπουργείου εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba.


Ο διπλωμάτης είπε ότι ότι το  Κίεβο είναι έτοιμο να συμφωνήσει για την ανάπτυξη βρετανικών στρατευμάτων στην επικράτειά του, εάν αυτό είναι απαραίτητο.


Η Ουκρανία για τον λόγο αυτόν θα διεξάγει περισσότερες στρατιωτικές ασκήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο υποστηρίζει ενεργά τους Ουκρανούς στη σύγκρουση του  Ντονένσκ.


Επιπλέον, ο Ουκρανός υπουργός είπε ότι εάν οι Βρετανοί αλεξιπτωτιστές αποφασίσουν να εγκατασταθούν στην περιοχή Νικολάεφ, η Ουκρανία δεν θα αντιταχθεί.


Σημειώνεται ότι η περιοχή Nikolaev βρίσκεται πολύ κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας και έχει επίσης πρόσβαση στην Μαύρη Θάλασσα.


«Εάν αυτοί (οι Βρετανοί αλεξιπτωτιστές στην περιοχή Νικολάεφ) αποφασιστεί να τοποθετηθούν εκεί εμείς δεν θα έχουμε καμία αντίρρηση. Από την πρώτη ημέρα του πολέμου στο Ντονένσκ, η Βρετανία ήταν εκεί και παρείχε πρακτική υποστήριξη», πρόσθεσε ο Kuleba.

Με τη σειρά του, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Vadim Prystaiko ανακοίνωσε ότι Κίεβο και  Λονδίνο θα υπογράψουν μια νέα αμυντική συμφωνία κατά την επίσκεψη (7-8 Οκτωβρίου) του Ουκρανού Προέδρου Volodymyr Zelenskyy στο Λονδίνο. Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, με τη σειρά τους, αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αρχηγού του ουκρανικού κράτους στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα μέρη θα υπογράψουν ένα μνημόνιο για την κατασκευή πυραυλακάτων.


Στόχος του ΝΑΤΟ με όλα αυτά τα σχέδια είναι  η άμεση ‘’παρενόχληση‘‘ του ‘’οχυρού‘’ Κριμαία το οποίο όπως δείχνουν τα πράγματα ενδεχομένως να αποτελέσει για δεύτερη φορά στην ιστορία την κύρια ‘’αιτία‘‘ πολέμου ανάμεσα στην Δύση και την Ρωσία.


Πρόκειται για την εφαρμογή νατοϊκού σχεδίου για την δημιουργία μόνιμου ‘’αγκυροβολίου‘’ του ΝΑΤΟ στην Οδησσό και σε ολόκληρη την  περιοχή των ουκρανικών ακτών από τις ΗΠΑ , ενώ σημαίνει αυτόματα συναγερμό στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και στην Μόσχα για την παρουσία τόσο κοντά στα ρωσικά σύνορα, Αμερικανών επίλεκτων και ειδικά εκπαιδευμένων σε πολλαπλές επιχειρήσεις  στρατιωτών.


Τα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν αναφέρει εδώ και μήνες ότι στην περιοχή Ochakov της Οδησσού, το Ναυτικό των ΗΠΑ κατασκευάζει ένα «επιχειρησιακό Κέντρο ελέγχου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :