Translate the article and read it to your Language

Το Έπος του 1940-1941 συνεχίζει να λάμπει στο στερέωμα…

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020


Είμαι ευτυχής που έλκω την καταγωγή μου από την ακριτική και μαρτυρική Κόνιτσα! Είμαι ευτυχής που στα νιάτα μου γνώρισα από κοντά τον Μεγάλο Ποιμενάρχη της, Μητροπολίτη Πωγωνιανής Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης Σεβαστιανό! Είμαι ευτυχής γιατί γνώρισα στην συνέχεια, τον συνεχιστή του μεγάλου έργου του και τον εθνικό αγώνα για την ελληνική Βόρειο Ήπειρο, σημερινό Μητροπολίτη Ανδρέα!

Ξημερώνοντας λοιπόν η 28η Οκτωβρίου 2020 ο Μητροπολίτης Ανδρέας μας θυμίζει την 28η Οκτωβρίου 1940 και μας οπλίζει με Πίστη και Εμπιστοσύνη για τις σημερινές Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας υπό την αρχηγία του Α΄ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου!

Αναφέρει συγκεκριμένα το ΔΤ της Μητροπόλεως Πωγωνιανής Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης:

«Στην τρισχιλιόχρονη ιστορία του, το Ελληνικό Έθνος δεν βρέθηκε τόσο ενωμένο – σαν “μια γροθιά” - όσο την στιγμή, πού “υποβρύχιο άγνωστου εθνικότητος” τορπίλισε, στο λιμάνι της Τήνου, το εύδρομο τού Πολεμικού μας Ναυτικού “ΕΛΛΗ”, πού βρισκόταν εκεί, για να αποδώσει τιμές στην Υπεραγία Θεοτόκο, κατά την εορτή της Κοιμήσεώς Της, στις 15 Αύγουστου 1940.

Η Κυβέρνηση, θέλοντας να διατηρήσει την ουδετερότητά της, χαρακτήρισε το υποβρύχιο “άγνωστου εθνικότητος”. Κι’ αυτό, ενώ κρατούσε στα χέρια της τα θραύσματα τον τορπιλών, πού έδειχναν την ταυτότητα τού πλοίου – δολοφόνου: ΙΤΑΛΙΚΗ!

Άλλα το ένστικτο τού Λαού μας κατάλαβε από την πρώτη στιγμή την πραγματικότητα. Και κρύβοντας τον πόνο του για το πρωτοφανές εκείνο ανοσιούργημα, πίστευε ακράδαντα, ότι σύντομα θα έδινε την απάντηση στους θρασείς τολμητίες η υβρισμένη “Παναγία τῆς Τήνου”.

Έτσι, δεν ήταν καθόλου παράξενο, ότι όταν το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι σειρήνες ανήγγελλαν την επίθεση της φασιστικής Ιταλίας εναντίον τῆς Χώρας μας, και οι καμπάνες των Εκκλησιών καλούσαν τον πληθυσμό σε προσευχή, ο Λαός μας ξεχύθηκε στους δρόμους, για να διαδηλώσει την απόφασή του ή να ζήσει ελεύθερος ή να πεθάνει για την Ελλάδα την πολυαγαπημένη Πατρίδα του.

Κι’ ενώ ο Λαός πανηγύριζε στους δρόμους της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων, κι’ οι φαντάροι μας “με το χαμόγελο στα χείλη” βάδιζαν για το Μέτωπο, οι Έλληνες, όλοι οι Έλληνες, έμεναν ενωμένοι κάτω από την άξια Ηγεσία εκείνων των καιρών. Ηγεσία: πολιτειακή, πολιτική, στρατιωτική και εκκλησιαστική. Επί κεφαλής τού Κράτους, ο Βασιλεύς Γεώργιος ὁ Β΄. Πρωθυπουργός ο Ιωάννης Μεταξάς. Αρχιστράτηγος, ο Αλέξανδρος Παπάγος. Και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο από Τραπεζούντας Χρύσανθος Φιλιππίδης.

Πραγματικά. Μια Ηγεσία αντάξια των περιστάσεων, πού είχε έγκαιρα προετοιμάσει το Έθνος, καθώς ο ορίζοντας στην Ευρώπη είχε θολώσει και είχε ήδη αρχίσει, από την 1η Σεπτεμβρίου 1939, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Η τότε Κυβέρνηση και οι Ηγήτορες τού Στρατού, σιωπηλά και αθόρυβα, είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα, εν τῷ μέτρῳ βεβαίως τού δυνατού, για την αντιμετώπιση τού εχθρού, ο οποίος, άλλωστε, δεν έκρυβε τις προθέσεις του. Και η Εκκλησία, υπό την Ηγεσία τού μεγάλου εκείνου Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, σκέπασε στοργικά κάτω από τις φτερούγες της, “ως η όρνις τα νοσσία εαυτής”, τον Λαό και τον Στρατό, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, την μεγάλη αξία πού έχει η ενότητα της Πίστεως, και η συναλληλία Πολιτείας και Εκκλησίας.

Έτσι απλά, αλλά αποφασιστικά, γράφτηκε το Έπος τού 1940 – 41, το οποίο είναι και θα μένει αιώνια δόξα της Ελλάδος και της Οικουμένης, όσο κι’ αν οι τότε σύμμαχοί μας παρασπόνδησαν και κατάφωρα μάς αδίκησαν. Και σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις τῆς Χώρας αγρυπνούν ακλόνητες στις επάλξεις τού Εθνικού Χρέους. Και αν, ο μη γένοιτο, το απαιτήσουν οι ταραγμένοι καιροί μας, τα σημερινά Ελληνόπουλα, πάλι “με το χαμόγελο στα χείλη” θα απαντήσουν στις όποιες προκλήσεις. Γιατί το Έπος τού 1940 – 41 συνεχίζει να λάμπει στο στερέωμα. Και να μάς δείχνει τον δρόμο. Τον δρόμο πού οδηγεί στο μεγαλείο και στην δόξα, και πού θα συνεχίσει να φωτίζει ολόκληρη την Οικουμένη.»!!


Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Ηχηρή παρέμβαση είχαμε από την Ρωσική Πρεσβεία προ λίγων ημερών, για το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών, ώστε τα χωρικά τους ύδατα να φτάνουν έως τα 12 ναυτικά μίλια.

Όπως δε αναφέρει σε ανάρτησή της στα social media η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, η Ρωσία θεωρεί ως “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της θάλασσας του 1982, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια:

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών. Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο»!

Η παραπάνω απόφαση, που είναι απόφαση του Βλαδίμηρου Πούτιν, θα έπρεπε να “λύσει” τα χέρια του Έλληνα Πρωθυπουργού, ώστε να πράξει αυτό που δεν τόλμησε καμιά άλλη ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν, υπό τον φόβο του τουρκικού casus belli (αφορμή πολέμου)!

Μάλιστα, όταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, το ζητάει επίσημα από τον Πρωθυπουργό!

Και δεν με ενδιαφέρει το γιατί όσο κυβερνούσε ο Αλέξης Τσίπρας δεν το έκανε! Με ενδιαφέρει ότι σήμερα το απαιτεί και πρέπει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να το κάνει πράξη, εδώ και τώρα!

Για να σταματήσει ο Ρ. Τ. Ερντογάν τα τσαμπουκαλέματα στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο και για να καταλάβει η Άγκελα Μέρκελ, ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη για όλα!

Τα παραπάνω έγραφα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020!

Για να έχουμε στην συνέχεια τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (εκ καραμπόλας) Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει στη Βουλή και να “ανάβει φωτιές” (όπως συχνά το συνηθίζει), πως: “είναι εθνικισμός η ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια”!

Για να ακολουθήσει o ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και να μας υπενθυμίσει πως:

“Υποχρέωση της χώρας είναι να υπερασπίζεται την κυριαρχία της. Η κυριαρχία της χώρας εκτείνεται στη θάλασσα στα 6 ναυτικά μίλια και στον εναέριο χώρο στα 10”!

Ταυτιζόμενος απόλυτα με την Πρωθυπουργεύουσα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία την περασμένη εβδομάδα σε ραδιοφωνικό σταθμό είχε δηλώσει:

“Η ελληνική κυριαρχία είναι 6 μίλια και η δυνητική ελληνική κυριαρχία είναι τα 12 μίλια”!

Όταν ο ευρισκόμενος στην Αθήνα ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σ. Λαβρόφ δήλωνε πριν από λίγες ώρες, ότι:

“Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων του έως τα 12 ναυτικά μίλια”!

Τελικά, ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;;


Προβοκάτσια κατά του Ντόναλντ Τραμπ;

Πλησιάζουμε στις 3 Νοεμβρίου 2020, ημέρα εθνικών εκλογών στις ΗΠΑ! Όπου αναμετρώνται ο νυν Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ των Ρεπουμπλικάνων με τον εκπρόσωπο του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, “Δημοκρατικό” Τζο Μπάιντεν!

Υπό αυτής της χρονικής πιέσεως, με ενημέρωσαν από τα Δωδεκάνησα, ότι η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα δεν απαντά σε τηλέφωνα Ελλήνων που έχουν την Αμερικανική Υπηκοότητα και οι οποίοι ζητούν να πληροφορηθούν, πως μπορούν να συμμετέχουν την ψηφοφορίας!

Μου καταγγέλλουν, ότι συμβαίνει ακριβώς ότι συνέβαινε και στις εκλογές του 2016, από τη στιγμή που στην Αμερικανική Πρεσβεία γνωρίζουν πως το 90% στην Ελλάδα με Αμερικανική Υπηκοότητα ψηφίζουν Ντόναλντ Τραμπ!

Γνωρίζει αυτήν την καταγγελία το εν Αθήναις γραφείο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος;;
Δεν υπάρχουν σχόλια :