Γιατί νιώθετε εξουθένωση από το σπίτι – και τι μπορεί να γίνει

Καθώς η πανδημία συνεχίζεται, πολλοί απομακρυσμένοι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι αισθάνονται στραγγισμένοι. Να τι κάνουν μερικοί εργοδότες – και υπάλληλοι – για να αισθάνονται καλύτερα.

ΑΠΟ ΤΗ LYDIA DISHMAN
Όταν οι παραγγελίες καραντίνας και παραμονής στο σπίτι έπεσαν σε ολόκληρη τη χώρα τον Μάρτιο, πολλοί εργαζόμενοι πίστευαν ότι θα επέστρεφαν στο γραφείο σε λίγες εβδομάδες – μερικούς μήνες, κορυφές. Όμως, καθώς το COVID-19 συνέχισε να αυξάνεται και να αυξάνεται σε περιοχές που προσπάθησαν να επιστρέψουν στις επιχειρήσεις ως συνήθως, οι εργοδότες επανεξέτασαν τις πολιτικές τους και ορισμένοι κάλεσαν το αίτημα να συνεχίσουν την εικονική εργασία έως το 2021.

Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν τουλάχιστον να κάνουν σχέδια για την αναβάθμιση του γραφείου τους ή να μετακινηθούν εντελώς σε διαφορετική τοποθεσία. Από την άλλη πλευρά, πολλοί εργαζόμενοι καταγράφουν επιπλέον ώρες , κάνουν επιπλέον ευθύνες για τη φροντίδα και το άγχος μιας παγκόσμιας πανδημίας και μιας ύφεσης – όλα αυτά τους θέτουν σε κίνδυνο για εξάντληση.

«Η εργασία από ένα γραφείο βοηθά συχνά στη δημιουργία ενσωματωμένων ορίων κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσδιορίζοντας τον χρόνο εργασίας και τη μη εργασία, όπως τις πρωινές μετακινήσεις και τα μεσημεριανά διαλείμματα», λέει η Lauren Whitt, επικεφαλής ευεξίας και ανθεκτικότητας της Google. Τώρα που πολλοί από εμάς δουλεύουμε από το σπίτι, ο Whitt λέει ότι αντιμετωπίζουμε κόπωση αποφάσεων όταν θα ξεκινήσει και θα τελειώσει η εργάσιμη ημέρα. «Οι απροσδόκητες διαταραχές στο σπίτι μπορούν επίσης να συμβάλουν στην εξάντληση της ψυχικής μας ενέργειας», προσθέτει.

Μια έρευνα των FlexJobs και Ψυχικής Υγείας σε περισσότερους από 1.500 ερωτηθέντες αποκάλυψε ότι τα τρία τέταρτα από αυτούς δήλωσαν ότι είχαν εξάντληση στην εργασία . Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 40% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι παρουσίασαν εξάντληση ειδικά από την πανδημία και το 37% ανέφερε ότι εργάστηκαν περισσότερες ώρες.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ

Ο Whitt λέει ότι το εικονικό περιβάλλον εργασίας απαιτεί νέες δεξιότητες και ρουτίνες. Στην Google, λέει, χιλιάδες έχουν εκπαιδευτεί σχεδόν ανθεκτικά. «Αυτές οι εκπαιδεύσεις επικεντρώνονται στην εφαρμογή ευγνωμοσύνης σε περιόδους δυσκολιών», λέει ο Whitt: «η επίγνωση του τι προκαλεί και αποστραγγίζει την ενέργειά μας, καθώς και νέες στρατηγικές για επενδύσεις σε ανάπαυση και ανάκαμψη».

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια άσκηση στην οικοδόμηση της ανθεκτικότητας στο σπίτι, ο Whitt λέει, “Ρωτήστε τον εαυτό σας” τι είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή; ” όταν αισθάνεστε συγκλονισμένοι. ” Η ερώτηση σάς επιτρέπει να προσδιορίσετε τις αξίες σας και να τις εφαρμόσετε στην παρούσα στιγμή, λέει. “Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επιλέξετε τι θα επικεντρωθείτε, όπως μια σημαντική εργασία, μια οικογενειακή προτεραιότητα ή να αφιερώσετε μια προσωπική στιγμή για παύση και επαναφορά.”
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

Ο Κλιντ Λι ήταν μεταξύ των εργαζομένων που αισθάνονταν τηγανισμένοι, λέει. Όταν ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OneDay, μιας εταιρείας τεχνολογίας βίντεο με έδρα το Ντάλας του Τέξας, άρχισε να χτυπά έναν τοίχο, πήρε την οικογένειά του έξω σε μια καμπίνα στο Κολοράντο για μερικές εβδομάδες για μια αλλαγή σκηνικού. Όταν επέστρεψε στο σπίτι, ο Lee αποφάσισε να βοηθήσει τους υπαλλήλους του να επαναφορτίσουν με παρόμοιο τρόπο. Τον Αύγουστο, η OneDay ξεκίνησε την πρωτοβουλία «New Digs», η οποία επιτρέπει σε τέσσερις υπαλλήλους και τις οικογένειές τους το μήνα να εργάζονται από την Airbnb στη θέση της επιλογής τους, με την εταιρεία να καλύπτει το κόστος δύο έως τεσσάρων ημερών (ανάλογα με την τοποθεσία) . Οι κουλοχέρηδες γέμισαν αμέσως. Καθώς οι μήνες φθάνουν, ο Lee στοιχηματίζει ότι ένας απομακρυσμένος ανανεωτής θα βοηθήσει το προσωπικό του να παραμείνει κίνητρο και να υποστηρίξει την ψυχική τους υγεία.

Ένα άλλο πρόβλημα που συμβάλλει στην εξάντληση είναι ότι ο οικονομικός αντίκτυπος του COVID-19 έχει επίσης επιπτώσεις στις επιχειρήσεις. Ορισμένοι κλείνουν ή δέχονται πόρους καθώς τα έσοδα μειώνονται. Ανεξάρτητα από το αν καθοδηγείται ή όχι από την οικονομία, μια έρευνα της Lyra Health διαπίστωσε ότι οι εργοδότες του 25% των ερωτηθέντων δεν υποστηρίζουν καθόλου την ψυχική υγεία των εργαζομένων και σχεδόν το 50% είπε ότι οι ηγέτες της εταιρείας τους δεν προσφέρουν καμία υποστήριξη την πανδημία ή το κίνημα φυλετικής δικαιοσύνης. Η μελέτη δείχνει ότι αυτό διαρρέει τη ζωή των εργαζομένων. Σαράντα τρεις τοις εκατό ανέφεραν ότι αισθάνονται λυπημένοι και το ένα τρίτο δηλώνουν ότι το άγχος και το άγχος παρεμβαίνουν στη δουλειά τους.

«Αν υπήρχε ποτέ χρόνος για τους εργοδότες να δώσουν προτεραιότητα στην ψυχική υγεία του εργατικού τους δυναμικού, είναι τώρα», δήλωσε σε δήλωσή του ο Michael Thompson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Συμμαχίας. «Σε μια εποχή που πολλοί αγωνίζονται, οι εργοδότες πρέπει να ενισχύσουν ότι η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία των εργαζομένων τους είναι δουλειά».

Ο Lee στο OneDay παρείχε την απόλυτη λύση για να κάνει το προσωπικό του να κάνει ένα πολύ απαραίτητο διάλειμμα – ακόμα και αν συνεχίσει να εργάζεται από μια εναλλακτική τοποθεσία. Και οι διαχειριστές της Google ενθαρρύνουν τις ομάδες τους να αφιερώσουν χρόνο από τη δουλειά «είτε πρόκειται για μικροδιαλείμματα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας είτε με τη μορφή διακοπών», λέει ο Whitt.

Καθώς η πανδημία φεύγει, ο Sam McLane, επικεφαλής υπεύθυνος τεχνολογικών υπηρεσιών της Arctic Wolf Networks, λέει ότι ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να αντιμετωπίζουν την εργασία από το σπίτι όπως το γραφείο, ειδικά όταν πρόκειται για επαγγελματική ανάπτυξη και εκπαίδευση εκτός χώρου.

«Pre-COVID, εάν είχατε ένα μάθημα εκτός χώρου, στο τέλος της εκπαίδευσης, η πλειοψηφία των υπαλλήλων θα το μετρούσε ως μια πλήρη εργάσιμη ημέρα», επισημαίνει. «Με την προπόνηση να γίνεται πλέον 100% απομακρυσμένη, οι άνθρωποι μπορούν να αισθάνονται πιεσμένοι να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους και στη συνέχεια να αλλάξουν οθόνες και να συνεχίσουν αμέσως τη δουλειά», λέει ο McLane, «Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον του υπαλλήλου ή του εργοδότη».
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

Η McLane προτείνει να θυμάσαι ότι η δουλειά σε ένα γραφείο συχνά σημαίνει ότι παίρνεις πολλά μικρά διαλείμματα την ημέρα, όπως όταν μιλάς με έναν συνάδελφο, παίρνεις έναν καφέ ή καταιγισμού ιδεών με συναδέλφους. «Όταν εργάζεστε από το σπίτι», λέει, «είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους για να κάνετε τα μικρά διαλείμματα μόνοι σας, ώστε να μην κοιτάτε τον εαυτό σας να κοιτάζει μια οθόνη για 10-plus ώρες την ημέρα».

Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο με οποιαδήποτε μορφή, λέει ο John Myers, πρόεδρος του γραφείου Keystone Partners στο Σικάγο. Ωστόσο, οι διαχειριστές πρέπει να είναι προσεκτικοί σε μερικά απλά σημάδια εξάντλησης, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που είναι:
Σαφώς δουλεύοντας εξαιρετικά πολλές ώρες, γράφοντας και επιστρέφοντας email μετά από ώρες και τα σαββατοκύριακα.
Έκθεση προσωπικών ή επαγγελματικών συμπεριφορών που είναι νέες, διαφορετικές ή λιγότερο παραγωγικές από ό, τι στο παρελθόν.
Χάνοντας ενδιαφέρον και κίνητρα ή δυσκολία συγκέντρωσης.
Λιγότερο επικοινωνιακό από το συνηθισμένο. Αποσυνδεμένοι ή απομονωμένοι.
Καθυστέρηση, ξεχασμένος ή / και ελλιπείς προθεσμίες.
Δείχνοντας μια αλλαγή στη διάθεση ή συμπεριφορά, ειδικά εκείνοι που μπορεί να αρχίσουν να απογοητεύουν τους άλλους ή να έχουν δυσφορία, ανυπομονησία με συναδέλφους ή άλλες εξωτερικές επιδείξεις συναισθημάτων.
Αρθρώνοντας συναισθήματα αναποτελεσματικότητας ή έλλειψης επίτευξης.

«Οι εργοδότες μπορούν να το κάνουν ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας εκπαίδευση σχετικά με τα σημάδια και τα συμπτώματα της εξάντλησης», προτείνει, «και δείχνοντας τους ανθρώπους προς πόρους που μπορούν να είναι χρήσιμοι, όπως τα προγράμματα βοήθειας των εργαζομένων».

Ωστόσο, ο Manu Varma, κύριος στρατηγικός στρατηγικός για την εξυπηρέτηση πελατών για την πλατφόρμα αφοσίωσης των εργαζομένων Bettr.me, λέει ότι ακόμα και στις καλύτερες στιγμές, οι εργαζόμενοι μπορεί να μην θέλουν να παραδεχτούν ότι αισθάνονται τηγανισμένοι σε έναν επόπτη. Τώρα, λέει ο Βάρμας, είναι πιο δύσκολο γιατί είναι εικονικό και πολλά γραφεία εσωτερικών χώρων δεν προσφέρουν μεγάλη ιδιωτικότητα. Συνιστά την αυτοαναφορά, είτε μέσω μιας εφαρμογής είτε μέσω μιας πλατφόρμας ψηφιακών περιοδικών.

«Η αυτοαναφορά δίνει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να είναι ενδοσκοπικές, βοηθούν στη γεφύρωση της κοινωνικής απόστασης, αλλά επίσης φωτίζουν κορυφαίους δείκτες εξουθένωσης με τη μόχλευση της μηχανικής μάθησης», λέει ο Varma. Όταν τα δεδομένα κοινοποιούνται στον εργοδότη, η Varma λέει ότι οι εταιρείες μπορούν πιο εύκολα να αποτρέψουν την εξάντληση. «Τα μεταδεδομένα που προέρχονται από την αυτοαναφορά παρέχουν πληροφορίες που ο ανθρώπινος εγκέφαλος απλά δεν μπορεί να κάνει ή χάνεται μέσω συνομιλίας», λέει ο Varma.

«Ως επιχειρηματικοί ηγέτες, πρέπει να βρούμε τρόπους για να διασφαλίσουμε την υποστήριξη των ανθρώπων μας, ακόμη και όταν δεν βλέπουν ο ένας τον άλλον κάθε μέρα», λέει ο Lee. «Ενώ το πρόγραμμα New Digs δεν μπορεί να λύσει όλο το άγχος και το άγχος που προκαλείται από την πανδημία και όλες τις παρενέργειές του, είναι κάτι που μπορούμε να προσφέρουμε τώρα για να υποστηρίξουμε τους υπαλλήλους μας και να δώσουμε προτεραιότητα στην ψυχική υγεία για τα μέλη της ομάδας μας». Ειδικά όταν κανένας από εμάς δεν μπορεί να προβλέψει πότε και αν τα πράγματα θα επανέλθουν ποτέ στην κανονική προ-πανδημία.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟWhy you’re feeling work-from-home burnout—and what can be done
As the pandemic drags on, many remote workers are reporting feeling drained. Here’s what some employers—and employees—are doing to feel better.
Why you’re feeling work-from-home burnout—and what can be done
[Photo: Alexander Krivitskiy/Unsplash]

BY LYDIA DISHMAN
When quarantines and stay-at-home orders swept across the country in March, many workers thought they’d be back in the office in a few weeks—a couple of months, tops. But as COVID-19 continued to surge and spike in areas that tried to get back to business as usual, employers revisited their policies, and some made the call to continue virtual work into 2021.

On the plus side, workers could at least make plans to upgrade their home office or move to a different location entirely. On the other, many workers are logging extra hours, juggling additional care-taking responsibilities, and the stress of a global pandemic and a recession—all of which puts them at risk for burnout.

“Working from an office often helps create built-in boundaries around the day, designating work time and non-work time such as morning commutes and lunch breaks,” says Lauren Whitt, Google’s well-being and resilience lead. Now that many of us are working from home, Whitt says we’re facing decision fatigue around when the workday will begin and end. “Unexpected disruptions at home can also contribute to depleting our mental energy,” she adds.

A FlexJobs and Mental Health survey of more than 1,500 respondents revealed that three-quarters of them said they experienced burnout at work. The survey also found that 40% of those polled say they experienced burnout specifically since the pandemic, and 37% reported working longer hours.

CREATING NEW HABITS
Whitt says the virtual work environment requires new skills and routines. At Google, she says, thousands have taken resilience training virtually. “These trainings are focused on applying gratitude in times of adversity,” says Whitt: “awareness of what sparks and drains our energy, as well as new strategies to invest in rest and recovery.”

For those who want to try an exercise in building resilience at home, Whitt says, “Ask yourself ‘what’s important right now?’ when you’re feeling overwhelmed.” The question allows you to identify your values and apply them to the present moment, she says. “It can also help you choose what to concentrate on, like an important work task, a family priority, or taking a personal moment to pause and reset.”

HOW EMPLOYERS CAN HELP
Clint Lee was among those workers feeling fried, he says. When the cofounder and CEO of OneDay, a Dallas, Texas-based video technology company, started to hit a wall, he took his family out to a cabin in Colorado for a few weeks for a change of scenery. When he got back home, Lee decided to help his employees recharge in a similar way. In August, OneDay started its “New Digs” initiative, which allows four employees and their families per month to work from an Airbnb in the location of their choosing, with the company covering the cost of two to four days (depending on the location). Those slots filled up immediately. As the months wear on, Lee is betting that a remote refresher will help his staff stay motivated and support their mental health.

Another problem contributing to burnout is that the economic impact of COVID-19 has also taken its toll on businesses. Some are closing or strapped for resources as revenue dwindles. Whether or not it’s driven by the economy, a survey from Lyra Health found that the employers of 25% of respondents don’t support workers’ mental health at all, and nearly 50% said their company leaders didn’t offer any support related to the pandemic or the racial justice movement. The study indicates that this is seeping into workers’ lives. Forty-three percent reported feeling sad, and a third are saying that stress and anxiety are interfering with their work.

“If ever there were a time for employers to prioritize the mental health of their workforce, it is now,” Michael Thompson, president and CEO of the National Alliance, said in a statement. “At a time when so many are struggling, employers need to reinforce that the health, safety, and well-being of their employees is job one.”

Lee at OneDay has provided the ultimate solution for getting his staff to take a much-needed break—even if they continue to work from an alternative location. And Google managers are encouraging their teams to take time away from work “whether it be micro-breaks throughout the day or in the form of vacations,” Whitt says.

As the pandemic wears on, Sam McLane, chief technology services officer at Arctic Wolf Networks, says he encourages employees to treat working from home the same as the office, particularly when it comes to professional development and offsite training.

“Pre-COVID, if you had an offsite course, at the end of training, the majority of employees would count that as a full workday,” he points out. “With training now becoming 100% remote, people can feel pressured to complete their course work, and then switch screens and immediately resume work,” McLane says, “That’s not in the best interest of the employee or the employer.”

HOW MANAGERS CAN HELP
McLane suggests remembering that working in an office often means taking a bunch of micro-breaks in the day, such as when you talk to a coworker, grab a coffee, or brainstorm with colleagues. “When you are working from home,” he says, “it’s important to find ways to take small breaks yourself so you don’t find yourself staring at a screen for 10-plus hours a day.”

Taking time away in any form is important, says John Myers, president of the Chicago office of Keystone Partners. But managers need to be alert to some simple signs of burnout, including noticing people who are:

Clearly working exceptionally long hours, writing, and returning emails after hours and on the weekends.
Exhibiting personal or professional behaviors that are new, different, or less productive than in the past.
Losing interest and motivation or having difficulty concentrating.
Less communicative than usual. Detached or isolating themselves.
Procrastinating, forgetful, and/or missing deadlines.
Showing a change in mood or demeanor, especially those who might start taking their frustrations out on others or having shortness of temper, impatience with colleagues, or other outward displays of emotions.
Articulating feelings of ineffectiveness or lack of accomplishment.
“Employers can take it a step further by offering education on the signs and symptoms of burnout,” he suggests, “and pointing people toward resources that can be helpful, such as employee assistance programs.”

But Manu Varma, principal strategist of customer enablement for employee engagement platform Bettr.me, says that even in the best of times, employees may not want to admit they’re feeling fried to a supervisor. Now, Varma says, it’s harder because it’s virtual and a lot of home offices don’t offer much privacy. He recommends self-reporting, either through an app or a digital journaling platform.

“Self-reporting gives employees the ability to be introspective, helps bridge social distance, but also illuminates leading indicators of burnout by leveraging machine learning,” Varma says. When that data is shared with the employer, Varma says companies can more easily prevent burnout. “The metadata that comes from self-reporting provides insights the human brain simply cannot do or is missed through conversation,” says Varma.

“As business leaders, we must find ways to ensure our people are supported, even when they don’t see each other every day,” says Lee. “While our New Digs program can’t solve all the stress and anxiety caused by the pandemic and all its side effects, it is something we can offer right now to support our employees and prioritize mental health for our team members.” Especially when none of us can predict when and if things will ever return to pre-pandemic normal.

loading...