Σαλβίνι: 5.500 ευρώ πρόστιμο για όσους σώζουν παράνομους μετανάστες

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί για μία ακόμη φορά ο Ματέο Σαλβίνι, αφού ετοίμασε νομοσχέδιο που προβλέπει πρόστιμα έως και 5.500 για ευρώ, που θα επιβάλλεται για κάθε διάσωση πρόσφυγα.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, που πολλές φορές έχει απαγορεύσει σε πλοία με πρόσφυγες να δέσουν σε λιμάνι της χώρας, ετοιμάζει ποινές για τους ιδιοκτήτες σκαφών. Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο του Σαλβίνι φέρνει πρόστιμα από 3.500 έως 5.500 ευρώ για κάθε «ξένο» που θα φέρνουν σε ιταλικό έδαφος, σύμφωνα με τον Indepedent. Μάλιστα, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, θα ανακαλούνται ή θα αναστέλλονται οι άδειες των ιταλικών σκαφών που μεταφέρουν διασωθέντες πρόσφυγες.

«Είναι σαν να επιβάλλονται πρόστιμα στα ασθενοφόρα για τη μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο», δήλωσε η Κλόντια Λοντεζάνι, πρόεδρος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Πολλοί πάντως αμφιβάλουν για το αν τελικά το νομοσχέδιο του Σαλβίνι θα γίνει νόμος, επειδή έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς ναυτικές συμβάσεις. «Δεν περιμένουμε να γίνει νόμος. Οι πλοίαρχοι που κάνουν διάσωση στη θάλασσα δεν έχουν καμία επιλογή – είναι μια υποχρέωση» δήλωσε ο Φρεντερίκ Πενάρ, διευθυντής επιχειρήσεων στο SOS Mediterranee, επικαλούμενος τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

loading...

4 thoughts on “Σαλβίνι: 5.500 ευρώ πρόστιμο για όσους σώζουν παράνομους μετανάστες

  1. Προσέξτε.
    Δεν αφορά τη διάσωση μεταναστών το πρόστιμο, αλλά την παράτυπη μεταφορά μεταναστών στο ιταλικό έδαφος.

  2. εδω προχθες συνελλαβαν εναν διακινητη λαθρομεταναστων ο οποιοσ εχει ηδη στην πλατη του 102 χρνια φυλακη για το ιδιο θεμα τι λεμε τωρα!!! ααα χα χα χαααααα ευθυμια ανειπωτος..

  3. Επαναφορα της θανατικης ποινης (ΠΟΙΝΗ ΜΟΝΗ)για τους λαθροδιακινητες εκτελεστη επι τοπου και κατα το δοκουν με αποφαση του ΚΑΘΕ εμπλεκομενου επιχειρησιακα Ελληνα διοικητη μοναδων ασφαλειας.Απλη εφαρμογη των Ελληνικων φορολογικων διαταξεων για τις ΜΚΟ.Πιστεψτε με -θα μπουν ολες στο κοκκινο!!Ασφυκτικος ελεγχος των πεπραγμενων τους με ορους δημοσιας ταξης!Επισης τετοια Frondex ειναι ανεπιθυμητη.Go home!Για τους λαθροεισβολεις θα μπορουσαν αγονα και ερημικα νησια (Γυαρος,Μακρονησος,Αναφη,ξερονησια κλπ) να αναμορφωθουν οικιστικα ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ,ΦΑΓΗΤΟ κλπ.Υπο την διοικηση του Ελληνικου στρατου και με Ευρωπαικη χρηματοδοτηση.Εξυπακουεται οτι ο σκοπος των Hot-Spot αυτης της μορφης θα ειναι ο καταναγκαστικος επαναπατρισμος η εν αναγκη η νομιμη μεταναστευση ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ στις χωρες της ΕΕ η και στην Λιβυη απεναντι που ειναι πιο εφικτο. Αν καποιοι υποκριτες Ευρωπαιοι αρνηθουν την αναλογικοτητα (που θεσμικα υφισταται)τους φορτωνουμε στα ποσταλια και τους παμε πεσκεσι αλλα τουρκα.Αν βγαλουν τα πολυβολα(που θα τα βγαλουν γιατι ειναι σοβαρα κρατη) αν μη τι αλλο θα τους ξεμπροστιασουμε.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που μας στελνουν οι εχθροι μας ποσο μαλλον να περιθαλπουμε αποδεδειγμενα ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ!!!Αν καποιοι απο αυτους ζητουν ασυλο να το εξεταζουμε και μονο αν πληρουν ολα τα κριτηρια να τους δινεται!!!!Μιλαμε αλλωστε για ελαχιστους!Ας ακολουθησουμε και το παραδειγμα του Ισραηλ για το οποιο ολοι ποιουν την νησσα ενω δαιμονοποιουν την Ουγγαρια και την Αυστρια!Αυτονοητο ειναι οτι ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!Υπερανω ολων η ΠΑΤΡΙΔΑ!Αν εχουμε υπογραψει λεοντιες συμφωνιες με επαχθεστατους για μας ορους θα πρεπει να τις καταγγειλουμε και να οδηγησουμε τους προδοτες-μειοδοτες στο δικαστηριο!!Για παραδειγμα!!Δουβλινο 2 !!Πιο εξοφθαλμα προδοτικη συμφωνια δεν εχει ξαναυπαρξει!!

  4. Είναι κακό να προστατεύεις την πατρίδα σου;;

Comments are closed.