ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός της Θεσσαλονίκης γύρισε την πλάτη στις αντισυγκεντρώσεις του μίσους,

«Η Θεσσαλονίκη των δημοκρατικών αγώνων δεν θα γίνει η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους»
είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του στην πολιτική συγκέντρωση στο Αλεξάνδρειο την Παρασκευή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η μαζική συμμετοχή του κόσμου στην ομιλία ήταν η ξεκάθαρη απάντηση «στην εθνικιστική πατριδοκαπηλία, τη μισαλλοδοξία και τον παροξυσμό της ακροδεξιάς καθώς και στις θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες κατέφυγε η Ν.Δ. διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ταυτόχρονα υπογραμμίζεται ότι «ο λαός της Θεσσαλονίκης γύρισε στην πλάτη στις αντισυγκεντρώσεις του μίσους, η συμμετοχή στις οποίες ήταν απογοητευτική για τους διοργανωτές και στις οποίες πρωτοστάτησαν οι νοσταλγοί υμνητές των ναζί».

loading...

3 thoughts on “ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός της Θεσσαλονίκης γύρισε την πλάτη στις αντισυγκεντρώσεις του μίσους,

  1. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ,ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ.ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΤΕ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝΑΜΑΔΕΣ.ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ,ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ.ΔΙΧΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

  2. Ο άθεος και άπατρις Τσίπρας, με σκοπό να συκοφαντίσει το ακομμάτιστο πατριωτικό κίνημα, προσπαθεί να ταυτίσει τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό.

    Πατριωτισμός σημαίνει οχι μόνο να αγαπάς και να σέβεσαι τη δική σου πατρίδα αλλά και τις πατρίδες των άλλων, των διαφορετικών.
    Ενας πατριώτης δεν γίνεται, εξ΄ορισμού, να είναι επιθετικός και επεκτατικός εναντίον ενός διαφορετικού λαού αφού σέβεται τις ιδιαιτερότητες του και αισθάνεται ισότητά με αυτόν.
    Ο πατριώτης υπερασπίζεται, ένοπλα εάν χρειασθεί τα σύνορα και την ελευθερία της πατρίδας του και ειρηνικά τις πολιτιστικές της αξίες.

    Με αυτή την έννοια ο πατριωτισμός αποκτά οικουμενικότητα και προάγει την ειρηνική συνύρπαξη μεταξύ των λαών.
    Και φυσικά είναι εναντίον σε οπoιαδήποτε προσπάθεια ομογενοποίησης των λαών αφού σέβεται το δικαίωμα στη διαφορετικότητα .

    Από την άλλη μεριά ο εθνικισμός, ο οποίος αναγορεύει σε πρωταρχική αξία όχι την ελευθερία αλλά την εθνική, θρησκευτική ή πολιτισμική ομοιογένεια ενός λαού ή το μεγαλείο, την υπεροχή και την επικράτηση του δικού μας έθνους στην αναμέτρηση με τα άλλα έθνη.

    Για τους εθνικιστές η αγάπη για την πατρίδα σημαίνει το θαυμασμό για την εθνική υπεροχή και "καθαρότητα". Δεν δέχονται την ισότητα μεταξύ των λαών. Δεν δέχονται τη διαφορετικότητα και γιαυτό και εχθρεύονται οποιονδήποτε μπορεί να αλλοιώσει την "φυλετική καθροητα".
    Φυσικά με αυτόν τον τρόπο νιώθωντας ανώτεροι ως φυλή προκαλούν διαφυλετικές αντιπαλότητες και διαμάχες. Μην ξεχνάμε τη μας έχει διδάξει η ιστορία.Πόσοι πόλεμοι έγιναν στο όνομα της καθαρότητας και του μεγαλείου της φυλής;
    Αναπόφευκτα ο εθνικισμός οδηγεί σε βία ή πόλεμο.

    Ο πατριωτισμός δεν ανήκει σε κόμματα και είναι καθήκον, υποχρέωση όλων μας.

    Ο εθνικισμός είναι διαστροφή και χαρακτηρίζει αποκλειστικά διαταραγμένα ψυχικά άτομα (ναζισμός, φασισμός).

  3. ΟΤΑΝ ΘΑΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΕΚΕΙΝΗ
    ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΣ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΛΟΥΤΣΟ
    ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΤΟ!

Comments are closed.