Γιατί είμαι Άθεος

Παντού και πάντοτε από την έναρξη του , ο Χριστιανισμός (Όπως και κάθε θρησκεία άλλωστε) έχει μετατρέψει την γη σε μια κοιλάδα δακρύων , παντούόπου επικράτησε έχει καταστήσει την ζωή ένα
αδύναμο άρρωστο πράγμα , πάντα έχει ενσταλάξει τον φόβο στον άνθρωπο, μετατρέποντας τον σε διττό ον που οι ζωτικές του ενέργειες καταναλώνονται στην πάλη ανάμεσα στο σώμα και τη ψυχή. Κρίνοντας το σώμα ως κάτι κακό, την σάρκα ως τον πειρασμό για ότι είναι αμαρτωλό, ο άνθρωπος έχει ακρωτηριάσει την ύπαρξη του στην μάταιη προσπάθεια να κρατήσει την ψυχή του αγνή, ενώ το σώμα σαπίζει από τα τραύματα και τα βασανιστήρια που έχει υποστεί. Η χριστιανική θρησκεία και ηθική εξαίρει τη δόξα του Επέκεινα ως εκ τούτου παραμένει αδιάφορη στη φρίκη της γης. Αληθώς, η ιδέα της αυταπάρνησης και πως ότι συμβάλλει στο πόνο και την θλίψη είναι μια δοκιμασία της ανθρώπινης αξίας, ένα διαβατήριο για την είσοδο στον παράδεισο.
Οι φτωχοί θα αποκτήσουν τον παράδεισο και οι πλούσιοι την κόλαση. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί οι πλούσιοι μπορούν να αδράξουν της ευκαιρίας και να καταβάλλουν προσπάθειες να πάρουν όσα γίνεται στη γη όσο προλαβαίνουν• να κολυμπάνε στην χλιδή και την περίσσεια, να σφίγγουν το ζωνάρι των ευλογημένων σκλάβων, να τους ληστεύουν τα πρωτοτόκια να τους υποτιμάνε και να τους εξαγριώνουν κάθε λεπτό της ημέρας. Ποιος μπορεί να κατηγορήσει τους πλουσίους αν εκδικούνται τους φτωχούς, αφού τώρα είναι ο καιρός τους, και ο ελεήμων χριστιανικός Θεός μόνο ξέρει πόσο ικανά και ολοκληρωτικά οι πλούσιοι το κάνουν.
Και οι φτωχοί; Εμμένουν στην υπόσχεση του χριστιανικού παραδείσου, ως το γηροκομείο, το θεραπευτήριο των ακρωτηριασμένων κορμιών και των ασθενών μυαλών. Υπομένουν και υποκύπτουν, υποφέρουν και περιμένουν, μέχρις ότου κάθε ίχνος αυτοσεβασμού έχει τσακιστεί από την υπομονή, για την αποκαμωμένη και ατελείωτη προσμονή για τον χριστιανικό παράδεισο.

αναγνωστης

loading...

12 thoughts on “Γιατί είμαι Άθεος

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  2. φιλε εχεις μπλεξει τα μπουτια σου δεν ειναι ο χριστιανισμος η αιτια ολων των κακων οπως απο λαθος πιστευεις αλλα το αντιθετο η μη εφαρμογη του και ποιος σουπε οτι οι φτωχοι πανε παραδεισο και οι πλουσιοι στη κολαση ? φιλε ο θεος δεν τημωρει αλλα οι πραξεις των ανθρωπων οταν καπνιζεις π.χ και αρωστησεις δεν φταιει ο Θεος ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟς καταστρεφει τον πλανιτη σιγουρα θα υποστει τις συνεπειες δεν φταιει ο ΘΕΟΣ για αυτο ο Θεος διδαξε ΑΓΑΠΗ στον ανθρωπο και σε ολη την κτιση ΔΙΚΑΙΩΣΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ μη τα λες αυτα ειναι υβρις στο πρωσωπο του

  3. https://www.pare-dose.net/4061

    «Γιατί δεν είμαι χριστιανός» Η αντιφατική σκέψη του Ράσσελ περί Χριστιανισμού
    Η αθεΐα είναι αρετή και πηγάζει από μελέτες και γνώση.

    http://hercolano5.blogspot.com/2010/03/blog-post_878.html

    «Ανέγνων, Έγνων, Κατέγνων».
    «Εμελέτησα, Εγνώρισα, Απέρριψα».

    Αυτοκράτωρ Μέγας Ιουλιανός

    Ο μέγας Γερμανός διανοητής και φιλόσοφος, θαυμαστής του Ελληνικού Πολι-τισμού ο Ελληνίζων Friedrich Nietzsche, στο Werke in drei Βänden, hg. von Κ. Schlechta, I I, 1914, Seite1234, γράφει (μετάφραση):

    «Καταδικάζω τον Χριστιανισμό.
    Απαγγέλλω κατά της χριστιανικής Εκκλησίας την εσχάτη όλων των κατηγοριών.
    Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη διαφθορά …
    Μετέβαλε κάθε αξία σε απαξία,
    κάθε αλήθεια σε ψέμα,
    καθετί έντιμο σε αχρειότητα.
    Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη κατάρα και διαστροφή,
    το μεγαλύτερο εκδικητικό ένστικτο,
    που προκειμένου να επιβληθεί χρησιμοποίησε κάθε μηχανορραφία
    και υποχθόνιο μέσο,
    δεν εδίστασε μπροστά σε καμιά μικροπρέπεια. –
    Τον ονομάζω το ανεξίτηλο στίγμα της ανθρωπότητας…»

  4. Κατά Ματθαίον Ευ¬αγγέλιο γράφει 10: 5-6 «Τούτους τους δώ¬δεκα απέστειλεν ο Ιησούς πα¬ραγ¬γείλας αυτοίς λέγων• εις οδόν εθνών μη απέλθητε και εις πό¬λιν Σαμαρειτών μη εισ¬έλθητε• πο¬ρεύ¬εσθε δε μάλλον προς τα πρόβατα τα απο¬λωλότα οίκου Ισραήλ.»,

    Στον στίχο 19: 28 του Ματθαίου, μέσα σε όσα ο ίδιος ο Χριστός υπόσχεται στους μα-θητές τους, τούς αναγγέλλει και την εσχατολογική προφη¬τεία: «ο δε Ιησούς είπεν αυ-τοίς• αμήν λέ¬γω υμίν ότι υμείς οι ακολουθήσαντές μοι, εν τη παλιγγενεσία, όταν καθίση ο υι¬ός του αν¬θ¬ρώ¬που επί θρόνου δόξης αυτού, καθίσεσθε και υμείς επί δώδεκα θρό¬νους κρί¬νον¬τες τας δώ¬δεκα φυλάς του Ισραήλ.».

    17 αιώνες τώρα οι ρασοφόροι,
    πνευματικοί πράκτορες του Ισραήλ,
    προσπαθούν να μας αφελληνίσουν

    Το να προσκυνάς τους σφαγείς σου και τους καταστροφείς του Έθνους σου …δεν
    βρίσκω την κατάληλη λέξη, ίσως δεν υπάρχει που να περιγράφει την ασύληπτη βία
    των εβραιοχριστιανών εναντίον ευγενών Ελλήνων, αλλά και το ακόμα χειρότερο να
    τους προκυνάμε με απέραντη δουλοπρέπεια και αυτοί να μας χλευάζουν και να μας
    αφορίζουν κάθε μέρα στις σατανικές τους εκκλησείες, τραγικό! Ποτέ δεν θα
    γίνουμε κράτος ενόσω έχουμε την τσίμπλα της ορθοδοξίας.

    Μπορεί να πιστεύης και η πίστις να είναι τελείως αντίθετη με την γνώσι, αλλά και λίγη γνώσι τουλάχιστον για αυτά που σε αφορούν δεν βλάπτει

    Η αθεΐα είναι αρετή και πηγάζει από μελέτες και γνώση.

  5. Μην ομιλείτε τοιουτοτρόπως εις τον αδελφόν μας. Έχει ακούσει μόνον τον Ράσελ και όχι τα λόγια του Κυρίου.
    Είναι και αυτός το απωλολός πρόβατον της παραβολής και κάποια στιγμή θα εύρη την οδόν της σωτηρίας.

    Αν κάποιος από σας είχε εκατό πρόβατα κι ένα από αυτά χανόταν, δεν θα άφηνε τα ενενήντα εννιά για να αναζητήσει παντού το ένα, το χαμένο; Κι όταν το έβρισκε δεν θα το έπαιρνε με χαρά και λαχτάρα στον ώμο του, για να το φέρει στο σπίτι; Και δεν θα φώναζε τους φίλους και γείτονες να χαρούν μαζί του, γιατί βρήκε το χαμένο πρόβατο; Σας βεβαιώνω πως τέτοια χαρά γίνεται στον ουρανό, όταν ένας αμαρτωλός μετανοεί κι όχι για τους ενενήντα εννιά δίκαιους που βρίσκονται ήδη κοντά στο Θεό και δεν έχουν ανάγκη μετανοίας.

    Ή, ποια γυναίκα που έχει δέκα δραχμές και χάσει τη μία, δεν ανάβει το λυχνάρι και δεν σκουπίζει με επιμέλεια όλο το σπίτι, ώσπου να τη βρει; Κι όταν τη βρει δεν καλεί και τις γειτόνισσες και τις φίλες της, για να χαρούν μαζί της; Σας βεβαιώνω πως το ίδιο χαίρονται και οι άγγελοι στον ουρανό για κάθε αμαρτωλό που μετανοεί.

    ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ; ΟΥΔΕΙΣ.

    …ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ…
    https://www.youtube.com/watch?v=mEakD8L6mvo

  6. H θρησκεία είναι μια χαζομάρα, δεν στέκει σε καμία λογική.

    Πρέπει να μπει ένα τέλος τις θρησκείες που κατασκεύασαν οι λαοπλάνοι για να ελέγχουν τις μάζες

  7. Ο χριστιανισμός δεν είναι περιγραφή «πολιτισμού», η μετεξέλιξη της Ιουδαϊκής βλακείας είναι.

    Αρνούμαι να τροφοδοτώ κάπου 10.000 κοπρόσκυλα που βρήκαν τον μήνα που θρέφει τούς έντεκα. Αρνούμαι να πληρώνω ένα κάρο αγράμματους επαγγελματίες ψυχοσώστες που εκμεταλλεύονται την αφέλεια τού κόσμου.

    Είναι βλακώδες να θεωρούμε ότι εμείς ξέρουμε τον πραγματικό θεό και όλοι οι άλλοι πλανώνται.

    Αν υπήρχε θεός θα ήταν ο ίδιος για όλους τους ανθρώπους.

  8. Η Αγάπη στον χριστιανισμό .
    Στον Λουκά 19: 27 λέγει: «πλήν τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου.»,
    Ιωάννης 13: 34-35, «εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους, καθώς ηγάπησα υμάς ίνα και υμείς αγαπάτε αλλήλους. εν τούτω γνώ- σονται πάντες ότι εμοί μαθηταί έστε, εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις.». Ιωάννης 15: 11-17, «Ταύτα λελάληκα υμίν ίνα η χαρά η εμή εν υμίν μείνη και η χαρά υμών πληρωθή. αύτη εστίν η εντολή η εμή, ίνα αγαπάτε αλλήλους καθώς ηγάπησα υμάς. μείζονα ταύτης αγάπην ουδείς έχει, ίνα τις την ψυχήν αυτού θή υπέρ των φίλων αυτού. υμείς φίλοι μου έστε, εάν ποιήτε όσα εγώ εντέλλομαι υμίν. ουκέτι υμάς λέγω δούλους, ότι ο δούλος ουκ οίδε τι ποιεί αυτού ο κύριος· υμάς δε είρηκα φίλους, ότι πάντα ά ήκουσα παρά του πατρός μου εγνώρισα υμίν. ουχ υμείς με εξελέξασθε, αλλ' εγώ εξελεξάμην υμάς, καί έθηκα υμάς ίνα υμείς υπάγητε και καρπόν φέρητε, καί ο καρπός υμών μένη, ίνα ό,τι αν αιτήσητε τόν πατέρα εν τω ονόματί μου, δω υμίν. Ταύτα εντέλλομαι υμίν, ίνα αγαπάτε αλλήλους.».
    Ας κοιτάξομε προσεκτικά τα κείμενα αυτά. Απ’ αυτά βλέπομε ότι, την εντολήν αυτή ο Χριστός την δίνει στους μαθητές του και για του τους μαθητές τους, και ότι είναι μια καινούργια εντολή: «Να αγαπάτε ο ένας τον άλλον όπως και εγώ αγάπησα εσάς. Έτσι θα γνωρίζουν όλοι ότι είστε μαθητές μου.». Περίεργο! Δεν την ήξεραν νωρίτερα;
    Εδώ ο Χριστός τονίζει καθαρά και μόνο στους μαθητές του «αγαπάτε αλλή- λους». Δεν τους είπε να αγαπάνε όλο τον κόσμο αδιακρίτως, αυτούς που δεν γνωρί- ζουν και αυτούς που διαφέρουν! Η νέα εντολή είναι σαφής και δεν έχει να κάνει με τον καθολικό χαρακτήρα της γενικής αγάπης ως Πλατωνικής Ιδέας. Ούτε υπονοείται η αγάπη όλων των ανθρώπων για όλους τους ανθρώπους.
    Είναι λοιπόν μια εσωτερική εντολή, δηλαδή εντολή διά τους εντός της ομάδος των μαθητών. Εκ των υστέρων και κατ’ επέκταση γίνεται εντολή και γι’ αυτούς που θέλησαν να γίνουν μαθητές κατά τις επιταγές του Χριστιανισμού. Είναι δηλαδή εντολή προς τους Χριστιανούς και για τους Χριστιανούς.

    Πράξεις 5: 1-11, «Ανήρ δε τις Ανανίας ονόματι συν Σαπφείρη τη γυναικί αυ- τού επώλησε κτήμα και ενοσφίσατο από της τιμής, συνειδυίας και της γυναι- κός αυτού, και ενέγκας μέρος τι παρά τους πόδας των αποστόλων έθηκεν. Εί- πε δε Πέτρος· Ανανία, διατί επλήρωσεν ο σατανάς την καρδίαν σου, ψεύσα- σθαί σε το Πνεύμα το Άγιον και νοσφίσασθαι από της τιμής του χωρίου; ουχί μένον σοι έμενε και πραθέν εν τη σή εξουσία υπήρχε; τι ότι έθου εν τη καρδία σου το πράγμα τούτο; ουκ εψεύσω ανθρώποις, αλλά τω Θεω. ακούων δε ο Ανανίας τους λόγους τούτους πεσών εξέψυξε, και εγένετο φόβος μέγας επί πάντας τους ακούοντας ταύτα. αναστάντες δε οι νεώτεροι συνέστειλαν αυ- τόν και εξενέγκαντες έθαψαν. Εγένετο δε ως ωρών τριών διάστημα και η γυνή αυτού, μη ειδυία το γεγονός, εισήλθεν. απεκρίθη δε αυτη ο Πέτρος· ειπέ μοι, ει τοσούτου το χωρίον απέδοσθε; η δε είπε· ναί, τοσούτου. ο δε Πέτρος είπε προς αυτήν· τι ότι συνεφωνήθη υμίν πειράσαι το Πνεύμα Κυρίου; ιδού οι πό- δες των θαψάντων τον άνδρα σου επί τη θύρα και εξοίσουσί σε. έπεσε δε πα- ραχρήμα παρά τους πόδας αυτού και εξέψυξεν· εισελθόντες δε οι νεανίσκοι εύρον αυτήν νεκράν, και εξενέγκαντες έθαψαν προς τον άνδρα αυτής. και εγένετο φόβος μέγας εφ’ όλην την εκκλησίαν και επί πάντας τους ακούον- τας ταύτα.».

  9. Η οικογένεια στο ξεκίνημα του χριστιανισμού . Κανένα σύγχρονο κίνημα δεν χρησιμοποίησε τέτοια αυστηρότητα απέναντι στην οικογένεια, όπως ο χριστιανισμός. Ο Χριστός το δήλωσε κατακάθαρα: «Διότι ήλθον να διαχωρίσω άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής. Και εχθροί του ανθρώπου θέλουσιν είσθαι οι οικιακοί αυτού. Όστις αγαπά πατέρα ή μητέρα υπέρ εμέ δεν είναι άξιος εμού καί όστις αγαπά υιόν ή θυγατέρα υπέρ εμέ, δεν είναι άξιος εμού» («κατά Ματθαίον», 10: 35-37.)

         Όταν του είπαν, ότι η μητέρα του και τʼ αδέλφια του περιμένουν έξω από το ναό καί θέλουν να μιλήσουν μαζί του, είπε: «Τις έστιν η μήτηρ μου καί τίνες εισίν οι αδελφοί μου; καί εκτείνας την χείρα αυτού επί τους μαθητάς αυτού έφη∙ ιδού η μήτηρ μου και οι αδελφοί μου» »(«κατά Ματθαίον», 12: 47-49.)

         Όταν ένας από τους μαθητές του τού ζήτησε άδεια, για να πάει να θάψει τον πατέρα του, του είπε: «Ακολούθει μοι, καί άφες τους νεκρούς θάψαι τους νεκρούς» («κατά Ματθαίον», 8: 22.) Φαίνεται, ότι προαισθανόταν τις ενοχλητικές οικογενειακές προστριβές, που θα δημιουργούνταν από τον προσηλυτισμό του κινήματός του και το φανατικό μίσος των αντιπάλων του: «Παραδώσει δε αδελφός αδελφόν εις θάνατον, και επαναστήσονται τέκνα επί γονείς και θανατώσουσι αυτούς» («κατά Ματθαίον», 10: 21.) Είναι παράδοξο και όμως αληθινό, ότι αυτός, που κηρύττει την αγάπη, κηρύττει ταυτόχρονα ενάντια στην αγάπη. (Βλ

  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Comments are closed.