Στις 6,2 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Στις 6,2 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO για το τηλεοπτικό Open, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων. Προ των πυλών της Βουλής εμφανίζεται στη δημοσκόπηση (και για πρώτη φορά) η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου καταγράφονται, η Νέα Δημοκρατία με 23,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,4%, η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΚΚΕ στο 5,3%, ενώ το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται να είναι το τελευταίο κόμμα που μπαίνει στη Βουλή με 4,6%. Έκπληξη όμως αποτελεί το 2,5% που καταγράφει στην πρόθεση ψήφου η Λαϊκή Ενότητα. Καθαρά εκτός βουλής φαίνονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,7% και η Ένωση Κεντρώων με 1,6%.

Τα αντίστοιχα ποσοστά στην αναγωγή επί των εγκύρων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 27,6%, ΣΥΡΙΖΑ 21,4%, Χρυσή Αυγή 7,2%, ΚΚΕ 6,2%, Κίνημα Αλλαγής 5,4%, Λαϊκή Ενότητα 2,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,0%, Ένωση Κεντρώων 1,6% και Ποτάμι 1,3%.

Σε ερώτηση για το τι θα ήθελαν να συμβεί την επομένη των εκλογών, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν… νέες εκλογές σε ποσοστό 21%, κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία 19%, αυτοδυναμία Νέας Δημοκρατίας 15%, Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ 14% και Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ 7%.

Ερωτώμενοι σχετικά με το αν το 2019 θα είναι καλύτερο ή χειρότερο από το 2018, οι πολίτες απαντούν με 32% καλύτερο, με 26% χειρότερο και το ίδιο το 36%.

Το 58% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα που έχει εξαγγείλει, έναντι 32% που το πιστεύει. Σε περίπτωση όμως που εφαρμοστούν, το 63% θεωρεί ότι παίξουν ρόλο στην έκβαση των εκλογών, ενώ το 24% πως δεν θα παίξουν.

Στη σύγκριση Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, ο δεύτερος «κερδίζει» στον τομέα ανάπτυξης της οικονομίας με 27% έναντι 16%, ενώ «χάνει» τόσο στην αποκατάσταση των αδικιών των μνημονίων με 19% έναντι 18%, και σε εκείνον της καταπολέμησης της διαπλοκής με 26% έναντι 14%.
Στην ερώτηση ποιον από τους δυο εμπιστεύεστε περισσότερο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 27% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα.

Ως χρόνο εκλογών οι ερωτώμενοι προτιμούν το τέλος της τετραετίας σε ποσοστό 42%, τον ερχόμενο Μάρτιο με 27% και τον Μάιο με 15%.

loading...

3 thoughts on “Στις 6,2 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

  1. Δεν σας πιστεύω! !! Όχι ότι είμαι ΝΔ . Δεν είμαι. Αλλά σπάνια συναντώ άνθρωπο φιλικό προς τον σύριζα !!!! Πως δίνεται εσείς 20% , από που τέτοιο ποσοστό !!! Όλες οι εταιρείες μια παπαρα είναι . Θα το δούμε, κοντά είναι !!

  2. ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ 20%
    ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΖΑΕΦ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΜΑ

Comments are closed.