Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Είμαστε η Ελλάδα που έρχεται και η αληθινή ελπίδα για τον Λαό

14.11.2018 – Aπό την ομιλία στην Βουλή για την Συνατγματική Αναθεώρηση
…Είπε προηγουμένως ο Πρωθυπουργός της χώρας ότι ιδιοκτήτης τόσο αυτού του Κοινοβουλίου όσο και της πολιτικής ζωής είναι ο λαός και ότι με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 κυβερνά τη
χώρα. Θα έπρεπε, όμως, να ξέρει ότι και εμείς που είμαστε σε αυτήν εδώ την Αίθουσα δεν ήρθαμε από μόνοι μας, ο λαός μας έστειλε. Και θα έπρεπε να σεβαστεί αυτόν τον λαό. Και το λέω αυτό όχι τυχαία, διότι, όπως έγινε γνωστό, απέστειλε επιστολές σε όλους τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ακόμη και μονομελών, ακόμη στον κύριο Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος δεν ευρίσκεται στο Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά δεν έστειλε επιστολή στη Χρυσή Αυγή. Άλλη μία επίδειξη του περίφημου συνταγματικού τόξου και το πώς αυτό λειτουργεί! Πόσο συνταγματικό, όμως, είναι αυτό το τόξο;

 Διαβάζουμε στο Σύνταγμα της Ελλάδος, στο άρθρο 5 παράγραφος 2: «Όλοι όσοι ευρίσκονται στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση…» -χωρίς διάκριση, επαναλαμβάνω- «…εθνικότητας, φυλής, γλώσσας, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων». Τηρεί το Σύνταγμα ο Πρωθυπουργός; Όχι, γιατί υφίσταται αυτή τη στιγμή ένα κόμμα που ψήφισαν εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων διάκριση και όχι μόνο από τον Πρωθυπουργό, αλλά από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων και αυτό φαίνεται μέσα στην άδεια αυτή Αίθουσα. Είστε το κόμμα των πολιτικών
κομμάτων και είμαστε η μόνη εθνική Αντιπολίτευση! Είμαστε η Ελλάδα που έρχεται!»

Γιατί φοβάστε την Ιστορία;

«…Ας πούμε δυο λόγια για το Σύνταγμα, αναφέροντας, κατ’ αρχάς, ότι αποτέλεσε αντικείμενο έντονης διαμάχης ακόμη και στα χρόνια της Επαναστάσεως του 1821. Πόσοι γνωρίζουν, αλήθεια, ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο ελευθερωτής του Έθνους, ήταν ενάντια στην καθιέρωση Συντάγματος και έλεγε ότι το Σύνταγμα είναι σύντριμμα; Φοβάστε την ιστορία; Είναι κακό να τα λέμε αυτά τα πράγματα; Και ερχόμαστε στην 3η Σεπτεμβρίου 1843 εδώ έξω από αυτό το κτήριο. Σε αυτό το κτήριο ήταν το παλάτι του Όθωνα τότε. Και έξω από αυτό το κτήριο υπήρχε μία πλατεία, η οποία ονομάστηκε στη συνέχεια Πλατεία Συντάγματος. Και εκεί μαζεύτηκε ένα τμήμα του λαού – θα αναφέρω ποιο ήταν αυτό – προκειμένου να πιέσουν τον Όθωνα να καθιερώσει Σύνταγμα.

Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος στην «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» σαφέστατα αναφέρει και τονίζει ότι αυτή η πίεση ήταν από τον Άγγλο πρεσβευτή Λάιονς και ότι ο ίδιος ο Άγγλος πρεσβευτής πίεζε αφόρητα τον Όθωνα και την κυβέρνηση της Ελλάδος με τις παράλογες απαιτήσεις για την εξόφληση των τόκων των δανείων. Μήπως αυτό σας θυμίζει τίποτα; Μήπως σας θυμίζει τα μνημόνια και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας; Πόσο αυθόρμητη, όμως και λαϊκή ήταν η εξέγερση της 3ης Σεπτεμβρίου αποκαλύπτεται και από έναν από τους πρωταγωνιστές της ημέρας εκείνης, ο οποίος εδέχθη απηνή διωγμό, από τον γιο του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, τον «γενναίο Κολοκοτρώνη», ο οποίος λέει ότι απελευθερώθηκαν οι κακούργοι από τη φυλακή και είχαν έλθει εδώ σε αυτή την πλατεία και φώναζαν «Ζήτω ο Σύνταγμας!» Αυτά για την Ιστορία, την οποία δεν πρέπει να φοβόμαστε.

Εσείς, όμως, κυρίως, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τη φοβάστε την Ιστορία, τη φοβάστε πολύ. Φοβάστε ακόμα και τη μνήμη του Παύλου Μελά και την αφαιρείτε από τα σχολικά βιβλία. Να ξέρετε πως τα σχέδιά σας αυτά δεν θα περάσουν. Και μια και αναφέρθηκα στον Παύλο Μελά, να πω ότι βεβαίως με τη σημερινή διαδικασία λειτουργείτε για μια ακόμη φορά επικοινωνιακά, ρίχνοντας, κατά το κοινώς λεγόμενο, την μπάλα στην εξέδρα. Αφήνετε στην άκρη τα εθνικά θέματα, τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα όσα συνέβησαν στη Βόρειο Ήπειρο -και όχι στη Νότιο Αλβανία- και φέρνετε αυτό το θέμα, που είναι μία συζήτηση άνευ περιεχομένου, διότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πάρετε τις 180 ψήφους και να περάσει η αναθεώρησή σας…»

Οι θέσεις μας για την αναθεώρηση του Συντάγματος

«…Έρχομαι, όμως, τώρα στις απόψεις μας για το Σύνταγμα όπως είναι σήμερα διατυπωμένο. Έρχομαι σε μία εν ολίγοις πρόταση αναθεωρήσεως, την οποία κάνει η Χρυσή Αυγή. Το άρθρο 4 στην παράγραφο 1 ορίζει ότι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και στην παράγραφο 6 αναφέρεται σαφέστατα: «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων». Κάνατε μία αναθεώρηση -όχι εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα προηγούμενα Κόμματα- με μία ερμηνευτική δήλωση, για να υπακούσετε, λέτε, στις αρχές της Ευρώπης, που λέει: «Η διάταξη της παραγράφου 6 δεν αποκλείει να προβλέπεται με νόμο η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών εντός ή εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων». Εναλλακτική θητεία από όσους έχουν τεκμηριωμένη αντίρρηση συνείδησης. Πώς μπορείτε να έχετε τεκμηριωμένη αντίρρηση συνείδησης; Τι είστε; Έχετε ψυχόμετρα και ψυχοσκόπια; Η εναλλακτική θητεία είναι σαφέστατα αντισυνταγματική και αν υπάρξει κάποτε εθνικό κράτος -που θα υπάρξει- θα πρέπει να καταργηθεί και όλοι οι Έλληνες να φοράνε την τιμημένη στολή του Έλληνα στρατιώτη!

Το άρθρο 5 μιλάει για διακρίσεις, διακρίσεις που κατά κόρον κάνετε εις βάρος της Χρυσής Αυγής. Το άρθρο 27 -δεν αναφέρθηκε από κανέναν- μου θυμίζει την περίφημη εκείνη δήλωση της Προέδρου της Βουλής προς τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ότι στα χρόνια που έρχονται θα μειωθεί η εθνική κυριαρχία, κάτι που είδαμε να γίνεται πραγματικότητα. Άρθρο 27 του Συντάγματος: «Καμία μεταβολή στα όρια της επικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών». Το διαβάζω αντίστροφα, με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, τι μπορεί να γίνει; Αλλαγή στα όρια της επικράτειας. Όχι, κύριοι. Δεν έχει δικαίωμα ούτε καν το Κοινοβούλιο να παραχωρήσει ένα κομμάτι ελληνικής Πατρίδας, κάτι που δυστυχώς προβλέπεται στο Σύνταγμα. Είναι Σύνταγμα αυτό ελεύθερου κράτους; Όχι. Φυσικά σε μια Ελλάδα εθνικιστική, σε μια Ελλάδα ελεύθερη, αυτό το άρθρο δεν πρέπει να υπάρχει στο Σύνταγμα. Πρέπει να καταργηθεί!»

Για το διαρκές σκάνδαλο του νόμου περί ευθύνης υπουργών

«…Έρχομαι στο άρθρο περί ευθύνης υπουργών και στο μεγάλο ψεύδος ότι καταργείτε το άρθρο 86. Δεν καταργείτε με την πρότασή σας το άρθρο 86. Λέτε, μάλιστα, στην εισαγωγική σας έκθεση ότι προσοχή, να μη φτάσουμε στο άλλο άκρο, δηλαδή να μην επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και τη μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης στα δικα- στήρια. Τι καταργείτε μόνο; Καταργείτε τη χρονική περίοδο της παραγραφής. Κατά τα άλλα, το άρθρο 86 μένει ακέραιο. Θα ήθελα, τελειώνοντας να πω με τρόπο απλό το εξής. Είναι δεδομένο ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει δεκτή από τη Νέα Δημοκρατία ούτε θα λάβει τις εκατόν ογδόντα ψήφους. Είναι δεδομένο, επίσης, ότι και η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα λάβει τις εκατόν ογδόντα ψήφους. Τολμήστε να συμφωνήσετε στην κατάργηση του άρθρου 86. Είναι στίγμα. Ο κόσμος στα καφενεία, στις πόλεις και στα χωριά λέει ότι οι πολιτικοί είναι ψεύτες και στηρίζονται σε αυτό το άρθρο.

Από εκεί και πέρα βέβαια, είχαμε και την κυρία Γεννηματά προηγουμένως να μιλάει για διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, τη στιγμή που το κόμμα της χρωστάει 200 εκατομμύρια. Ό,τι θέλει ο καθένας λέει. Άλλωστε, ο Γιώργος Σουρής το είχε πει: «Στην Ελλάδα δύο πράγματα ασκείς πανελευθέρως, συνέρχεσθαί τε και ουρείν εις όποιο θέλεις μέρος»…

Τελειώνοντας έχω να σας πω ότι οι εξορκισμοί περί της ακροδεξιάς που έρχεται, για εμάς είναι η ελπίδα που έρχεται, είναι η Ευρώπη των εθνικιστών. Και ο ακροδεξιός Σαλβίνι έδωσε απάντηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Βρυξέλες. Εσείς οι αριστεροί υποταχθήκατε πλήρως. Και όσο για τα εθνικά θέματα -και με αυτά επιθυμώ να κλείσω-, δεν υπάρχει Νότιος Αλβανία, υπάρχει Βόρεια Ήπειρος και η Μακεδονία είναι μία και ελληνική!»

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

loading...

2 thoughts on “Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Είμαστε η Ελλάδα που έρχεται και η αληθινή ελπίδα για τον Λαό

  1. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΗΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

  2. ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΛΛΑΔΑ !! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΜΕ!!

Comments are closed.