ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ












Γράφει η Σερένα Νομικού

Πότε τιμωρήσαμε όμως εμείς κάποιον πολιτικό για τα τρομακτικά του λάθη ή για τη μη τήρηση των υποσχέσεων του;
Ποτέ, σχεδόν πάντοτε αμείβαμε πλουσιοπάροχα την προδοσία. Επομένως δίκαια υποφέρουμε και δίκαια έχουμε μετατραπεί σε αποικία.

Άποψη

Ανέτρεψε αντισυνταγματικά και παράνομα το δημοψήφισμα, υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, δεν σεβάστηκε καμία προεκλογική του δέσμευση, εκποίησε αεροδρόμια και τράπεζες, τις χρεοκόπησε ξανά επειδή ήθελε να διατηρήσει το μύθο της εξόδου από τα μνημόνια (άρα δεν μπορούσε να δεχτεί την πιστοληπτική γραμμή), κάνει τα πάντα για να παραδώσει τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς (βλέπε Γερμανούς) αναλαμβάνοντας ακόμη και υπουργός εξωτερικών, ενώ φαίνεται πως δεν θα διστάσει να ξεπουλήσει ούτε την Ακρόπολη για να μείνει στην καρέκλα του.

Οι Έλληνες όμως «αγρόν ηγόρασαν», επιμένοντας ότι και να τους πει κανείς πως έχουν βαρεθεί να ακούνε για προβλήματα και θέλουν λύσεις! Εν τούτοις, όποιες λύσεις και να τους προτείνει κανείς, δεν πείθονται με τίποτα.

Λογικό κατά τη γνώμη μου, αφού στην πραγματικότητα για τα προβλήματα ενδιαφέρονται και όχι για λύσεις που είναι αυτονόητο πως ενέχουν ρίσκα. Άλλωστε η τραγωδία ήταν ανέκαθεν συστατικό των γονιδίων τους.

Όταν ακούν δε πως η ηρωική κυβέρνηση τους απαιτεί με υπερηφάνεια την πληρωμή των πολεμικών επανορθώσεων, αν και συνεχίζει να ζητιανεύει εκλιπαρώντας τους Γερμανούς να μη μειώσουν τις συντάξεις, καθησυχάζουν.

Από την άλλη πλευρά τώρα, υπενθυμίζω (η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως) ότι, μόνοι μας δηλώνουμε πως οι Έλληνες είναι φοροφυγάδες, ότι διαπλέκονται, διαφθείρουν και διαφθείρονται, πως ευθύνονται οι ίδιοι για το κατάντημα της χώρας τους, ότι κατηγορούν τους άλλους χωρίς να βλέπουν τις δικές τους ευθύνες, πως αρνούνται να πληρώσουν τα χρέη τους ενώ μπορούν κοκ.

Δεν το κάνουμε μόνο εμείς οι πολίτες αλλά, επίσης, οι κυβερνήσεις μας. Περισσότερο από όλους ο πρωθυπουργός που, αφού διέσυρε διεθνώς την πατρίδα του το 2009, την οδήγησε στο ΔΝΤ το 2010, καταδικάζοντας την στην αιώνια πυρά.

Ποτέ δεν συζητήθηκε πάντως η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους με δικά μας μέσα, έστω και θεωρητικά. Πάντοτε επαιτούσαμε, εκλιπαρούσαμε και υποκλινόμαστε στους ξένους, χωρίς καμία ντροπή. Δεν είχαμε και δεν έχουμε το θάρρος ούτε καν να χρεοκοπήσουμε, αναλαμβάνοντας πρακτικά τις ευθύνες των λαθών μας.

Φοβόμαστε πως θα υποφέρουμε επειδή θα λείπουν οι γάζες από τα νοσοκομεία, η βενζίνη από τα πρατήρια και το χαρτί υγείας από το Σούπερ Μάρκετ.

Την ίδια στιγμή, αδιαφορούμε πλήρως για τη ληστεία της πατρίδας μας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, για τα παιδιά μας που φεύγουν μετανάστες, για τις ουρές των ανέργων μπροστά από τις καντίνες σίτισης, για τους άρρωστους που δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα τους, για τους εξαθλιωμένους που προσπαθούν να επιβιώσουν, ψάχνοντας στα σκουπίδια τροφή, για τις χιλιάδες επιχειρήσεις που χρεοκοπούν ή μεταναστεύουν κοκ. Η απόλυτη σχιζοφρένεια!

Με βάση λοιπόν τη δική μας συμπεριφορά, δεν καταλαβαίνω γιατί απορούμε για τη λογική των μέτρων που επιβάλλουν οι δανειστές. Απλούστατα έχουν πεισθεί από εμάς ότι, εάν δεν καεί ολόκληρη η χώρα, μαζί με τους κατοίκους της, δεν πρόκειται να αλλάξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

1 thought on “ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ!

  1. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ *ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ * ? ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΠΟ ΤΥ ΚΙΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΜΠΑΤΑΧΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΩΓΑΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑ@ΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ .ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΟΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ !! ΓΙΑΤΙ ? ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΛΑΒΟΥΣ Η ΧΩΡΑ ,ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΘΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΑΜΕΝΟΥΣ

Comments are closed.