Είναι ποινικά δικάσιμο η εξύβριση των θείων?

Μια σκέψη με οδήγησε στην έρευνα,
“είναι ποινικός δικάσιμο να βρίζει κάποιος τα θεία”?
Μα αν ίσχυε αυτός ο νόμoς, η μισή Ελλάδα θα έπρεπε να είναι φυλακή!
Και η άλλη μισή φυλακή και αυτή γιατί
βρίζει τα θεία των προγόνων μας!

Προς ανακούφιση δική μου, αλλά και για ενημέρωση των τσιμπλιάρηδων θρησκόπληκτων του σάιτ που είναι πλειοψηφία (ρε λες να είναι μεταδοτική η χολέρα?) τους πληροφορώ ότι ποινικά έχει  καταργειθεί η εξύβριση των θείων, ελευθερη πλέον η Καραϊσκάκια θεώρηση.

Ακόμα πρέπει να πούμε ότι το “γαμ@ την Παναγία σου” -και όλα τα συναφή- δεν κατευθύνονται εναντίον της Παναγίας ή του προσώπου που αναφέρεται στη βρισιά. Το νόημα της βρισιάς είναι “γαμ@ τη δική σου Παναγία” όχι την ίδια την Παναγία, άλωστε είναι πρακτικά αδύνατο, που να την βρεις και να την γ……? Η βρισιά δλδ θέλει να πει γαμώ ότι είναι για σένα ιερό, αυτό που πιστεύεις και ασπάζεσαι.
Με δύο λόγια δλδ, γαμ@ την λεπρή εβραϊκή σου αίρεση!

Δεν ξέρω για σας, αλλά εμείς οι βόριοι χρησιμοποιούμε συχνά την βρισιά “Γαμ@ τους αγίους και τους αποστόλους όλους” για να δώσουμε μια καθολικότητα σε αυτό που βρίζουμε, αυτό είναι επιβεβαιωμένο, καρατσεκαρισμένο θα έλεγα, ότι φέρνει μια ψυχική χαλάρωση στον που το λέει!

Ζαγκλάρας Στέργιος
—————————————
Καταργείται η εξύβριση των Θείων
POSTED ON 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 BY ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

22
Ιούλ
Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:
Παράλληλα με τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ρητορικής του μίσους, η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας της έκφρασης.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων γνωστοποιεί πως η αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας έχει τεθεί υπό την κρίση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα. Τη θέση αυτή θα εκφράσει προσεχώς και κατά την εξέταση της χώρας μας από την Επιτροπή των ΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (3-4 Αυγούστου στη Γενεύη).
Κατά το Ποινικό Δίκαιο, η ποινή προϋποθέτει την τέλεση πράξης. Ο προσδιορισμός της τελευταίας χωρεί με στάθμιση των εμπειρικών – αποδείξιμων αποτελεσμάτων της. Ωστόσο, στην περίπτωση της βλασφημίας λείπει οποιαδήποτε αποδείξιμη ενώπιον δικαστηρίου βλαπτική συνέπεια της πράξης. Επομένως, η έννοια του εγκλήματος δεν διακρίνεται.

loading...

5 thoughts on “Είναι ποινικά δικάσιμο η εξύβριση των θείων?

  1. ΑΓΡΑΜΑΤΕ ΒΛΑΚΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ? ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΡΕ ΝΤΟΥΒΑΡΙ Ή ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ ΣΕ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ .ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ .ΗΛΙΘΙΕ ΒΟΡΙΕ !!!

  2. ΧΑ χα ΧΑ χα ΧΑ χα … Νομίζεις! να πάρεις και να διαβάσεις όλο το νόμο ή καλύτερα ρώτησε δικηγόρο για την κατ'εξακολούθηση με δόλο
    προσβολή της θρησκείας και κατά των ατόμων που εξυβρίζεις καθημερινά με πρόστυχα λόγια. αγράμματε … Πες στο δικηγόρο όλα αυτά που γράφεις και μετά ξαναγράψε αστοιχείωτε…

    ΔΙΑΣ

  3. λυσσασμενε σκυλε ζαγκλο μαθε
    μια ελληνικη παροιμια
    γελαει καλυτερα εκεινος
    που γελαει τελευταιος
    ξερω εγω τι σου λεω
    και μην αφηνεις να σε
    εκμεταλευονται γιατι
    στο τελος εσυ θα πληρωσεις
    τη νυφη και αυτοι θα γελανε

  4. ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ Ο ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΑΝΤΟΣ
    Ή ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ;Ή ΣΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ;Ή ΠΑΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ…

  5. Χολερα εισαι αλητη αντιχριστε

Comments are closed.