Ου νέμεσις Μαρία (Επικρατέειν ή Aπόλλυσθαι

Γράφει ο  
Άγγελος Φ. Γιαννόπουλος)











Η  Ελληνιδα καλλονη Μαρια Σκληρου η Σκληραινα ηταν ερωμένη του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Θ’ , ο οποιος ηταν γνωστος και ως Μονομαχος.


Η Μαρια Σκληρου τον ειχε ακολουθησει ως ερωμενη ακομη και στην Μυτιληνη οπου ο Μονομαχος βρισκοταν εξορια για πολιτικους λογους.

Ενδεικτικο ειναι οτι η Μαρια εδωσε ολη την περιουσια της στον Κωνσταντινο Μονομαχο. 


Οταν τον ανακαλεσαν απο την εξορια παντρευτηκε την αυτοκρατειρα Ζωη απο την Μακεδονικη Δυναστεια. 

Οταν παντρεύτηκε την Βασιλισσα  Ζωη και εγινε αυτοκρατορας,  καλεσε στο παλατι και την ερωμενη του Μαρία, η οποια ήταν ανιψια της πρωην συζυγου του. 


Με την ανοχή της Ζωής, έδωσε στην αγαπημενη τους τίτλους Σεβαστη και  αλλα αξιωματα. 


Η κατασταση αυτη ειχε προκαλεσει σκανδαλο, και αντιδρασεις απο τους κατοικους της Βασιλευουσας.

Η Μαρια δεν ειχε αλλους εραστες. Εντουτοις για αυτην και μονον την σχεση της με παντρεμενο προκαλουσε αντιδρασεις.  


Σε μια βολτα του Αυτοκρατορα και των υπολοιπων αυλικων στους δρομους της πολεως ειτε κατα την διαρκεια μιας τελετης συμφωνα με καποιους αλλους, οταν ενας Ελληνας ειδε απο κοντα την Μαρια Σκληρου, εξαιτιας της ομορφιας της αναφωνησε το γνωστο Ου Νεμεσις.




Αυτο το ειχαν πει οι Τρωες οταν αντικρυσαν την ομοεθνη τους και ομοθρησκη ωραια Ελενη. 



Το περιστατικο ειναι ενδεικτικο οτι οι Ελληνες της Ελληνικης-Ρωμαικης αυτοκρατοριας ζουσαν και ανεπνεαν για τον Αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο.





Μαλιστα ηταν τοσο μεγαλη η αφοσιωση τους και η αγαπη τους για τους αρχαιους Ελληνες, ωστε να μην εξελιχθουν οι ιδιοι σε πολιτιστικο επιπεδο.




Οι προγονοι μας εμειναν φανατικα προσηλωμενοι στους αρχαιους φιλοσοφους.



Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να μην εξελιχθουν οι ιδιοι σε πνευματικο επιπεδο οσο θα επρεπε, και φυσικα εμεινε πισω σε πολιτισμικη εξελιξη, το εθνος και η αυτοκρατορια. 



Η Ελλαδα ηταν σε θεση να προσφερει ακομη περισσοτερα στον πολισμο και στις επιστημες σε  ολοκληρη την ανθρωποτητα.



Εντουτοις η εμμονη και το παθος των “Βυζαντινων” για την Αρχαια Ελληνικη γραματεια, τους περιορισε αισθητα.    
  
Στο περασμα των αιώνων ο χριστιανισμος ειναι ο βασικοτερος παραγοντας που διαμορφώνει τον χαρακτηρα του Ελληνικου κρατους σε σχεση με τα αλλα εθνη. 



Ο παγκοσμιος χαρακτηρας της Ελληνικης-
Ρωμαικης αυτοκρατοριας εδραιωνεται μεσα απο την χριστιανικη ιδέα.

Ο βασικος σκοπος των Ελληνων του ρωμαικου κρατους ειναι η ενοποιηση του πληθυσμου της αυτοκρατοριας μεσω της χριστιανικης πιστεως και του αρχαιου, Ελληνικου πολιτισμου.





Αυτα ηταν τα βασικα στοιχεια συνοχης της για να αντιμετωπισει τον μονιμο κινδυνο λογω των διαφορετικων λαων.

Η πολιτικη ιδεολογία της Ελληνικης – ρωμαικης αυτοκρατοριας θεμελιωθηκε επάνω στο αξιωμα της χριστιανικης οικουμενικότητας, του αρχαιου Ελληνικου πνευματος και των ρωμαικων πολιτικων αξιωματων.

Η βασική αρχή της πολιτικης Ρωμαικης θωριας ηταν η Pax Romana.




Η παγκοσμια Ρωμαικη Αυτοκρατορια ενωσε ολη την οικουμενη και επεφερε την υποταγη των Βαρβάρων, καταργησε τα συνορα των εθνων και δημιουργησε το κρατος που γεννήθηκε ο Θεανθρωπος.



Απο την εποχη του Κωνσταντιου εως την εποχη του Θεοδοσιου β εζησαν οι 5 μεγαλυτεροι Ελληνες νεοπλατωνικοι φιλοσοφοι του μεσαιωνα. *




Αυτοι ηταν ηταν ο μεγας Βασιλειος, ο αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος, ο αγιος Γρηγοριος ο Ναζιανζηνος, ο αγιος Γρηγοριος Νυσσης και η φιλοχριστιανη Αλεξανδρινη φιλοσοφος η Υπατια. 

Την εποχη εκεινη και οι πεντε νεοπλατωνικοι διδασκουν τον Αριστοκλη εχοντας παντοτε την αμεριστη υποστιριξη των αυτοκρατορων.


Οι αυτοκρατορες γνωριζουν προσωπικα τους μεγαλους φιλοσοφους και ρητορες τους αγιους ιεραρχες και τους στηριζουν  στο επιστημονικο τους εργο.



Το εργο ηταν η ενσωματωση ολοκληρης της Πλατωνικης διδασκαλιας στον Χριστιανισμο. 

Με την ολοκληρωση αυτου του μοναδικου 

στα παγκοσμια χρονικα φιλοσοφικου

-πνευματικου εργου οι Ιεαραρχες μετετρεψαν τον μεχτι τοτε Ιουδαικο χριστιανισμο σε καθαρα Ελληνικο.






Αμεσως ο αγιος Θεοδοσιος τον Μαιο του 381 μ.χ. θα ανακηρυξει τον Ελληνικο πλεον χριστιανισμο σε επισημη θρησκεια της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.


Εαν οι αυτοκρατορες ηταν εναντια στον Ιερο αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο δεν θα επετρεπαν ποτε και σε καμια περιπτωση την ενσωματωση αυτουσιας της διδασκαλιας του Αριστοκλη στην χριστιανικη θρησκεια.













Ακομη αμεσα οι αυτοκρατορες θα τιμωρουσαν τους αγιους ιεραρχες και θα τους αφαιρουσαν ολα τα εκκλησιαστικα τους αξιωματα.  




Φυσικα θα απαγορευαν την διδασκαλια του Πλατωνα και στους αγιους ιεραρχες στην φιλοχριστιανη Υπατια αλλα και σε ολους τους υπολοιπους φιλοσοφους. 



Α

υτο ομως ειναι κατι το οποιο δεν το εκανε ποτε ο κανενας αυτοκρατορας καθως ολοι οι φιλοσοφοι διδασκαν ελευθερα τον Πλατωνα.








Μεταξυ αλλων οι αυτοκρατορες θα εκλειναν και ολες τις φιλοσοφικες σχολες.









Ο αγιος Θεοδοσιος εδωσε Ελληνοχριστιανικη παιδεια στα τεκνα του και αυτα με την σειρα τους στα δικα τους παιδια.
Το αποτελεσμα να ανοιξει ο δρομος στην αγια Ευδοκια-Αθηναιδα να εξελιξει-επανιδρυση την ανωταση φιλοσοφικη πανεπιστημιακη σχολη της πολης-Κωνσταντινουπολεως.
Το  425 μ.χ. με  διαταγμα του Θεσοδοσιου του β αναβαθμιζεται και επανιδρυεται η ανωτατη φιλοσοφικη σχολη της πολης κατοπιν επιθυμιας της αγιας αυτοκρατειρας Ευδοκιας-Αθηναιδας.



Χωρις την ενωση του Χριστιανισμου και του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου ηταν αδυνατον να γινει ο Ελληνισμος παγκοσμια αυτοκρατορια και να φτασει στην κορυφη του κοσμου. 


Ο Ελληνικος πολιτισμος και ο Χριστιανισμος θα ενωθουν ωστε να γινει για μια και μοναδικη φορα η Ελλαδα παγκοσμιο κρατικο μορφωμα.


Ο Χριστος και ο Πλατωνας ειναι τα θεμελια της αυτοκρατοριας. 
Απο εκει ο Ελληνισμος θα παρει αστειρευτες δυναμεις για να μεγαλουργησει και να επιβιωσει. 



Οι αγιοι πατερες της εκκλησιας κρατησαν οτι πολυτιμο ειχε ο αρχαιος Ελληνικος πολιτισμος, οπως οι διδασκαλιες του Πλατωνα και του Αριστοτελη και φυσικα χρησιμοποιουσαν την κορυφαια γλωσσα στον κοσμο την Ελληνικη. 
Σκεφτειτε οτι ο Ελληνικος πολιτισμος δεν ηταν αρκετος απο μονος του για να φτασει στην κορυφη του κοσμου το Εθνος.






Για αυτο και επρεπε να ενωθει ο Ελληνικος πολιτισμος με τον χριστιανισμο.   
Ο Ελληνικος πολιτισμος και ο Χριστιανισμος θα ενωθουν ωστε να γινει για μια και μοναδικη φορα η Ελλαδα παγκοσμιο κρατικο μορφωμα.



Η ιστορικη διαδρομή του αρχαιου Ελληνικου κοσμου θα ενωθει με τον Χριστιανισμο και την Εκκλησια ως σωμα Χριστου, οταν οι Ελληνες θα αναλάβουν την ηγεσία της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας και της αγιας ορθόδοξης Εκκλησίας.



Ο μεγιστος εκφραστής της κλασικής Ελληνικής Αρχαιότητας ο Πλατων μαζι με τους αγιους-τρεις Ιεραρχες θα δημιουργησουν της βασεις για την οικουμενικοτητα και την αιωνια διαχρονικοτητα του Ελληνισμού και της χριστιανικης Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.

Τα περισσοτερα στοιχεια του αρχαιου Ελληνικου πνευματος θα είναι πλεον μεσα στην ορθοδοξη Ελληνικη πιστη και οικουμενικοτητα.


Η εισαγωγη των διαδασκαλιων του υπατου των φιλοσοφων Πλατωνα από τους αγιους ιεραρχες είναι η μεγαλυτερη αποδειξη ότι οι Ελληνες φιλσοφοι ηταν μονοθειτες και ότι δεν ειχαν καμια απολυτως σχεση με το εωσφορικο εβραικο δωδεκαθεο.


Για τους Αγιους Ιεραρχες, η αρχαια Ελληνικη γραμματεια-πολιτισμος είναι η σπουδαιοτερη από όλες τις αρετές. 




Για αυτο θεωρουν την παιδεία ως το μεγαλυτερο δωρο προς τον ανθρώπο, ενω επιτίθονται λεκτικα εναντία σε ολους τους εχθρους της αρχαιας Ελληνικης παιδειας.




Οι ευαγγελικες αξιες ενωνονται με τα ιερα αξιωματα του Πλατωνα.
Με την εισοδο του Πλατωνα, ο Χριστιανισμος, εκτοξευτηκε στα υψη, ενώ ταυτόχρονα εγινε ευκολα κατανοητος και αποδεκτος από ολους τους Ελληνες.
 

Ταυτόχρονα μεσα από τα πλατωνικα διδαγματα και τα ηθικα αξιωματα, ο Χριστιανισμος εγινε πολύ ευκολοτερα αποδεκτος από τους Ελληνες, καθως τους φανηκε από την αρχη, ότι είναι κατι πολύ οικειο, προς εκεινους.

Το αποτέλεσμα ηταν να εχουμε πολύ μεγαλη εξαπλωση της Ορθοδοξιας, στην αυτοκρατορια.


Μονον οσοι ηταν αγραμματοι δεν εγιναν χριστιανοι, ειτε δεν μπορεσαν να διεισδυσουν στα ουσιωδη νοηματα της χριστιανικης διδασκαλιας.
Την εποχη του Ιουστινιανου του α θα κλεισουν προσωρινα οι κατ ευφημισμον “Ελληνικες φιλοσοφικες σχολες”. 


Με την ανοδο του πρωτου Ελληνα αυτοκρατορα στον θρονο ανοιγουν εκ νεου οι πραγματικες Ελληνικες φιλοσοφικες σχολες. 
ΣΩΣΤΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ Ο
ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ.
Δικαιως εκλεισε ο Ιουστινιανος της φιλοσοφικες σχολες.


Οι τελευταίοι νεοπλατωνικοί Ιάμβλιχος και Πρόκλος δεν ήσαν τόσον φιλόσοφοι όσον ιερείς μιας εωσφωρικής και ανυπάρκτου θρησκείας» (Άρνολντ Τόυμπη Σπουδή της Ιστορίας, μετ. Ν. Παπαρρόδου, Αθήναι 1962,σελ.457). 
Το χειροτερο όμως ηταν ότι οι φιλοσοφικες σχολές των Αθηνών είχαν μεταβληθεί σε κέντρα άσκησης μαυρης μαγείας.




Το γεγονός αυτο οδήγησε τελικά στο κλείσιμό τους το 529μ.Χ. από τον Ιουστινιανό. 
Η ενεργεια, του Ιουστινιανού, να κλεισει τα κεντρα μαγειας του εωσφορικου δωδεκαθεου ήταν μεν πολύ σωστή.

Εντουτοις σε καμια περιπτωση δεν επρεπε να τους απομακρυνει από την Ελλαδα. 
Στους χρόνους που κατέρρεε η ειδωλολατρία, η μαγεία και η δεισιδαιμονία είχαν λάβει αφάνταστες διαστάσεις.
Οπως μας πληροφορουν συγγραφείς της ο Λουκιανός, η μαγεία είχε βασικη θέση στις λαικές μαζες.




Μάγοι ως φαρμακομαντεις, ιατρομαντεις, βωμολοχοι, αγυρται, εχοντας ως βοηθους γραίας βωμολόχους, περιμακτριας, τελεστρατιας, τυμπανιστριας,περιηρχοντο τας πολεις, υποσχομενοι ζωη, υγεια,πλουτο, καλλος ευτεκνια,και οποιοδηποτε αγαθό (Θ.Η.Ε. Τομ. ,
449)
Ο καθηγητής Λούβαρις μας αναφερει πως στους ύστερους χρόνους της αρχαιότητος «μάγοι πολυαριθμοι αγύρται, απολακταί, βωμολόχοι, ιατρομάντεις, καθαρτές, φαρμακομάντεις κλπ, συνοδευόμενοι υπό γυναικών μαγισσών ή βοηθών και αφορμώμενοι εκ Θεσσαλίας κυρίως, ήτις εθεωρείτο η κατ’ εξοχήν κοιτίς των, περιέτρεχον τας πόλεις και εξηπάτουν τους απλοϊκούς ανθρώπους.


Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΗΡΩΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΡΗΣ
ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΟΙΞΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΠΑΝΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΝ,

Εαν οι προγονοι μας ηταν εναντια στον Αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο δεν θα ξανανοιγαν την ανωτατη φιλοσοφικη σχολη στην Βασιλεουσα-Κωνσταντινουπολη.



Ο Ηρακλειος δημοσιευσε της εξαιρετικες επιστημονικες του εργασιες με τους τιτλους, υπόμνημα εις την μεγαλην του Πτολεμαιου συνταξιν. 



Η δευτερη σπουδαια εργασια ειχε τιτλο,περι κατασκευης, σφαιρας του αρατου.
Η Κωνσταντινουπολη όπως ηταν φυσικο ολους εκεινους τους αιωνες που ηταν σε Ελληνικα χερια ηταν παγκοσμιο πολιτικο, στρατιωτικο, οικονομικο, θρησκευτικο κεντρο.




Ομως ταυτόχρονα πανω από όλα ηταν  παγκοσμιο πνευματικο κεντρο. 
Στην Κωνσταντινουπολη με την ανοδο του πρωτου Ελληνα αυτοκρατορα (Ηράκλειος) στον Ρωμαικο θρονο, ανοιξαν εκ νεου οι Φιλοσοφικες πανεπιστημιακες σχολες. 
Εκει διδασκοταν το μαθημα της φιλοσοφιας, ακριβως με τον ιδιο τροπο που διαδασκοταν στην αρχαια Ελλαδα, οπου οι σπουδαστες των πανεπιστημιακών σχολων της βασιλευουσας  Κωνσταντινουπόλεως διδασκοταν μουσικη,  γεωμετρια, αστρονομια, φιλοσοφια, φιλολογια. 
Η Ελληνιδα Θεοδωρα ειναι εκεινη η οποια εγινε η αιτια για να ξεκινησει η β φαση ακμης της Ελληνικης-ρωμαικης-αυτοκρατοριας. 

Η Βασιλισσα εβαλε τελος στην Εικονομαχια, ενω παραλληλα ανοιξε τον δρομο για να ερθει ο μεγας Φωτιος στον πατριαρχικο θρονο.

Η Αγία-αυτοκράτειρα Θεοδώρα












Eν συνεχεια υπο την ιερη καθοδηγηση του Φωτιου,οι Κυρριλλος και Μεθοδιος πηγαινουν στην Σερβια για να εκχριστιανισουν τους Σερβους.



Ο πατριαρχης ειναι ισως ο πρωτος ο οποιος ειδε οτι εκτος απο τους Σερβους οτι επρεπε να γινουν Χρριστιανοι και οι ρωσοι ωστε να μειωθουν με αυτον τον τροπο οι πολλοι εξωτερικοι εχθροι της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.
Φυσικα η Βασιλισσα Θεοδωρα εγινε η αιτια να διακριθει πολυ και ο αδερφος της ο Βαρδας.



Μεταξυ πολλων αλλων ο αξιολογος Βαρδας ιδρυσε την ανωτατη πανεπιστημιακη φιλοσοφικη σχολη των Μαγγανων. 




Εκει διδασκοταν το μαθημα της φιλοσοφιας, ακριβως με τον ιδιο τροπο που διαδασκοταν στην αρχαια Ελλαδα, 
Ξακουστη εμεινε η ανωτατη φιλοσοφικη σχολη της Μαγναυρας στην βασιλευουσα με πρυτάνη-καθηγητη μια  πολύ μεγαλη μορφη της μεσαιωνικης Ελληνικης φιλοσοφιας τον Λεοντα τον μαθηματικο. 


Αν και ο Λεων ηταν ανηψιος του εικονομαχου λογιου-πατριαρχη του Ιωαννη του γραμματικου, ο Βαρδας εκτιμωντας την τεραστια μορφωση του τον διορισε πρυτανη της φιλοσοφικης σχολης.  


O Λεων ο μαθηματικος ειχε λιγο πριν καθαιρεθει απο αρχιεπισκοπος Θεσσαλονικης. 


Αυτος ομως δεν εμποδισε τον καισαρα Βαρδα να τον κανει πρυτανη της ανωτατης φιλοσοφικης σχολης.
Αυτο μας δειχνει το πολυ υψηλο επιπεδο των Ελληνων της εποχης εκεινης και οτι πανω απο ολα εβαζαν τον Χριστιανισμο και την Ελλαδα.
Ο πρύτανης Λεων ο μαθηματικος ηταν γεωμέτρης, αστρονόμος, φιλόσοφος. 



Ο Λεων προετοιμασε για να εκδωθουν εκ νεου τα εργα του Αρχιμηδη , του Ευκλειδη, του Απολλωνιου του Πυργαιου, του Πτολεμαιου. 



Τα Εργα αυτά βρίσκονται αυτην την στιγμη στο πανεπιστημιο της Οξφόρδης. 




Ο Ιδιος εγραψε της προσωπικες του παρατηρήσεις ,επανω στους Ευκλειδη και Αρχιμηδη. 


Ο Λεων, είναι ο πρωτος που εισηγαγε τα γραμματα στην Αλγεβρα, ενώ κατοπιν εντολης του Μιχαηλ του γ ,εφτιαξε τον πρωτο οπτικο τηλεγραφο, ο οποιος τοποθετηθηκε στην Ταρσο της Κιλικιας. 



Ο Λεων ειχε παει για πολλα χρονια σε μοναστηρι στην Ανδρο , οπου βρηκε και μελετησε , επι πολλα ετη σπανια βιβλια των Αρχαιων Ελλήνων Φιλοσοφων. 


Φυσικα να μην ξεχναμε οτι στην ανωτατη φιλοσοφικη σχολη διδαξε ο μεγας Φωτιος, ενας ακομη πολυ σπουδαιος λογιος-πατριαρχης που λατρευε υπερβολικα την αρχαια Ελληνικη γραματεια.  
ΑΝΝΑ ΚΟΜΝΗΝΗ
Ειναι γεγονος οτι η Ελληνιδα Αννα Κομνηνη εμοιαζε πολυ σε δυναμισμο, την πρωτη γυναικα αυτοκρατειρα ολων των εποχων την Ελληνιδα Ειρηνη,

Η πριγκιπισσα Αννα όμως είναι η ιδια γυναικα η οποια απεκτησε παρα πολύ μεγαλη παιδεια. 


Η παιδεια της Αννας ξεπαρασε κατά πολύ ,την παιδεια ολων των υπολοιπων γυναικων του μεσαιωνα.


Η Αννα εμαθε όλα όσα μπορούσαν να μαθευτούν στην εποχή της, την ρητορική την φιλοσοφία, την ιστορία την λογοτεχνία, την γεωγραφία την μυθολογία, την ιατρική. 


Το σπουδαιοτερο ολων ειναι οτι η πριγκιπισσα Αννα παρεμεινε σε ολη της την ζωη μια παρα πολυ ηθικη και μονογαμικη γυναικα-συζυγος και δεν υπεπεσε στο αισχιστο των αμαρτηματων την σεξουαλικη διαφθορα.
Επισης διάβασε ολους τους μεγάλους ποιητές της αρχαιότητας, τον ‘Ομηρο, τους λυρικούς, τους τραγικούς και τον Αριστοφάνη 
Ακομη διαβασε τους ιστορικούς όπως τον Θουκυδίδη και τον Πολύβιο, τους ρήτορες όπως τον Ισοκράτη και τον Δημοσθένη
Πανω από όλα όμως η Αννα Κομνηνη διάβασε ολα τα εργα του Αριστοτέλη και τους διαλόγους του υπατου των φιλοσοφων του Πλάτωνα .

Από την επαφή αυτή με τους περίφημους φιλοσοφους διδάχθηκε την τέχνη της σωστής ηθικης, της παιδειας- έκφρασης, για αυτό εγραψε αυτό το πολύ σπουδαιο ιστορικο εργο την Αλεξιαδα.


Η Αννα ηταν σε θεση να απαγγείλει με πολυ μεγαλη άνεση Ορφέα, Τιμόθεο, Σαπφώ και Πίνδαρο κλπ. 
Αναδιοργανωσε της Αριστοτελικες σπουδες, στην ανωτατη φιλοσοφικη σχολη της πολης.
Ολοι αυτοι οι εξαιρετικοι Ελληνες ανοιξαν τον δρομο για να ερθει ο μεγαλος Πυθαγορειος Φιλοσοφος ο Νικηφορος Βλεμμυδης.
Πανω απο ολα ομως ο Χριστιανισμος διεσωσε τον ετοιμοθανατο αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο απο το εβραικο εωσφορικο δωδεκαθεο.
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΛΕΜΜΥΔΗΣ.
Ο Ελληνας θεολογος, μαθηματικος, γεωγραφος, αστρονομος και γιατρος Νικηφόρος Βλεμμύδης υπηρξε η μεγαλυτερη πνευματικη μορφή του 13ου αιώνα και ισχυρή προσωπικότητα.
Συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα της εποχής του, κυρίως ως απεσταλμένος της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε συναντησεις με καθολικους ιερεις. 
Κατα την επιστροφη απο  στους αγιους τοπους το 1237, ιδρυσε στην Έφεσο σχολή, όπου δίδαξε φιλοσοφία από το 1238 έως το 1248, ενώ ασχολήθηκε και με παιδαγωγικα θεματα. 


Ο Νικηφορος Βλεμμυδης ασχοληθηκε πολυ με την γεωμετρια και τον Πυθαγορα, ενω εξελιξε και προωθησε την Πυθαγορεια διδασκαλια, οσο κανενας αλλος Ελληνας. 


Στην εποχη του η Πυθαγορια διδασκαλια θα φτασει στο απογειο της.
Ουδεποτε καποια αλλη Ελληνικη φιλοσοφικη σχολη δεχτηκε τοσες πολλες αιτησεις. 


Ουτε η ανωτατη φιλοσοφικη σχολη της πολης (Κωνσταντινουπολης), δεν ειχε τοσες πολλες αιτησεις για φοιτηση. 
Οι αιτησεις των φοιτητων απο διαφορα ηταν τοσες πολλες ωστε ηταν αδυνατον να δεχτει η φιλοσοφικη σχολη του ολους αυτους τους φοιτητες. 

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ


                 ΓΡΑΦΕΙ Ο
                  
ΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ



Μόνον ο Χριστός θέλει τους Έλληνες
















ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ


         ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.







 OXI AΛΛΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ





Downhill γυναικών-Δυναμισμός και θηλυκότητα (Δείτε το βίντεο με τα 8 εκατομμύρια views)




loading...

9 thoughts on “Ου νέμεσις Μαρία (Επικρατέειν ή Aπόλλυσθαι

  1. ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ Ή ΧΡΙΣΤΙΝΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΑ Ή ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ .ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΟΝΤΑΣ ΑΠΛΟΙ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΣ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΣΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΑΠΕΡΙΠΤΑΝ ΣΥΛΗΒΔΗΝ ΤΗΝ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΙΚΟ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΜΦΑΛΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ(ΑΛΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ) ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΧΡΗΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΙΑΤΕΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥΣ ΓΕΛΕΙΟΔΕΣΤΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΛΟΙΩΝ ,ΑΠΟ ΣΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΖΑΓΚΛΑΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΕΥΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ Η ΚΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ .ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΣ ΜΙΚΡΟΜΥΑΛΟΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΠΑΔΟΥΣ ? ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΕΜΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ,ΑΡΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΤΟ ΜΑΣ

  2. η κυρια Ζαγκλαρα βραβευτηκε απο την κυρια Ευταξια με το Βραβειο Αριστειας η "Τσιτσιολινα και το τσιμπουκι του Πατερακη" του Εθνικου Πανεπιστημιου Κρητης.
    Στην απονομη παρεβρεθηκαν η καθηγητρια στοματικης αγωγης κυρια Ελεν Κατσικοκερατου
    τον Παγκοσμιο Αστυνομικο Διοικητη
    του Ο Η Ε λογω ανειλημμενων υποχρεωσεων
    στον Κορυδαλλο εκπροσωπησαν
    ο ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ ΕΛ SPACE TIMELORD.9666. απο το Σειριο
    με τον/την αδιευκρινηστου φυλλου Αορατομπεσαλη Μπι Μπι
    και τον ρητορα Μορφεα ή μπουγατσα
    ή στρωματατζου ή ΜΠΑΟΚ.
    Η σεμνη τελετη εληξε με την αποφώνηση
    αηρ αηρ αηρ
    ενω ολοι οι παρευρισκομενοι
    χειροκροτησαν τον μαντη Μεγιστια

    Δυναμη φως

  3. TIS EVREOPUTANAS GIOS GIANOPULOS POTE THA VRAVEFTI???

  4. Ε ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ ΟΛΟ ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ "ΕΒΡΑΙΚΟ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ,ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ" ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΙΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΡΕΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ!!

    Ματθ. 5,17 Μη νομίσετε ότι ήλθα να καταλύσω τον νόμον του Μωϋσέως η την διδασκαλίαν των προφητών. Δεν ήλθα να καταλύσω αυτά, αλλά να τα τηρήσω, να τα εκπληρώσω και να τα ολοκληρώσω εις ένα τέλειον νόμον.

    Ματθ. 5,19 Εκείνος λοιπόν, που θα παραβή μίαν από τας εντολάς αυτάς, που φαίνονται μικραί και ασήμαντοι, και διδάξη έτσι τους ανθρώπους, θα ονμασθή ελάχιστος εις την βασιλείαν των ουρανών. Εκείνος όμως που θα αγωνισθή να τηρήση όλας τας εντολάς και διδάξη την τήρησιν αυτών και στους ανθρώπους, αυτός θα ανακηρυχθή μέγας εις την βασιλείαν των ουρανών.
    Ματθ. 5,23 Εάν λοιπόν προσφέρης το δώρον σου στο θυσιαστήριον και εκεί ενθυμηθής ότι ο αδελφός σου έχει κάτι ενάντιόν σου εξ αιτίας της αδίκου και απρεπούς συμπεριφοράς σου,
    Ματθ. 10,34 Μη νομίσετε ότι ήλθα να επιβάλω μία ψευδή ειρήνην εις την γην (όπως την φαντάζονται οι Ισραηλίται, οι οποίοι περιμένουν τον Μεσσίαν ως επίγειον βασιλέαν). Δεν ήλθα να φέρω τέτοιαν ειρήνην, αλλά μάχαιραν και διαίρεσιν.

    ΜΗΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ????

    Δευτ. 2,25 Από την ημέραν αυτήν, κάμε αρχήν να εμπνέης τον τρόμον και τον φόβον σου, ενώπιον όλων των εθνών, που κατοικούν κάτω από τον ουρανόν, και τα οποία, όταν ακούουν το όνομά σου, θα καταλαμβάνωνται από ταραχήν, και θα κυριεύονται από ωδίνας, όταν σε αντικρύζουν.
    Δευτ. 2,34 Κατελάβομεν και εκρατήσαμεν υπό την εξουσίαν μας όλας τας πόλεις αυτού, κατεστρέψαμεν κάθε πόλιν την μίαν μετά την άλλην, εθανατώσαμεν τας γυναίκας και τα τέκνα αυτών, δεν αφήσαμεν αιχμαλώτους ζωντανούς.
    Δευτ. 3,18 Τοτε σας διέταξα, λέγων· Κυριος ο Θεός ημών έδωκεν εις κληρονομίαν σας, την γην αυτήν. Ολοι όσοι ημπορούν να φέρουν όπλα ας οπλισθούν και ας προπορεύωνται από τους άλλους πολεμιστάς αδελφούς σας Ισραηλίτας.
    Δευτ. 4,1 Και τώρα, λαέ του Ισραήλ, άκουσε τον Νομον και τας κρίσστου Θεού, όσα εγώ σας διδάσκω σήμερον να τηρήτε, δια να ζήτε και πολλαπλασιασθήτε και, εισελθόντες εις την γην της Επαγγελίας, να κληρονομήσετε αυτήν, την οποίαν Κυριος ο Θεός των πατέρων σας δίδει προς σας.
    Δευτ. 4,9 Ισραηλιτικέ λαέ ! Πρόσεχε στον εαυτόν σου, φύλαξε πολύ την ψυχήν σου, μήπως τυχόν και λησμονήσης όλους αυτούς τους λόγους και τα γεγονότα, που είδον οι οφθαλμοί σου ! Να μη φύγουν ποτέ από την καρδίαν σου όλας τας ημέρας της ζωής σου. Θα κρατής αυτά με πολλήν επιμέλειαν και θα τα διδάξης εις τα παιδιά σου και εις τα παιδιά των παιδιών σου.

  5. ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ?
    ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ?????

    Δευτ. 4,19 Προσέξατε επίσης μήπως τυχόν παρατηρούντες τον ουρανόν άνω και βλέποντες τον ήλιον και την σελήνην και τους αστέρας και όλον τον διάκοσμον του ουρανού, πλανηθήτε και προσκυνήσετε αυτά και λατρεύσετε αυτά, τα οποία Κυριος ο Θεός σας έδωσεν εις όλα τα έθνη, όσα ζουν κάτω από τον ουρανόν.
    Δευτ. 4,24 Διότι Κυριος ο Θεός σου είναι φωτιά, που καταφλέγει και εξαφανίζει, είναι Θεός ζηλότυπος.
    Δευτ. 4,37 Και αυτά, διότι ο Θεός ηγάπησε τους προπάτοράς σου, εξέλεξε σας τους απογόνους των, υστέρα από αυτούς, και αυτός σε έφερε με την παντοδύναμον δεξιάν του ελεύθερον από την Αίγυπτον,
    Δευτ. 4,38 δια να εξολοθρεύση από εμπρός σου έθνη μεγάλα και ισχυρότερά σου, να σε εισαγάγη και να δώση την χώραν αυτών εις σε ως κληρονομίαν σου, όπως βλέπετε να πραγματοποιήται αυτό σήμερον.
    Δευτ. 6,3 Ακουσε, λαέ του Ισραήλ, και πρόσεξε να τηρής όλα αυτά, δια να ζης ευτυχισμένος, δια να αυξηθής και πληθυνθής πολύ, όπως είπε και υπεσχέθη Κυριος ο Θεός των πατέρων σου, να δωσ εις σε την γην της Επαγγελίας, την ρέουσαν γάλα και μέλι. Αυτοί είναι οι νόμοι και αι εντολαί, τας οποίας διέταξεν ο Κυριος στους Ισραηλίτας, όταν εξήλθον ελεύθεροι από την Αίγυπτον και ήσαν εις την έρημον Σινά·
    Δευτ. 6,14 Μη πορευθήτε πίσω από άλλους θεούς, μη λατρεύσετε θεούς από εκείνους που έχουν τα ολόγυρά σας ειδωλολατρικά έθνη
    Δευτ. 6,15 διότι Κυριος ο Θεός σου είναι Θεός ζηλότυπος δια σέ. Μηπως οργισθή εναντίον σου και σε εξολοθρεύση από το πρόσωπον της γης, εάν τυχόν λατρεύσης ξένους θεούς.
    Δευτ. 7,5 Αλλά και αυτά ακόμη θα πράξης εναντίον των ειδωλολατρών αλλοεθνών· Θα κρημνίσετε τους βωμούς των, θα συντρίψετε τας ειδωλολατρικάς των στήλας, θα κατακάψετε τα ιερά δάση των και θα κάψετε εις την φωτιά τα ξυλόγλυπτα αγάλματά των.
    Δευτ. 7,22 Κυριος ο Θεός σου θα καταστρέψη και θα εξαφανίση ολίγον κατ' ολίγον τα έθνη αυτά από εμπρός σου. Δεν θα ημπορέσης, και δεν πρέπει, να εξαφανίσης αυτούς ταχέως, δια να μη μείνη έρημος και ακατοίκητος η χώρα από ανθρώπους και πληθυνθούν τα άγρια θηρία εναντίον σου.
    Δευτ. 7,24 Ο Θεός θα παραδώση εις τα χέρια σας τους βασιλείς των εθνών αυτών, θα τους εξοντώσετε, ώστε να χαθούν και τα ονόματα αυτών από τον τόπον, όπου εβασίλευον. Κανείς δεν θα ημπορέση να αντισταθή απέναντί σας, μέχρις ότου τους εξολοθρεύσετε όλους
    Δευτ. 7,26 Τέτοια βδελύγματα δεν θα εισαγάγης στο σπίτι σου, διότι άλλως θα είσαι και συ αναθεματισμένος, όπως και εκείνο. Θα το αποστρέφεσαι με όλην σου την δύναμιν και θα αισθάνεσαι κάθε βδελυγμίαν εναντίον των αγαλμάτων αυτών, διότι είναι κατηραμένα.
    Δευτ. 9,3 Θα μάθης όμως σήμερον, ότι Κυριος ο Θεός σου θα προχωρή εμπρός από σέ, ωσάν καταστρεπτικόν πυρ δια τους εχθρούς σου. Αυτός θα τους εξολοθρεύση. Αυτός θα τους τρέψη εις φυγήν από εμπρός σου και ταχέως θα τους καταστρέψη, όπως σου έχει υποσχεθή ο Κυριος.
    Δευτ. 9,5 Οχι δια τας αρετάς σου· ούτε δια την αγνότητα και ευσέβειαν της καρδίας σου εισέρχεσαι συ να κληρονομήσης την χώραν αυτών των εθνών, αλλά δια την αθεράπευτον ασέβειαν αυτών των εθνών, θα τα εξολοθρεύση ο Κυριος από εμπρός σου, δια να εκπληρώση και την υπόσχεσίν του, την οποίαν με όρκον επεβεβαίωσεν στους προπάτοράς μας, τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ.
    Δευτ. 10,12 Και τώρα, λαέ του Ισραήλ, τι άλλο ζητεί από σένα ο Θεός σου αντί όλων των ευεργεσιών του, ειμή μόνον να φοβήσαι τον Θεόν σου, να βαδίζης εις όλας τας οδούς αυτού, να αγαπάς και να λατρεύης Κυριον τον Θεόν σου, με όλην σου την καρδίαν και με όλην σου την ψυχήν

    ΟΠΑ ΡΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ???
    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ?
    ΣΧΟΛΙΑΣΕ………………………………………….

  6. ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ;;;;

    Ο ΔΙΑΣ ΠΟΥ ΓΚΑΣΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ

    ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥ

    ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΝ ΗΦΑΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

    ΑΣΕ ΤΟΝ ΕΡΗΜΟ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΕ ΑΠΟ

    ΤΟΝ ΑΙΜΟΜΙΚΤΗ ΨΥΧΟΑΝΩΜΑΛΟ

    ΣΕΞΟΠΟΡΝΟΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΔΙΑ

  7. ΡΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΑ…
    Δευτ. 28,22 Θα σε κτυπήση ο Κυριος με εξαντλητικήν αδυναμίαν, με πυρετόν και ρίγος και φαγούραν και ελονοσίαν και κιτρίνισμα. Ολαι αυταί αι ασθένειαι θα σε καταδιώξουν, μέχρις ότου σε εξολοθρεύσουν.

    Δευτ. 28,23 Ο ουρανός επάνω από το κεφάλι σου θα είναι κατάξηρος, όπως ο χαλκός, και η γη κάτω από τα πόδια σου ξηρά και στεγνή σαν σίδηρος

    Δευτ. 28,24 Κυριος ο Θεός σου θα δώση αντί της ευεργετικής βροχής κονιορτόν· χώμα από τον ουρανόν σαν βροχή θα πέση επάνω σου, μέχρις ότου σε ξεπαστρέψη και σε καταστρέψη.

    Δευτ. 28,25 Ο Κυριος θα σε επισκεφθή με οργήν αποστέλλων προς τιμωρίαν σου τους εχθρούς σου. Θα νικηθής από αυτούς· και ενώ από ένα δρόμον συμπαγής και οργανωμένος θα επιτεθής εναντίον αυτών, από επτά δρόμους θα φύγης πανικόβλητος καταδιωκόμενος από αυτούς. Και διασπαρήτε ως σιχμάλωτοι εις όλας τας βοσιλείας του κόσμου.

    Δευτ. 28,26 Οι νεκροί σου θα μένουν άταφοι, τροφή των πτηνών του ουρανού και των θηρίων της γης. Κανείς δεν θα ημπορέση να προλάβη και να σταματήση την καταστροφήν σου

    Δευτ. 28,27 Ο Κυριος θα σε κτυπήση με τας πληγάς της Αιγύπτου στο δέρμα σου, με αγρίαν ψώραν και με φαγούραν, ώστε να μη ημπορής να εύρης θεραπείαν.

    Δευτ. 28,28 Θα σε κτυπήση ο Κυριος με παράλυσιν, με τύφλωσιν και φρενοοβλάδειαν.
    Δευτ. 28,19 Κατηραμένος θα είσαι συ, όταν εισέρχεσαι και όταν θα εξέρχεσαι από το σπίτι σου, από την πατρίδα σου, από παντού.

    Δευτ. 28,20 Θα στείλη εναντίον σου ο Κυριος την φτώχειαν, την μεγάλην πείναν, την φθοράν εις όλα επί των οποίων θα βάλης το χέρι σου, μέχρις ότου σε εξολοθρεύση, μέχρις ότου σε καταστρέψη συντόμως δι' όλας τας πονηρίας σου, επειδή με εγκατέλιπες, θα είπη ο Θεός.

    Δευτ. 28,21 Ο Κυριος θα κολλήση επάνω σου αρρώστιες που φέρουν τον θάνατον, μέχρις ότου σε εξολοθρεύση μέσα εις την χώραν, προς την οποίαν πορεύεσαι τώρα να την κληρονομήσης.

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ?
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΧΟΛΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ?
    ΚΑΤΑΤ'ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ?

  8. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΧΩΡΕΣΗ ΕΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΧΩΡΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ?ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΤ ΟΜΟΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΡΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥ..

    Ψαλ. 1,6 Διότι ο Κυριος γνωρίζει τον δρόμον, την συμπεριφοράν και τα έργα των δικαίων και τους προστατεύει, ενώ οι ασεβείς εγκαταλείπονται από τον Θεόν, καταλήγουν εις την απώλειαν τα έργα των και αυτοί οι ίδιοι.
    Ψαλ. 2,4 Αλλά αυτός, που κατοικεί στους ουρανούς, ο παντοδύναμος και δίκαιος Θεός θα τους περιπαίξη και θα τους χλευάση, θα τους κάμη καταγέλαστους ενώπιον όλων.
    Ψαλ. 2,8 Ζητησε ελεύθερα από μένα με το θάρρος της υιότητος ο,τι θέλεις, και εγώ θα δώσω ως κληρονομίαν σου όλα τα έθνη και θα θέσω υπό την απόλυτον εξουσίαν σου όλην την γην μέχρι των περάτων αυτής.
    Ψαλ. 2,9 Θα τους κυβερνήσης με σιδερένιαν ράβδον, με ακατανίκητον εξουσίαν, αλλά και θα συντρίψης όλους εκείνους, οι οποίοι ανθίστανται εις σέ, με τόσην ευκολίαν, σαν να ήσαν πήλινα εύθραυστα αγγεία κατασκευασμένα από τον κεραμιδάν”.
    Ψαλ. 2,11 Υπηρετήσατε τον Κυριον με φόβον, δια να δοκιμάσετε εις την καρδίαν σας την αγαλλίασιν, που φέρει η ευλάβεια προς τον Θεόν και ο φόβος, μήπως τυχόν τον παροργίσετε με κάποιαν αμαρτίαν σας.
    Ψαλ. 2,12 Εφ' όσον είναι καιρός αρπάξατε με όλην σας την δύναμιν και εγκολπωθήτε και κρατήστε στερεά την παιδαγωγίαν αυτήν εκ μέρους του Κυρίου, μήπως τυχόν δια την αμέλειάν σας οργισθή ο Κυριος εναντίον σας και καταστραφήτε και χαθήτε από την ευθείαν οδόν·
    Ψαλ. 3,8 Σηκω επάνω, Κυριε, σώσε με από τους εχθρούς μου, συ ο Θεός μου. Διότι είμαι βέβαιος πλέον ότι έχεις συντρίψει όλους αυτούς, που με εχθρεύονται χωρίς λόγον και αιτίαν. Θεωρώ ως τετελεσμένον γεγονός, ότι συνέτριψες τα δόντια των αμαρτωλών, που ωσάν άγρια θηρία έρχονται να με κατασπαράξουν
    Ψαλ. 4,6 Προσφέρετε θυσίας προς τον Θεόν, αι οποίαι να συνοδεύωνται από τα έργα της δικαιοσύνης. Και τώρα στηρίξατε και σεις τας ελπίδας σας στον Θεόν.
    Ψαλ. 6,2 Κυριε, επάνω στον δίκαιον θυμόν σου μη με τιμωρήσης δια τας αμαρτωλάς μου πράξεις, και μη θελήσης επάνω εις την δικαίαν σου οργήν να με παιδαγωγήσης με σκληρότητα.
    Ψαλ. 7,7 Αλλ' εγώ, Κυριε, δεν θέλω να εκδικηθώ ο ίδιος τους εχθρούς μου· δια τούτο σε παρακαλώ, σήκω, Κυριε, ωργισμένος εναντίον αυτών. Φανέρωσε το ύψος της ακατανίκητου δυνάμεώς σου έως εις τα πέρατα του στρατοπέδου των εχθρών σου, ώστε κανείς να μη διαφύγη την τιμωρίαν. Κυριε ο Θεός μου, σήκω εις προστασίαν μου, σύμφωνα άλλωστε και με τον Νομον, τον οποίον έχεις σχετικώς διατάξει, να τιμωρούνται δηλαδή οι κακοί, οι δε καλοί να προστατεύωνται και αμείβωνται.

    ΔΗΛ ΕΣΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ?
    ΜΗΠΩΣ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΙΟΥΔΙΑΟΣ?
    ΜΗΠΩΣ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ?
    Ε ΜΠΑΡΜΠΑ?……..

  9. Mad Dog 12 Iανουαριου 2016-1:53 μ.μ
    Την πρωτη φορα με επιασε η μανα μου στην τουαλετα γιατι ειχε βαλει ρουχα για πλυσιμο και ηθελε να μπει στο μπανιο..
    Με καταλαβε απο την κλειδαροτρυπα γιατι ακουγε περιεργουs ηχουs.Ισωs κοιταξε για να επεβεβαιωθει κιολαs γιατι οποτε καθαριζε το σπιτι εβρισκε πορνοπεριοδικα…
    Την δευτερη φορα με επιασε η θεια μου η αδελφη τηs μητεραs μου στο σπιτι στο χωριο το καλοκαιρι γιατι ειχε τσοντουλα στην τηλεοραση και δεν ηθελα να την χασω..Ειχα βαλει ενα σεντονι απο πανω αλλα το καταλαβε γιατι οταν εφυγε κρυφογελουσε και πηγε να βρει την μανα μου…
    Την τριτη φορα με επιασε η μανα μου παλι καλοκαιρι στο σαλονι να κρυφοκοιταω απο το παραθυρο μια γειτονισσα μου που εβγαινε με κατι φουστεs και κατι στριγκακια και εκανε δουλειεs στο σπιτι..Ειχε χωρισει θυμαμαι τοτε κι αυτο με αναβε ακομα πιο πολυ..Πολλεs φορεs κοιμοταν με τιs πορτεs ανοιχτεs και στον υπνο τηs καθωs αλλαζε πλευρο εβλεπα τα παντα..
    Την τεταρτη φορα με επιασε στο στρατο εναs φιλοs μου και ειχε πεθανει στο γελιο γιατι με αιφνιδιασε τελειωs και με κοροιδευε οτι εχει τραβηξει βιντεο..Ελεγε ψεμματα ομωs..

    ο ανωμαλοs ελεεινοs ξευτιλισμενοs βρωμιαρηs μπανιστηρτζηs τραβουσε μ@λ@κι@ μπροστα στην αδελφη τηs μαναs του ο Π@ΥΣΤΗΣ!!!…

Comments are closed.