Χρ. Σπίρτζης: Το έγκλημα δεκαετιών δεν θα συνεχιστεί

Η τραγωδία στο Μάτι, στην Μάνδρα, στην Ηλεία και όλες όσες έχουμε ζήσει θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί αν είχε ολοκληρωθεί και εφαρμοσθεί ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός. Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτης και διαμηνύει:
«Το έγκλημα δεκαετιών ολόκληρων -διότι περί εγκλήματος πρόκειται- δεν θα συνεχιστεί».

«Ήρθε η ώρα να τροποποιήσουμε τους οικισμούς μας, για να είναι ασφαλείς. Για να έχουν επαρκείς οδούς διαφυγής, καθαρισμένα ρέματα, πολεοδομικό σχεδιασμό. Για να πέσουν οι μάντρες που εμπόδισαν και εμποδίζουν παράνομα την πρόσβαση στην παραλία. Το χρωστάμε στους συμπολίτες μας που χάθηκαν» λέει ο κ. Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι «γίνεται μια πρωτοφανής επιχείρηση από όλους για να υλοποιηθούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τους πληγέντες συμπολίτες μας και για να φέρουμε τις περιοχές αυτές, σε καλύτερη κατάσταση υποδομών, από αυτήν που υπήρχε πριν την καταστροφή».

Ο υπουργός κάνει επίσης λόγο για παθογένειες χρόνων στο πολεοδομικό χάος και στην αυθαίρετη δόμηση, για στρεβλή πολιτική γης που έχει ακολουθηθεί. Στο ερώτημα «τις πταίει», ο κ. Σπίρτζης λέει χαρακτηριστικά, «αν οι φωνές ανήκουν σε συμπολίτες μας που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, σκύβω ταπεινά το κεφάλι αναμένοντας τα πορίσματα των υπεύθυνων δικαστικών αρχών», τους οποίους όμως συμπολίτες μας διαχωρίζει πλήρως από τη στάση κομμάτων και μέσων ενημέρωσης.

«Ζήσαμε έναν εφιάλτη και ζούμε μια τραγωδία. Μπορούμε να αναφέρουμε όσα όλοι γνωρίζουμε για τις παθογένειες χρόνων στο πολεοδομικό χάος, στην αυθαίρετη δόμηση, στους στενούς δρόμους, στις κλειστές παραλίες, στα ακαθάριστα δάση και οικόπεδα, στα δομημένα ρέματα. Μπορούμε να αναφέρουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης με την υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών, με την ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή, με τις ελλείψεις των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μπορούμε να αναφέρουμε τις συγκυρίες της μαύρης ημέρας με τις ακραίες καιρικές συνθήκες, τα πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιών, τη μετατόπιση μεγάλου μέρους των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή της Κινέττας για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα εκεί και ο διαμερισμός των δυνάμεων σε πολλά αντιδιαμετρικά μέτωπα στη συνέχεια» αναφέρει ο κ. Σπίρτζης, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως «θα ήταν ανεύθυνο να πει οποιοσδήποτε, μη ειδικός, τι ακριβώς έγινε επιχειρησιακά, ποιες οι σωστές επιλογές και ποιες οι λαθεμένες».

loading...

8 thoughts on “Χρ. Σπίρτζης: Το έγκλημα δεκαετιών δεν θα συνεχιστεί

  1. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΟΥΦΟ; ΕΙΣΤΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ 150 ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ

  2. ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ? ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ,ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.

  3. ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΑ ΚΩΛΟΧΕΣΜΕΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΩΛΟΒΑΡΔΟΥΛΑ ΤΗΣ ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΑΘΕΜΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙΣΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΠΟΥΚΙΑ ΞΕΧΑΣΕΤΟ….''ΜΕΤΑ'' ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ''ΓΙΝΕΙ'' ΤΟΠΙΑΣΕΣ Ε? ΜΕΤΑ!!!!

  4. Γιατί λες ρε σπίρτζη και συ και ο άλλος ο φάμελος παπαριές; Δεν κάνατε τίποτε για να βάλετε μια τάξη τόσα χρόνια, γιατί (και εσείς!) ήσασταν της νοοτροπίας " μην δυσαρεστούμε τον λαό γιατί θα το βρούμε στις κάλπες". Παλαιοκομματική αντίληψη-αμαρτία σαν τόσες και τόσες που "παραλάβατε" και συνεχίζετε να τις εφαρμόζετε, ελπίζοντας πως δεν θα συμβεί κάτι κακό. Τώρα που συνέβη λοιπόν το κακό, παριστάνετε τους αυστηρούς νομοταγείς. Μόνο που το "timing" σαρσέμη είναι λάθος. Γιατί; Γιατί απλώς βρίσκεστε στα "τελευταία" σας και όπου νάναι παίρνετε σουτ. Και χρειάζεστε τις ψήφους όλων! "Αμαρτωλών" και μη Ελλήνων ελπίζοντας στο "θαύμα" …!

  5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΩΝ, ΜΟΛΙΣ 3 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΆΣΟΥΝ ΣΤΑ 4. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ

  6. Ξυπνα Κουμμουναρεεε
    η νυχτα τελειωσε
    τ'αστερια χαθηκαν
    πρεπει να φυγειςςς
    αειι στα τσακιδια μυτογκα
    και ακομα παραπερα με την κωλαθρα της πουστρας της σουλτανας ελα να μας κανεις Αερα…

  7. ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ?? ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΜΠΡΗΣΜΟ…..

    ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΕΙΤΕ ΠΑΛΙΟ-ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΛΙΟ-ΑΛΗΤΕΣ !

    ΟΧΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΒΡΩΜΟ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ !

    ΘΑ ΦΟΡΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙ- ΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΑΠΙΟ-ΚΡΕΑΤΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΑΕΡΙΑ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΤΑ ΣΣΥΡΡΟΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ….

    ΤΣΙΠΡΑ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ : ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑ ΝΑ ΚΑΕΙΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ !

    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ, ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΥΦΤΟΙ ΟΥΣΤ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  8. φρουρα φρουρα φρουρααααααα
    στη πυρά η skiaaaaaaaaaa

Comments are closed.