Πότε έρχεται η οργή του Θεού σε όλο το έθνος, για να παιδαγωγηθεί σύμφωνα με τον Άγιο Παϊσιο

σχόλιο Γ.Θ : Κάποιοι αγαπολόγοι ρασοφόροι, που δεν θα τους ακούσετε να μιλάνε ποτέ για Πατρίδα και που με τις “αισθησιακές” ομιλίες τους προβάλουν τον ευατό τους και έναν χριστιανισμό ψευτοπροδευτικότητας και μεταπατερικότητας που δεν έχει καμία σχέση με την Ορθοδοξία,
επιτέθηκαν στον αγωνιστή Μητροπολίτη Αμβρόσιο για το σχόλιο του ότι εξαιτίας των αθέων πολιτικών αρχόντων μας ξέσπασε η οργή του Θεού.
Επειδή τον Αμβρόσιο το θεωρούν εύκολο στόχο, στείλτε τους τα λόγια του Αγιασμένου Γέροντα Παϊσίου για να καταπιούν τις γλώσσες τους και να ησυχάσουν επιτέλους 

Όταν παραβαίνει ένας άνθρωπος μια εντολή του Ευαγγελίου, ευθύνεται μόνον αυτός. Όταν όμως κάτι που αντίκειται στις εντολές του Ευαγγελίου γίνεται από το κράτος νόμος, τότε έρχεται η οργή του Θεού σε όλο το έθνος, για να παιδαγωγηθεί (σ. 76—78).

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Ειπώθηκε το 1989.
Απόσπασμα από τθς σελίδες 76-78 του βιβλίου:
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ – ΛΟΓΟΙ Δ΄ -ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ

loading...

8 thoughts on “Πότε έρχεται η οργή του Θεού σε όλο το έθνος, για να παιδαγωγηθεί σύμφωνα με τον Άγιο Παϊσιο

  1. Άγιε Παϊσιε πρέσβευε για όλους εμάς Στο Θεό να μας απαλλάξει απο όλο αυτό τον άθεο βόρβορο που βασανίζει και ξεπουλάει την Ιερή μας Χώρα.

  2. Ο γέροντας Παΐσιος, ήταν χαμηλών τόνων, ενάρετος και τίμιος, αφιέρωσε τη ζωή του σ’ αυτό που πίστευε. Ήταν ένας θρησκόληπτος μοναχός.

    Ο ίδιος αρνιόταν ότι έχει κάνει "προφητείες" και στενοχωριόταν που κάποιοι παραποίησαν ή παρερμήνευσαν σκόπιμα τα λεγόμενά του για ιδιοτελείς σκοπούς, εκμεταλλευόμενοι την ανυπόστατη φήμη περί δήθεν "προφητικού χαρίσματος" του Παΐσιου.

    Πως είναι δυνατόν να τιμώρησε ο Θεός αυτόν τον ενάρετο άνθρωπο, στέλνοντάς του καρκίνο;

    Και πολύ περισσότερο, πως απέτυχε να τον προφητεύσει ο ίδιος;

    Σ όλη του τη ζωή ο Παΐσιος "δοκιμαζόταν", καθώς υπέφερε από διάφορες βαρύτατες ασθένειες και μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία.

    Ο Παΐσιος όταν έβλεπε ότι με την προσευχή δεν γινόταν τίποτε, ζητούσε την βοήθεια της επιστήμης.

    Πίστευε στην επιστήμη και με την βοήθειά της παρέτεινε την ζωή του, γιά πολλά χρόνια.

    Αγαπούσε την ζωή και φοβόταν τον θάνατο.

  3. Λες μπουρδες.Ο γερων ευχοταν να μαζεψει ολους τους καρκινους του κοσμου προκειμενου να θεραπευτουν οι ιδιοι.Θεωρουσε ευλογια την αρρωστια του και δεν μασσουσε απο θανατο.

  4. ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΓΥΦΤΟΜΠΑΤΙΡΗΣ ΣΟΥ ΟΥΚ ΕΣΟΝΤΕ ΣΟΙ ΕΥΤΑΞΙΕΣ ΕΤΕΡΟΙ ΠΛΗΝ ΕΜΟΥ
    ΟΥ ΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΥΦΤΑΞΙΑ ΕΙΔΩΛΟΝ ΟΥΔΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΟΜΟΙΩΜΑ
    ΟΣΑ ΕΝ ΤΩ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΩ ΑΝΩ ΜΕΓΙΣΤΙΑ
    ΟΥ ΛΗΨΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΚΟΥΡΛΙΟΥ ΕΠΙ ΜΑΤΑΙΩ
    ΕΞΙ ΗΜΕΡΑΙ ΜΑ ΚΟΠΡΙΖΕΙΣ ΚΛΑΝΟΓΥΦΤΕ ΤΕΚΝΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ
    ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΜΟΡΦΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΕΣΗ ΙΝΑ Η SKIA ΓΕΝΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
    ΟΥ ΤΡΩΣ ΤΣΑΠΕΛΑΣ
    ΟΥ ΚΛΕΨΕΙΣ ΜΕ Μ Κ Ο
    ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑ
    ΟΥ ΨΕΥΔΟΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
    ΟΥΚ ΕΠΙΘΥΜΗΣΕΙΣ ΤΟ ΨΕΥΤΟΠΑΤΕΡΑΚΗ ΤΟ ΤΑΡΑΡΟΜ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΑΥΤΩΝ

  5. Λες μπουρδες.
    Γιατί τότε ζητούσε την βοήθεια γιατρών;
    Γιατί κάθε τόσο έμπαινε σε νοσοκομεία;
    Έζησε πολλά παραπάνω χρόνια, χάρη στην επιστήμη.
    Με τις προσευχές δεν γίνεται τίποτε.
    Προπάθησε να το καταλάβεις.
    Απλό είναι.

  6. καλημερα τωρα αμεσως σηκωθείτε απο καρεκλες απο πολυθρονες απο καναπεδες απο διαστημοπλποια απο πουφ απο καρεκλες γραφειου απο σκαμπω απο σκαμνια απο ντιβανομπαουλα απο κρεβατια απο αιωρες απο τα πατωματα, απο αναπηρικα καροτσια, απο νεκροτομεια απο ταφους απο την βουλη απο μπιντεδες, απο λεκανες του καμπινε,απο τον ληθαργο, απο τα σουβλατζιδικα,απο τις παραλιες,απο τα εγκατα της γης,απο καθηστικα σουηδιας,απο ανακληντρα,απο στρωματα νερου,απο τα παγκακια των Δημων,απο τα καθησματα των λεοφωρειων,απο ξαπλωστρες παραλιας,απο τους χειρουργικους παγκους,απο τις μπανιερες,απο χαλια,απο φλοκατες,απο μοκετες,απο μωσαικα,απο πλακακια,απο το γρασιδι,απο τις σελες των μοτοσυκλετων,απο τα σκαλια της πλατειας συνταγματος,
    ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΣ ΒΡΑΧΥΣΩΜΟΣ ΔΑΣΥΤΡΙΧΟΣ ΡΟΜΑ .
    ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ,
    ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
    ΕΝΑ ΕΙΚΟΣΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΟΚΕΤΕΣ

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ Ο ΓΚΟΥΡΛΕΥΣ

  7. O Γέροντας Παϊσιος για τη δύναμη τής Εξομολογήσεως

    – Γέροντα, μετά την εξομολόγηση δικαιολογείται να νιώθης βάρος;

    – Γιατί να νιώθης βάρος; Με μια σωστή εξομολόγηση σβήνουν όλα τα παλιά. Ανοίγονται νέα δεφτέρια. Έρχεται η Χάρις του Θεού και αλλάζει τελείως ο άνθρωπος. Χάνονται η ταραχή, η αγριάδα, το άγχος και έρχονται η γαλήνη, η ηρεμία. Τόσο αισθητό είναι αυτό ακόμη και εξωτερικά, που λέω σε μερικούς να φωτογραφηθούν πριν από την εξομολόγηση και μετά την εξομολόγηση, για να διαπιστώσουν και οι ίδιοι την καλή αλλοίωση, γιατί στο πρόσωπο ζωγραφίζεται η εσωτερική πνευματική κατάσταση. Τα μυστήρια της Εκκλησίας κάνουν θαύματα.

    Όσο πλησιάζει κανείς στον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, θεώνεται, και επόμενο είναι να ακτινοβολή και να προδίδεται από την θεία Χάρη.

    – Δηλαδή, Γέροντα, μετά από μια ειλικρινή εξομολόγηση νιώθεις αμέσως χαρά;

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ……!
    ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ…!
    ΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ…!

    Κάποιος αγιορείτης Ιερομόναχος σε μία σύναξη έλεγε στην αρχή της κρίσης: «Ήθελα να βγω στην τηλεόραση και με την ιδιότητά μου να πω σε όλους τους Έλληνες να βγουν και να επαναστατήσουν, γιατί έβλεπα τι έρχεται.. Αλλά το ξανασκέφτηκα και κατάλαβα ότι αυτό δεν θα είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αν πρώτα ο κόσμος δεν μετανοήσει. Και μόνο αν μετανοήσει θα έρθει το έλεος του Θεού και θα μας σκεπάσει όλους…».

    Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν πλησιάσουμε ειλικρινά και με πίστη τον Θεό. Να γνωρίσουμε τα μυστήρια της Εκκλησίας μας και να μπούμε κάτω από το πετραχήλι. Να προσέλθουμε με τον ειλικρινή αγώνα μας στο δισκοπότηρο και να κοινωνήσουμε το Τίμιο Αίμα και Σώμα του Κυρίου μας. Για να μας φωτίσει ο Θεός. Γιατί η φώτιση έρχεται μόνο όταν έλθουμε εμείς κόντα στον Κύριό μας και ζητήσουμε το έλεος Του.

  8. ΠΕΡΙ…"ΚΛΑΨΟΜΟΥΝΙΑΣ" ΤΟ…ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ…

    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ.

    ΕΙΣΤΕ…"ΣΙΓΟΥΡΟΙ" ΟΤΙ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ?

    ΕΙΣΤΕ…"ΣΙΓΟΥΡΟΙ" ΟΤΙ, ΔΕΝ…ΜΕΤΡΑΤΕ…"ΜΕΡΕΣ" ΠΡΙΝ ΣΑΣ…"ΣΟΥΤΑΡΟΥΝ" ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ?

    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ…"ΔΥΣΚΟΛΟ" ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ? ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ…"ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΤΕ" ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΟΙ…"ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ" ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ… "ΨΗΦΟ" ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ…"ΕΝΤΟΛΗ" ?

    ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ…"ΚΛΑΨΟΜΟΥΝΙΑΖΕΙΣ" ΣΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ.."ΠΩ, ΠΩ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ", ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ…"ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙΣ¨ΑΠΟ ΤΟΝ…"ΚΑΝΑΠΕ" ΣΟΥ?

    …ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΝ…"ΟΣΙΟ" ΠΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ…"ΑΓΙΟ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ…"ΣΩΣΕΙ", Η' ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ…"ΘΥΜΩΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ…"300" ΣΤΟΝ…"ΑΓΥΡΙΣΤΟ" ?

    …ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ…"ΦΟΒΑΣΤΕ" ΤΗΝ…"ΕΞΟΥΣΙΑ"…

    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ…"ΕΞΟΥΣΙΑ" ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ…"ΦΟΒΑΣΤΕ" ΤΟΝ…"ΧΑΡΟΝΤΑ" ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ…"ΠΟΡΤΑ" ΣΑΣ…? Η' ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ…"ΒΛΕΠΕΤΕ"…?

    Ο "ΦΟΒΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ…"ΨΕΥΤΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ". Σ Π Α Σ Τ Η Ν ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΝΑΣ… "ΚΟΥΚΟΣ". ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ…"ΚΟΥΚΟΙ" ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ…"ΣΠΑΣΑΜΕ" ΤΗΝ ΦΟΥΣΚΑ. ΕΝΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ…"ΠΟΤΑΜΙ", ΠΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ…"ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ"…

    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ…"ΤΩΡΑ", ΤΟΤΕ…"ΠΟΤΕ"…

    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ "ΕΜΕΙΣ", ΤΟΤΕ…"ΠΟΙΟΙ"…

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

Comments are closed.