Eτσι βλέπουν τον Ιησού οι Μουσουλμάνοι…

Πολλοί δε γνωρίζουν ότι ο Ιησούς αναγνωρίζεται από το Ισλάμ και έχει ιδιαίτερη θέση στο Κοράνι όπως και η μητέρα του, η Παναγία.

Μάλιστα, ο Ιησούς αναφέρεται στο Κοράνι σε 93 στίχους.

Οι διαφορές με τον χριστιανισμό είναι μεγάλες και βασικές, καθώς το Ισλάμ δεν δέχεται ούτε ότι ήταν γιος του Θεού ούτε ότι αναστήθηκε.

Υπάρχουν όμως και κάποιες ομοιότητες.

Παρακάτω, παρατίθενται έξι στοιχεία σχετικά με τον Ιησού και τη μητέρα του σύμφωνα με τη μουσουλμανική πίστη:

1. Τόσο ο Ιησούς όσο και η Μαρία, η μητέρα του, καθώς και ο αρχάγγελος Γαβριήλ αναφέρονται στο Κοράνι.

2. Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Ιησούς (Ίσα, αποκαλείται στα αραβικά) ήταν ένας προφήτης του Θεού, γεννήθηκε από μια παρθένα (τη Μαρία) και θα επιστρέψει στη Γη πριν την Ημέρα της Κρίσεως για να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και να πατάξει τον Αντίχριστο.

3. Για την Παναγία (Μαριάμ στα αραβικά) αφιερώνεται ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο Κοράνι, το  19ο κεφάλαιο, που έχει και το όνομά της. Θεωρείται η πιο ενάρετη γυναίκα στο Ισλάμ και είναι η μοναδική γυναίκα στην οποία γίνεται αναφορά στο ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων.

4. Κάθε φορά που οι Μουσουλμάνοι εκφέρουν το όνομα του Ιησού, όπως άλλωστε κάνουν και για τον Μωάμεθ και τα υπόλοιπα ιερά ονόματα της θρησκείας τους, το συνοδεύουν με την εξής φράση: «Να είναι ευλογημένος».

5. Οι Μουσουλμάνοι δέχονται ότι ο Ιησούς πραγματοποίησε θαύματα. Στο Κοράνι ο Ιησούς εμφανίζεται να γιατρεύει τυφλούς, λεπρούς, να ανασταίνει νεκρούς ακόμη και να δίνει ζωή σε πουλιά που ήταν φτιαγμένα από πηλό.

6. Το πρώτο θαύμα του Ιησού συμβαίνει με τη γέννησή του καθώς μίλησε ως νεογέννητο βρέφος και διακήρυξε πως είναι προφήτης του Θεού: «Και να διηγηθείς στο Βιβλίο (το Κοράνιο) (την ιστορία) της Μαριάμ, όταν αποσυρθεί από την οικογένειά της σε ένα τόπο στα Ανατολικά. Είχε τοποθετήσει ένα προπέτασμα (για να προφυλάξει τον εαυτό της) από αυτούς. Τότε στείλαμε σε αυτήν το πνεύμα μας (έναν άγγελο) που παρουσιάστηκε μπροστά της σαν ένα τέλειο ανθρώπινο πλάσμα. Μαριάμ 19:16-17 ».

loading...

11 thoughts on “Eτσι βλέπουν τον Ιησού οι Μουσουλμάνοι…

  1. Το πρώτο θαύμα του Ιησού συμβαίνει με τη γέννησή του καθώς μίλησε ως νεογέννητο βρέφος και διακήρυξε πως είναι προφήτης του Θεού……
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΑΖΟΙ και απο τους δικους μας χριστιανοταλιμπαν!!
    Οταν λεμε οτι ειναι αδερφες θρησκειες των ιουδαιων κραζουν οι χουλιγκαν!!
    Οταν τους θυμιζουμε οτι γιαυτον ακριβως τον λογο οι παπαδες εχουν προδωσει πολακις την Ελλαδα κοκκινιζουν απο το κακο τους τα προβατα!!1
    διαβαστε τωρα το κορανι να μαθετε περισσοτερα για τα ξαδερφια σας και αφηστε εμας τους Ελληνες να ψαχνουμε χαμενες πατριδες….

  2. ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ

    ================================================================

    Γνωστή ηθοποιός δηλώνει: Ο Σώρρας έχει τεράστια ψυχολογικά προβλήματα – ΒΙΝΤΕΟ

    «Ο Αρτέμης Σώρρας έχει τεράστια ψυχολογικά προβλήματα, νομίζει ότι είναι ο Θεός, ενώ δεν είναι τίποτα. Τον άνθρωπο αυτό πρέπει να τον κλείσουν στο ψυχιατρείο. Είναι ο κλασσικός απατεώνας, ο ψεύτης. Όταν βλέπεις άνθρωπο με υπερβολές, να φοβάσαι» τόνισε η γνωστή ηθοποιός Σόφη Ζαννίνου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ART FM 90,6 με τον Λάζο Μαντικό, για τον Αρτέμη Σώρρα.
    Ακούστε το ηχητικό στο 47:03:

    http://www.enikos.gr/

  3. ΑΚΥΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΣΩΡΡΙΤΣΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΣΟΛΙΤΣΑ….

  4. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΝΙΑ ΑΛΛΑ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΘΝΟΣ

  5. ΤΙ ΕΝΩΕΙΣ? ΙΔΙΟΣ ΤΟΜΟΣ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ-ΚΟΡΑΝΙ…ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΟΠΩΣ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΣΤΑ ΜΑΘΑΝΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ….ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΟΥΔΑΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΗΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ Η ΕΥΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΙΩΣΗΦ ΟΥΤΕ Η ΜΑΡΙΑ ΟΥΤΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ…ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΗΥΜΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ…ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΩΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΑΨΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ….ΤΟ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΔΟΞΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ… ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΑΥΡΟΚΟΠΙΕΣΕ ΣΑΝ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ,ΑΝ ΠΑΣ ΚΑΘΕ ΠΑΣΧΑ ΠΑΡΑ ΔΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΛΟΓΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΧΕΣΤΗ Η ΣΟΥΦΡΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΙΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΙΓΕΣΕ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΙΤΣΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΦΑΠΑ! ΠΑΛΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ…ΑΝ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΝΟΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΛΕΨΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ………

  6. 8:50 π.μ 1000000000000000000000000000000000000000

  7. Μην ειστε κακοι. Ο Κυριος ειπε συγχωρειτε αλληλους. Ε ενταξει βγηκες ενας μαλακας ενας απατεωνας εκανε το περασμα του φανηκε στον οριζοντα ο Κος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Βοηθησε να ξυπνησει ο κοσμος εχασε την μασα πανε τα 150αρικα και τα 10αρικα αλλα μασησε αρκετα τοσο ωστε να κρυβετε ακομα μεσα στον υπονομο! Γιατι περιπολει ο τριδοντης και τα αλλα 2-3 μελλη τησ συμμοριας που δεν πηραν το μερτικο τουσς και θελουν να τον φανε!! Λεφτα σου λεει εμεις δεν χανουμε απο εσενα γυφτο.Ακομα και η Γκουρλιου 5 ευρω η πιπα βγηκε στο κλαρι τι να κανει πεθαινουν απο την πεινα αγωνα κανει αν και αν γλυτωνε απο αυτον τον τριγωνοκωλο μαυριδερο γθφτο δεν θα εχανε ουτε αυτη ουτε η βενετια βελονι….και ο τραπελοφαγος στο στομα του τον λουτσο μου τον χωνει….αααα χα χα χαααααααααα ευθυμησαμεν παλι!!

  8. ΕΣΕΝΑ Η ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ…………

  9. και σενα η κωλαρα σου βγαζει καπνο παντοκαπακνο

  10. http://www.pare-dose.net/3129#ixzz4hvz4qIVw

    «Αγία Γραφή»: Το μεγαλύτερο παραμύθι τού κόσμου – Η Βίβλος τού μίσους, τής κτηνωδίας και τής πλαστογραφίας

    Για κάποιον που διαθέτει ελάχιστο κριτικό πνεύμα και σκέψη, που δεν χειραγωγείται ως «πρόβατο» και που δεν έχει κάποιο συμφέρον, η ανάγνωση ελάχιστων μόνο χωρίων τής Αγίας Γραφής είναι αρκετή, είτε για να τον κάνει να ψάχνει μέρος να πάει να ξεράσει, είτε να τον κάνει να κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια. Γιατί η Αγία Γραφή δεν είναι τίποτε άλλο από ένα συνονθύλευμα κακογραμμένων και πλαστογραφημένων βιβλίων, όπου κυριαρχεί η γελοιότητα, η ανηθικότητα, το αίμα και το σπέρμα.

    «Τίποτα δεν μπορεί να επιβληθεί καλύτερα στον κόσμο από τη μωρολογία. Όσο λιγότερο καταλαβαίνουν τόσο περισσότερο θαυμάζουν…».
    Γρηγόριος Ναζιανζηνός (χριστιανός θεολόγος και άγιος)

    «Αυτό το πιστεύω επειδή είναι απίστευτο!».
    Τερτυλλιανός (χριστιανός θεολόγος κι απολογητής)

    Δύο αποφθέγματα από χείλη χριστιανών, τα οποία αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο την πνευματική ένδεια στην οποία υποβλήθηκαν ή και αυτοϋποβλή8ηκαν διαχρονικά οι άνθρωποι κάτω από το σκοταδιστικό πέπλο τού Ιουδαιοχριστιανισμού.

  11. – «Μακάριοι οι φτωχοί στο πνεύμα• επειδή, δική τους είναι η βασιλεία των ουρανών» (Κατά Ματθαίον, 5: 3).

    «Σε δρόμο εθνών (ειδωλολατρών) μην πάτε, και μέσα σε πόλη Σαμαρειτών μη μπείτε… Και όποιος δεν σας δεχθεί ούτε ακούσει τα λόγια σας, βγαίνοντας έξω από το σπίτι ή από την πόλη εκείνη, ξετινάξτε τη σκόνη από τα πόδια σας. Σας διαβεβαιώνω: Ελαφρότερη θα είναι η τιμωρία κατά την ημέρα τής κρίσης στη γη των Σοδόμων και των Γομόρρων, παρά σ' εκείνη την πόλη» (Κατά Λουκάν, 10: 5, 14-15).

    Οϊμέ… Τί άλλο θα διαβάσουμε σ' αυτό «θεόπνευστο» βιβλίο;

    ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΕΚΤΡΑΠΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΙΟΥΔΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΚΑΙ ΤΥΦΛΩΘΗΚΑΜΕ.

    ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ;;;

Comments are closed.