Ανατρεπτική δήλωση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας – «Οι ομοφυλόφιλοι έχουν θέση στην εκκλησία»

Μια… όχι και τόσο συνηθισμένη συνέντευξη για ανώτατο ιερωμένο έδωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Σε αυτήν δεν υπεραμύνθηκε την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά, και ανέφερε πως οι ομοφυλόφιλοι έχουν θέση στην εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας μιλώντας στον τ/σ «Κόντρα» τοποθετήθηκε σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας ότι η Εκκλησία πρέπει να έχει λόγο υποστηρικτικό σε ό,τι απασχολεί τους ανθρώπους, χωρίς όμως να έχει πολιτικές τοποθετήσεις.

Για το θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, εξέφρασε τη στήριξη της Εκκλησίας προς αυτούς και τις οικογένειές τους, λέγοντας ότι το θέμα είναι στην ευθύνη και μόνο των κυβερνώντων, των στρατιωτικών και των διπλωματών.

«Οι μαθητές πρέπει να διδάσκονται όλες τις θρησκείες»
Ερωτώμενος για το μάθημα των Θρησκευτικών, είπε ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι σεβαστές, ωστόσο σημείωσε «το νέο πρόγραμμα που κυκλοφορεί πλέον στα σχολεία είναι συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας», και αναφέρθηκε στην ανάγκη εκμάθησης και των άλλων θρησκευμάτων και ομολογιών. «Δεν επιτρέπεται να έχουν τελειώσει το Λύκειο και να μην ξέρουν τι σημαίνει Ρωμαιοκαθολικός, Βουδιστής κ.ά.», τόνισε.

Ενστάσεις για τα συλλαλητήρια
Αναφορικά με τα συλλαλητήρια, επανέλαβε την επίσημη θέση της Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιεί μοτίβα κοσμικά για να εκφράσει τις απόψεις της.

Σε ερώτηση για κόντρα μεταξύ Ελλαδικής Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανέφερε ότι δεν υφίσταται κόντρα όπως την παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, «στην Εκκλησία αυτά είναι φυσιολογικά, το θέμα χειρίζεται ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος», ανέφερε.

Χαρακτήρισε σκληρό τον πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, για τις απόψεις του, λέγοντας ότι η κίνηση του αρχιεπισκόπου να του προσφέρει λουλούδι ουσιαστικά ήταν κίνηση «αγάπης» από πλευράς του.

«Οι ομοφυλόφιλοι έχουν θέση στην εκκλησία»
Μια ακόμα δήλωση που προκαλεί αίσθηση, ήταν αυτή για του ομοφυλόφιλους. Ο Χρυσόστομος ανέφερε ότι η ομοφυλοφιλία, είπε ότι είναι αμαρτία όμως «και οι άνθρωποι αυτοί, όπως όλοι οι αμαρτωλοί, έχουν θέση στην Εκκλησία».

loading...

11 thoughts on “Ανατρεπτική δήλωση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας – «Οι ομοφυλόφιλοι έχουν θέση στην εκκλησία»

  1. Οι ομοφυλόφιλοι να τιμωρούνται με θάνατο.

    Αγία Γραφή
    Λευιτικόν 20 – 13

    "…..καὶ ὃς ἂν κοιμηθῇ μετά ἄρσενος κοίτην γυναικός, βδέλυγμα ἐποίησαν ἀμφότεροι· θανάτῳ θανατούσθωσαν, ἔνοχοί εἰσιν."

    Απόδοση:
    " Και εκείνος που εκοιμήθη με άρρενα, ως με γυναίκα, και οι δύο διέπραξαν μυσαράν αμαρτίαν. ΕΙναι ένοχοι και πρέπει να τιμωρηθούν με θάνατον."

  2. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ,ΟΛΛΟΙ ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ,Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝΑΦΕΣΗ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΑΝΟΥ ,ΑΛΩΣΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΩΛΟΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΔΙΔΑΝ ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΑΝΤΙΩΤΑΝ ΜΕ ΤΕΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΣ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΙΠΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΛΑΧΘΕΝΤΑ.

  3. Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ.
    Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ Η ΥΠΑΚΟΗ Σ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ.
    ΔΕΝ ΝΟΗΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ
    ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.

    Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ:
    "ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ".

  4. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ,ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΑΝΤΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΡΗΓΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΩΛΟΣ

  5. Vre vlaka 9.53,pou stin kaini diathiki o Xristos prostazei ton thanato ton anthropon?Mono to islam kai oi farisaioi ta exoun afta sta vivlia tous.

  6. Και εσυ ρε γαμιωλη Γιαχωβα 9.33 θανατωμα θελεις

  7. Επί του Όρους ομιλία
    Ιησούς:

    "…..Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον Νόμο του Μωυσή ή τη διδασκαλία των Προφητών. Δεν ήρθα για να καταργήσω αλλά για να συμπληρώσω. Συνεπώς σας διαβεβαιώ ότι, όσο υπάρχει ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα ή ένα κόμμα δεν θα αλλάξει στον νόμο,………."

    Ιησούς:

    ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς,
    [εννοεί προφανώς την Π. Διαθήκη, αφού η Καινή ΔΕΝ είχε ακόμα γραφεί]
    ὅτι ὑμεῖς δοκεῖτε ἐν αὐταῖς ζωὴν αἰώνιον ἔχειν· καὶ ἐκεῖναί εἰσιν αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ·

    Λοιπόν, σεις πρέπει να ερευνάτε τας Γραφάς, διότι και σεις οι ίδιοι πιστεύετε ότι εις αυτάς θα έχετε ζωήν αιώνιον. Και αυταί ακριβώς αι Γραφαί είναί που μαρτυρούν δι' εμέ.

    Κατά Ιωάννην 5.39

    Ο Ιησούς λοιπόν, ως γνήσιος Ιουδαίος (προσήρχετο στην Συναγωγή, υπέστη και περιτομήν), όχι μόνον αποδέχεται πλήρως την ιουδαϊκή Π.Διαθήκη αλλά μας προτρέπει να την μελετούμε!
    Δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΕ, απλά την συμπληρώνει.
    Άρα επικυρώνει την εντολή του Θεού γιά την θανατική τιμωρία των ομοφυλοφίλων.

  8. ΦΙΛΤΑΤΕ 9.53 π.μ., ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

    ΑΠΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ "ΙΕΡΟΤΕΡΟ"…ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΑ 164 "ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ?

    ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΟΤΕ ?

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ…"ΔΙΑ-ΧΩΡΙΖΕΙΣ" ΤΟΥΣ…"ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ…"ΑΛΛΟΥΣ"…

    ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΕΙΣΑΙ "Ε Λ Λ Η Ν Α Σ", ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ "ΑΝΑΓΚΗ" ΝΑ ΕΧΕΙΣ "ΔΟΓΜΑ" ΓΙΑ…"ΟΔΗΓΟ". ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 6.500 "ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ" ΚΑΙ…"θεους" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ…"ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ" ΣΤΗΝ…"ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ"…

    ΤΗΝ…"ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ" ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ…"ΡΑΒΙΝΟΙ" ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ…

    Η "ΠΟΡΕΙΑ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "Θ Ε Ω Σ Η" ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ "ΔΟΓΜΑ", ΚΑΝΕΝΑ "ΧΡΩΜΑ" ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ…"ΚΟΜΜΑ"…

    ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ" ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ "ΑΠΟΛΥΤΟ" ΔΩΡΟ ΤΟΥ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ" ΜΑΣ, ΚΑΘ' ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ" "θεοι", ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ "ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ" ΜΕ "ΑΥΤΟΝ"…

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ…"ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ", ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ "ΛΕΞΗ/ΕΝΟΙΑ"…"ΥΒΡΙΔΙΑ"…

    ΔΗΛΑΔΗ…"ΥΒΡΙΣ" ΣΤΟΝ…"ΔΙΑ", ΔΙΟΤΙ "ΔΙΑΣ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ…"ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ", ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΟΟΥΜΕ "ΖΩΗ" ΚΑΙ "ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ" ΤΗΣ ΖΩΗΣ… ΠΙΟ ΑΠΛΑ…"ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"…

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η…"ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ".

    ΕΞΩ ΑΠΟ "ΑΥΤΗΝ", ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ.."Π Α Ρ Α" ΦΥΣΗ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,

    ΠΑΡΑ-ΝΟΜΙΑ,
    ΠΑΡΑ-ΒΑΣΗ,
    ΠΑΡΑ-ΒΛΕΠΩ,
    ΠΑΡΑ-ΔΕΙΣΟΣ…,
    ΠΑΡΑ-ΚΑΤΙΑΝΟΣ,
    ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΩ,
    ΠΑΡΑ-ΛΟΓΟΣ,
    ΠΑΡΑ-ΚΜΑΖΩ,
    ΠΑΡΑ-ΚΟΥΩ,
    ΠΑΡΑ-ΠΟΙΩ,
    ΠΑΡΑ-ΦΕΡΩΜΑΙ,
    ΠΑΡΑ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ…,

    ΜΕ "ΑΠΛΑ" ΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΦΥΣΗ" ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ, ΟΛΗ Η "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ" ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ "ΙΕΡΑΡΧΕΣ", ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΜΗ…"ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ" ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ …"ΠΑΡΑ-ΦΥΣΕΙ" ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ…

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ…"ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ" ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ…"ΕΙΔΟΣ"…

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  9. Epikuronei kai to ofthalmos anti ofthalmou? Epikyronei kai to oti kai oi moixelides prepei na thanatonontai? I teleftaia entoli pou edose o Xristos stous mathites tou itan agapate alillous. Den eipe agapate mono tous eterofylofilous.Episis eipe. Elate se emena oloi. Kai an eisai kai ypostiriktis tis palaias diathikis, mia apo tis 10 entoles leei ou fonefseis. Ara osa leei i palia diathiki gia na thanatonontai anthropoi, den eini entoli tou Theou alla ton fanatikon farisaion opos kai argotera, ton fanatikon islamiston.

  10. Kai gia na se vgalo apo ton kopo na antepitetheis, tin ekdikisi kai to thanatiko ta didaskoun o talmoudismos kai to islam O Xristos mas mas disaskei tin synxoresi. Afti einai i anoterotita tou Xristou apo tis alles thriskeies. An den ksereis na synxoreis enan anthropo den mporeis na apokaleisai xristianos. I ekdikisi kai o thanatos anthropon me nomo i xoris, einai antitheta me ton xristianismo kai ton Xxristo.

Comments are closed.