Μ.Νίμιτς: «Να προλάβουμε να κλείσουμε τo Σκοπιανό πριν πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»

«Να προλάβουμε να κλείσουμε  το Σκοπιανό γιατί  μπορεί να πέσει η κυβέρνηση», είπε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews εκφράζοντας έτσι την «αγωνία» του για την πορεία των  διαπραγματεύσεων οι οποίες έχουν ναυαγήσει.

 Ο Νίμιτς επιχείρησε να συνδέσει το θέμα της ονομασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα λέγοντας ότι μπορεί να πέσει η κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, η ερώτηση της δημοσιογράφου είχε ως εξής: «Εάν πάρουμε το χειρότερο σενάριο ότι θα υπάρξει ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις. Τι σας φοβίζει για το μέλλον;».

Και ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών απάντησε:

«Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Οι καταστάσεις αλλάζουν, οι κυβερνήσεις αλλάζουν, δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κυβέρνηση στην Ελλάδα σε δύο χρόνια. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κυβέρνηση στα Σκόπια, δεν γνωρίζουμε την κατάσταση που θα επικρατεί στην περιοχή.

Μπορεί να συμβούν διάφορα γεγονότα που θα δυσκολέψουν την κατάσταση, θα την κάνουν ακόμη πιο περίπλοκη στο μέλλον, ώστε να βρεθεί λύση. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο μέλλον και οι διαιρέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν».

Ερωτηθείς για τα θέματα ταυτότητας και εθνικότητας, στα οποία ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, Νικολά Ντιμιτρόφ, εμφανίστηκε αδιάλλακτος, ο κ. Νίμιτς τόνισε ότι «όλα τα έθνη έχουν την δική τους αντίληψη για την ταυτότητα τους και το να διαταραχθεί αυτό είναι δύσκολο για κάποιον να το αποδεχθεί. Τα θέματα που είναι υπό διαπραγμάτευση έχουν να κάνουν με το όνομα της χώρας».

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ τόνισε ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας και πως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για την επίλυση του ονοματολογικού που εκκρεμεί για περισσότερα από 25 χρόνια, επισημαίνοντας ωστόσο πως «ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας».

Ο Μάθιου Νίμιτς δεν θέλησε να σχολιάσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ έχει δεσμευτεί, ενώ ξεκαθάρισε πως η συνταγματική αναθεώρηση στην γείτονα χώρα είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί σε εθνικό επίπεδο.

Παράλληλα, επισήμανε πως το θέμα της ονομασίας παραμένει ανοιχτό, χωρίς να σχολιάσει τις «διαρροές» ότι η ελληνική κυβέρνηση προκρίνει τo Gorna Makedonija και η ΠΓΔΜ τo Nova Macedonija.

loading...

9 thoughts on “Μ.Νίμιτς: «Να προλάβουμε να κλείσουμε τo Σκοπιανό πριν πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»

  1. Αν τολμήσει ο ανεκδιήγητος μέγιστος των καταστροφέων της χώρας, όχι μόνο θα πέσει,αλλά θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
    Μας μίκρυνε οικονομικά,μας διέλυσε οικονομικά,μας εξευτέλισε όσο κανείς άλλος,μας κατέστησε τους παρίες των πολιτισμένων εθνών,αλλά να παραδώσει έδαφος ,να νομιμοποιήσει την κλοπή της ιστορίας ,να επικυρώσει ψευδή ταυτότητα,πάει πολύ.

  2. αμα δεν υπογραψει η ΟΥΝΕΣΚΟ δεν κανετε τιποτα ρεμαλια,και η ΟΥΝΕΣΚΟ δεν συγκατατειθεται…

  3. ΜΝΗ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΕ ΝΙΜΙΤΣ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…..

  4. Οι ΣΥΡΙΖΟ/ΑΝΕΛΗΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ είναι σαν το γυρολόγο πραματευτή , που γυρίζει με την πραμάτεια του στα χωριά ( χώρες) και φωνάζει '' τώρα είναι ευκαιρία ότι πάρεις μια δραχμή '' όλα τα πούλησαν θα πουλήσουν τώρα και την ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ στα γρήγορα γρήγορα ώστε αύριο να ξεκουμπιστούν περήφανοι και χωρίς καμιά ντροπή λέγοντας ότι αυτοί έλυσαν το πρόβλημα που επί 70χρόνια ταλανίζει την Ελλάδα μας (την Μακεδονία μας ). ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ

  5. ανιστοριτε κυριε νιμιτς

    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

    ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

  6. Η ΕΞΕΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΑΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙς ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ,ΕΝΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΣΤΝ ΑΦΑΝΕΙΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΝΙΜΙΤΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ.ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

  7. Το σύστημα της Παγκοσμιοποίησης αγαπάει εξίσου και τα αριστερά και τα δεξιά κόμματα. Απεχθάνεται όμως τα πατριωτικά κόμματα.

  8. ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΑΝ ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΟΙ ,ΠΟΛΥΣΤΡΟΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ,ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΝΤΑΧΤΙΡΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ

  9. ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,ΤΡΕΝΑ ,ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ,ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΜΕ ΜΑΝΤΙΛΙ .ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ,ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ .ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΠΤΙΣΘΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΔΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.