Βενιζέλος για Σκοπιανό: To θέμα της αλλαγής του Συντάγματος έχει συμφωνηθεί με την ΠΓΔΜ από το 1995

Ανάγκη εξάλειψης των αλυτρωτικών αναφορών- Υπογραμμίζει ότι το Σύνταγμα δεν υπερισχύει της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του ’95

Ξεκαθαρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την κατάσταση σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ αναφορικά με το Σύνταγμα της χώρας, ενώ τονίζει την ανάγκη αναθεώρησης προβληματικών αναφορών και διατάξεων μπορεί να θεωρηθούν ότι έχουν ή δύνανται να προσλάβουν αλυτρωτικό περιεχόμενο.

Mε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι το ζήτημα του ονόματος συνδέεται ορθά με την ανάγκη εξάλειψης αλυτρωτικών εξαγγελιών και συμπεριφορών, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο σε μόνιμη και διαρκεί βάση το σεβασμό των υφιστάμενων συνόρων, την περιφερειακή σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η άποψη ότι το εθνικό Σύνταγμα υπερισχύει του Διεθνούς Δικαίου και εν προκειμένω της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, δεν γίνεται δεκτή διεθνώς και αντιβαίνει ευθέως στο άρθρο 27 της Συμβάσεως της Βιέννης περί του Δικαίου των Συνθηκών που απαγορεύει σε ένα συμβαλλόμενο σε συνθήκη κράτος να επικαλεσθεί το εσωτερικό του δίκαιο ως δικαιολογία για την εκ μέρους του μη τήρηση της συνθήκης».
Μάλιστα, παραθέτει τις σχετικές ρυθμίσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι «το Δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος δια της παρούσης δηλώνει επίσημα ότι τίποτα στο Σύνταγμά του, και ιδιαίτερα στο προοίμιό του, ή στο άρθρο 3 του Συντάγματος, δεν μπορεί ή δεν θα έπρεπε να ερμηνευθεί ότι αποτελεί ή θα αποτελέσει ποτέ τη βάση οποιασδήποτε διεκδικήσεως από το Δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος οποιασδήποτε περιοχής που δεν συμπεριλαμβάνεται στα σημερινά του σύνορα».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

loading...

3 thoughts on “Βενιζέλος για Σκοπιανό: To θέμα της αλλαγής του Συντάγματος έχει συμφωνηθεί με την ΠΓΔΜ από το 1995

  1. To Θέμα Της Αλλαγής Του ονόματος (από βενιζέλος σε τούρκογλου) χοντροφαφλατά Έχει Συμφωνηθεί Από Το 1995. Για νέο μας το λες;

  2. Ο ελληνισμός χωρίς τη Μακεδονία είναι ένα αδειανό "πουκάμισο" και η Μακεδονία χωρίς τον ελληνισμό είναι "γυμνή"
    Η κατάσταση οδηγείται πλέον σε κορύφωση και δεν υπάρχει γυρισμός. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι τόσο στους Έλληνες όσο και στην ιστορία τους. Αυτές οι ευθύνες βαρύνουν κυρίως τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Ένα είναι πλέον βέβαιο. Όποιος Έλληνας πολιτικός τολμήσει να υπογράψει οτιδήποτε, που θα παραδίδει με τον οποιονδήποτε τρόπο και για τον οποιονδήποτε λόγο το όνομα Μακεδονία στους γείτονες, ας γνωρίζει από τώρα ότι θα έχει το τέλος αυτών που πρόδωσαν τη Μικρά Ασία. Μάλιστα, τα πράγματα εδώ είναι εξαιρετικά χειρότερα απ' ό,τι στη μικρασιατική καταστροφή. Γιατί; Γιατί είναι διαφορετικό πράγμα ο ελληνισμός να χάσει έδαφος και διαφορετικό πράγμα να χάσει "ουσία". Αυτό, επειδή δεν είναι κατανοητό σε όλο του το βάθος, θα χρησιμοποιήσουμε όρους της οικονομίας, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι εννοούμε.

    Είναι άλλου επιπέδου "ζημιά" για μια εταιρεία να χάσει μία αγορά, είτε μικρή είτε μεγάλη και άλλο πράγμα να χάσει μέρος της ιδιοκτησίας του ίδιου του κεφαλαίου της. Έστω, για παράδειγμα, ότι οι Ιρανοί βρίσκονται —λόγω ιδεολογίας— σε σύγκρουση με την Coca-Cola. Αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης είναι να εκδιώξουν την Coca-Cola από την αγορά τους. Με τον τρόπο αυτόν της προκαλούν ζημιά, αλλά δεν αλλοιώνουν το κεφάλαιό της. Η Coca-Cola θα παραμείνει τέτοια για την παγκόσμια αγορά, έστω κι αν δεν έχει παρουσία στο Ιράν. Φαντάζεται κάποιος οι Ιρανοί να βρίσκονταν ξαφνικά σε θέση να διεκδικούν μέρος της ιδιοκτησίας της συνταγής και άρα του κεφαλαίου, που έκανε την εταιρεία παγκοσμίως γνωστή; Σ' αυτήν την περίπτωση δεν θα μιλάμε πλέον για ζημιά, αλλά για καταστροφή. Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μεταξύ της μικρασιατικής καταστροφής και του μακεδονικού ζητήματος.

    Στη μικρασιατική καταστροφή ο ελληνισμός έχασε έδαφος. Έχασε μέρος της επικράτειάς του. Ο ίδιος ο ελληνισμός όμως δεν αλλοιώθηκε. Υποχώρησε από έναν χώρο, διατηρώντας όμως όλα του τα συστατικά στοιχεία. Το μακεδονικό ζήτημα αυτά τα συστατικά στοιχεία απειλεί. Η Μακεδονία είναι μέρος της "ουσίας" του ελληνισμού. Ο ελληνισμός χωρίς τη Μακεδονία είναι ένα αδειανό "πουκάμισο" και η Μακεδονία χωρίς τον ελληνισμό είναι "γυμνή". Το απόλυτο όραμα του Κίσινγκερ και των υπολοίπων Εβραίων.
    Αποτέλεσμα εικόνας για kissinger

    Ο απόλυτος "αφοπλισμός" της μισητής γι' αυτούς Μακεδονίας. Αυτός είναι ο προαιώνιος στόχος τους. Να χτυπήσουν την Ελλάδα στη γλώσσα και τον πολιτισμό της. Να καταστρέψουν τον εθνικό εχθρό τους μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Να καταφέρουν και το ισχυρότερο ελληνικό σύστημα της ιστορίας, να το κάνουν σλαβόφωνο. Να καταφέρουν και τον "στρατηγό-αυτοκράτορα" των Ελλήνων, να τον ταυτίσουν με τους κοινούς "Ταμερλάνους" και "Αττίλες". Να καταφέρουν να βάλουν τον ελληνισμό να κυνηγάει στο άπειρο την "ουρά" του.

    Περισσότερα στο http://aggeloiellas.blogspot.com/2016/03/blog-post_18.html'

  3. Να προσεχετε της μεγαλοστομίες Βενιζέλου, μπορεί να κρύβουν Λακκούβες,

Comments are closed.