Ομολογία Γαβρόγλου από Κέρκυρα: Υπέγραψα με τρόικα να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία 30 ώρες

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία του υπουργού Παιδείας με τους θεσμούς

Στην υποχρέωση των εκπαιδευτικών να παραμένουν στα σχολεία 30 ώρες αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας χθες στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κέρκυρα.

Ο κ. Γαβρόγλου μάλιστα ομολόγησε ότι υπέγραψε με τους θεσμούς να τηρηθεί η υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα. Η ρύθμιση υπάρχει από το 1985 αλλά ουσιαστικά δεν τηρείται. Επίσης ο κ. Γαβρόγλου πρόσθεσε ότι υπήρξε συμφωνία των δύο πλευρών ώστε να τεθούν κριτήρια στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρθηκε :

 Α. Στην υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα

Β. Στην θέσπιση κριτηρίων  στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Γ. Στην συμμετοχή του ΑΣΕΠ στην επιλογή των Στελεχών Εκπαίδευσης,

Δ. Στην αξιολόγηση στελεχών εκπαίδευσης και την αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων 

loading...

5 thoughts on “Ομολογία Γαβρόγλου από Κέρκυρα: Υπέγραψα με τρόικα να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία 30 ώρες

  1. 40 ωρες πρεπει να εργαζονται οπως ολοι οι εργαζομενοι
    συνολικα μετα το περας της διδασκαλιας να ειναι στα γραφεια τους
    και να προτετοιμαζουν τα μαθηματα των παραδωσεων και οχι
    να γυρνανε στις καφετερειες

  2. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΑΒΟΥΡΙΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΥ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ Π.Χ ΟΤΑΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΗΛΊΘΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΗ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ΄.
    ΜΙΛΑΩ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΖΗΣΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΝΕΚΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΜΙΑ ΣΑΒΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕ (ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΟΛΑ ΠΡΩΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ) ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΛΈΙΩΝΕΙ ΣΤΙΣ 15.30 (ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΛΕΙΩΕ ΣΤΙΣ 13.30 Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΕΛΈΙΩΕ 15.30) ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΣΕΤΑ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ. ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΚΑΙ 2 ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΦΛΑΤΟΥ ΑΝΑΦΩΝΟΝ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΝΤΕ ΤΗΣ ΜΥΝΗΣΗ ΜΕ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΜΙΑ ΧΑΜΟΥΡΑ ΞΕΚΩΛΙΑΡΑ ΚΑΡΙΟΛΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΜΟ Η ΠΟΥΤΑΝΑ. 40 ΩΡΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ…4 ΜΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΙΣΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ

  3. Ρε τι μαλακας εισαι εσυ ρε!!!!!!!!!η καριολα η πρωην γυναικα σου φταιει ρε κερατα που δεν ειπε στους δασκαλους οτι μπορεις να δεις το παιδι σου!!!!
    Αντε μαζεψε τα κερατα σου λιγο

  4. Η ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ…….Νομιμο μεν εγκλημα δε!!Ειναι μακραν (κατα την γνωμη μου) το αποκρουστικοτερο οικονομικο εγκλημα που ξεκινα ως ηθικη και συνειδησιακη αναπηρια!!!Μονο ετσι μπορει να ονοματισθει η ασυδοτη νομη μισθων και οικονομικων οφεληματων καθε μορφης χωρις την ευεργετικη επενεργεια των δυναμεων της αγορας.Δοτοι ασυδοτοι μισθοι χωρις αναλογικοτητα με τους αντιστοιχους μισθους της ιδιωτικης παιδειας!!!Ας πιασουμε ενα παραδειγμα πολυ -πολυ- πολυ συνοπτικα………Ποσο στοιχιζει μια μεση νηπιαγωγος(η πιο αθωα περιπτωση) ας πουμε στο κρατος για ολο τον εργασιακο της βιο αλλα και ως συνταξιουχος σε τιμες σημερινες . Ας προσεγγισουμε λιγο στο περιπου τα νουμερα. 1) ετησιοι μισθοι& εργοδοτικες εισφορες περιπου 24000€ επι 25 χρονια συνολο 600000€. 2)Ωραριο εργασιας ανα εβδομαδα το πολυ 19 ωρες δηλ. 22800 ωρες εργασιας στα 25 χρονια συνολικα.3)Συνταξιοδοτηση στα 50. Ετησια συνταξη 17000€ περιπου λογω και των περικοπων(περιλαμβανεται και η περιθαλψη χαριζουμε και το εφαπαξ).30χρονια μεχρι τα 80 επι 17000€ συνολο 510000€. 4)Γενικο Συνολο εσοδων ολου του εργασιακου βιου 1110000€. 5)Πραγματικη αμοιβη ωρομισθιου 48€/ωρα. ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΙΤ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ 6-7€.ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΙ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ 7€/ΩΡΑ!!!!!!Γιατι τοσο κυριες και κυριοι κοστολογειται η ωρα εργασιας τους στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ.Γιατι τοσο αξιζει!!!Να μη το αναλυσω καλυτερα. Αν δε, αποτιμησουμε σε χρημα τα αυλα αγαθα που απολαμβανει η χρυσοκανθαρη νηπιαγωγος του παραδειγματος σε σχεση με τον βιομηχανικο εργατη η υπαλληλο του ΙΤ η τον ιδιωτη εκπαιδευτικο η διαφορα εξακοντιζεται οχι στο 1 προς 7 αλλα στο 1 προς 10.Η ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΑ αλλα και την αυτονοητη ηθικη της εργασιας καθοριζεται απο την προσφορα και την ζητηση.Δηλαδη απο την αγορα.Και οχι απο τις διοικητικες αποφασεις υποπτων και κρατικοδιαιτων κυβερνητικων οργανων που πριμοδοτουν τους κομματικους πελατες!! Αντιλαμβανεται κανεις τι εχει γινει και συνεχιζει να γινεται???Μονο μια λεξη ΖΟΦΟΣ.Μεσαιωνας κανονικος!!!! Κρατικοδιαιτοι σε ρολο ομαδων υφαρπαγης μισθων και συνταξεων!!Να μη μιλησω για τα εφαρπαξ για τις κατασκηνωσεις για τις κοπανες και για αναριθμητα προνομια που δεν τα γνωριζουμε γιατι αποκρυπτονται απο τα καθεστωτικα ΜΜΕ.Φυσικα τα παραπανω δεν ισχυουν για ολους(καποιοι σε πεισμα των καιρων παρεχουν ακομα εργο) ισχυουν ομως για παρα πολλους και αυτο ειναι το απαγοητευτικο.

  5. ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ Η ΠΡΩΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΡΧΙΔΙ. ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣ ΚΕΡΑΤΑ ΝΑΙ ΓΑΜΗΣΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΠΟΡΝΗΣ ΕΚΠΕΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΛΑΘΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΜΟΥΝΟΒΓΑΛΜΑ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΒΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΟ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ ΣΑΠΙΟ ΨΩΛΟΧΥΜΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΑΜΙΟΛΗ ΜΟΥΝΟΒΓΑΛΜΑ

Comments are closed.