ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΕΥΠ – Κοσμογονικές οι αλλαγές

Γράφει ο Παναγιώτης ΑποστόλουΕπικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Κοσμογονικές αλλαγές είχαμε στην Ε.Υ.Π. και πιο συγκεκριμένα στα συνδικαλιστικά δρώμενα της πολύπαθης υπηρεσίας. Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει, εδώ στην “Ελεύθερη Ώρα”, το λαθρόβιο όργανο που έστησε το 2011 η κυβέρνηση του ολετήρα Γιώργου Παπανδρέου στην Ε.Υ.Π. προκειμένου να ελέγξει το μέχρι τότε αντιδραστικό για την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνδικαλιστικό κίνημα της υπηρεσίας, την περιβόητη ΟΜΕ – Ε.Υ.Π. των οικονομικών και όχι μόνο σκανδάλων, διαλύθηκε την περασμένη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 εις τα εξ ων συνετέθη!

Υπό εκκαθάριση η ΟΜΕ – Ε.Υ.Π.

Πιο συγκεκριμένα, το ιστορικότερο Σωματείο της Ε.Υ.Π. ο Σ.Υ.Ρ.Τ.Γ.Ε.Υ.Π. (ιδρύθηκε το 1964), με ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης αποφάσισε την αποχώρησή του από μέλος της ΟΜΕ – Ε.Υ.Π. για το λόγο ότι, τα μέλη του δεν ήθελαν να νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους, σε αμφιλεγόμενες διαδικασίες τη δράση, τη λειτουργία και τις ενέργειες της Ομοσπονδίας. Η ιστορική αυτή απόφαση του Σ.Υ.Ρ.Τ.Γ.Ε.Υ.Π. σημαίνει ότι η ΟΜΕ – Ε.Υ.Π. διαλύεται και τίθεται αυτόματα σε καθεστώς εκκαθάρισης!

Θα ενθυμείσθε πως, σας είχαμε ενημερώσει για τα όργια κατασπατάλησης που έγιναν στο ταμείο της Ομοσπονδίας από ιδρύσεώς της αλλά και για την κάλυψη που παρείχε η προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία, νυν πρόεδρός της, κ. Θεοδώρα Γιαννοπούλου στον τέως πρόεδρο Νέο-συριζαίο κ. Θεόδωρο Σπατιώτη (ο γνωστός υπόδικος σε σκέλος της υπόθεσης “Πυθία”), γεγονός που μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως!

Έχασε κατά κράτος η εκλεκτή του Σαμαρά

Σας είχαμε επίσης αναφέρει από αυτό εδώ το βήμα, ότι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, η κ. Γιαννοπούλου και οι συνεργάτες της προκάλεσαν προς έκπληξη όλων έκτακτο Συνέδριο της Ομοσπονδίας (παρ΄ ότι στο επόμενο δίμηνο επίκειται το τακτικό εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας)! Σκοπός της ήταν να προσπαθήσει να πάρει τουλάχιστον την κάλυψη του Συνεδρίου για τα λάθη, τις ολιγωρίες και τις παραλείψεις της. Γι αυτό και ανάμεσα στα θέματα που έβαλε στην ημερήσια διάταξη (αντικαταστατικά όπως την κατήγγειλαν άλλοι συνδικαλιστές μεταξύ των οποίων και ο κ. Σπατιώτης), ήταν και ο απολογισμός πεπραγμένων αλλά και ο οικονομικός απολογισμός της Ομοσπονδίας. Τα άλλα θέματα ήταν κάποιες τροποποιήσεις του καταστατικού και οι σχέσεις της Ομοσπονδίας με την ΑΔΕΔΥ. Σε όλες τις ψηφοφορίες που ακολούθησαν απέτυχε παταγωδώς και οι προτάσεις της καταψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία. Έλαβε μόνο 14 ψήφους από τους 63 που αποτελούν το Συνέδριο των Αντιπροσώπων και όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει πολλοί σύνεδροι που πρόσκεινται μάλιστα στην παράταξή της Νέας Δημοκρατίας δεν την ακολούθησαν στους “ακροβατισμούς” της αυτούς. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι καταψηφίστηκε ο απολογισμός πεπραγμένων και ο οικονομικός απολογισμός του διοικητικού της συμβουλίου και αυτό μάλλον είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δει με προσοχή ο Οικονομικός Εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση του ταμείου της ΟΜΕ – Ε.Υ.Π. καθότι η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο με απρόβλεπτες μάλιστα εξελίξεις για τους εμπλεκόμενους σε αυτή.

Ακυρώνονται οι εκλογές;

Για να αντιληφθείτε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην υπηρεσία και στους κόλπους των προσκείμενων στην συντηρητική και όχι μόνο παράταξη υπαλλήλων, οι 8 από τους 11 πρώτους που είχαν εκλεγεί από την “ομάδα” της κ. Γιαννοπούλου δεν δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές που έσπευσε να προκηρύξει ο κ. Σπατιώτης για την ανάδειξη των Αντιπροσώπων του Σ.Υ.ΚΕ.Υ.Π. στην Ομοσπονδία. Εκλογές που τώρα βέβαια μετά τη διάλυση της Ομοσπονδίας δεν πρόκειται να γίνουν!

Επιφυλασσόμαστε…

…πολύ σύντομα θα σας παρουσιάσουμε όλα τα στοιχεία από την «παροχή προσυμφωνημένων ελεγκτικών διαδικασιών αναφορικά με τον έλεγχο της διαχείρισης της Ομοσπονδίας εργαζομένων εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών “ΟΜΕ – ΕΥΠ” για την περίοδο 1/1/2014 – 31/12/2014 προς την Πρόεδρο της “ΟΜΕ – ΕΥΠ” κ. Θεοδώρα Γιαννοπούλου»!

Έτσι, θα διαπιστώσετε όλοι, ότι εκεί στην ΕΥΠ κάποιοι ασχολούνται περισσότερο με το συνδικαλιστικό τους Όργανο και τις λοβιτούρες τους παρά με την Ασφάλεια της χώρας!

Επί παραδείγματι ένα μέρος του ελέγχου, όπως στη σελίδα 10, στην οποία διαβάζουμε:

Για την υπό έλεγχο χρήση 2014 δεν μας δείχτηκε ο σχετικός καταρτισμένος από το ΔΣ προϋπολογισμός της χρήσης αυτής και η σχετική έγκρισή του από το Τακτικό Συνέδριο!

Εντός της χρήσης του 2014 έχουν πληρωθεί από τον ΟΜΕ – ΕΥΠ προς τον δικηγόρο Α.Β. τα κάτωθι παραστατικά τα οποία έχουν εκδοθεί στο όνομα του κ. Σπατιώτη Θεόδωρου (έπονται πλήρη στοιχεία του και αναφορά στα παραστατικά)!

Στις 3/7/2014 όπως προκύπτει από τα βιβλία και στοιχεία της ΟΜΕ – ΕΥΠ έχει εκδοθεί Απόδειξη Πληρωμής της ΟΜΕ – ΕΥΠ σύμφωνα με την οποία ο δικηγόρος Γ.Π. έλαβε το ποσό των 3.000 ευρώ. Για το εν λόγω ποσό δεν μας δείχτηκε το σχετικό παραστατικό του ΚΦΑΣ εκδοθέν από τον Γ.Π. προς την ΟΜΕ – ΕΥΠ (σελ.12)!

Έξοδα κινητής τηλεφωνίας ποσού 1.281,43 ευρώ, τα σχετικά παραστατικά έχουν εκδοθεί στο όνομα του κ. Σπατιώτη Θεόδωρου, ενώ θα έπρεπε να εκδίδονται στο όνομα της ΟΜΕ – ΕΥΠ (σελ.13)!

Κλπ, κλπ, κλπ!!

Σας είχαμε έγκαιρα ενημερώσει…

…σε προηγούμενα άρθρα μας, για το οικονομικό μπάχαλο που γινόταν στα Ταμεία κάποιων συνδικαλιστικών Οργάνων της ΕΥΠ και κυρίως της Ομοσπονδίας!!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...

1 thought on “ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΕΥΠ – Κοσμογονικές οι αλλαγές

  1. ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ.

Comments are closed.