Μητέρα στη Ρόδο ζητά πίσω το σπίτι που δώρισε στην κόρη της λόγω… αχαριστίας!

Μια ιδιαίτερη υπόθεση καλείται να εκδικάσει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου καθώς έγινε δεκτή η αγωγή μιας ηλικιωμένης μητέρας, που στράφηκε κατά της κόρης της με αίτημα να ακυρωθεί η δωρεά ενός ακινήτου που της έκανε, λόγω αχαριστίας.Πρόκειται από τις ελάχιστες φορές που απασχολεί το δικαστήριο τέτοια υπόθεση, που υποχρεώνει την κόρη να αναμεταβιβάσει στην μητέρα της την κυριότητα ενός ακινήτου, το οποίο της μεταβίβασε με δωρεά.

Ως «αχαριστία» κατά την σχετική διάταξη του νόμου, η οποία δικαιολογεί την ανάκληση της δωρεάς, θεωρείται η βαριά αντικοινωνική συμπεριφορά ή διαγωγή του ατόμου που την δέχθηκε.


Επίσης σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου η ανάκληση της δωρεάς γίνεται με άτυπη σχετική δήλωση του δωρητή προς το άτομο που δέχθηκε τη δωρεά, συνεπώς και με αγωγή.

Στην προκειμένη υπόθεση, η μητέρα αναφέρει ότι δώρισε στην κόρη της μια μονοκατοικία δύο ορόφων.


Υποστηρίζει ότι η κόρη της, από το έτος 2010, άρχισε να επιδεικνύει επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντί της, κατηγορώντας την σε συγγενείς και φίλους ότι δημιουργεί προβλήματα στην οικογενειακή της ζωή και έπαψε να ενδιαφέρεται για την διατροφή και την φροντίδα της, παρά την προχωρημένη ηλικία της και την κλονισμένη κατάσταση της υγείας της.

Ισχυρίζεται ότι η συμπεριφορά της αυτή συνεχιζόταν όλα αυτά τα χρόνια παρά τις παραινέσεις του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος.

Η μητέρα τονίζει ότι έκανε υπομονή, πιστεύοντας ότι θα αναγνώριζε την αγάπη της γι' αυτήν και την συμβολή στη ζωή της αλλά εκείνη δεν έχει επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για την ζωή και την υγεία της.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]