ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ «ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ; Το ΥΠ.ΠΟ αμφισβητεί ότι το μνημείο της Αμφίπολης είναι ελληνικό!


Λίγο μετά την παραδοχή της υπουργού Πολιτισμού Λ.Κονιόρδου ότι το Μνημείο στην Αμφίπολη είναι μακεδονικό βγάινει το ίδιο το υπουργείο της με ανακοίνωση να την διαψεύσει!


Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει το υπουργείο πολιτισμού με ζητήματα που έχουν εθνικές προεκτάσεις. Η δήλωση της υπουργού Λυδίας Κονιόρδου περί μακεδονικότητας του μνημείου της Αμφίπολης κράτησε μόνο οκτώ ώρες και αμέσως ήρθε η διάψευση με δελτίο τύπου που επαναφέρει τη δημιουργικότητα του μνημείου στα ρωμαϊκά χρόνια όπως αναφέρει το thousandnews και ο Γιώργος Ροδάκογλου.

«H Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου αναφέρθηκε σε μια ευρύτερη αίσθηση του μνημείου ως μακεδονικού» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΥΠ.ΠΟ.

Η ερώτηση στη κυρία Κονιόρδου τέθηκε από τον υπογράφοντα ως εξής:

Ρωμαϊκό ή Μακεδονικό είναι το μνημείο, τί εισπράξατε από αυτά που είδατε μέσα;

Και η απάντηση της κυρίας Κονιόρδου ήταν ξεκάθαρη.

«Όπως είπαν οι ανασκαφείς οι επιστήμονες και οι αρχαιολόγοι η αίσθηση που είχαμε είναι Μακεδονικό».

Η δήλωση ήταν τόσο εντυπωσιακή που μάλλον έβαλε φωτιά στην Γ .Γ του υπουργείου Μαρία Βλαζάκη αφού το 2015 ζήτησε από τα μέλη του ΚΑΣ Αγγελική Κοτταρίδη και Τζένη Βελένη να προβούν σε αυτοψία στον τύμβο Καστά και να συντάξουν το πόρισμα που αναφέρεται στα ρωμαϊκά χρόνια.

Ουσιαστικά η κυρία Κονιόρδου με τη δήλωση της αυτή, η οποία μπορεί να ικανοποιούσε το κοινό αίσθημα των Ελλήνων και ίσως να έριχνε γέφυρες συμφιλίωσης του ΖΥΡΙΖΑ με τους φανατικούς υποστηρικτές του μνημείου, φαίνεται πως ενόχλησε τις θιγόμενες κυρίες που απαίτησαν να ανασκευάσει τη δήλωση της και ουσιαστικά να τη μαζέψει πίσω.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως του thousandnews η κυρία Κονιόρδου κατά τη ξενάγηση της μέσα στο μνημείο παρατηρώντας τις Καρυάτιδες και παρουσία της κυρίας Βλαζάκη εκτίμησε ότι είναι ελληνιστικής εποχής.
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

2 σχόλια :

  1. Αυτοί οι ΣΥΡΙΖΕΟΙ δεν παίζονται , αυτοί έχουν αποφασίσει μαζί με κάτι ηλίθιους κουλτουριάρηδες να μας αλλοιώσουν την ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ , να μας ξεριζώσουν τα ήθη και τα έθιμα που έχουμε από τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας , αυτοί θεωρούν η αρχή και το τέλος του κόσμου είναι ο μπολσεβικισμός και ότι όλη η ιστορία να περιστρέφεται γύρω από τον ΣΤΑΛΙΝ και ΛΕΝΙΝ , ένα πράγμα μου δημιουργεί ερωτηματικά , είναι η στάση του άλλου εταίρου του Κυβερνώντος ΘΙΑΣΟΥ , του ΚΑΜΜΕΝΟΥ , πως τα ανέχεται όλα αυτά και δεν αντιδρά , αλλά θα μου πεις κανείς ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ είναι δυνατόν αυτός ο κλόουν να την προσπεράσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ/ΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ? ΚΑΛΑ ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΑΤΣΕΣ Η ΑΛΟΓΟΚΛΑΝΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ? ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΧΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ. ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΚΟΠΡΙΤΑΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή