ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ! Καταρρέει η συμφωνία – Ετοιμαστείτε για νέο κύμα

Έκρηξη του Προσφυγικού περιμένει ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας.


Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να ενισχύσει τα σύνορά της, απέναντι σε ένα νέο κύμα προσφύγων, εν αναμονή της πιθανής κατάρρευσης της συμφωνίας με την Τουρκία, δήλωσε.

«Πάντα έλεγα ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα πρέπει να είναι μόνο ένα προσωρινό μέτρο μέχρι η ΕΕ να είναι σε θέση να προστατεύσει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα και έτσι να ανακόψει τη ροή των προσφύγων», δήλωσε ο Χανς Πέτερ Ντόσκοζιλ στην «Bild».

«Είναι ώρα να οργανωθούμε γιατί αυτό είναι πιο κοντά από ποτέ», τόνισε, προσθέτοντας ότι κάλεσε τους ομολόγους του από την κεντρική Ευρώπη στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητηθούν κοινά μέτρα και η κατάσταση στην Τουρκία.
Μετά από την υπογραφή της συμφωνίας, οι πρόσφυγες κάνουν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα και αυτό έχει επιβραδύνει τις απελάσεις στην Τουρκία, αφήνοντας την Ελλάδα με υπερβολικό βάρος όσο εξετάζονται οι αιτήσεις, σημειώνει η Deutsche Welle. Στο μεταξύ, η ΕΕ με αργά βήματα προχωρά στο πλάνο μετεγκατάστασης των προσφύγων καθώς χώρες, κυρίως της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, αρνούνται να τους υποδεχθούν.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία επίσης προκαλούν αμφιβολίες για τη συμφωνία. «Η Τουρκία στον δρόμο για να γίνει δικτατορία», είπε ακόμη ο Ντόσκοζιλ. Η κατάσταση στην Τουρκία κάνει πιο προβληματική την εφαρμογή της συμφωνίας, σχολιάζει η Deutsche Welle. Η Αγκυρα απαιτεί την απελευθέρωση της βίζας, αλλά αξιωματούχοι της ΕΕ αμφιβάλλουν για το αν θα συμβεί αυτό, εξαιτίας της επιδείνωσης της δημοκρατίας στην Τουρκία. Επιπλέον, η αστάθεια στη χώρα προκαλεί αμφιβολίες για το αν αποτελεί ασφαλή χώρα, για την επιστροφή των προσφύγων.

Χωρίς την απελευθέρωση της βίζα έως τα τέλη του χρόνου, προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Αγκυρα μπορεί να αποσυρθεί από τη συμφωνία για το προσφυγικό.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]