Μεσαιοταξιτη μου, αν νομίζεις ότι αυτά δεν σε αφορούν, ξανασκέψου το.

 Πριν από αρκετό καιρό, το Πράσινο Ταμείο είχε εγκρίνει ένα κονδύλι περίπου 130.000 ευρώ προς την ΜΚΟ της αδερφής του πρωθυπουργού, για την κάμψη των αντιστάσεων των τοπικών κοινωνιών στην εγκατάσταση ανεμογεννητριων. Φαίνεται ότι τα αποτελέσματα της καμπάνιας έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά.

Η κοινωνία της Τήνου αντιστέκεται στα αιολικά πάρκα και δεν νομίζω ότι έχουν άδικο. Ο αναντιστοιχος προς το μέγεθος του νησιού σχεδιασμός και η αλλοίωση που θα επιφέρει στα χαρακτηριστικά του τοπίου, θα έχουν τραγικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία. Έτσι κάνουν διαμαρτυρίες και είναι από τους πιο δραστήριους. Ιδανική περίπτωση για την εφαρμογή του σχεδίου κάμψης των αντιστάσεων, που πληρώθηκε από κρατικό χρήμα.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, λοιπόν, 19 πολίτες κλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου τους επιδοθηκαν κλήσεις για άσκοπη μετακίνηση, επειδή συμμετείχαν σε διαμαρτυρία εναντίον της τοποθέτησης ανεμογεννητριων. Κι εδώ αρχίζουν τα πολύ σοβαρά προβλήματα δημοκρατίας:

1. Δεν νοείται κλήση που δεν δίνεται επιτόπου. Δεν γίνεται παράβαση και να σου στείλουν την κλήση στο σπίτι, εκτός αν μιλάμε για τροχαία παράβαση, που πιστοποιειται από κάμερες, για τις οποίες υπάρχει υποχρεωτικά και ειδική σημανση. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο.

2. Αρκετοί από τους κληθεντες δεν ήταν καν στην διαμαρτυρία, όπως ο Γρηγόρης Μαρτούλας, η κλήση του οποίου εικονίζεται στην φωτογραφία. Μιλάμε για ένα καφκικο σύστημα, που ο πολίτης καλείται να αποδείξει ότι δεν ήταν εκεί που του καταλογιζουν. 

3. Παρατηρείστε ότι τα στοιχεία είναι ήδη στην κλήση. Δηλαδή η αστυνομία έχει φακελωσει πολίτες που συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες και τους κόβει κλήσεις ερήμην τους κατά το δοκούν.

4. Για μια ακόμη φορά χρησιμοποιείται η πανδημία και η προστασία της δημόσιας υγείας για να διαφυλάξει ιδιωτικά συμφέροντα που σχετίζονται με τα συμφέροντα μελών της κυβέρνησης. Μιλάμε για αδιανοητου μεγέθους αλητεία. Τομάρια, που δεν σέβονται ούτε τους 4.000 νεκρούς από τον κορονοϊο. 

Αδιανόητα πράγματα για οποιαδήποτε δημοκρατία. Μεσαιοταξιτη μου, αν νομίζεις ότι αυτά δεν σε αφορούν, ξανασκέψου το. Σήμερα είναι οι ανεμογεννητριες και τα συμφέροντα της οικογένειας του πρωθυπουργού, αύριο θα είναι κάτι άλλο, δίπλα στο δικό σου σπίτι, που η Οικογένεια θα έχει συμφέροντα και δεν θα μπορείς να διαμαρτυρηθεις, επειδή θα σε τυλιξουν σε μια κόλλα χαρτί.

Δεν είναι πλάκα πλέον.

loading...