Το ξέρατε ότι υπάρχει η «αίρεση του Εθνικισμού»; Καιρός να το μάθετε!


Και όμως αγαπητοί φίλοι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μητροπολίτη Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού υπάρχει «αίρεση του Εθνικισμού» και «αίρεση του Ζηλωτισμού». Αν δεν το ξέρατε καιρός να το μάθετε.


Μόνο που θα πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις από τον Σεβασμιώτατο, τι εννοεί λέγοντας αίρεση του Εθνικισμού. Δηλαδή κάθε Πατριώτης που αγωνίστηκε ή αγωνίζεται για την πατρίδα του είναι αιρετικός; Αυτές είναι αντιλήψεις που θα περιμέναμε ίσως από κάποιον αριστερό πολιτικό να τις ακούσουμε αλλά όχι από έναν Αρχιερέα της Εκκλησίας μας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος γράφει: «ας τα αφήσουμε στο έλεος του Θεού και στην Εκκλησία για να εκφραστεί και να ομιλήσει», τι είναι Εκκλησία για τον Σεβασμιώτατο; Οι Αρχιερείς μόνο; Οι μοναχοί είναι Εκκλησία; Οι πιστοί είναι Εκκλησία; Οι λαϊκοί είναι Εκκλησία; Εκκλησία είναι κλήρος και λαός μαζι. Άρα το «ας το αφήσουμε στην Εκκλησία» δεν στέκει ούτε νοηματικά ούτε και ουσιαστικά!

Θα παρακαλούσαμε τον Σεβασμιώτατο και όλους του ποιμένες μας, να ενημερώσουν το ποίμνιο για τα προσυνοδικά κείμενα γιατί με δική τους ευθύνη οι πιστοί γίνονται δέκτες παραπληροφόρησης ή γενικά μη πληροφόρησης.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσατε ολόκληρο το κήρυγμα του Σεβασμιώτατου Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού, κυρίως τις δύο τελευταίες πραγράφους:

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου μας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δαράτσο Χανίων.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός συλλειτουργούντων πλειάδος ιερέων και συμπροσευχούμενων πλήθους ευσεβών Χριστιανών.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ορμώμενος από τους τους ύμνους της Δεσποτικής αυτής εορτής ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι καθημερινά βλέπουμε πόση ελπίδα έρχεται από τον Υιό και Λόγο του Θεού.

Και η Πατρική Οικονομία δεν είναι τίποτα άλλο από το να μας γνωρίσει τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα, και ταυτόχρονα όλοι εμείς να λατρεύουμε Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, την μόνη Αγία Τριάδα, η οποία είναι Τρία Πρόσωπα, αλλά μία Ουσία.

Ακούσαμε χθες στον Εσπερινό ”ουκ Άγγελος, ουκ άνθρωπος, αλλά αυτός ο Κύριος έσωσεν υμάς”, ο ίδιος ο Θεός ήρθε στον κόσμο για να μας σώσει, διότι δεν θα υπήρχε δυνατότητα να μας σώσει εφόσον δεν θα μπορούσε να μας σώσει από τον θάνατο.

Ο Κύριος της ζωής και του θανάτου όμως είχε την δυνατότητα, γι’ αυτό ήρθε ο Υιός και Λόγος του Θεού, για να σώσει το ανθρώπινο γένος. Η οικονομία του Πατρός είναι αυτή ακριβώς που εδίδαξε η πορεία του Χριστού στη ζωή μας.

Το πως θα ζήσουμε βλέποντας το πρόσωπο του Χριστού στη ζωή μας. Πως θα ταυτίζουμε τη ζωή μας με το πρόσωπο του Χριστού, αλλά ταυτόχρονα το πως θα μιμούμαστε εμείς τη ζωή του Χριστού, διότι με αυτό τον τρόπο μεταδίδεται η χάρις του Θεού, μεταδίδεται η ευεργεσία του Θεού, και έτσι γινόμαστε και εμείς μικροί Απόστολοι και μικροί διδάσκαλοι, όταν πραγματικά βιώνουμε τον Χριστό στη ζωή μας.

Η οικονομία του Πατρός, εκείνο το οποίο δηλαδή έπραξε ο Υιός και Λόγος του Θεού, ένωσε την γη με τον ουρανό.

Τι άλλο να θέλουμε να βιώσουμε, από το να έχουμε ελπίδα, γιατί μετά το θάνατο γνωρίζουμε που θα βρεθούμε, αρκεί να επιλέξουμε στη ζωή μας, τη ζωή που μας δίδαξε ο Χριστός.

”Ανελήφθη εν δόξη”, με δόξα ανελήφθηκε ο Κύριος μας στους ουρανούς, χωρίς να χωριστεί σε καμία περίπτωση από εμας, αλλά παρέμεινε κοντά μας και αυτό φαίνεται σε όλη την ιστορία της Εκκλησίας μας.

Σε αυτήν την πορεία και σε αυτήν την Εκκλησία οφείλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη, διότι αυτή διέπεται μέσα από τους νόμους του Ευαγγελίου, αλλά και επειδή την καθοδηγεί το Πνεύμα το Άγιο.

Τι άραγε συμβαίνει μέσα όμως στην ιστορία της Εκκλησίας μας και πολλές φορές εμείς όλα αυτά τα ξεχνούμε και τα απορρίπτουμε, προσπαθώντας πολλές φορές να αγνοούμε τη δόξα και ευεργεσία του Θεού και ακόμα περισσότερο την ευσπλαχνία Του.

Βλέπουμε έντονα τις τελευταίες ημέρες μία παραπληροφόρηση που προσπαθούν κάποιοι να προβάλουν ενόψει της Πανορθοδόξου Συνόδου, απλά για να εκφράσουνε την άποψη τους.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Σύνοδος που πρόκειται να γίνει, δίνει ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας και έχει σχέση με Ορθοδόξους και μόνο Χριστιανούς. Μόνο οι Ορθόδοξες Εκκλησίες θα συμμετέχουν.

Όλα όσα λένε και ακούγονται από όλους εκείνους οι οποίοι θέλουν να είναι οι πρώτοι για να εκφράζονται με αυτόν το τρόπο, είναι καλύτερα να σκεφτούν όλοι αυτοί την αίρεση του Εθνικισμου και την αίρεση του Ζηλωτισμού που ανέκαθεν στην Εκκλησία είχε φέρει τόσα και τόσα δεινά και τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στο έλεος του Θεού και στην Εκκλησία για να εκφραστεί και να ομιλήσει.

Η υποκρισία πολλές φορές δημιουργεί πολλά προβλήματα και παρασύρει πολλούς ανθρώπους, γι’ αυτό το λόγο πρέπει να σκεφτούμε και να έχουμε ελπίδα στο Θεό, και εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς είναι να προσευχόμαστε και να παρακαλούμε το Θεό να εκφράσει διά της Συνόδου εκέινο το οποίο θέλει η χάρις του Αγίου Πνεύματος.
pentapostagma.gr
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

13 σχόλια :

 1. Οικουμενιστης υποτακτικος του Φαναριου.
  Μακρια απο αυτους τους "μισθωτους ποιμενες".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΕΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΓΩΝΙΑΝ 45 ΜΟΙΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΠΟΡΔΗ ΕΞΕΤΙΝΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΚΑΛΩΣΕΙ ΣΤΑ ΟΠΙΘΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΕΘΕΣΕ ΞΑΝΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΥΘΥΣΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΟΥ ΑΡΤΙ ΔΙΑΣΩΘΕΝΑΤΑ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΠΑΛΙ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΓΥΡΟ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΠΙΞΕ-ΛΟΞΕ ΠΙΞΕ-ΛΟΞΕ ΟΣΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΣΤΡΕΣΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΣΩΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΗΡΕΜΗ ΖΩΗΝ.... ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕ Ο ΑΦΑΝΟΣ ΤΟΝ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΝ ΜΑΣΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΙΤΟΓΥΡΟ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ.... ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΗΚΟΥΕΤΟ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΗΔΗ ΑΦΙΧΘΕΝΤΟΣ ΜΟΥΖΕΙΝΗ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΕΣΚΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΗΛΕΓΓΥΙΟΙ ΝΑ ΔΟΞΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛΑΧ...ΑΑΑΛΛΑΑΑΑΧΧΧ ΟΥΑΑΑΚΜΠΑΡ.....Η ΚΥΡΑ ΜΑΡΙΓΩ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ 2 ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΖΕ ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΟ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θιασώτης της παναιρέσεως του Οικουμενισμού,έχουμε πολλούς ευλαβής βλαμμένους ιεράρχες,μοναχούς και λαϊκούς ορθοδόξους χριστιανούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν υπάρχει αίρεση του ''Εθνικισμού'', υπάρχει για την Ορθοδοξία η αίρεση των Εθνικών.
  Εθνικούς αποκαλούσαν παλαιόθεν εκείνους που πίστευαν στους θεούς του Ολύμπου.
  Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστοοοοος

   Διαγραφή
  2. ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΩΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

   Διαγραφή
  3. 11.25 fuck off.
   μονο εγω γραφω Σωστοοοος

   Διαγραφή
 5. Λάθος κάνεις, εθνικούς (ειδωλολάτρες) αποκαλούσαν στην προ Χριστού εποχή όσους δεν πίστευαν στην Παλαιά Διαθήκη (Γένεση,Δευτερονόμιο,Προφήτες,Μωσαϊκός Νόμος κ.τ.λ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστοοοοοος

   Διαγραφή
  2. 11:07 μ.μ.
   Μετά Χριστόν πώς τους ονομάζουν; Δεν τους λένε ''εθνικούς'';

   Διαγραφή
 6. ΤΡΑΓΟΠΑΠΠΑ, ΑΝΤΕ ΠΕΟΘΗΛΑΣΕ ΓΟΝΥΠΕΤΗΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ . ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ Ο ΔΕ ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΩΞΕΙ . ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΘΕΡΑΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΞΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή