Charlie Hebdο: Νέο εξώφυλλο με τις αποκεφαλισμένες χορεύτριες που θα προκαλέσει

 Το σκίτσο είναι αντίδραση στις πράξεις των εξτρεμιστών ισλαμιστών που χτύπησαν με επιθέσεις στην Ευρώπη

Με ένα νέο εξώφυλλο που θα συζητηθεί, κυκλοφορεί το νέο τεύχος του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo παρουσίασε μια καρικατούρα τριών αποκεφαλισμένων χορευτών καν-καν, με τη λεζάντα, «Η Γαλλία θα είναι πάντα η Γαλλία» ως απάντηση σε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

Το νέο σκίτσο είναι μια αντίδραση στις πράξεις των εξτρεμιστών ισλαμιστών που χτύπησαν με επιθέσεις στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες.

Στις 16 Οκτωβρίου, ένας καθηγητής, ο Σαμουέλ Πατί, αποκεφαλίστηκε από τζιχαντιστή, αφού έδειξε καρικατούρες του Προφήτη Μωάμεθ κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης, κοντά στο Παρίσι.

Μετά από μια εβδομάδα, τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση έξω από μια εκκλησία στη Νίκαια. Λίγες μέρες μετά το δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλόνισε τη Γαλλία, στόχος έγινε και η Αυστρία, όπου μετά από τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς στη Βιέννη, σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 23, ενώ ένας ένοπλος πέθανε επίσης στην επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το «Charlie Hebdo» πρόσφατα, σατίρισε και τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει κατά του Εμανουέλ Μακρόν και της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, σε γελοιογραφία του, απεικονίζει τον Τούρκο Πρόεδρο να φοράει μόνο το εσώρουχό του, κρατώντας ένα ποτό κι έχοντας δίπλα του μια γυναίκα που φοράει ισλαμική χιτζάμπ, την οποία και ανασηκώνει.

loading...