ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ 32 ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ F -16 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΕΧΟΥΝ ΞΗΛΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΑΦΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Από το ιστορικό λάθος η Ελλάδα κατευθύνεται στο ιστορικό έγκλημα με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εντείνοντας ταυτόχρονα την εμπλοκή της στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου επιμένουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει 32 μαχητικά αεροσκάφη F -16 στην Ουκρανία λόγω του «γρήγορου εκσυγχρονισμού» της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η μεγάλης κλίμακας αγορά της Ελλάδας των 20 F-35, η αναβάθμιση του F-16 Block 52+ στην έκδοση Viper και οι πιθανές πρόσθετες αγορές γαλλικών Rafale οδηγούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην απόφαση να δώσει τα παλαιότερα αεροσκάφη της. Πρόκειται για τα F-16 Block 30, τα Mirage 2000-5 και τα F-4E Phantom II, όπως γράφουν οι Eurasian Times.

Δένδιας: Σχεδόν βέβαιη η αποστολή F16 στην Ουκρανία

Ο Έλληνας υπουργός Νίκος Δένδιας δήλωσε πως είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η Αθήνα θα στείλει τα μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο. Τόνισε ότι η αποστολή τους στην Ουκρανία, θα λάβει χώρα μετά τον συνεχιζόμενο εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, που περιλαμβάνει την ιεράρχηση μιας διεξοδικής επαναξιολόγησης της πολεμικής της αεροπορίας.

«Έχουμε έναν στόλο με διαφορετικού τύπου αεροσκάφη. Έχουμε F-4, Mirage 2000-5, F-16, Viper F-16 και Rafale. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο κ. Δένδιας στην ελληνική τηλεόραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...