Η «ΑΝΑΤΟΜΙΑ» ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΑΜΑΧΗΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

 

Του Απόστολου Αποστόλου*

Δυστυχώς κάποιοι βλέπουν την αποτυχία σαν ομίχλη που με τη διάλυσή της θα εμφανιστεί ο θρίαμβος. Αυτή την εντύπωση εισπράττει κανείς από τη σημερινή κυβέρνηση.

Αναρωτιέσαι με όσα διαδραματίζονται αν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης καταβάλουν άθλο αποτυχίας. Το επιτελικό κράτος που τόσο διαφημίστηκε από τον πρωθυπουργό έχει αποδειχθεί σε στιγμές που απαίτησαν τη λειτουργία του να συντρίβεται ολοσχερώς.

Το δόγμα «νόμος και τάξη» που υπερασπιζόταν από το 2019 ο κ. Μητσοτάκης για την ασφάλεια των πολιτών έγινε αφρώδες ανέκδοτο και οι έλληνες πολίτες δολοφονούνται έξω από τα αστυνομικά τμήματα.

Η νεύρωση της προγραμματικής αποτυχίας των θεσμών και του κράτους αποτελεί την «παρακολουθηματική» τακτική της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Έμπλεοι γεώδους αποτυχίας υπουργοί και πρωθυπουργός βουλιάζουν τη χώρα ακόμη πιο βαθιά.

Μήπως το πραϋντικό «αποτυγχάνειν» έχει βρει την ευβουλία του; Ή μήπως η νεοφιλελεύθερη ιεροκρατία με τους αρίστους αποτελεί μια προοπτική της συμφοράς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...