Επιστήμονες προειδοποιούν:

Επιστήμονες προειδοποιούν: «Είμαστε κοντά σε πανδημία της γρίπης των πτηνών η οποία θα μπορούσε να είναι «100 φορές χειρότερη» από το COVID…» – «Έχει 52% θνητότητα»…

Είσαι έτοιμος για την επόμενη πανδημία; Εκείνη στην οποία θα εφαρμοστεί πλήρως η νέα «Διεθνής Συνθήκη για την αντιμετώπιση πανδημιών» που θα εκχωρεί υπερεθνικές εξουσίες στον Π.Ο.Υ; Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανή εξάπλωση, οι ΗΠΑ δοκιμάζουν ήδη συστατικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εμβολίου για τον ιό…

 

Προειδοποίηση για τη γρίπη των πτηνών από επιστήμονες που λένε ότι οι μισές λοιμώξεις με H5N1 στους ανθρώπους είναι θανατηφόρες. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να αρχίσει να εξαπλώνεται η γρίπη των πτηνών μεταξύ των ανθρώπων…

 

Πηγές: New York Post – Daily Mail – Washington Post – Fox News

Απόδοση & Σχολιασμός: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Μια πανδημία γρίπης των πτηνών  θα μπορούσε να είναι «100 φορές χειρότερη από τον Covid» και να σκοτώσει έως και τους μισούς από όσους μολύνει, προειδοποιούν οι «ειδικοί» – καθώς ο Λευκός Οίκος λέει ότι «παρακολουθεί» την κατάσταση.

 

Μιλώντας σε μια ενημέρωση, οι ερευνητές του ιού είπαν ότι το στέλεχος H5N1 της γρίπης των πτηνών  μπορεί τώρα να πλησιάζει «επικίνδυνα» στην πυροδότηση μιας πανδημίας.

 

Πολλαπλές περιπτώσεις μόλυνσης σε μια ποικιλία θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων των αγελάδων, των γατών και, πιο πρόσφατα, των ανθρώπων, αυξάνουν τον κίνδυνο μετάλλαξης του ιού για να γίνει πιο μεταδοτικός, δήλωσαν.

Η γρίπη των πτηνών H5N1 εξαπλώθηκε γρήγορα από τότε που εντοπίστηκε ένα νέο στέλεχος το 2020, επηρεάζοντας άγρια πτηνά σε κάθε πολιτεία, καθώς και σε εμπορικά πουλερικά και σμήνη αυλών.

Αλλά τώρα έχει εντοπιστεί ακόμη και σε θηλαστικά, με κοπάδια βοοειδών σε τέσσερις πολιτείες να έχουν μολυνθεί, και τη Δευτέρα, ομοσπονδιακοί υγειονομικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ένας εργαζόμενος σε γαλακτοκομεία στο Τέξας κόλλησε τον ιό.

«Αυτός ο ιός [ήταν] στην κορυφή της λίστας της πανδημίας για πολλά, πολλά χρόνια και πιθανώς δεκαετίες», δήλωσε ο Δρ. Suresh Kuchipudi, ερευνητής της γρίπης των πτηνών από το Πίτσμπουργκ, σε πρόσφατο πάνελ που συζητούσε το θέμα, σύμφωνα με την Daily Mail. .

«Και τώρα πλησιάζουμε επικίνδυνα σε αυτόν τον ιό που μπορεί να προκαλέσει πανδημία».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και αναδημοσιεύστε το, σεβόμενοι τον κόπο μας, ΠΑΝΤΑ με ενεργό link αναφοράς στη πηγή: https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2024/04/Epistimones-proeidopoioun-Eimaste-konta-se-pandimia-ths-griphs-twn-ptinwn-h-opoia-tha-mporouse-na-einai-100-fores-xeiroteri-apo-ton-koronoio-Exei-52-tois-100-thnitotita.html

loading...