ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΩΠΗΛΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ 1,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ…

Η επιρροή της Κίνας στις ζωές των 1,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων της Αφρικής, είναι πλέον τόσο ευρεία που επεκτείνεται σχεδόν σε όλες τις πτυχές των αφρικανικών κοινωνιών.

Το αποτύπωμα του κομμουνιστικού καθεστώτος είναι σφραγισμένο σε όλη την ήπειρο σε όλους σχεδόν τους οικονομικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της γεωργίας, των φυσικών πόρων και του εμπορίου και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι κινεζικές εταιρείες επενδύουν βαθιά στην κατασκευή, τις υπηρεσίες και τα ακίνητα.

Η Κίνα ελέγχει πλέον περίπου το 12% της βιομηχανικής παραγωγής της Αφρικής, περίπου 500 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Πολιτικής για το Νέο Νότο. Οι κινεζικές εταιρείες έχουν καταλάβει σχεδόν το 50 τοις εκατό της συμβατικής κατασκευαστικής αγοράς της Αφρικής.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) άρχισε να εδραιώνει τους δεσμούς με την Αφρική τη δεκαετία του 1950, προμηθεύοντας τα απελευθερωτικά κινήματα της ηπείρου με όπλα, χρήματα και στρατιωτική και «πολιτική εκπαίδευση».

Χρησιμοποίησε αυτή την τακτική ως βάση για να εισχωρήσει εκτοξευθεί στις οικονομίες της σύγχρονης Αφρικής. Πολλοί από τους σημερινούς Αφρικανούς ηγέτες είτε εκπαιδεύτηκαν στην Κίνα είτε οι πατέρες τους το έκαναν.

Η επιθυμία της Κίνας να εξορύξει ορυκτά συχνά την αναγκάζει να εδραιώσει τους δεσμούς με τα αυταρχικά καθεστώτα της Αφρικής. Στη Ζιμπάμπουε, όπου η κυβέρνηση του ZANU-PF κατηγορείται για διαφθορά και δολοφονίες αντιπάλων της, η Κίνα κατέχει πολλά από τα ορυχεία πολύτιμων μετάλλων και ορυκτών της χώρας.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...