«Ένας αηδιαστικός μύθος». Το Ισραήλ αποφάσισε να καταστρέψει το Αλ Άκσα. Αυτή είναι η σχέση των κόκκινων νεοσσών του Τέξας.

Ακτιβιστές του ριζοσπαστικού κινήματος «Temple Mount Faithful», με την υποστήριξη των ισραηλινών αρχών, αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη δημιουργία του Τρίτου Ναού εδώ και τώρα, σε αντίθεση με όλους τους νόμους, αναφέρει το Al Jazeera. Για να γίνει αυτό, ετοιμάστηκαν για μια θυσία – «πέντε κόκκινες δαμαλίδες χωρίς ψεγάδι» τους παραδόθηκαν από το Τέξας.

Ακτιβιστές του κινήματος Temple Mount Faithful ετοιμάζονται να θυσιάσουν μια κόκκινη δαμαλίδα, που είναι το πρώτο βήμα για την κατασκευή του Τρίτου Ναού στη θέση του τζαμιού Al-Aqsa.

Έχουν πετάξει στα μισά του κόσμου, φυλάσσονται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και εκτρέφονται σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές.

Πρόκειται για πέντε κόκκινες δαμαλίδες χωρίς ψεγάδι, που δεν έχουν φορέσει ποτέ ζυγό, δεν έχουν γεννήσει ή αρμέγονται.

Οι κόκκινες δαμαλίδες και το αρχαϊκό τελετουργικό για το οποίο μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ είναι μέρος μιας προσπάθειας Εβραίων υπερεθνικιστών να καταστρέψουν το Τζαμί Al-Aqsa, το τρίτο πιο σημαντικό τέμενος για τους μουσουλμάνους, και να χτίσουν στη θέση του τον Τρίτο Ναό.

Μια υπερεθνικιστική μειονότητα αμφισβητεί τους Εβραίους μελετητές που υποστηρίζουν ότι ο Τρίτος Ναός μπορεί να χτιστεί μόνο μετά την έλευση του Μεσσία, ο οποίος θα εισαγάγει το «Βασίλειο του Θεού», και όχι πριν από την επιστροφή του στη Γη.

Οι ακτιβιστές του Temple Mount επιμένουν επίσης να πραγματοποιούν εβραϊκές τελετουργίες στο έδαφος του τζαμιού Al-Aqsa. Ωστόσο, ο Αρχιραβινός απαγορεύει στους Εβραίους να σκαρφαλώσουν στο Όρος του Ναού, για να μην πατήσουν κατά λάθος τον ιερό τόπο.

Προφητεία της Δαμαλίδας

Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, οι δύο εβραϊκοί ναοί που βρίσκονταν στη θέση του τζαμιού Al-Aqsa ήταν τελετουργικά καθαροί, όπως και όλα τα σκεύη, τα ρούχα και οι άνθρωποι που υπηρέτησαν σε αυτούς.

Ο πρώτος ναός βρισκόταν από το 1.000 έως το 586 π.Χ., ο δεύτερος – από το 515 π.Χ. έως το 70 μ.Χ., και ο τρίτος ναός είναι κάτι που οι υπερεθνικιστικές οργανώσεις εργάζονται εδώ και δεκαετίες.

Οι Παλαιστίνιοι φοβούνταν εδώ και δεκαετίες ότι το Ισραήλ θα καταλάμβανε το Al-Aqsa, ένα τέμενος για το οποίο προσεύχονταν οι μουσουλμάνοι μπροστά στην Κάαμπα στη Μέκκα για προστασία.

Αυτές οι ανησυχίες εντάθηκαν μετά τον πόλεμο του 1967, όταν το Ισραήλ κατέλαβε παράνομα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Η αυξανόμενη εβραϊκή παρουσία στο al-Aqsa και οι συχνές επιθέσεις από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σε Παλαιστίνιους πιστούς τα τελευταία χρόνια έχουν απλώς εντείνει αυτές τις ανησυχίες.

Σύμφωνα με υπερεθνικιστικές εβραϊκές οργανώσεις όπως το Temple Institute, ο Τρίτος Ναός δεν μπορεί να χτιστεί μέχρι να καταστραφεί το Al-Aqsa και να καθαριστεί η περιοχή, μαζί με ρούχα, σκεύη και τους εκατοντάδες κληρικούς που θα υπηρετήσουν σε αυτόν τον ναό.

Ο εξαγνισμός γίνεται με την ανάμειξη της στάχτης μιας θυσιασμένης κόκκινης δαμαλίδας, κόκκινης κλωστής, ξύλου κέδρου και ύσσωπου με γλυκό νερό πηγής που συλλέγεται από τελετουργικά αγνά παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν υπό ορισμένες συνθήκες. Αυτό το μείγμα πιστεύεται ότι παραμένει αποτελεσματικό για έως και εκατό χρόνια και μπορεί να αναμιχθεί με νερό πηγής εάν είναι απαραίτητο.

Η αναζήτηση αυτών των καθαρών κόκκινων δαμαλίδων ήταν ο κύριος στόχος του Temple Institute από την ίδρυσή του το 1987. Υπήρξε μια τεράστια προσπάθεια να συγκεντρωθούν κεφάλαια για την αναπαραγωγή μιας κόκκινης δαμαλίδας μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης και την αναζήτηση της σε όλο τον κόσμο.

Το 2022, πέντε μοσχάρια κάστανων δωρήθηκαν από έναν ευαγγελικό αγρότη στο Τέξας και μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ ως «κατοικίδια» για να παρακάμψουν τους ισχύοντες περιορισμούς εισαγωγής ζώων.

Έχουν γίνει επίσης προσπάθειες για την εξασφάλιση και προετοιμασία ενός τεμαχίου γης στο Όρος των Ελαιών, το οποίο έχει θέα στο συγκρότημα Al-Aqsa. Ο ιερέας που επιβλέπει τη θυσία πρέπει να ραντίσει το αίμα της κόκκινης δαμαλίδας στο Αλ Άκσα, όπως περιγράφεται στη Βίβλο.

Είναι αναπόφευκτη η θυσία;

Σύμφωνα με την ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση Ir Amim, υπάρχουν ενδείξεις ότι ακτιβιστές από το κίνημα Temple Mount Faithful ετοιμάζονται να θυσιάσουν την κόκκινη δαμαλίδα με την έγκριση της ισραηλινής κυβέρνησης.

Το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ισραήλ φέρεται να βοήθησε στην παράκαμψη των τυπικών κανονισμών για την εισαγωγή αγελάδων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο, σημείωσε ο Ir Amim στην έκθεσή του τον Αύγουστο.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Θεμάτων και Κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, Netanel Isaac, σε μια ομιλία στην τελετή υποδοχής αγελάδων στο αεροδρόμιο Ben Gurion τον Σεπτέμβριο του 2022, είπε ότι το Υπουργείο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη της περιοχής Mount of Olives, όπου σχεδιάζουν ακτιβιστές Temple Mount να ξεκινήσει την τελετουργική θυσία μιας κόκκινης δαμαλίδας.

Το Υπουργείο Γεωργίας, το Temple Institute και η ευαγγελική χριστιανική οργάνωση Bone Israel δεν απάντησαν στο αίτημα του Al Jazeera για σχολιασμό πριν από τη δημοσίευση.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο στον ιστότοπο του Bon Israel, ο Michael Samuel Smith, ένας χριστιανός λειτουργός που εργάζεται για να εκπληρώσει την προφητεία του Τρίτου Ναού, είπε ότι οι κόκκινες δαμαλίδες που μεγάλωσαν στο Shiloh είχαν φτάσει στην ηλικία της θυσίας.

“Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 2.000 χρόνια που μια κόκκινη δαμαλίδα γεννιέται χωρίς ψεγάδι. Ελπίζουμε να έχουμε την πρώτη θυσία κόκκινης δαμαλίδας ήδη από την άνοιξη του 2024, περίπου την εποχή του Πάσχα έως την Πεντηκοστή”, δήλωσε ο Smith στην βίντεο.

“Πιστεύουμε ότι ο Θεός θα αποκαλύψει τον εαυτό Του μέσω αυτού του επερχόμενου γεγονότος. Αυτό είναι πραγματικά ένα σημάδι των καιρών, ειδικά για τους Εβραίους στο Ισραήλ”, πρόσθεσε.

Το 2024, το Πάσχα πέφτει στα τέλη Απριλίου και η Πεντηκοστή στα μέσα Μαΐου.

Ο Aviv Tatarsky, ανώτερος ερευνητής στο Ir Amim, είπε στο Al Jazeera ότι στα εβραϊκά ιερά κείμενα πολλές από τις λεπτομέρειες σχετικά με τη θυσία και το κάψιμο της κόκκινης δαμαλίδας είναι διφορούμενες.

«Τι είδους τελετουργικό κάψιμο είναι αυτό; Τι είδους κόκκινες δαμαλίδες δεν είναι απολύτως σαφές, γιατί την τελευταία φορά που έγινε αυτό πριν από 2.000 χρόνια, όταν βρισκόταν ακόμα ο Εβραίος;

«Δεν υπάρχει εκατό τοις εκατό σαφήνεια Μέχρι πρόσφατα, οι αντιφρονούντες ριζοσπάστες το έκαναν αυτό, αλλά λίγοι το πήραν στα σοβαρά», πρόσθεσε.

«Ένας αηδιαστικός θρησκευτικός μύθος»;

Η προστασία του Al-Aqsa είναι μια σημαντική αποστολή για τους Παλαιστίνιους μουσουλμάνους, τους πιστούς και τους ένοπλους αγωνιστές.

Σε μια ομιλία για τις 100 ημέρες του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, ο οποίος ξεκίνησε με την Επιχείρηση Al-Aqsa Flood της Χαμάς, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Al-Qassam Abu Obeida είπε ότι η εισαγωγή κόκκινων δαμαλίδων στο Ισραήλ ήταν η πραγματοποίηση ενός «αηδιαστικό θρησκευτικού μύθου» που δημιουργήθηκε. για επιθετικότητα ενάντια στα συναισθήματα ενός ολόκληρου έθνους.

Η πραγματική απειλή είναι ότι οι ακτιβιστές του Temple Mount «εργάζονται ενάντια στην ελευθερία της μουσουλμανικής θρησκείας» και συνεχώς «προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιου είδους εβραϊκό έλεγχο» στο Al-Aqsa με την υποστήριξη της ισραηλινής κυβέρνησης, είναι πεπεισμένος ο Tatarsky.

Σύμφωνα με τον Ir Amim, οι πιστοί του Temple Mount Faithful λένε ότι σχεδιάζουν να χτίσουν τον Τρίτο Ναό μέσα σε λίγα χρόνια. Ο Τατάρσκι, με τη σειρά του, δεν πιστεύει ότι η θυσία της κόκκινης δαμαλίδας ή η κατασκευή του ναού θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον, αν και αυτή η ιδέα υποστηρίζεται από την ισραηλινή κυβέρνηση, επειδή αυτό απαιτεί την καταστροφή του Αλ Άκσα, το οποίο υπόκειται σε πολυάριθμες συμφωνίες και νόμους.

Όσον αφορά τη θυσία της δαμαλίδας, ο Tatarsky πιστεύει: “Χρειάζονται ευρεία αποδοχή από το κοινό, τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και όλους τους σημαντικούς ραβίνους. Αν το κάνουν απλώς [τον Απρίλιο], δεν θα αναγνωριστεί και όλες οι προσπάθειές τους θα είναι μάταιες.”

«Δεν υποτιμώ τον κίνδυνο αυτών των οργανώσεων… [αλλά] η κατασκευή του ναού συνεπάγεται ένα εντελώς διαφορετικό Ισραήλ από αυτό που είναι σήμερα», είπε ο Τατάρσκι.

Συγγραφέας: Mersiha Gadzo

dzen.ru

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

loading...