Οι αξιοσημείωτες δηλώσεις του Alexander Bortnikov, διευθυντή της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB)

Για τους αμύητους, θα εξηγήσω πρώτα ότι η FSB είναι ο διάδοχος οργανισμός της περίφημης και πολύ φοβισμένης KGB της Σοβιετικής Ένωσης. Ωστόσο, το σημερινό FSB μπορεί να είναι καλύτερο σε σύγκριση με το FBI στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ασχολείται με το εγχώριο έγκλημα κάθε είδους και τις απειλές για τους Ρώσους αμάχους, όπως η τρομοκρατία.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Το πρακτορείο και ο επικεφαλής του σπάνια γίνονται πρωτοσέλιδα.

Από αυτή την άποψη, η FSB είναι λιγότερο ορατή, τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό, από την υπηρεσία ξένων πληροφοριών με επικεφαλής τον Σεργκέι Ναρίσκιν, μια κρατική προσωπικότητα που πέρασε πέντε χρόνια αυτή τη χιλιετία ως πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου. και τρία χρόνια ως επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης. Και στις δύο θέσεις, ο Naryshkin εθεάθη πολύ συχνά στην τηλεόραση να εκτελεί τα καθήκοντά του.

Αντίθετα, ο Bortnikov έχει περάσει τα τελευταία 15 χρόνια στα γραφεία του FSB, μακριά από τα μάτια του. Χθες, συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Πάβελ Ζαρούμπιν για μια συνέντευξη και στη συνέχεια επέτρεψε να ανακριθεί από μια ομάδα άλλων δημοσιογράφων. Αυτή η αυθόρμητη συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων μεταδόθηκε στη συνέχεια στις τηλεοπτικές ειδήσεις. Τα λόγια του Μπόρτνικοφ είναι εξαιρετικά και έχουν άμεση σχέση με το ερώτημα εάν εσείς και εγώ πρέπει τώρα να αναζητήσουμε καταφύγια για τις κρούσεις. Δυστυχώς, δεν θα βρείτε τίποτα από αυτά στις ιστορίες των σημερινών mainstream media. Οι Financial Times , για παράδειγμα, αναφέρουν τη συνάντηση του Xi με διευθύνοντες συμβούλους αμερικανικών εταιρειών για την ανανέωση των δεσμών: ενδιαφέρουσα, αλλά όχι πολύ σχετική αν βρισκόμαστε στην αυγή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Μπόρτνικοφ είναι εξ ορισμού μέλος του στενού κύκλου συμβούλων του Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτός, ο Πούτιν και ο Ναρίσκιν έχουν περίπου την ίδια ηλικία. Στα 72 του, ο Μπόρτνικοφ είναι μόλις λίγα χρόνια μεγαλύτερος.

Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα η αυτοπεποίθησή του και η προσεκτική, προσεκτικά μελετημένη επιλογή λέξεων καθώς περιέγραφε την κατεύθυνση της έρευνας με διαφάνεια και ανεπηρέαστη συμπεριφορά.

Όλοι οι δημοσιογράφοι ήθελαν να μάθουν ποιος ήταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση. Ο Μπόρτνικοφ τους απάντησε… και εμείς: οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία και η Ουκρανία βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια που διέπραξαν ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Ο Μπόρτνικοφ είπε ότι τα αρχικά ευρήματα δείχνουν ότι οι τέσσερις δράστες της σφαγής οδήγησαν στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου αναμένονταν από την άλλη πλευρά. Εξήγησε με μεγάλη ψυχραιμία ότι ξεκαθαρίζεται η εμπλοκή ξένων δυνάμεων και ότι δεν θα πει τίποτα από συγκίνηση, αλλά θα περίμενε μέχρι να συγκεντρωθούν σταθερά τα γεγονότα πριν τα παρουσιάσει.

Ωστόσο, το γεγονός ότι κατονόμασε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ουκρανία ως πιθανούς μαριονέτες της τρομοκρατικής πράξης ήταν αρκετά αξιοσημείωτο. Θυμηθείτε ότι μετά τον βομβαρδισμό των αγωγών Nord Stream, την πιο σημαντική επίθεση των τελευταίων 50 ετών εναντίον βασικών μη στρατιωτικών υποδομών παγκοσμίως, οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν κούνησαν το δάχτυλο σε καμία χώρα. Υπήρχαν υπαινιγμοί, αλλά όχι άμεσες κατηγορίες όπως αυτές που ακούσαμε από τον Μπόρτνικοφ.

*

Εν τω μεταξύ, εκτός από τη συζήτηση του Μπόρτνικοφ με τους δημοσιογράφους, πολλές νέες εξελίξεις σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκους μεταδόθηκαν χθες από το ειδησεογραφικό και αναλυτικό πρόγραμμα της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης « Εξήντα λεπτά ». Συγκεκριμένα, μάθαμε ότι τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου και το πρώτο διήμερο του Μαρτίου, δύο από τους τέσσερις επιτιθέμενους βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη. Η αναχώρηση και η άφιξη ενός από αυτούς στο αεροδρόμιο της Μόσχας μαγνητοσκοπήθηκε. Μας είπαν σε ποια ξενοδοχεία έμειναν και στην οθόνη εμφανίστηκαν selfies και άλλες φωτογραφίες που τράβηξε ένας από αυτούς στην Κωνσταντινούπολη. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιον συνάντησαν στην Τουρκία. Ωστόσο, η ίδια η ημερομηνία είναι πολύ σημαντική, καθώς επισημάνθηκε ότι επέστρεψαν στη Μόσχα για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση στις 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μια ιερή ημερομηνία στο ρωσικό ημερολόγιο. Αν το είχαν κάνει εκείνη την ημέρα, το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας μια εβδομάδα αργότερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ” Sixty Minutes “, διαπιστώθηκε ότι η ρωσική κρατική ασφάλεια στις 8 Μαρτίου ήταν πολύ αυστηρή για να πετύχει η τρομοκρατική αποστολή και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να τερματίσουν την επιχείρηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν περίπου εκείνη την περίοδο που η Victoria Nuland υπέβαλε την παραίτησή της στο State Department (5 Μαρτίου). Ο πιθανός αιτιώδης σύνδεσμος εδώ αξίζει σίγουρα την προσοχή από τους συνομηλίκους μου στην αμερικανική κοινότητα των «αντιφρονούντων».

Ανεξάρτητα από αυτό, το σενάριο που εξερευνήθηκε αργότερα σήμερα στην εκπομπή « Βράδυ με τον Βλαντιμίρ Σολόβιοφ » είναι ότι οι Ουκρανοί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την τρομοκρατική επίθεση μια εβδομάδα μετά τις ρωσικές προεδρικές εκλογές, καθώς έχασε το μεγαλύτερο μέρος της δικαίωσής της. Το έκαναν λόγω των αντιρρήσεων της Ουάσιγκτον.

*

Κατά καιρούς, οι αναγνώστες με ρωτούν γιατί δίνω σημασία σε εκπομπές όπως του Βλαντιμίρ Σολόβιοφ. Αυτοί οι σκεπτικιστές τείνουν να αγνοούν ότι ο Solovyov προσκαλεί όχι μόνο τους συνήθεις ανεύθυνους ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους που μπορούν να διασκεδάσουν το κοινό, αλλά και πολύ σοβαρούς πολιτικούς που βρίσκονται κοντά στο κέντρο εξουσίας στη Ρωσία και ασκούν επιρροή στην άσκηση της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής. συμπεριλαμβανομένων των προέδρων επιτροπών και άλλων βασικών προσωπικοτήτων της Κρατικής Δούμας.

Έτσι χθες το απόγευμα ακούσαμε από ένα μέλος της Επιτροπής Σχέσεων με την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (πρώην Σοβιετική Ένωση). Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αμάχων στη ρωσική συνοριακή περιοχή Belgorod από τη γειτονική πόλη Χάρκοβο (Ουκρανία), είπε ότι είναι καιρός να ισοπεδώσει το Χάρκοβο, να προειδοποιήσει τον πληθυσμό ότι παίρνει το αυτοκίνητό της και κατευθύνεται δυτικά. μετά ανατινάζει τα πάντα. Το Χάρκοβο είναι επίσης η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Ουκρανία μετά το Κίεβο.

Σε γενικές γραμμές, η διάθεση των συμμετεχόντων και του ίδιου του οικοδεσπότη Solovyov αλλάζει δραματικά: η Ουκρανία θεωρείται εχθρικό κράτος και όσο πιο γρήγορα εξαλειφθεί, τόσο το καλύτερο. Χθες το βράδυ έγινε λόγος για την ανάγκη πυραυλικών επιδρομών για την καταστροφή του προεδρικού μεγάρου στο Κίεβο καθώς και όλων των στρατιωτικών και άλλων κυβερνητικών κέντρων λήψης αποφάσεων στην πρωτεύουσα.

Όπως έχουμε παρατηρήσει επανειλημμένα τα τελευταία δύο χρόνια, ο Πρόεδρος Πούτιν υπήρξε φωνή μετριοπάθειας και αυτοσυγκράτησης, αντίθετη σε ενέργειες που θα μπορούσαν να επισπεύσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό τελειώνει σαφώς όταν ο διευθυντής του FSB κατονομάζει τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ως σχεδιαστές της μεγαλύτερης τρομοκρατικής επίθεσης στη Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια.

πηγή: Gilbert Doctorow

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Ορθοδοξία-Γεωστρατηγική και ιστορία : Για την Πατρίδα από την Εθνική μας συγγραφέα. Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής

από τον Raphael Machado

Μετά τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση πριν από λίγες ημέρες στο Δημαρχείο Crocus κοντά στη Μόσχα, πολλοί αναλυτές αναρωτήθηκαν ποια θα ήταν η αντίδραση της Μόσχας στο διεθνές περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές εμπλεκόμενες χώρες, τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Ουκρανία, χωρίς να ξεχνάμε τους δεσμούς με το Τατζικιστάν και Τουρκία.

Κάποιες αλλαγές έχουν ήδη εντοπιστεί, με τη Ρωσία να βομβαρδίζει σημαντικά κτίρια των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, προκαλώντας ζημιές από άποψη θανάτων, τραυματισμών και υλικών απωλειών που το Κίεβο προτιμά να μην δημοσιοποιεί. Ορισμένες διεθνείς ενώσεις επέτρεψαν επίσης τη σύλληψη πιθανών συνεργατών της εν λόγω επίθεσης στην Τουρκία.

Περαιτέρω εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένων των αντιποίνων για τις επιθέσεις, θα έρθουν καθώς οι ίδιες οι ρωσικές αρχές λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών.

Αλλά οι αλλαγές που ζήτησε ο ρωσικός λαός στον απόηχο της σφαγής είναι εξίσου σημαντικές με τις πιθανές αλλαγές στη θέση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και στις διεθνείς σχέσεις.

Πρώτα απ ‘όλα, μια από τις σημαντικότερες συζητήσεις στη Ρωσία σήμερα είναι η αποκατάσταση της θανατικής ποινής. Η θανατική ποινή δεν έχει καταργηθεί στη Ρωσία, αλλά προβλέπεται στον ποινικό κώδικα για τα σοβαρότερα αδικήματα κατά της ζωής, όπως βαριές ανθρωποκτονίες, δολοφονίες αξιωματούχων και γενοκτονία.

Ωστόσο, το 1996, ο τότε Πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν επέβαλε ένα «άτυπο» μορατόριουμ στις εκτελέσεις σε μια προσπάθεια να φέρει τη Ρωσία στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Αυτό το μορατόριουμ επισημοποιήθηκε νομικά από το Ρωσικό Συνταγματικό Δικαστήριο το 1999, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εκτελέσεις στη χώρα αυτή για σχεδόν 30 χρόνια.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο νόμος εξακολουθεί να προβλέπει την εφαρμογή της θανατικής ποινής. Επιπλέον, η Ρωσία εκδιώχθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης τον Μάρτιο του 2022, επομένως η πολιτική δικαιολογία για το μορατόριουμ των εκτελέσεων δεν υφίσταται πλέον.

Η κοινή γνώμη τάσσεται υπέρ της επιστροφής της θανατικής ποινής. Μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από μια υπηρεσία που συνδέεται με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (το Levada Center) έδειξε το 2019 ότι το 49% των Ρώσων ήταν υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής. Το 19% ήθελε την κατάργησή του. Μπορούμε να περιμένουμε ότι το ποσοστό όσων θέλουν να επιστρέψει η θανατική ποινή, τουλάχιστον για τρομοκράτες και προδότες, θα είναι πολύ υψηλότερο σήμερα από ό,τι το 2019.

Σε απάντηση σε αυτά τα αιτήματα, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, Ενωμένη Ρωσία, κινητοποιούνται για να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για την επανενεργοποίηση της θανατικής ποινής.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι τα όπλα. Οι Ρώσοι αξιωματικοί ασφαλείας γενικά δεν φέρουν όπλα. Τουλάχιστον στο πλαίσιο της τρέχουσας σύγκρουσης και των τρομοκρατικών απειλών, γίνεται συζήτηση για την ανάγκη των αξιωματικών ασφαλείας σε δημόσιους χώρους να φέρουν όπλα για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης αυτού του τύπου. Είναι σαφές ότι οι ένοπλοι αξιωματικοί ασφαλείας θα είχαν κάνει σημαντική διαφορά σε αυτή την επίθεση.

Όσον αφορά τη μεταφορά όπλων γενικά στη Ρωσία, ακολουθεί απολύτως ορθολογικά και λογικά κριτήρια, καθώς είναι λιγότερο περιορισμένη από ό,τι στη Βραζιλία, αλλά πιο περιορισμένη από ό,τι σε μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη Ρωσία, υπάρχει το αντίστοιχο του βραζιλιάνικου CAC, αλλά και η κατοχή όπλων αυτοάμυνας, τα οποία ωστόσο πρέπει να φυλάσσονται στο σπίτι – σκοπός τους είναι η άμυνα του σπιτιού, της οικογένειας, της περιουσίας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. κλοπή ή απόπειρα απαγωγής.

Επιπλέον, για να μπορέσετε να αγοράσετε ένα τουφέκι, πρέπει να έχετε στην κατοχή σας ένα ελαφρύτερο όπλο για αρκετά χρόνια χωρίς κανένα περιστατικό.

Το πιο συζητημένο ζήτημα σήμερα, ωστόσο, είναι η ανάγκη καλύτερου ελέγχου της μετανάστευσης στη Ρωσία. Όχι μόνο η λαθρομετανάστευση, αλλά η μετανάστευση γενικότερα.

Καθώς όλοι οι άμεσα υπεύθυνοι για την τρομοκρατική επίθεση ήταν Τατζίκοι που εισήλθαν νόμιμα στη Ρωσία, εφιστάται η προσοχή στη χαλαρότητα της Ρωσίας όσον αφορά τα δικά της σύνορα (τα οποία είναι, όπως όλοι γνωρίζουν, τεράστια).

Η Ρωσία απέχει πολύ από το να είναι τόσο χαλαρή όσο η Ευρώπη σε αυτό το θέμα, αλλά είναι γεγονός, για παράδειγμα, ότι τα τελευταία δύο χρόνια περίπου 100.000 Τατζίκοι εισέρχονται στη Ρωσία κάθε χρόνο. Γενικά, η μετανάστευση στη Ρωσία είναι προσωρινής φύσης, για προσωρινή εργασία και ο μετανάστης πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα όταν λήξει η βίζα του (την οποία κάποιοι παρακάμπτουν για να παραμείνουν στη χώρα παράνομα).

Αυτές οι μεταναστεύσεις, σε αντίθεση με αυτές που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη, δεν είναι πιθανό να αλλάξουν σημαντικά τα εθνικά δημογραφικά στοιχεία της Ρωσίας, αλλά λόγω της έλλειψης ελέγχου, αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Οι οργανικοί Ρώσοι διανοούμενοι με επιρροή στην κοινωνία των πολιτών, όπως ο Alexander Dugin, απαιτούν δραστική μείωση και μεγαλύτερο κρατικό έλεγχο αυτών των ροών, καθώς και καθιέρωση του ουσιαστικά «ρωσικού» χαρακτήρα του κράτους, ως πυρήνα της αυτοκρατορικής πολιτικής του Ρωσία.

Αναμένεται αύξηση των απελάσεων παράνομων μεταναστών, καθώς και αυστηρότερα κριτήρια για τη χορήγηση βίζας και υπηκοότητας, όπως καλύτερες γλωσσικές δεξιότητες και ρητή δέσμευση στις εθνικές αξίες.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: Jornal Puro Sangue

loading...