ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

«ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ, ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ»
Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου
Ποιμενάρχες μας Επίσκοποι, διατελώντας με τον προσήκοντα σεβασμό, αισθάνομαι χρέος μου να επικοινωνήσω μαζί σας με την παρούσα επιστολή ως ένα μέλος της Εκκλησίας του Χριστού και ως μια πράξη μου, συμβολής στον συλλογικό πνευματικό αγώνα που οφείλουμε όλοι οι πιστοί με την είσοδο του Τριώδιου.
Στην σύνταξη και αποστολή της παρούσης συνετέλεσε και το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημόσια πανηγύρισε για την δημοσίευση του νόμου με αριθμό 5089 ( Φ.Ε.Κ Α΄ 27/17.2.2024), με τον οποίο θεσμοθετήθηκε ως “γάμος” η κοινή συμβίωση των ομοφυλοφίλων ζευγαριών, ο οποίος προσβάλλει καίρια και τον θεσμό της οικογένειας και την αξία την αξιοπρέπεια και την ιερότητα του ανθρώπου.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος βέβαια αποφάσισε, ως ένδειξη δυσαρέσκειας για την έκδοσή του, ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας , να πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αρκεστεί μόνο σε αυτήν την ενέργεια ως απάντηση στην ανωτέρω θεσμοθέτηση, γιατί ο ιστορικός του μέλλοντος, θα την χαρακτηρίσει με ευθυκρισία και αντικειμενικότητα χλιαρότατη και ως στάση άρνησης των Ποιμένων της εν Ελλάδι Εκκλησίας του Χριστού, να εκπληρώσουν συνοδικά το χρέος τους να προστατεύσουν το ποίμνιό Του.
Μετά την έκδοση του ανωτέρω νόμου, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η σωστή ποίμανση προς τους 175 βουλευτές που υπερψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο, είναι για την Εκκλησία να τους αντιμετωπίζει ως “απολωλότα πρόβατα”.
Βεβαίως εάν μετανοήσουν και ανατρέψουν την ανωτέρω θεσμοθέτηση τότε η Εκκλησία θα τους υποδεχθεί ως τους μεταμεληθέντες “ασώτους υιούς” της .(Ματθ. Κεφ. 18 στ. 12&13).
loading...