Μυτιλήνη (Mytilenepress) :Το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκίας KAAN ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του πτήση

Με το μαχητικό αεροσκάφος KAAN, η Türkiye θα είναι μία από τις πέντε χώρες που μπορούν να παράγουν αεροσκάφη 5ης γενιάς.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του πτήση.

Το KAAN, ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά έργα στην Τουρκία, που πραγματοποιήθηκε από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία υπό τον συντονισμό της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση σήμερα το πρωί της Τετάρτης.

 

🛫Το πρώτο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του πτήση το πρωί της Τετάρτης.

🇹🇷Με το KAAN, η Τουρκία θα είναι μία από τις χώρες με μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς.
Θα έχει μεγάλο εύρος δράσης σε εναέριες μάχες και χωρητικότητα… pic.twitter.com/LV0p4CoAy0

— Anadolu French (@aa_french) 21 Φεβρουαρίου 2024

Πριν από την πτήση, η KAAN πραγματοποίησε δοκιμές εκτίναξης καθισμάτων, στατικές δοκιμές πλήρους μήκους, δοκιμές αδράνειας και στατικές δοκιμές στις επιφάνειες ελέγχου, δοκιμές απελευθέρωσης συστήματος προσγείωσης, δοκιμές του συστήματος αεροηλεκτρονικής στο εργαστήριο ολοκλήρωσης συστημάτων, δοκιμές καυσίμου και τέλος αργή και γρήγορες δοκιμές ταξί στην λωρίδα προσγείωσης.

Το πρωί, το KAAN επέστρεψε στον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Mürted στην Άγκυρα, έβαλε σε λειτουργία τον κινητήρα του και απογειώθηκε για πρώτη φορά.

 

🛫Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος #KAAN έκανε την πρώτη του πτήση

– Έκταση φτερού: 14 m
– Ύψος: 6 m
– Μήκος: 21 m
– Μέγιστη ταχύτητα: 1,8 Mach

👉 https://t.co/I1Desp3Chw pic.twitter .com/CTITgPCvoN

— Anadolu French (@aa_french) 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο πιλότος Barbaros Demirbas ήταν στα χειριστήρια κατά την πρώτη πτήση του KAAN.

Με το μαχητικό αεροσκάφος KAAN, η Türkiye θα είναι μία από τις πέντε χώρες που μπορούν να παράγουν αεροσκάφη αυτού του επιπέδου (5ης γενιάς).

Η KAAN θα μπορεί να συνεργάζεται με πλατφόρμες όπως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, αεροπορική προειδοποίηση και έλεγχος και άλλα στοιχεία που έχουν προγραμματιστεί για απόκτηση.

Το KAAN θα είναι σε θέση να διεξάγει εναέριες μάχες με όπλα επόμενης γενιάς και χτυπήματα ακριβείας από εσωτερικές βάσεις όπλων με υπερηχητική ταχύτητα και θα παρέχει αυξημένη ισχύ μάχης με την υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης και νευρωνικών δικτύων.

 

🇹🇷🛫Το πρώτο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος #KAAN ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του πτήση

KAAN, ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά έργα στην Τουρκία, που πραγματοποιήθηκε από την Turkish Aerospace Industries υπό τον συντονισμό της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, πραγματοποίησε… pic .twitter.com/ TLu7cK9CJx

— Anadolu French (@aa_french) 21 Φεβρουαρίου 2024

Στο πλαίσιο του προγράμματος KAAN, υλοποιούνται δοκιμαστικά κέντρα όπως το Lightning Test Center, Radar Cross Section Test Center και Wind Tunnel, τα οποία είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, η διάταξη της χώρας. Αυτό θα αυξήσει επίσης τις δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων δοκιμής.

 

🇹🇷🛫Το πρώτο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος #KAAN ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του πτήση

🛑Το KAAN επέστρεψε στον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Mürted, στην Άγκυρα, ξεκίνησε τον κινητήρα του και απογειώθηκε για πρώτη φορά.

🛑Η KAAN θα μπορεί να συνεργάζεται με πλατφόρμες όπως οχήματα… pic.twitter.com/DsPiVVX0tb

— Anadolu French (@aa_french) 21 Φεβρουαρίου 2024

πηγή: Anadolu Agency

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress. το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί, Α. Γίνετε τώρα συνδρομητές-υποστηρικτές με ένα συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

loading...