Γεωστρατηγική-Υβριδικός πόλεμος : Από την Δολοφονία της Ν. Ντούγκινα στον θάνατο Ναβάλνι. Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής.

Σε τρεις καθοριστικούς τομείς οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας δέχτηκε χτυπήματα η Ρωσία. Το πρώτο χτύπημα ήταν στον εξοπλιστικό τομέα από την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, ενώ τα άλλα δύο στον στρατιωτικό και την ασφάλεια.

 

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του MytilenepressΟfficial website The Times of Voulgaroktonos.

ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. 

XΡΗΣΤΟΣ Α. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ME ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΉ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ζ ΕΔΩ 

 

 

 

 

 

Στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου βομβιστική επίθεση εντός της  Ρωσικής Ομοσπονδίας με στόχο τον προσωπικό σύμβουλο-φίλο του Ρώσου προέδρου και την δολοφονία της Ν. Ντούγκινα δείχνει τις σοβαρές αδυναμίες της Ρωσίας. Περιστατικά όπως αυτό αποδεικνύουν ότι οι Ρώσοι είναι αρκετά ευάλωτοι. Η δολοφονία αυτή έγινε σε μια περίοδο που έχουμε συνεχόμενες επιθέσεις με εκρήξεις στην Κριμαία και σε Ρωσικές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Είναι σαφές ότι οι παράγοντες του Διονυσιακού πολιτισμού  μετά την Συρία έχασαν και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Για αυτό καταφεύγουν σε τέτοιου είδους χτυπήματα. Εν τούτοις στους πολέμους αυτούς είδαμε τις εμφανέστατες αδυναμίες των Ρώσων. Στον μικρότερης εμβέλειας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία, οι Ισραηλινοί πιλότοι με μεγάλη επιτυχία εξουδετέρωσαν το αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα S300 και βομβάρδισαν με επιτυχία στόχους εντός του Συριακού εδάφους. Αυτό συνέβη για μερικά χρόνια καταρρίπτοντας τον μύθο του άτρωτου αντιπυραυλικού συστήματος S300. Μετά από αυτό αρκετά κράτη αγοραστές συγκλίνουν προς τα Αμερικανικά συστήματα αεράμυνας.

Εκείνη την εποχή τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για το Κρεμλίνο καθώς στο Ουκρανικό μέτωπο καθώς η νέα τάξη πραγμάτων επέτυχε να βυθίσει το υποβρύχιο Μόσχα !!!

Η βύθιση του υποβρυχίου αποτελεί τεράστιο πλήγμα στο κύρος των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αναπτύξει 30 πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, οκτώ από τα οποία εκτοξεύουν πυραύλους Kalibr, στην στεριά. Το Κρεμλίνο δεν διαθέτει πλέον στην Μαύρη Θάλασσα σκάφος με τέτοια δύναμη πυρός. Το βυθισμένο καταδρομικό ονομαζόταν ο δολοφόνος των αεροπλανοφόρων λόγω των οπλικών του συστημάτων. Το οπλοστάσιο του περιελάμβανε 16 υπερηχητικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους P-1000 Vulkán, των οποίων η ακτίνα δράσης φτάνει τα 800 χιλιόμετρα. Διέθετε επίσης αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα S-300, ισοδύναμα με τα αμερικανικά Patriots και συστοιχίες  ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Μετά από την δολοφονία της Ντάρια Ντουγκίνα, ακολουθεί η καταβύθιση του Μόσχα και ο διασυρμός από το Ισραήλ σχετικά με τους S300, το γόητρο και η αξιοπιστία των Ρώσων ως παγκόσμια υπερδύναμη έχει δεχτεί ισχυρά πλήγματα, ειδικά στον στρατιωτικό-εξοπλιστικό τομέα και στην ασφάλεια. Το 2024 η Ρωσική υπερδύναμη δέχεται ένα ακόμη χτύπημα με την υπόθεση Ναβάλνι.

Ο Στρατηγός Ν. Ντελαουάρ και αρκετά ΜΜΕ του Δυτικού κόσμου, αναφέρονται σε ξεκάθαρη δολοφονία του Ναβάλνι από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Είναι η δεύτερη φορά που η FSB ΄δέχεται μια συντριπτική ήττα εντός των τειχών. Εύλογα προκύπτουν τα ερωτήματα. Είναι εφικτό-λογικό η κορυφαία στρατιωτική-τεχνολογική υπερδύναμη να μην έχει αντίστοιχου επιπέδου μυστικές υπηρεσίες ; ¨

Όλοι γνωρίζουμε ότι για να φτάσει ένα κράτος να αποκτήσει την παγκόσμια ηγεμονία πρέπει να έχει τις καλύτερες μυστικές υπηρεσίες. Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι ο πρόεδρος Πoύτιν ήταν επί χρόνια στην Ρωσική μυστική υπηρεσία KGB.  Όλοι γνωρίζουν ότι η FSB είναι υπό την προσωπική εποπτεία και καθοδήγηση του Ρώσου προέδρου. Συνεπώς πως γίνεται να παρουσιάζει τόσο μεγάλες αδυναμίες η Ρωσική αντικατασκοπεία ;  Μήπως ισχύει η εκδοχή που υποστηρίζουν κάποιοι ότι τα χτυπήματα έγιναν υπό την ανοχή των Ρωσικών αρχών ; Αποτελούν οι επιτυχίες των μυστικών υπηρεσιών των δυτικών κρατών μια γενική πρόβα για να δολοφονήσουν τον πλανητάρχη Βλαντιμίρ Πούτιν ;

Στο σημείο αυτό να περάσουμε να δούμε τι αναφέρει ο Γάλλος στρατηγός Ν. Ντελαουάρ ;

“Κάθε φορά που πλησιάζουν σημαντικές ρωσικές εκλογές , ένας αντίπαλος του Βλαντιμίρ Πούτιν εξαφανίζεται κάτω από σκοτεινές συνθήκες. Ήδη μας κέρασαν πολλές παράλογες σαπουνόπερες. Η Άννα Πολιτκόφσκαγια τον Οκτώβριο του 2006, ο Λιτβινένκο τον Νοέμβριο του 2006, ο Νεμτσόφ τον Φεβρουάριο του 2015, ο Σκριπάλ τον Μάρτιο του 2018, ο Ναβάλνι την πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2020, έσωσε οριακά επειδή ο Πούτιν ενέκρινε τη μεταφορά του στη Γερμανία, ο Ναβάλνι δεύτερη φορά τον Φεβρουάριο του 2024 και αυτή τη φορά είναι το σωστό.

Τα πάντα αποδίδονταν πάντα στον Πούτιν. Ταινίες που εξυμνούν τον κατά συρροή δολοφόνο Πούτιν έχουν γυριστεί στο Χόλιγουντ, προκειμένου να επιτεθούν καλύτερα στην ανοξείδωτη δημοτικότητα αυτού του ανθρώπου και να χτιστεί η εικόνα του ως αιμοδιψής τύραννος σε παγκόσμια κλίμακα.

Από την πλευρά μου, έχω γράψει άρθρα για αρκετά από αυτά τα ανησυχητικά γεγονότα, μερικά από τα οποία προκάλεσαν πραγματική αίσθηση τη στιγμή της δημοσίευσής τους: Ας ξαναδούμε την τελευταία φάρσα του Navalny 2024 για να προσπαθήσουμε να την εξηγήσουμε σε ευφυείς αναγνώστες. Για τους άλλους, μπορούν να προχωρήσουν.

Μετά τη συνέντευξή του με τον Tucker Carlson, η δημοτικότητα του Πούτιν βρίσκεται στο ζενίθ τόσο στην ίδια τη Ρωσία όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και η πολιτική είναι αποσταθεροποιημένα, ειδικά από τη στιγμή που στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, η ήττα της Advdiivka διαφαίνεται αναπόφευκτα. Αυτό είναι πολύ, πάρα πολύ για έναν άνθρωπο τον οποίο η παγκόσμια Δύση πάντα ήθελε να παρουσιάσει ως αιμοδιψή τύραννο στον κόσμο, αλλά που αξίζει να γίνει γνωστός.

Ως εκ τούτου, οι δυτικές υπηρεσίες αναβιώνουν τη μέθοδο τους για να χτίσουν μια νέα και όμορφη ιστορία για να καταφέρουν ένα αποφασιστικό πλήγμα στη φήμη του Πούτιν. Και εδώ είμαστε στο ριμέικ της υπόθεσης Ναβάλνι του 2020. Εξίσου αδέξια και ραμμένα με λευκή κλωστή . Οι δυτικές υπηρεσίες και τα συνένοχα μέσα ενημέρωσης θεωρούν πραγματικά ηλίθιους τους απλούς ευρωπαίους πολίτες που δεν κάνουν ερωτήσεις. Έχουν επίσης δίκιο γιατί πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι ηλίθιοι δεν είναι αυτό που λείπει από το δυτικό ΝΑΤΟ. Δωροδοκώντας τους κατάλληλους ανθρώπους, οι αναμεταδότες δυτικών υπηρεσιών στη Ρωσία καταφέρνουν να στείλουν στον Ναβάλνι «ad Patres» χωρίς να αφήσουν πολλά ίχνη. Είναι ακόμη περίεργο που δεν βρέθηκε στο χώρο το κινητό ή η χαμένη ταυτότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν…

Ωστόσο, προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα και τα δύο πιο ενοχλητικά είναι προφανώς: 1 – Cui Bono; Ποιος ωφελείται από το Έγκλημα; Η απάντηση σε αυτό το πρώτο ερώτημα συχνά προσδιορίζει τον δολοφόνο σε όλες σχεδόν τις ποινικές έρευνες. Εξαλείφει αμέσως τον υποψήφιο Πούτιν, αλλά κατακλύζει τις δυτικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ. Το ενδιαφέρον τους; Μειώστε σε τίποτα το μπόνους που κέρδισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνέντευξή του στον Κάρλσον. να κρύψει, σε επίπεδο μέσων ενημέρωσης, τη θλιβερή συνταξιοδότηση σε εξέλιξη της Advdiivka. Κάντε τους ανθρώπους να ξεχάσουν τη Γάζα.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο ερώτημα που σκοτώνει . Η σύζυγος του Navalny, Yulia Navalnaïa, κλήθηκε, φυσικά, κατά σύμπτωση να μιλήσει στην 60η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου. Η πρόσκληση εκδόθηκε, κατά ευτυχή σύμπτωση, πριν την ανακοίνωση του θανάτου του Ναβάλνι. Είναι προφανές ότι ο λόγος μιας όμορφης χήρας είναι πάντα πιο αξιόπιστος, αξιοσέβαστος και οδυνηρός από τον λόγο μιας απλής αντιπάλου που προσπαθεί να δυσφημήσει τον σημερινό της πρόεδρο.

Αλλά η αγανάκτηση της 47χρονης χήρας, Yulia Navalnaïa, είναι λίγο λιγότερο αξιόπιστη, όταν γνωρίζουμε ότι, μη ελπίζοντας να ξαναδεί τον σύζυγό της πριν από το τέλος της ποινής φυλάκισης 19 ετών, είχε ήδη λίγο πολύ αντικαταστάθηκε. Καθώς το πιόνι του Ναβάλνι δεν είχε πλέον καμία χρήση στο πολιτικό παιχνίδι των Δυτικών στη Ρωσία, αφού ήταν στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν σκόπιμο οι «υπηρεσίες» μας να τον αντικαταστήσουν με ένα πιο χαρισματικό άτομο: τη γυναίκα του. Για να την «τονώσει» στην πολιτική, μόλις είχε γυριστεί μια ταινία ντοκιμαντέρ με τον τίτλο « Ναβάλνι» στην οποία η όμορφη μελλοντική «χήρα» έπαιζε τον δικό της ρόλο . Κανείς από τους αναγνώστες αυτών των γραμμών δεν θα εκπλαγεί που αυτό το «προφανώς πολύ καλό ντοκιμαντέρ» κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, τον Μάρτιο του 2023, στη Νέα Υόρκη.

Πρέπει να πούμε ότι αυτό το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε για το CNN (καλά…) από έναν νεαρό, όμορφο και ελκυστικό 29χρονο Καναδό σαγιάν , τον Daniel Roher, από τον οποίο ο καθένας μπορεί να φανταστεί την αποστολή που έλαβε όταν ασχολήθηκε με αυτό το έργο.  Προφανώς, η όμορφη χήρα που γεύτηκε τις χαρές της διασημότητας στο δυτικό ΝΑΤΟ δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορη στη νέα της ζωή ως σταρ. Σύμφωνα με την Time of Israel , αυτός ο όμορφος και νεαρός σκηνοθέτης του Saan κάλεσε τον περασμένο Μάρτιο τους Ισραηλινούς να εμπνευστούν από τον Ρώσο αντιφρονούντα Ναβάλνι και να μην « αποφύγουν τη μάχη κατά του αυταρχισμού ». Βλέποντας τι συμβαίνει σήμερα στη Γάζα, όπου ένα αυταρχικό και τοξικό σιωνιστικό καθεστώς σπέρνει απεριόριστο θάνατο, δεν έχει ακουστεί. • https://fr.timesofisrael.com/le-realisseur-oscarise-de-navalny-invitele-monde-a-resister-aux-regimes-toxiques

Χωρίς να μείνουμε πολύ σε αυτή την καλή φάρσα, την οποία έπαιξαν οι υπηρεσίες μας Yulia Navalnaïa και Daniel Roher 2023 για να προσπαθήσουν να αμαυρώσουν την εικόνα του Πούτιν και να περιορίσουν τη βαθμολογία του στις επόμενες ρωσικές προεδρικές εκλογές, μπορούμε επίσης να αναρωτηθούμε γιατί εξέφρασε η χορωδία των παρθένων των μέσων ενημέρωσης από το δυτικό ΝΑΤΟ τον εαυτό του τόσο γρήγορα και τόσο δυνατά, σε μια αγέλη, όπως ξέρει να κάνει τόσο καλά. Γιατί η Wikipedia, η οποία είχε έτοιμη την ενημέρωση της για τη βιογραφία του Ναβάλνι, αντέδρασε τόσο γρήγορα, χωρίς να κάνει ερωτήσεις, για να βάλει τον θάνατο στο Διαδίκτυο και την υποτιθέμενη «αμερόληπτη» περιγραφή της υπόθεσης;

Εν κατακλείδι, οι Ρώσοι αξιωματούχοι θα έχουν επίσης το δικαίωμα να κάνουν μερικές ερωτήσεις στη Δύση του ΝΑΤΟ: ΠΟΙΟΣ σκότωσε τα 2 αδέρφια Κένεντι με διαφορά 5 ετών; (αξιόπιστη έκδοση παρακαλώ). Δείτε ξανά, για την ιστορία, το παρακάτω εξαιρετικόντοκιμαντέρ που θέτει τις σωστέςερωτήσεις. Αγγλόφωνοι:  https://www.youtube.com/watch?v=a37FM542MXE Γαλλικοί ομιλητές: https://geopolitique-profonde.com/kennedy-assassinat-guyenot

ΠΟΙΟΣ κρέμασε τον υποτιθέμενο αυτόχειρα Επστάιν, τον Σαϊάν και τον πράκτορα της Μοσάντ, στη φυλακή του «Υψηλής Ασφάλειας…» στις 10 Αυγούστου 2019, επειδή γινόταν δυσκίνητος και επικίνδυνος; ΠΟΙΟΣ πέταξε τον Ρόμπερτ Μάξγουελ, τον βρετανό μεγιστάνα του Τύπου που βρέθηκε πνιγμένος, ο Σαϊάν και ο πράκτορας της Μοσάντ, στη θάλασσα επειδή γινόταν δυσκίνητος και επικίνδυνος; Ο ΠΟΥ σκότωσε τον Gonzalo Lira, έναν αμερικανο-χιλιανό σκηνοθέτη υπέρ του Πούτιν σε μια φυλακή της Ουκρανίας.

Γιατί δεν έχουν κινητοποιηθεί τα δυτικά μέσα ενημέρωσης για να αντιμετωπίσουν αυτό το σκάνδαλο με τον ίδιο θέρμη όπως και για τον αείμνηστο Ναβάλνι; Δεν είχε δίκιο ο Βλαντιμίρ Πούτιν όταν είπε στον Tucker Carlson ότι η δυτική προπαγάνδα ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής σε σημείο που θα κατάφερνε να επιβάλει την αφήγησή της ανεξάρτητα από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν;

Καλή τύχη στη Yulia Navalnaïa στο νέο της ρόλο ως σταρ που επιλέχθηκε, λατρεύτηκε και προωθήθηκε από τη CIA, για να είναι ο νέος «νούμερο 1 αντίπαλος» του Βλαντιμίρ Πούτιν μέχρι την ημέρα που οι υπηρεσίες μας αποφασίσουν ότι δεν είναι πλέον «χρήσιμη». Τότε θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Η CIA δεν έχει φίλους.. Εναπόκειται στον καθένα να σχηματίσει τη δική του άποψη για αυτήν την υπόθεση «Ναβάλνι ΙΙ», την οποία περιγράφω χωρίς δισταγμό, από την πλευρά μου, ως κωμωδία, ακόμη και ως ωμή φάρσα.”

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Moon of Alabama : “Η δημιουργία αυτού του διηγήματος ήρθε σε μια περίεργα καλά επιλεγμένη στιγμή. «Ο Πούτιν πρέπει να πληρώσει για τη «δολοφονία» του Ναβάλνι, λένε οι παγκόσμιοι ηγέτες – Telegraph, 17 Φεβρουαρίου 2022 Στην ομιλία του στον Λευκό Οίκο,  ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν «υπεύθυνος» για τον θάνατο του Ναβάλνι,  ενώ ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο υπουργός Εξωτερικών, είπε: «Η Ρωσία του Πούτιν κατασκεύασε όλες «Η Ρωσία του Πούτιν κατασκεύασε κατηγορίες εναντίον του, τον δηλητηρίασε, τον έστειλε. σε μια ποινική αποικία της Αρκτικής και τώρα είναι τραγικά νεκρός ».

«Ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει για αυτό που συνέβη. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την απαίσια φύση του καθεστώτος του». Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι ο Ναβάλνι «δολοφονήθηκε σιγά σιγά από τον Πρόεδρο Πούτιν και το καθεστώς του, που δεν φοβούνται τίποτα περισσότερο από τη διαφωνία του δικού τους λαού». Ο Μπάιντεν, ο οποίος το 2021 υποσχέθηκε «καταστροφικές» συνέπειες εάν ο Ναβάλνι πέθαινε στη φυλακή, είπε ότι εξέταζε «μια ολόκληρη σειρά επιλογών» ως απάντηση.

Προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες  να εγκρίνουν ένα πακέτο βοήθειας 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία,  το οποίο έχει σταματήσει μετά την έγκριση της Γερουσίας, λέγοντας ότι «η ιστορία είναι στα χέρια μας». Ερωτηθείς εάν ο θάνατος του Ναβάλνι θα έπειθε τους Ρεπουμπλικάνους ηγέτες να εγκαταλείψουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, είπε: «Ελπίζω να βοηθήσει». Η σύζυγος του Ναβάλνι προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να τιμωρήσει τον Πούτιν  για τον θάνατο του συζύγου της όταν άκουσε τα νέα λίγο πριν μιλήσει σε συνέδριο στο Μόναχο .

Daniel McAdams @DanielLMcAdams – 15:40 UTC – 16 Φεβρουαρίου 2024 «Τι απίστευτη σύμπτωση που η σύζυγος του Ναβάλνι παρευρέθηκε στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου αυτό το Σαββατοκύριακο, δίνοντάς του μια παγκόσμια σκηνή την κατάλληλη στιγμή…. Ουάου! »

Η Γιούλι, σύζυγος του Ναβάλνι, στη διάσκεψη ασφαλείας του Μονάχου:
«Αν αυτό είναι αλήθεια, θέλω ο Πούτιν, το περιβάλλον του, οι φίλοι του Πούτιν και η κυβέρνησή του να γνωρίζουν ότι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για όσα «έκαναν στη χώρα μας, στην οικογένειά μου και στον άντρα μου. Και αυτή η μέρα θα έρθει πολύ σύντομα».

Η γυναίκα του Ναβάλνι σαν λυπημένη χήρα, κατέρρευσε σε κλάματα στο Μόναχο;
Μπα, χαμογέλασε, έδωσε μια ομιλία και (σ.σ.) καλύφθηκε από χειροκροτήματα.
Επιτρέψτε μου να υποθέσω ότι είναι ο νέος αρχηγός της αντιπολίτευσης; Η ιστορία γράφει μόνη της.

Ας θυμηθούμε μερικά σημεία που έδειχναν ότι τίποτα στην περίπτωση της υποτιθέμενης δηλητηρίασης του Ναβάλνι δεν ήταν αυτό που φαινόταν:

Το πιο παράξενο μέρος της ιστορίας του Ναβάλνι ήταν όταν δηλητηριάστηκε και εμφανίστηκε από το πουθενά μια μυστηριώδης Βρετανίδα υπήκοος – η Μαρία Πέβτσιχ. Κανείς δεν ήξερε ποια ήταν. Μάζεψε τα μπουκάλια με νερό που υποτίθεται ότι περιείχαν novichok και τα έφερε στη Γερμανία. Αποκαλύφθηκε ότι διηύθυνε κρυφά το ανακριτικό τμήμα της οργάνωσης του Ναβάλνι όλο αυτό το διάστημα.
Το αστείο είναι ότι κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή του πριν από τη δηλητηρίαση. Και τα πράγματα έγιναν χειρότερα από εκεί για τον Alexey. Κώμα, αργή ανάρρωση, σύλληψη, φυλακή και θάνατος.
Με αγγλόφωνους, δεν πρέπει ποτέ να χαλαρώνετε

Πολλές άλλες λεπτομέρειες κάνουν την  υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι μια μάλλον περίεργη υπόθεση: Στις 20 Αυγούστου 2020, ο Αλεξέι Ναβάλνι, Ρώσος αντιπολιτευόμενος και ακτιβιστής κατά της διαφθοράς, δηλητηριάστηκε από τον νευρικό παράγοντα Novichok και νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια πτήσης από το Τομσκ στη Μόσχα, αρρώστησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ομσκ μετά από επείγουσα προσγείωση, όπου έμεινε σε κώμα. Δύο μέρες αργότερα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charité στο Βερολίνο της Γερμανίας. Η χρήση του νευρικού παράγοντα επιβεβαιώθηκε από πέντε εργαστήρια πιστοποιημένα από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) ». Δείτε την ημερομηνία της φερόμενης δηλητηρίασης, 20 Αυγούστου 2020, και συγκρίνετε:

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ OPCW (OPCW)  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΤΟ 20971     /ECCR.

Τεχνική βοήθεια σε Κράτος Μέρος 1.41 Κατόπιν αιτήματος της Γερμανίας, στις 20 Αυγούστου 2020 , η Γραμματεία ανέπτυξε ομάδα για τη διεξαγωγή επίσκεψης τεχνικής βοήθειας (TAV) σε σχέση με την εικαζόμενη δηλητηρίαση Ρώσου πολίτη. Το TAV περιορίστηκε στη συλλογή βιοϊατρικών δειγμάτων. Τα δείγματα στάλθηκαν σε δύο εργαστήρια που ορίστηκαν από τον OPCW.. Ως εκ τούτου, η Γερμανία κάλεσε τον ΟΑΧΟ στις 20 Αυγούστου για τεχνική βοήθεια στην υπόθεση Ναβάλνι. Ήταν την ίδια μέρα που ο Ναβάλνι, «καλά στην υγεία του», επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο στο Τομσκ. Πώς ήξεραν οι Γερμανοί τι τους περίμενε;

Ο Gilbert Doctorow κάνει έναν απολογισμό της πραγματικότητας: « Θάνατος του Aleksei Navalny: οι Βρετανοί το έκαναν! » «Η σημερινή πρόσκληση ήταν να μιλήσουμε για τις έκτακτες ειδήσεις, τον αναφερόμενο θάνατο σε μια απομακρυσμένη ποινική αποικία Yamalo-Nenets του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, σε ηλικία 47 ετών.

Μια ματιά στην τελευταία ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times επιβεβαίωσε ότι ο Ναβάλνι είχε πράγματι πεθάνει και παρουσίασε σχόλια από κορυφαίους δυτικούς πολιτικούς που καταδικάζουν αυτό που θεωρούν ως την τελευταία δολοφονία κορυφαίων ακτιβιστών από τον Βλαντιμίρ Πούτιν που αντιτίθενται στην εξουσία του.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz είναι μεταξύ εκείνων που έχουν ήδη μιλήσει στα μικρόφωνα και έχουν διαβάσει από το ίδιο σενάριο κατά του Πούτιν. Εν ολίγοις, αυτό που συνέβη στη Δύση σήμερα το απόγευμα ήταν μια νέα εκστρατεία δυσφήμησης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην παγκόσμια σκηνή με βάση έναν θάνατο που, αν μπορώ να αναφέρω την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, «πολύ πιθανόν» να διαπράχθηκε από Βρετανούς υπηρεσίες πληροφοριών για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Σε όλες τις επιχειρήσεις ψευδούς σημαίας της Δύσης εναντίον της Ρωσίας για πάνω από μια δεκαετία, έχω υποστηρίξει ότι η παλιά ρωμαϊκή αρχή έρευνας του cui bono στρατεύεται ενάντια σε οποιαδήποτε ανάμειξη του Κρεμλίνου. Το ίδιο ισχύει και σήμερα: γιατί ο Πούτιν να θέλει να δολοφονήσει τον Ναβάλνι, όταν ο άνδρας έχει πλέον ξεχαστεί σε μεγάλο βαθμό στη Ρωσία. Ο Ναβάλνι είναι η χθεσινή είδηση και η εκστρατεία του «κατά της διαφθοράς» είναι άσχετη για τους Ρώσους, εν μέσω μιας υπαρξιακής πάλης με τη συλλογική Δύση που λαμβάνει χώρα στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ωστόσο, η δολοφονία του Ναβάλνι εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα αυτής της ίδιας συλλογικής Δύσης ως αντίδοτο στο μεγάλο πραξικόπημα της ήπιας δύναμης που αποτέλεσε τη συνέντευξη του Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Κάρλσον Τάκερ μόλις πριν από μια εβδομάδα και, ίσως το πιο σημαντικό, τα διηγήματα του Τάκερ δείχνουν τις επισκέψεις του στο σταθμό του μετρό Kievskaya και ένα σούπερ μάρκετ Auchan στο κέντρο της Μόσχας. Αυτό δεν ήταν ο Gilbert Doctorow που δημοσίευσε τις ταξιδιωτικές του σημειώσεις στις αγορές της Αγίας Πετρούπολης και έφτασε τους 10.000 αναγνώστες. ήταν ο Τάκερ Κάρλσον, με κανονικό κοινό των ΗΠΑ 40 εκατομμυρίων ή περισσότερο για κάθε εκπομπή και ένα δισεκατομμύριο προβολές για την πρόσφατη συνέντευξη.

Ας προχωρήσουμε πέρα από το επιχείρημα cui bono για να δούμε τα περιστασιακά στοιχεία που κατακλύζουν τους Βρετανούς. Όπως θέλουν να πουν οι Αμερικανοί, υπάρχουν «δακτυλικά αποτυπώματα» των Βρετανών σε όλο τον θάνατο του Ναβάλνι ». Σε κάθε περίπτωση δηλητηρίασης Ρώσου αντιφρονούντα, υπάρχουν ίχνη στη Μεγάλη Βρετανία. Δείτε τον Μπερεζόφσκι, τον Λιτβινένκο, τον Σκριπάλ, τον Ναβάλνι. Το «Rule Britannia» δεν μπορεί πλέον να διασφαλιστεί από έναν ικανό στόλο. Η φτηνή προπαγάνδα του MI-6, που  μερικές φορές δημιουργείται χρησιμοποιώντας κόλπα χημείας στο γυμνάσιο, την αντικαθιστά με την αυτοδοξολογία.

ΟΙ ΓΕΩΣΤΡΤΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

H Mόσχα την εποχή που δολοφονήθηκε η Ντούγκινα επέτυχε μία πολύ μεγάλων διαστάσεων γεωπολιτική συμφωνία καθώς υπό την αιγίαδα του ΟΗΕ Ρωσία-Ουκρανία Το Κρεμλίνο  Ρωσία εξανάγκασε τους επικεφαλείς της Διονυσιακής Κουλτούρας να αποσύρουν τις κυρώσεις που είχαν επιβάλει στα Ρώσικα σιτηρά-λιπάσματα προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης.

Η πώληση ουκρανικών σιτηρών από το λιμάνι της Οδησσού και η δημιουργία ενός διαδρόμου σιτηρών ήταν μια επικερδής κατάληξη για την Ρωσία άλλαξε τα δεδομένα σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που πήρε εναντίον της η Δύση. Για την Ευρώπη η μεταφορά Ρωσικών- Ουκρανικών σιτηρών σε Αφρικανικές χώρες είναι ζωτικής σημασίας καθώς αν υπάρξει διατροφικό πρόβλημα αυτό θα δημιουργήσει τεράστιες μεταναστευτικές μετακινήσεις.

Η Ρωσία κατάφερε να απελευθερώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των οικονομικών της συναλλαγών και όλοι προσποιούνται πως δεν το κατάλαβαν. Σε ότι αφορά την άρση των κυρώσεων το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει συναλλαγές με την Ρωσική Ομοσπονδία που σχετίζονται με λιπάσματα, τρόφιμα, σπόρους, φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό, παίρνοντας πίσω όλες τις προηγούμενες απαγορεύσεις αγορών, αλλά και κυρώσεων σε όσους τα αγοράζουν και τα εμπορεύονται ή χρησιμοποιούν!

Ας μην ξεχνάμε πως οι πολεμικές αντιπαραθέσεις αποτελούν την τέχνη της εξαπάτησης. Παρά το εμπάργκο και τις κυρώσεις στην Ρωσία έχουμε εισαγωγές λιπασμάτων έγιναν από την Αμερική κατόπιν προτροπών του Λευκού Οίκου προς τις Αμερικανικές εταιρείες να καλύψουν τις ελλείψεις. Η Ρωσία επέτυχε να διατηρήσει την οικονομική δύναμη της, εξάγοντας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μέταλλα (τιτάνιο-αντιντομόνιο) σε αρκετές χώρες. Ανάμεσα στις χώρες αυτές είναι και η Αμερική.

Η Αμερική εξαρτάται ενεργειακά από την Ρωσία και την Κίνα, για την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού, και καύσιμα για τις αεροπορικές εταιρίες. Ο  αριθμός των Ρωσικών προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ δείχνει την εξάρτηση από την Ρωσία. Το Associated Press αναφέρει ότι Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές βιομηχανίες εισάγουν τεράστιες ποσότητες σε  μέταλλο από μια Ρωσική εταιρεία που κατασκευάζει ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη της Μόσχας.

Από την μια κυρώσεις και από την άλλη συνεργασία.  Επίσης και οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον αυξάνουν τους οικονομικούς δεσμούς τους με τη Ρωσία. Η Τουρκία που είναι και  μέλος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, διπλασίασε τις εισαγωγές Ρωσικού πετρελαίου το 2022 και αγοράζει και δεύτερη συστοιχία πυραύλων S 400.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εφαρμόζει ένα πρότυπο παγκόσμιο δόγμα καθώς είναι φίλος και εχθρός παράλληλα με όλα τα έθνη. Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί ο Ρώσος πρόεδρος και με την ηττημένη Αμερική, στον πόλεμο της Συρίας. Οι Αμερικάνοι αν και ηττήθηκαν κατά κράτος έχουν στην κατοχή τους μέχρι σήμερα την Ανατολική Συρία, και συνεχίζουν να αφαιρούν παράνομα τον ενεργειακό πλούτο της διαλυμένης από τον πόλεμο μαρτυρικής χώρας. Τους ίδιους πολιτικούς χειρισμούς ακολουθεί και με το Ισραήλ, η Ρωσική Ομοσπονδία. Το Ισραήλ έχει την έγκριση να βομβαρδίζει την Δαμασκό, αν και στηρίζει εμπράκτως την Ουκρανία.

Ο Πούτιν έχει καλές σχέσεις με όλους τους ηγέτες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός του αιώνα μας. Είναι φιλικά προσκείμενος στους Χριστιανούς, στους Ιουδαίους και παράλληλα έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Μωαμεθανούς. Στις 23 Νοεμβρίου 2015 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε ένα σπάνιο και πολύτιμο δώρο στον Ιρανό ηγέτη Αλί Χαμενει. Ο Πούτιν χάρισε στον Χαμενει ένα απo τα πέντε αντίγραφα του αρχικού χειρόγραφου του Κορανίου, του Μωαμεθανικού ιερού κειμένου που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα. Μην ξεχνάτε ότι το Ιράν όχι μόνον είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες των Ρώσων στον εξοπλιστικό τομέα (άμυνας), και είναι ταυτόχρονα το δεύτερο κράτος στον κόσμο, με το περισσότερο φυσικό αέριο.

Ο Πούτιν είναι σε θέση να σταματήσει τον πόλεμο σε Συρία και Ουκρανία. Εν τούτοις δεν το κάνει για να δοκιμάζει τα νέα Ρωσικά όπλα και να κρατά μάχιμο τον στρατό του σε πραγματικές συνθήκες πολέμου και φυσικά για να προωθεί την παγκόσμια ηγεμονία της Κίνας. Επίσης είναι πολύ μεγάλο το οικονομικό κίνητρο καθώς Συρία και Ιράν αγοράζουν τα πάντα στον εξοπλιστικό τομέα από την Ρωσία. Επίσης σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ο Β. Ζελένσκι επιθυμεί να ΄κάνει την Ουκρανία Μεγάλο Ισραήλ.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας και με την σύμφωνη γνώμη του “Τσάρου”, η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ερντογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το Νάτο, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας !!! Πίσω από τον Ερντογάν καραδοκεί η δύση για να αποσπάσει ενεργειακά την Ευρώπη από την Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ THE TIMES OF VOULGAROKTONOS3

loading...