ΤΕΛΙΚΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Ή ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ;

 

 

By Sakis- ifonitispellas.gr

 

Με αφορμή τα όσα ακούγονται τελευταία για κομματική πειθαρχία στους Βουλευτές των κομμάτων αναφορικά με την υπό κατάθεση και ψήφιση του Νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, εύλογα αναρωτιέται ο κάθε νοήμων πολίτης αυτής της χώρας, εάν ισχύει τελικά το άρθρο 60 του Συντάγματος που αναφέρεται στην κατά συνείδηση ψήφου του Βουλευτή.

 

Τι συμβαίνει όμως στην πράξη, όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, καθόσον σχεδόν πάντα δυστυχώς επικρατεί η μεσοβέζικη λύση, να δηλώνουν δηλαδή δημόσια ότι επιφυλάσσονται και διαφωνούν αλλά, επικαλούμενοι την ενότητα της παράταξης, να ψηφίζουν το νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνούν, αρκεί να πέφτει το 7/χίλιαρο το μήνα!!, και όλα καλά και όλα ωραία!!

 

Η πολιτική λεβεντιά επιτάσσει όμως όποιος διαφωνεί να παίρνει το καπελάκι του και να αποχωρεί, ή να ψηφίζει υποστηρίζοντας ξεκάθαρα την άποψή του, ακόμη και αν αυτή είναι αντίθετη στη γραμμή του κόμματός του!!

 

Δείτε τι αναφέρει το σχετικό άρθρο

 

Αρθρο 60: (Δικαίωμα ψήφου, παραίτηση από το αξίωμα)

 

1.-Oι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.

 

  1. H παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή, συντελείται μόλις ο βουλευτής υποβάλει γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Bουλής και δεν ανακαλείται
loading...