Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΓΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΘΕΙΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

 

του Μιχαήλ Χούλη, Θεολόγου*   

Η μαγεία είναι μια πανάρχαια ‘επιστήμη’ σκοτεινών τεχνών και πολύ επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Δυστυχώς και σήμερα αρκετοί συνάνθρωποί μας επιμένουν ή να την εξασκούν, ή να επισκέπτονται μάγισσες, χαρτορίχτρες και μέντιουμ, συμμετέχοντας έτσι στα σχέδια του πονηρού.

ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΊ ΚΑΙ ΚΑΚΟΊ ΜΆΓΟΙ; ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ. Οι καλοί υποτίθεται μάγοι, που τους ονομάζουν και λευκούς μάγους, δουλεύουν για το καλό δήθεν του κόσμου, δηλαδή βρίσκουν χαμένα αντικείμενα, εξορκίζουν από το κακό συνανθρώπους τους, ενώνουν και πάλι διαλυμένα ζευγάρια κ.λπ. Στην πραγματικότητα όλες αυτές οι τεχνικές είναι για την Εκκλησία δυνάμεις του κάτω κόσμου, που ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΉΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΝΉΜΕΡΟΥΣ ή ολιγόπιστους ανθρώπους.   

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους σύγχρονους μάγους δεν διαφέρουν και πολύ από τους μάγους των παραμυθιών και συστατικό τους είναι η επαφή και σχέση με τον δαιμονικό κόσμο. Χρησιμοποιούν κεριά, βιβλία, δισκοπότηρα, καρφίτσες, σαπούνια, μάσκες, κόκαλα, τρίχες, βότανα, σκόνες, αλλά ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΆ ΣΚΕΎΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΆΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΎΣ.

Στην ‘γητεία’ ΑΝΑΜΕΙΓΝΎΟΝΤΑΙ ΔΙΆΦΟΡΟΙ ΨΑΛΜΟΊ ΚΑΙ ΟΝΌΜΑΤΑ ΑΓΊΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΛΉΣΕΙΣ ΣΕ ΔΑΙΜΟΝΙΚΈΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ για να πετύχουν το κακό. Στη  ‘φαρμακεία’  παρασκευάζονται ποτά με ειδικές δαιμονικές ευχές για να κάνουν ζημιά στην υγεία διαφόρων, να προκαλέσουν ερωτική επιθυμία κ.λπ. Στην ‘επαοιδία’ προσπαθούν με επίκληση των δαιμόνων να δέσουν κυρίως τα ανδρόγυνα, αλλά και τα ζώα και τις σοδειές να καταστρέψουν. Και ο μαγικός εξορκισμός είναι προσπάθεια από τα ίδια τα μέντιουμ δήθεν να βγάλουν δαιμόνια από ανθρώπους, ενώ είναι γνωστό ότι ο διάβολος το μάτι του άλλου διαβόλου δεν το βγάζει (Ματθ. 9). ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΑΦΟΥ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΣΟΥ ΥΓΕΙΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ.

Οι Σατανιστές, ακόμη, ΈΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΕΙ ΔΙΚΉ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ-ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΜΕ ΝΑΟΎΣ ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΆ, ΔΑΙΜΟΝΙΚΆ ΜΥΣΤΉΡΙΑ ΚΑΙ ΎΜΝΟΥΣ, ΚΑΘΏΣ ΚΑΙ ΠΛΉΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΌ ΤΥΠΙΚΌ. Διοργανώνουν υπαίθρια φεστιβάλ Μαγείας, εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, γράφουν ή διαφημίζονται σε εφημερίδες, δίνουν μαθήματα σε κολλέγια, στο εξωτερικό κατέκτησαν θρησκευτικά δικαιώματα στον στρατό κλπ.

Η Εκκλησία δεν ξεχωρίζει τον μεντιουμισμό, την τηλεκινησία και τη μαντεία από τη μαγεία, αλλά τα βλέπει ως μηχανορραφίες του Βεελζεβούλ, πέρα απ’ τα συνήθη εγκλήματά του (αθεϊσμός, ειδωλολατρία, αιρέσεις, δολοφονίες, ανηθικότητες, ληστείες, βία κα.), για τα οποία θεωρείται και πάλι ηθικός αυτουργός ο σατανάς. ΠΟΛΛΟΊ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΣΎΓΧΡΟΝΟΥΣ ΜΆΓΟΥΣ, ΒΈΒΑΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΈΧΟΝΤΑΙ ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΑΤΑΝΆΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΊΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΆ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΕΠΙΝΌΗΣΗ. Και αυτό γιατί στον Σατανά αρέσει να παραμένει αθέατος, ώστε να πετυχαίνει καλύτερα τα ύπουλα σχέδιά του (Εννοείται ότι σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για έντεχνα ταχυδακτυλουργικά τρικ με μοναδικό σκοπό την αποκόμιση χρημάτων).

ΕΤΑΙΡΕΊΕΣ, ΛΈΣΧΕΣ ΚΑΙ ΣΎΛΛΟΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΎ, ΠΟΥ ΚΙΝΟΎΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΆΖΟΝΤΑΙ ΜΈΣΑ ΚΑΙ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΜΑΣ, μυστικά ή φανερά, διαδίδουν την μαγικού περιεχομένου φιλοσοφία τους και πωλούν τελετουργικά όργανα και ισχυρά φίλτρα. Ο αριθμός αυτών των παραθρησκευτικών ομάδων είναι πολύ μεγάλος. «Διδάσκουν» ‘πνευματική’ ενέργεια, αυτοΰπνωση, «ανακάλυψη» της «συμπαντικής αλήθειας» κ.λπ. Νεοεποχίτικες πρακτικές που πουλάνε πολύ σήμερα. Όταν μιλάμε για Νέα Εποχή εννοούμε νέα μορφώματα από αρχαίες θρησκείες, ειδωλολατρία, πνευματισμό και γνωστικισμό που μάχονται γενικά τον Χριστιανισμό παγκοσμίως. ΜΈΣΩ ΤΗΣ ΝΈΑΣ ΕΠΟΧΉΣ, Ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΌΣ ΑΠΛΏΝΕΤΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΝΤΥΜΈΝΟΣ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΌ ΜΑΝΔΎΑ.

ΣΤΗΝ ΑΓΊΑ ΓΡΑΦΉ Ο ΘΕΌΣ  ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΙ ΑΥΣΤΗΡΆ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΎΣ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΤΈΤΟΙΟΥ ΕΊΔΟΥΣ ΕΝΈΡΓΕΙΕΣ: «Δεν θα υπάρχει μεταξύ σας μάγος που θα ψάλλει μαγικές ωδές, ούτε άνθρωπος που θα φαίνεται να μιλά από την κοιλιά του, ούτε τερατοσκόπος (που θα παρατηρεί τέρατα στον ουρανό για να προλέγει το μέλλον), ούτε άλλος που θα ρωτά τους νεκρούς (πνευματιστής). Εκείνος που θα κάνει τέτοια πράγματα (θα) είναι σιχαμερός μπροστά στον Κύριο, τον Θεό σου» (Δευτερ. 18,11). Η φιλολογία της Νέας Εποχής κατακλύζει όλο και περισσότερο τα παιδιά μας με ιστορίες σχετικές με οραματισμούς, μεταφυσικά όνειρα, μαντείες και θεραπείες μέσω απόκρυφων τεχνών. Στο πλαίσιο αυτό, οι επίδοξοι δυτικού τύπου πάμπλουτοι γκουρού κερδίζουν έδαφος, και οι νεοεποχίτες ιερείς αλλότριων θεών παραμυθιάζουν τους νέους μας με υποσχέσεις αυτοφώτισης, αυτοσωτηρίας και ανακάλυψης εσωτερικών δυνάμεων. 

Η μεγαλύτερη αρετή και νίκη κατά των δαιμονικών επινοήσεων επιτυγχάνεται με την ταπείνωση, τη μετάνοια, τη χριστιανική άσκηση, την μυστηριακή ζωή, την προσευχή και την αγάπη. Ο μόνος ιατρός ψυχών και σωμάτων είναι ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός και Λόγος του Θεού, που αγκάλιασε το ανθρώπινο γένος με το να γίνει άνθρωπος για χάρη μας και να λύσει τις πανουργίες του διαβόλου. Θεράπευσε και θεραπεύει άπειρο πλήθος ασθενών και δαιμονισμένων. “Κάθε νόσο και κάθε αδυναμία”. Κατέστησε την Εκκλησία Του πνευματικό Νοσοκομείο για κάθε ψυχικό και σωματικό κακό. Ιδιαίτερα χορήγησε το μυστήριο του Ευχελαίου, με το οποίο όσοι έχουν πίστη, και είναι θέλημα Θεού, υγιαίνουν, συντρίβεται η δύναμη του σατανά και λύνονται οι δαιμονικές παγίδες. 

Είναι λοιπόν όχι μόνο άδικο, αλλά και ψυχοφθόρο, να τρέχουν κάποιοι για να θεραπευτούν στα μέντιουμ, τις οραματίστριες και τα υπόλοιπα όργανα του σατανά και να αρνούνται, προς μεγάλη τους βλάβη, την παντοδύναμη Χάρη του Χριστού. Τον χριστιανό δεν μπορούν ποτέ να “πιάσουν” τα μάγια όταν εκκλησιάζεται, κοινωνεί συνειδητά Σώμα και Αίμα Χριστού, εξομολογείται και προσπαθεί να ζει με έργα αγάπης μια σώφρων ζωή. Η μεγαλύτερη πρακτική φιλοσοφία λοιπόν που αγιάζει και σώζει είναι η χριστιανική μας πίστη. Που συνοψίζεται στην λειτουργική πρόταση: «ΕΑΥΤΟΎΣ ΚΑΙ ΑΛΛΉΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΆΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΉΝ ΗΜΏΝ ΧΡΙΣΤΏ ΤΩ ΘΕΏ ΠΑΡΑΘΏΜΕΘΑ».

 

 

loading...