GEWKWN : ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ;

Το άρθρο αυτό απευθύνεται σε όσους ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι είναι καλοί χριστιανοί και καλοί άνθρωποι. Το τι νομίζει ο κάθε ένας για τον εαυτόν δεν μετρά, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ για τον κάθε άνθρωπο.

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι τα αναμενόμενα γεγονότα ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΣΕΝΑ, ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, που πιστεύεις ότι δεν είναι σαν εσένα, Θα απογοητευτείς όταν ανακαλύψεις, ότι έκανες ΜΕΓΑΛΟ λάθος.

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ, ένα έχω να σου πω, ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ! αν πεθάνεις γρήγορα για να μην υποφέρεις από την ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΧΟΛΕΡΑ, χωρίς ιατρική βοήθεια, χωρίς φάρμακα, να ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ, να ζητάς ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΒΟΗΘΑ. Και εσύ να φωνάζεις ‘’γιατί Θεέ μου, εγώ ήμουν καλός άνθρωπος, πήγαινα εκκλησία, γύριζα όλα τα μοναστήρια’’

Και τότε θα καταλάβεις ότι απλά έφτιαξες ένα Θεό στα μέτρα τα δικά σου, ένα Θεό που να δικαιολογεί την άδικη συμπεριφορά σου απέναντι στους συνανθρώπους σου, διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑI ΣΕΝΑ, Άρα, άνθρωπε, μην είσαι βέβαιος για οτιδήποτε.

Τότε θα θυμηθείς τις προφητείες των Γέροντων ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΣ και τους έβριζες, τότε θα θυμηθείς κάποιους ‘’ηλίθιους’’ όπως τους αποκαλούσες που δημοσίευαν τα μηνύματα αυτά, τότε θα κτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο , ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΤΟΙΧΟ, και θα αρχίσεις απεγνωσμένα να ψάχνεις να βρεις έναν ρασοφόρο έναν πνευματικό, ένα θεολόγο αλλά δεν θα βρίσκεις διότι η πλειοψηφία από αυτούς θα βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εσένα, ίσως πολύ χειρότερα διότι οι περισσότεροι από αυτούς πρόδωσαν τον Χριστό, εγκατέλειψαν τους πιστούς για την δόξα την αρχιερατική και για το χρήμα.

Τότε άνθρωπε θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις, θα καταλάβεις ότι με λάθος τρόπο πίστευες στον Χριστό, διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ μας εκδικητής, Ο ΘΕΟΣ μας είναι Θεός της αγάπης, ‘’αγάπα τον πλησίον σου αγάπα τον εχθρό σου’’ Τότε άνθρωπε θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις ότι αυτά όλα που συμβαίνουν εμείς οι άνθρωποι τα προκαλέσαμε με τις πράξεις μας, με τις παραλήψεις μας με τον εγωισμό μας και με την απομάκρυνση από τον Θεό μας, από την Αγία Τριάδα……από τον Χριστό

Τότε θα καταλάβεις, ταλαίπωρε άνθρωπε, ότι Ο Χριστός, μας χάρισε όλα τα αγαθά της Γης για να τα απολαμβάνουμε όλοι οι άνθρωποι με ΑΓΑΠΗ και ενότητα, δεν μου λες ταλαίπωρε δυστυχισμένε άνθρωπε με πόσο ‘’σεβασμό’’ αντικρίζεις έναν κουρελή, άπλυτο, χτυπημένο, άρρωστο, άστεγο, πεινασμένο; Ξεχνάς ότι ο σεβασμός και η συμπαράστασή μας σε κείνον τον άσημο, περιθωριοποιημένο, κατατρεγμένο συνάνθρωπο μας από τον οποίο δεν περιμένουμε τίποτα…… ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Εσύ που νομίζεις ότι υπερασπίζεσαι την πίστη σου κάνοντας το αντίθετο από αυτό που είπε ο Χριστός….. ‘’Να αγαπάτε, Να αγαπάτε και τους εχθρούς σας’’ Δεν έχεις καταλάβει δυστυχισμένε ότι Ο Χριστός είναι προσιτός, φιλικός, ευγενικός, και συγχωρητικός, δεν μίλησε σκληρά στους αμαρτωλούς ούτε ποτέ τους περιφρόνησε, κατανοεί την αδυναμία μας, δεν επιτιμά, δεν τιμωρεί δεν εκδικείται αλλά ΣΥΓΧΩΡΕΙ, ΑΓΑΠΑ, ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ

ΕΣΥ Ο ‘’ ΜΑΧΗΤΗΣ’’ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ, ΕΝΝΟΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ; Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ‘’ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ‘’ τον Χριστό τον ενδιαφέρει να κατανοήσουμε την έννοια ΤΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ διότι αν το κατανοήσουμε αυτό τότε θα νιώσουμε την δυστυχία των συνανθρώπων μας και τότε θα αντιδράσουμε για τα εκατομμύρια που πεθαίνουν από την πείνα, και την εξαθλίωση……. Δυστυχώς όμως ΕΣΥ καλέ μου άνθρωπε που κρίνεις, μειώνεις, και εξευτελίζεις τον συνάνθρωπο σου, μετατρέπεσαι σε κατήγορο σε Δικαστή και σε Δήμιο, το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να σωθείς ΕΣΥ, ΜΟΝΟ ΕΣΥ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ άνθρωπε ΚΑΙ ΛΥΠΑΣΑΙ, ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΚΡΥ, και μετά πηγαίνεις για ύπνο ήσυχος ότι πήγες εκκλησία, άναψες και ένα κερί για σένα και για την οικογένεια σου, για να σας έχει καλά ο Χριστός, αλλά δεν άναψες ένα κερί και να προσευχηθείς γι’ αυτούς που πεινούν που είναι άρρωστοι, που υποφέρουν που είναι μόνοι στον κόσμο, για τους άστεγους, για τους ναρκομανείς, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ που τον πολεμάς γιατί δεν μοιάζει με εσένα τον καλό χριστιανό.

Ο Χριστός είναι δίπλα στον κάθε άνθρωπο, δεν έχεις την επιλογή να αγαπάς αυτούς που θέλεις ΕΣΥ αλλά πρέπει να τους αγαπάς όλους, διαφορετικά δεν είσαι με τον Χριστό αλλά με τον άλλον…..

ΕΣΥ που κρίνεις και βρίζεις τους Γέροντες για τα μηνύματα τους, γνωρίζεις ότι έχεις ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ;;; (όπως όλοι οι άνθρωποι) ο μόνος όμως που γνωρίζει την ημερομηνία είναι Ο ΘΕΟΣ, εσύ ταλαίπωρε άνθρωπε το μόνο που γνωρίζεις είναι την ημερομηνία λήξης των τροφίμων που αγοράζεις.

Όταν έρθει η ημερ. Λήξης σου τι θα απαντήσεις στον Χριστό ότι δεν φταις ΕΣΥ ; θα του πεις ότι φταίνε οι άλλοι ; Εδώ την πάτησες ΕΣΥ και οι όμοιοι σου, απλά μείνατε όλοι ανεξεταστέοι…. Με μια διαφορά όμως, δεν έχει επανεξέταση….. “Ό γέγονε γέγονε”

loading...