Η ΕΕ απειλεί να «κλείσει οριστικά το X» εάν ο Έλον Μασκ δεν απαγορεύσει τα εναλλακτικά μέσα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να κλείσει οριστικά το X εάν ο Έλον Μασκ δεν απαγορεύσει αμέσως τα εναλλακτικά μέσα από την πλατφόρμα. Τη Δευτέρα, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι κινεί «επίσημες διαδικασίες επί παραβάσει» κατά του Χ σχετικά με έναν πρόσφατα εφαρμοσμένο νόμο που αποσκοπεί στην πάταξη των ανεξάρτητων μέσων.

Η ανακοίνωση της έρευνας έρχεται εβδομάδες αφότου ζητήθηκε από το X (πρώην Twitter) να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι συμμορφώνεται με τους όρους του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες του ευρωπαϊκού μπλοκ. Σύμφωνα με το νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο, μια εταιρεία μπορεί να επιβάλει πρόστιμο έως και 6% του ετήσιου παγκόσμιου εισοδήματός της ή να της απαγορευτεί τελείως να δραστηριοποιείται στην ΕΕ εάν διαπιστωθεί ότι έχει παραβιάσει τη νομοθεσία.

 

«Σήμερα ανοίγουμε επίσημες διαδικασίες επί παραβάσει κατά του Χ» Είπε ο Τιερί Μπρετόν, ο επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για την επιβολή του νόμου, σε μια ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο τη Δευτέρα.

Ο Μπρέτον πρόσθεσε ότι η κίνηση έγινε ως απάντηση σε «ύποπτη παράβαση των υποχρεώσεων για την αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης. ύποπτη παραβίαση των υποχρεώσεων διαφάνειας,” και “ύποπτη παραπλανητική σχεδίαση της διεπαφής των χρηστών.”

Η έρευνα θα εξετάσει επίσης την αποτελεσματικότητα του X, στην οποία οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τα γεγονότα ή να παρέχουν σχόλια σχετικά με την ακρίβεια ορισμένων αναρτήσεων.

Απαντώντας το X είπε ότι “συνεργαζόταν με την διαδικασία”, και πρόσθεσε ότι “είναι σημαντικό ότι αυτή η διαδικασία παραμένει απαλλαγμένη από πολιτική επιρροή και ακολουθεί το νόμο.”

anazitiseis.gr

loading...