Πανωλεθρία, 100.000 νεκροί… για 18 χωριά – Στρατηγός ΗΠΑ: Αποδυναμωθήκαμε, Ουκρανός Συνταγματάρχης: Ανώτεροι οι Ρώσοι

Ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού Don Bolduc είναι αποκαλυπτικός, η Ουκρανία αποδυνάμωσε τις ΗΠΑ, ο αμερικανικός στρατός είναι ανίκανος να διεξάγει παράλληλους πολέμους
(upd19) Ο Ουκρανικός στρατός κατέρρευσε, έχοντας σχεδόν 100.000 απώλειες στην αντεπίθεση μέσα σε 16 εβδομάδες και καταφέρνοντας να απελευθερώσουν 18 χωριά… η Ουκρανική αντεπίθεση θα καταγραφεί ως μνημειώδη αποτυχία στην σύγχρονη ιστορία του πολέμου…
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin μάλιστα αποκάλυψε ότι για κάθε ένα ρώσο που σκοτώνεται στις μάχες σκοτώνονται αντίστοιχα 8 Ουκρανοί…
Ο Putin δεν υιοθέτησε το επιχείρημα της ρωσικής αντεπίθεσης αλλά της ενεργητικής άμυνας
Ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού Don Bolduc είναι αποκαλυπτικός, η Ουκρανία αποδυνάμωσε τις ΗΠΑ και αποδυνάμωσε το ειδικός βάρος της Αμερικής.
Ο Dmitry Lisyuk επικεφαλής της 128ης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας δήλωσε με νόημα, δεν υπάρχει ψευδαίσθηση ο ρωσικός στρατός είναι ανώτερος και καλύτερα προετοιμασμένος.
Τα διεθνή και ειδικά τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πάντως προειδοποιούν ότι το μέλλον της Ουκρανίας είναι ζοφερό αφού εάν κερδίσει ο Trump στις ΗΠΑ – σενάριο πιθανό – τότε η χρηματοδότηση του πολέμου θα σταματήσει και η Ουκρανία θα συρθεί να υπογράψει συνθήκη ειρήνης… ήττας…

Aρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Ουκρανική πόλη Dnepr, λόγω ρωσικών βομαρδισμών.
Ήχησαν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στις περιοχές Cherkassy, ​​Chernigov, Dnepr, Kirovograd, Kharkiv, Poltava και Sumy της Ουκρανίας.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών 1 προς 8 η αναλογία με τους ρώσους

Η Ουκρανία υφίσταται τεράστιες απώλειες στην προσπάθεια αντεπίθεσης, είναι οκτώ φορές υψηλότερες από τις ρωσικές, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin σε συνέντευξή του στην China Media Corporation.
Από τις 4 Ιουνίου, η αντεπίθεση συνεχίζεται.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποτελέσματα, υπάρχουν μόνο τεράστιες απώλειες από την Ουκρανία.
Οι απώλειες είναι απλώς τεράστιες – περίπου ένα προς οκτώ, σε αναλογία».
Ο Putin επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η ουκρανική αντεπίθεση είχε αποτύχει εντελώς, αν και το Κίεβο προετοίμαζε νέες ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις σε ορισμένους τομείς του μετώπου.
Επεσήμανε ότι τα ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν «ενεργητική άμυνα» και βελτιώνουν τη θέση τους σχεδόν σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των κατευθύνσεων Kupyansk, Zaporozhye και Avdiivka.

Ομολογία Ουκρανών: Μας θερίζουν ρωσικό πυροβολικό και drones

Στις τεράστιες απώλειες που μετρά ο ουκρανικός στρατός λόγω των πυρών του ρωσικού πυροβολικού και drones αναφέρεται Ουκρανός υπολοχαγός, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ουκρανός υπολοχαγός Maxim Savenko, ο οποίος πιάστηκε αιχμάλωτος στην κατεύθυνση της Zaporizhia, υποστήριξε ότι η ταξιαρχία του μετρά πολλούς νεκρούς και τραυματίες, που ανέρχονται κοντά στο 60% της συνολικής της δύναμης.
«Υπάρχουν πολλές απώλειες, υπάρχουν νεκροί και πολλοί τραυματίες.
Πολλοί.
Βασικά, όλοι οι τραυματίες και οι νεκροί είναι από βομβαρδισμούς πυροβολικού και drones.
Έχει απομείνει μόλις το 40% της αρχικής δύναμης της μονάδας» επισήμανε ο Savenko.

Αποτυχία – McGregor: Οι ΗΠΑ ψάχνουν πώς να φύγουν από την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ αναζητούν διέξοδο από τον πόλεμο στην Ουκρανία λόγω της αποτυχημένης αντεπίθεσης του ουκρανικού στρατού υποστηρίζει ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, ο συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Ήδη αναζητούν μια στρατηγική για να βγουν από την ουκρανική σύγκρουση, χωρίς να το δείξουν ανοιχτά» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter o McGregor, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος Zelensky και οι πολιτικοί του χορηγοί στο ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν μεγάλες επιτυχίες κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ουκρανία, αλλά τελικά δεν πέτυχαν τίποτα σημαντικό.
Σύμφωνα με τον McGregor, ως αποτέλεσμα των υψηλών απωλειών μεταξύ των στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και της καταστροφικής αποτυχίας της αντεπίθεσης, οι Αμερικανοί πολιτικοί άρχισαν να αντιτίθενται ανοιχτά στον Ουκρανό ηγέτη και στη στρατιωτική του ηγεσία για χρήση λανθασμένης στρατηγικής, η οποία οδήγησε στην καταστροφή τόσο του δυτικού εξοπλισμού όσο και των ίδιων των Ουκρανών στρατιωτών.
«Όλα πήγαν στραβά για την Ουάσιγκτον» επισήμανε ο McGregor.

Wittmann (Γερμανός στρατηγός): Οι Δυτικοί φταίνε για την αποτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανών

Στη Δύση και στους συμμάχους της Ουκρανίας αποδίδει την ευθύνη για την αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση ο Γερμανός στρατηγός Klaus Wittmann.
Σε δηλώσεις του στο κανάλι της Welt, ο Γερμανός στρατηγός υποστηρίζει πως οι Δυτικοί μετέφεραν σε λάθος χρόνος και σε μικρές ποσότητες όπλα στην Ουκρανία.
«Το γεγονός ότι η Δύση παρέδωσε όπλα πολύ αργά και πολύ λίγα συνέβαλε σημαντικά στην αποτυχία της αντεπίθεσης» υποστήριξε ο Wittmann, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση στην προμήθεια όπλων έδωσε στον ρωσικό στρατό αρκετό χρόνο για να κτίσει ισχυρές και αδιαπέραστες αμυντικές γραμμές.

Ολοένα και λιγότερη η βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία – Ξεμένει από όπλα…

Η βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία όσον αφορά τον στρατιωτικό εξοπλισμό είναι ολοένα και λιγότερη υποστηρίζει ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ, Brian Berletic.
Στο κανάλι The New Atlas στο Youtube ο Berletic επισημαίνει πως αν και η Δύση αναφέρει πως παρέχει ολοένα και περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μεταφέρει μόνο συμβολικές ποσότητες όπλων.
«Πλέον ακούμε ολοένα και λιγότερο για τη μεταφορά στρατιωτικής βοήθειας του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία.
Αυτή η τάση είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό.
Δεν είναι θέμα πολιτικής, αλλά πραγματικότητας: τα αποθέματα εξαντλούνται και οι στρατιωτικές δυνάμεις της Δύσης δεν μπορούν να τα αναπληρώσουν» υπογράμμισε ο Berletic.
Μάλιστα ο Αμερικάνος στρατιωτικός ανέφερε ως παράδειγμα το τελευταίο πακέτο βοήθειας από τη Γερμανία, το οποίο περιελάμβανε μόνο 10 άρματα μάχης Leopard1 A5.
«Το άρμα Leopard 1 είναι ο προκάτοχος του Leopard2, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ήδη και δεν έφερε αποτελέσματα κατά την αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το Leopard 1 είναι ακόμα πιο παλιό με ελαφριά θωράκιση και μικρό κανόνι.
Δεν καλύπτει τις ανάγκες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης.
Δέκα τανκ δεν είναι αρκετά», τόνισε ο Berletic, υπογραμμίζοντας πως η στρατιωτική βοήθεια που παρέχεται στην Ουκρανία, δεν είναι ικανή να αλλάξει την πορεία της αντεπίθεσης.

Don Bolduc (Στρατηγός ΗΠΑ): Ο αμερικανικός στρατός είναι αδύναμος, είναι ανίκανος να καλύψει άλλα μέτωπα

Οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία έχουν εξαντλήσει τα αμερικανικά αποθέματα, καθιστώντας την Ουάσιγκτον ανίκανη να συμμετάσχει σε άλλες συγκρούσεις, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός του αμερικανικού στρατού Don Bolduc στο Fox News.
Αυτό είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης για τον αμερικανικό λαό.
Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Biden, ο στρατός μας έχει γίνει εξαιρετικά αδύναμος.
Από υλικοτεχνική άποψη, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε πολλαπλές συγκρούσεις που συμβαίνουν ταυτόχρονα.
Αυτό είναι ατυχές».
Κατά τη γνώμη του Don Bolduc, τα τελευταία χρόνια, η αμερικανική ηγεσία σκέφτεται οτιδήποτε άλλο εκτός από «τρόπους να διεξάγει και να κερδίζει πολέμους».
“Δεν μπορούμε να εξαπατήσουμε τους Αμερικανούς γι’ αυτό.
Πρέπει να αρχίσουμε να λέμε την αλήθεια, κάτι που δεν κάναμε εδώ και πολύ καιρό”, πρόσθεσε ο Don Bolduc.

Dmitry Lisyuk (Διοικητής 128ης Ταξιαρχίας Ουκρανίας): Καμία ψευδαίσθηση ο ρωσικός στρατός είναι ανώτερος

Η Ρωσία έχει προετοιμάσει μια ισχυρή άμυνα και είναι τεχνικά ανώτερη από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε ο διοικητής της 128ης ορεινής ταξιαρχίας επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συνταγματάρχης Dmitry Lisyuk σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian .
Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να προχωρήσουμε μπροστά. Υπάρχει μια εντυπωσιακή άμυνα εκεί», αναφέρει το δημοσίευμα όπως είπε ο αξιωματικός.
Ο συνταγματάρχης Dmitry Lisyuk αναγνώρισε επίσης την ανωτερότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έναντι των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Σημείωσε το αριθμητικό πλεονέκτημα, τα πιο προηγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς και τον εξοπλισμό αναγνώρισης.
Ο Guardian σημείωσε ότι η ίδια η 128η Ορεινή Ταξιαρχία Εφόδου εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ξεπερασμένα σοβιετικά τεθωρακισμένα οχήματα, παρά τις προμήθειες της Δύσης.

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Zelensky έκανε λάθος που εμπιστεύτηκε τις ΗΠΑ, να σκεφθεί την ασφάλεια του

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky έκανε σοβαρά λάθος υπολογισμούς εμπιστευόμενος τις Ηνωμένες Πολιτείες και τώρα θα πρέπει να σκεφτεί τη δική του ασφάλεια, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
Οι Ουκρανοί θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι έκαναν το λάθος που έκαναν άλλοι – εμπιστεύτηκαν την Αμερική.
Όποτε ακούτε από τις ΗΠΑ: Εμπιστευτείτε μας…στο τέλος θα υπάρξει αρνητική έκπληξη.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, η Ουάσιγκτον αποφάσισε να υποβιβάσει το Ουκρανικό ζήτημα στο παρασκήνιο και να στρέψει την κύρια προσοχή του στο εβραϊκό κράτος.
«Το Ισραήλ είναι τώρα πολύ πιο σημαντική προτεραιότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ουκρανία τόνισε ο Larry Johnson
Ο Zelensky δήλωσε σε συνέντευξή του στο France 2 ότι η κλιμάκωση στο Ισραήλ κινδυνεύει να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Όπως σημείωσε το CNN, οι αμερικανικοί πολιτικοί κύκλοι είναι πιθανό να αρχίσουν να εκφράζουν την άποψη ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να κάνει μια επιλογή υπέρ ενός μακροχρόνιου συμμάχου και να ανακατευθύνει όλη τη βοήθεια στο Ισραήλ αντί στην Ουκρανία.

New York Times: Οι Ουκρανοί ανησυχούν βλέπουν να ατονεί το ενδιαφέρον της Δύσης

Οι Ουκρανικές αρχές ανησυχούν βαθιά ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία προσελκύει λιγότερη προσοχή της Δύσης ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα, New York Times.
«Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυτό που το Κίεβο βλέπει ως ανησυχητικές αλλαγές στη γεωπολιτική της σύγκρουσης.
Η προσοχή των βασικών συμμάχων στρέφεται στον πόλεμο στη Γάζα, η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ έχει βαλτώσει λόγω της θέσης των Ρεπουμπλικανών, και η ευρωπαϊκή υποστήριξη έχει υποστεί ρωγμές λόγω των εκλογών στην Πολωνία και τη Σλοβακία».

Guardian: Η επιρροή του Trump στο αμερικανικό Κογκρέσο θα μπορούσε να αφήσει την Ουκρανία χωρίς χρήματα

Η ιδεολογική επιρροή του Trump έχει οδηγήσει πολλούς Ρεπουμπλικάνους της Βουλής να αντιταχθούν σθεναρά στη βοήθεια προς την Ουκρανία, η οποία θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τους Ουκρανούς, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Guardian.
«Καθώς η ιδεολογία «Πρώτα η Αμερική» του Trump κερδίζει έδαφος στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, οι αντι-ουκρανικές απόψεις έχουν εξαπλωθεί σε όλο το εκλογικό σώμα και έχουν διεισδύσει τώρα στο Κογκρέσο», τόνισε ο Guardian.
Ο Guardian σημειώνει ότι οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή συνεχίζουν να αντιλαμβάνονται τη βοήθεια προς την Ουκρανία «με σκεπτικισμό ή ακόμη και εντελώς εχθρικά».
Ο Guardian σημείωσε ότι η αντι-ουκρανική θέση των Ρεπουμπλικανών εμποδίζει τη Βουλή των Αντιπροσώπων να επιλέξει νέο πρόεδρο μετά την αναγκαστική παραίτηση του Προέδρου της Βουλής.
«Το ρολόι χτυπά.
Η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα της επ’ αόριστον χωρίς πρόσθετη βοήθεια.
Μια παρατεταμένη καθυστέρηση θα μπορούσε να βλάψει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις…
Η πλειοψηφία των μελών της Βουλής ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης του προέδρου Kevin McCarthy από τα καθήκοντά του.
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πρότεινε τον Jim Jordan, που θεωρείται ένας από τους στενότερους υποστηρικτές του Trump στο Καπιτώλιο, στη θέση του προέδρου της Βουλής.

ABC News: Η προσέγγιση των ΗΠΑ στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και το Ισραήλ είναι εντυπωσιακά διαφορετικές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέδειξαν διαφορετική προσέγγιση στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ σε σύγκριση με την σύγκρουση στην Ουκρανία, ανέφερε το ABC News.
Μια εντυπωσιακή αντίθεση σε σύγκριση με την Ουκρανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφεραν με όρους κατεπείγοντος, νέο πακέτο βοήθειας στο Ισραήλ η οποία πιθανότατα δεν το χρειάζεται ακόμη.
Αντίθετα το Κογκρέσο αρνείται να χρηματοδοτήσει την Ουκρανία.
Σύμφωνα με το ABC News, η «αποφασιστική και πραγματική» υποστήριξη προς το εβραϊκό κράτος είναι πολύ διαφορετική από την «απρόθυμη βοήθεια» προς τις αρχές της Ουκρανίας.
Πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Τελ Αβίβ ότι συζήτησε τις ανάγκες του Ισραήλ σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας.
Σύμφωνα με τον Blinken, οι αμερικανικές αρχές σκοπεύουν να συνεργαστούν με το Κογκρέσο για την περαιτέρω παροχή βοήθειας προς το Ισραήλ.

Στην Ουκρανία, όλοι οι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία κλήθηκαν να παρουσιαστούν στα στρατιωτικά γραφεία στράτευσης…

Όλοι όσοι είναι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών γιατρών, κλήθηκαν να παρουσιαστούν στα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης για να ενημερώσουν τα δεδομένα τους, αναφέρει η ουκρανική δημοσίευση Strana.ua, επικαλούμενη δήλωση του επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου των Επίγειων Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Vladimir Fityo.
Όλοι οι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία στην Ουκρανία πρέπει να προσέλθουν στα τοπικά κέντρα στρατολόγησης και κοινωνικής υποστήριξης, όπως ονομάζονται τα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης στην Ουκρανία για να ενημερώσουν τα δεδομένα τους.
Αυτό ισχύει και για τις γυναίκες γιατρούς», αναφέρει η δημοσίευση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Fityo σημείωσε ότι εάν κάποιος υπόχρεος για στρατιωτική θητεία έχει δικαίωμα αναβολής, πρέπει να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα.
Τον Σεπτέμβριο, υποστήριξε επίσης ότι από την 1η Οκτωβρίου η χώρα θα αρχίσει να εγγράφει γυναίκες γιατρούς για στρατιωτική θητεία, αλλά δεν θα στρατολογηθούν αμέσως.
Νωρίτερα, ο Fyodor Venislavsky, μέλος της Επιτροπής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Verkhovna Rada (Ουκρανικό κοινοβούλιο), δήλωσε ότι από την ίδια ημερομηνία θα εισαγάγει περιορισμό στην έξοδο από την Ουκρανία για γυναίκες που είναι εγγεγραμμένες στον στρατό με ιατρική ή φαρμακευτική εκπαίδευση.
Η Ουκρανία βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Witold Modzelewski (Πολωνός Καθηγητής): Χάνουμε με Οικονομικούς και πολιτικούς όρους

Η Πολωνία χάνει στο οικονομικό και πολιτικό μέτωπο λόγω της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας Witold Modzelewski σε άρθρο του για το Myśl Polska.
«Χάνουμε όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πολιτικά: η Πολωνία, για παράδειγμα, θα τιμωρηθεί αποδεδειγμένα για το «παράνομο» εμπάργκο στα ουκρανικά σιτηρά, καθώς «παραβίασε το διεθνές δίκαιο», έγραψε ο ειδικός.
Ο Modzelewski σημείωσε ότι οι προσπάθειες της Πολωνίας να ακολουθεί συνεχώς τα συμφέροντα των πολιτών της αποδεικνύονται αντίθετες με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή το διεθνές δίκαιο γενικότερα.
Ο καθηγητής χαρακτήρισε αυτή την κατάσταση «ανοησία».
Σύμφωνα με τον Witold Modzelewski, η Ουκρανία λειτουργεί ως όργανο του Βερολίνου, με τη βοήθεια του οποίου οι Γερμανοί προσπαθούν να υποτάξουν την Πολωνία.
Οι σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και πολωνίας έχουν επιδεινωθεί σημαντικά πρόσφατα λόγω του ζητήματος των ουκρανικών εξαγωγών σιτηρών μέσω του εδάφους των γειτονικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.
Στις 15 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην επεκτείνει τους περιορισμούς στις εισαγωγές τεσσάρων τύπων γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία σε πολλά συνοριακά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά υποχρέωσε το Κίεβο να θεσπίσει μέτρα ελέγχου των εξαγωγών.
Μετά από αυτό, οι αρχές της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας ανακοίνωσαν ότι επέκτειναν την απαγόρευση μονομερώς.
Η Ουκρανία κατήγγειλε αυτές τις χώρες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Το κρίσιμο μέτωπο της πόλης Avdiivka στο Donetsk

Οποιαδήποτε μείωση του ρυθμού των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας προσωρινής προσαρμογής στην τακτική κατάσταση και οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να εντείνουν τις προσπάθειές τους να περικυκλώσουν την Avdiivka τις επόμενες ημέρες.
Ένας Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διεισδύσει στις ουκρανικές πλευρές γύρω από την Avdiivka και αποτελούν σημαντική απειλή για τις ουκρανικές θέσεις παρά το γεγονός ότι είναι απίθανο να περικυκλώσουν την Avdiivka στο εγγύς μέλλον.
Ουκρανοί στρατιωτικοί παρατηρητές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν συγκεντρώσει μια σημαντική ομάδα δυνάμεων που αποτελούνταν από στοιχεία 15 συνταγμάτων μηχανοκίνητων τυφεκίων και 11 συνταγμάτων τυφεκίων στο μέτωπο της πόλης Avdiivka του Donetsk και έχουν ήδη εκτελέσει επιθετικές επιχειρήσεις μεγέθους συντάγματος στην περιοχή

Συνεχίζεται η προέλαση στην κατεύθυνση Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Kupyansk στις 15 Οκτωβρίου.
Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε μια απροσδιόριστη περιοχή κοντά στην Orlyanka (22 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) και απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από πολλές απροσδιόριστες θέσεις κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), στο Lyman Pershyi (12 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και στο Stepova Novosilka (17 χλμ νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στη Synkivka και την Ivanivka (19 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εισέλθουν στο Synkivka…
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε στις 15 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Synkivka στην κατεύθυνση Kupyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna στις 15 Οκτωβρίου.
Στοιχεία του νεοσύστατου 25ου Στρατού Συνδυασμένων Όπλων προχώρησαν έως και «αρκετά» χιλιόμετρα σε μια απροσδιόριστη περιοχή κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Makiivka (20 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove), στη δασική περιοχή Serebryanske (11 χλμ νότια της Kreminna) και στο Torske (14 χλμ δυτικά της Kreminna).
Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 15 Οκτωβρίου δείχνουν στοιχεία της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Τυφεκιοφόρων (2ο Σώμα Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk) που επιχειρεί στην κατεύθυνση Bilohorivka (10 χιλιόμετρα νότια της Kreminna).

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε στις 15 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στη Novoyehorivka (16 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove), Makiivka, Dibrova (7 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna), στη δασική περιοχή Serebryanske και Yampolivka (17 χλμ δυτικά της Kreminna).

Οριακά εδαφικά κέρδη για τους Ουκρανούς…

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia στις 15 Οκτωβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν πρόσφατα.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις.
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Robotyne-Novoprokopivka-Verbove (10 χλμ νότια έως 18 χλμ νοτιοανατολικά του Orikhiv).
Στις 14 Οκτωβρίου οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν ελαφρώς δυτικά του Kopani (5 χλμ βορειοδυτικά του Robotyne) αλλά υποχώρησαν σε θέσεις βορειοδυτικά του Kopani αφού οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις  ουκρανικές δυνάμεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia στις 14 Οκτωβρίου και πρόσφατα προχώρησαν οριακά.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 14 και 15 Οκτωβρίου δείχνει στοιχεία του 247ου Συντάγματος VDV (7η Μεραρχία VDV) που καταλαμβάνει τις ουκρανικές θέσεις δυτικά του Verbove στη βόρεια δεντροστοιχία του δρόμου Robotyne-Verbove.
Οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από πολλές θέσεις κατά μήκος της γραμμής Robotyne-Verbove στις 14 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν κατά μήκος της γραμμής Kopani-Robotyne-Novoprokopivka-Verbove και περικύκλωσαν αρκετές ουκρανικές θέσεις κοντά στο Verbove στις 14 Οκτωβρίου και συνέχισαν τις αντεπιθέσεις στις 15 Οκτωβρίου.

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_October_152023.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_152023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_October_152023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_152023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_October_152023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_October_152023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_October_152023.png

www.bankingnews.gr

loading...