ΣΥΡΙΖΑ: Νέος «πόλεμος» για το «κρατίδιο» τα Κατεχόμενα του Κασσελάκη

Νέο – και συνάμα επικίνδυνο – πεδίο σύγκρουσης έχει δημιουργηθεί από το βράδυ της Πέμπτης στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα τα οποία χαρακτήρισε «κρατίδιο» και «βόρεια Κύπρο» με τον ίδιο να προσπαθεί να δικαιολογηθεί επικαλούμενος κούραση και ελλειπή γνώση ελληνικών και την πλευρά Αχτσιόγλου να βρίσκει την ευκαιρία να του καταλογίσει άγνοια που μπορεί να αποδειχθεί, όπως λένε, προβληματική.

Δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά τη δήλωση που προκάλεσε σάλο του Στέφανου Κασσελάκη, αρχικά υπήρξε σχόλιο της Έφης Αχτσιόγλου, ενώ τις ώρες που έχουν ακολουθήσει μέχρι τις 10 το πρωί είχαν γίνει δηλώσεις – άλλες υπερασπιστικές και άλλες καταγγελτικές – από προβεβλημένα στελέχη και των δύο «στρατοπέδων» στον ΣΥΡΙΖΑ: Από την πλευρά Κασσελάκη τοποθετήθηκαν ήδη Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Δώρα Αυγέρη και Θεοδώρα Τζάκρη ενώ από την πλευρά Αχτσιόγλου τα «βέλη» ήρθαν από τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Νίκο Βούτση.

Η μια πλευρά, του Στέφανου Κασσελάκη, προσπαθεί να πείσει ότι ήταν μόνο «μια λέξη που διέφυγε» και μια «δήλωση στο πόδι», ενώ η πλευρά Αχτσιόγλου λέει για τον συνυποψήφιό της ότι «γνωρίζει πολύ λίγο τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» και τον «καρφώνει» για την κούραση ότι «υπάρχουν στελέχη που τρέχουν σε προεκλογικούς ρυθμούς τον τελευταίο 1,5 χρόνο».

«Θέλω δύο μήνες εξάσκηση στα ελληνικά»

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συνφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης» είπε με ανάρτησή του στις 4:19 τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ό,τι κάνω το κάνω για το καλό του τόπου από την καρδιά μου. Όταν κάνω κάποιο λάθος το παραδέχομαι. Το διόρθωσα επί τόπου» πρόσθεσε σε δηλώσεις του λίγη ώρα αργότερα.

«Σοβαρότατο σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια»

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής», απάντησε λίγη ώρα μετα τη δήλωση Κασσελάκη η Έφη Αχτσιόγλου

«Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας» πρόσθεσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Μια λέξη που διέφυγε»

Πλήρη κάλυψη στον Στέφανο Κασσελάκη για το ολίσθημα που έκανε όταν αποκάλεσε τα Κατεχόμενα ως «βόρειο κρατίδιο» και «βόρεια Κύπρο» παρείχε το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Παππάς.

«Είναι σαφές ότι είναι ολίσθημα. Να μην αδικούμε τους εαυτούς μας, η συζήτηση για τα εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρή» είπε ο κ. Παππάς απαντώντας και στην κριτική που ασκήθηκε από την Έφη Αχτσιόγλου στον Στέφανο Κασσελάκη για όσα είπε για το «ψευδοκράτος».

«Ήταν μια λέξη που διέφυγε από τον Στέφανο και προφανώς δεν αλλάζει την εθνική γραμμή, το καθάρισε με επάρκεια και πάμε παρακάτω» προσπάθησε να κλείσει τη συζήτηση ο κ. Παππάς, ο οποίος παράλληλα κάλεσε την Έφη Αχτσιόγλου να ανακαλέσει την κατηγορία σε βάρος του κ. Κασσελάκη για σεξιστική επίθεση.

«Ήταν απάντηση στο πόδι»

«Και μέσα στην ίδια την απάντηση στο πόδι διορθώθηκε το φραστικό ολίσθημα και το ξεκαθάρισε μετά στην ομιλία του στο Αιγάλεω» είπε από την πλευρά της η Δώρα Αυγέρη. «Καμία άγνοια, θα ήθελα να καθησυχάσω τους συμπατριώτες συνέλληνες της Κύπρου. Ο Κασσελάκης θα κρατήσει μέχρι κεραίας την παράδοση και την παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση το 2015-2019. Δε έρχεται ούτε η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης να γράψουν νέο πρόγραμμα για τα ελληνοτουρκικά, την εθνική άμυνα».

«Ο όρος “κρατίδιο” ήταν σαρδάμ»

«Αν είχαν τόσο μεγάλη βαρύτητα τα σαρδάμ ο κ. Μητσοτάκης θα είχε -5%. Ήταν ένα σαρδάμ εν τη ρύμει του λόγου. Ο όρος “κρατίδιο” ήταν σαρδάμ. Πόσο σοβαρά μπορείς να μιλήσεις για θέματα εξωτερικής πολιτικής με δηλώσεις στο Facebook; Αν κάποιος διαφωνεί με τον όρο πατριωτική αριστερά που βάζει ο κ. Κασσελάκης να μας το πει» είπε η Θεοδώρα Τζάκρη κάνοντας λόγο για «ορισμένους εξ ημών που ήταν επισπεύδοντες για τις Πρέσπες του Αιγαίου» και ονοματίζοντας τον Νίκο Φίλη.

«Έλα να το τελειώνουμε το θέμα»

Με τη φράση «έλα να το τελειώνουμε το θέμα» και ανάρτηση της απάντησης του Στέφανου Κασσελάκη τοποθετήθηκε στο δημόσιο διάλογο και ο Παύλος Πολάκης που ανήκει στο στρατόπεδο του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Κασσελάκης γνωρίζει λίγο τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του υποψήφιου προέδρου του κόμματος ο Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι «γνωρίζει πολύ λίγο τις πολιτικές θέσεις του κόμματος μας», σχολιάζοντας ότι αυτό δεν είναι πλεονέκτημα.

Ακόμα όπως είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη «δεν είναι πλεονέκτημα να μην είναι στη Βουλή ένας αριστερός πρόεδρος, ενδεχομένως και επί τέσσερα χρόνια. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ».

«Είναι πολιτειακός παράγοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημείωσε.

Τέλος είπε ότι με νόημα, «όλα αυτά πρέπει να τα λάβουν υπόψιν τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και θα τα λάβουν. Είμαι αισιόδοξος ότι πολιτικά θα δοθεί λύση στο ηγετικό ζήτημα την Κυριακή και θα είναι λύση πολιτική και όχι μεταπολιτική».

«Καρφί» Ηλιόπουλου σε Κασσελάκη για την κούραση

Στη «γραμμή» της Έφης Αχτσιόγλου ότι η φράση «κρατίδιό τους» που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα Κατεχόμενα «δεν ήταν λεκτικό λάθος αλλά περισσότερο στο πεδίο αυτο που θα λέγαμε άγνοια» κινήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο εκ των συνεργατών της υποψήφιας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Και είναι βαθιά προβληματικό για τέτοια ζητήματα και όχι για ένα τεχνικό όπως το Ε3 στην Εργάνη. Όταν για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα λές το “κρατίδιό τους” πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι γλωσσικό λάθος» επέμεινε ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στο ΟΡΕΝ μολονότι είπε πως «κατανοώ ότι πολλοί μπορούν να κάνουν ένα λεκτικό λάθος».

Όπως σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος «το πολιτικό περιεχόμενο είναι πάρα πολύ κρισιμο. Είμαστε ή δεν είμαστε με τον επαγγελματικό στρατό; Λέει “όχι” ο κ Κασσελάκης και αυτό αλλάζει το αμυντικό δογμα της χώρας. Μετά βγαίνει ο κ. Αποστολάκης, που ανήκει στους συνεργάτες του, και λέει είναι λάθος. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η χθεσινή δήλωση».

Όσον αφορά, δε, την επίκληση της κούρασης από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε δηκτικά ότι «αν μιλάμε για κούραση να θυμίσω ότι υπάρχουν κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τρέεχουν σε προεκλογικούς ρυθιμύς τον τελευτάιο 1,5 χρόνο».

 

loading...