Στον Καναδά ο Ζελένσκι – Τριντό: «Στηρίζουμε ακλόνητα τον λαό της Ουκρανίας»

Ο Καναδάς έχει προσφέρει σημαντική στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ έχει επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
Μία ημέρα μετά τις συνομιλίες που είχε στην Ουάσινγκτον με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μεταβαίνει σήμερα στον Καναδά για να συναντήσει τον πρωθυπουργό της χώρας Τζάστιν Τριντό και να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον του καναδικού κοινοβουλίου.

Εκτός από την πρωτεύουσα Οτάβα, ο Ζελένσκι θα επισκεφθεί επίσης το Τορόντο όπου θα συναντήσει καναδούς επιχειρηματίες, φιλοδοξώντας να εξασφαλίσει επενδύσεις για την επόμενη μέρα του πολέμου στην πατρίδα του.

«Ο Καναδάς εξακολουθεί να υποστηρίζει ακλόνητα τον λαό της Ουκρανίας, ο οποίος αγωνίζεται για την κυριαρχία και τη δημοκρατία του, αλλά και για τις κοινές μας αξίες, όπως ο σεβασμός στο κράτος δικαίου, η ελευθερία και η αυτοδιάθεση», ανέφερε ο πρωθυπουργός Τριντό, προσθέτοντας: «Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον πρόεδρο Ζελένσκι στον Καναδά».

Τον Ιούνιο ο Τζάστιν Τριντό επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο, όπου συνάντησε τον Ουκρανό πρόεδρο. Ο Καναδάς έχει προσφέρει σημαντική στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ έχει επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στη γειτονική της χώρα. Επιπλέον, «από την έναρξη της βάναυσης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Καναδάς έχει υποδεχθεί περισσότερους από 175.000 Ουκρανούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Τριντό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

loading...