Το μοιραίο τέλος πλησιάζει, οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν τις τελευταίες μάχιμες εφεδρείες τους, 500 Ουκρανοί στασίασαν

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Ουκρανικός στρατός θα παραδοθεί νομοτελειακά – Forbes: Άσχημα νέα για την Ουκρανία… χρησιμοποίησαν την τελευταία μεγάλη τους Ταξιαρχία…
 Η τακτική των Ρώσων… έχει ισχυρό στρατηγικό υπόβαθρο…
Βομβαρδίζουν και καταστρέφουν λιμάνια, μονάδες στρατού, βιομηχανίες παραγωγής όπλων και drones αλλά και αποθήκες με οπλικά συστήματα και ταυτόχρονα… έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή άμυνα… αποδεκατίζοντας τους Ουκρανούς που εξαντλούνται…
Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν τις τελευταίες μάχιμες εφεδρείες τους, ήδη χρησιμοποίησαν στο νότιο μέτωπο την 82η Ταξιαρχία Αεροπορικής Εφόδου μια από τις τελευταίες καλά εκπαιδευμένες Ταξιαρχίες των Ουκρανών…
Ωστόσο όπως αποκαλύπτεται περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες στασίασαν αφού αρνήθηκαν να υπακούσουν εντολές ώστε να ριχθούν στην μάχη που οδηγεί σε βέβαιο θάνατο…
Κατά ορισμένους της CIA το μοιραίο τέλος πλησιάζει, ο Ουκρανικός στρατός θα υποχρεωθεί να παραδοθεί…

Ισχυρές εκρήξεις στο Izmail και το Reni, στην περιοχή της Οδησσού

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Izmail και στο Reni στην περιοχή της Οδησσού, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.
Όπως αναφέρεται, από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με drones προκλήθηκαν ζημιές σε σιλό και σε αποθήκες σιτηρών και δημητριακών.
Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν πως αναχαίτισαν 13 ρωσικά drones πάνω από την Οδησσό και την περιοχή του Mykolaiv, αλλά παραμένει άγνωστο το πόσα ήταν τα drones που εκτόξευσε η Ρωσία.
Οι ρωσικές δυνάμεις εδώ και καιρό έχουν βάλει στο στόχαστρο μονάδα συντήρησης του ουκρανικού στόλου στο Izmail, όπου επισκευάζονταν ουκρανικά στρατιωτικά σκάφη, άλλες λιμενικές εγκαταστάσεις, όπως τοποθεσίες ξένων μισθοφόρων και εξοπλισμού, καθώς και μια αποθήκη πετρελαίου.
Από τις 10 Οκτωβρίου 2022, ο ρωσικός στρατός εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών της Ουκρανίας.

Ισχυρές εκρήξεις και στο Kharkiv

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή Kharkiv της Ουκρανίας με φόντο συναγερμό αεροπορικής επιδρομής που κηρύχθηκε στην περιοχή.
Οι επιθέσεις στην ουκρανική υποδομή  ξεκίνησαν στις 10 Οκτωβρίου 2022 – δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, πίσω από την οποία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, βρίσκονταν οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.
Τα πλήγματα πραγματοποιούνται σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη τη χώρα.

Πρωτοφανείς αεροπορικές επιδρομές ρώσων στις ουκρανικές δυνάμεις γύρω από το Urozhainoye – Βρέχει βόμβες

Η Ρωσία με πρωτοφανείς αεροπορικές επιδρομές πλήττει ουκρανικές δυνάμεις γύρω από το Urozhainoye.
Ρωσικά αεροσκάφη χτυπούν ουκρανικές μονάδες που επιτίθενται σε θέσεις των ρωσικών δυνάμεων κοντά στον οικισμό Urozhainoye στο Donetsk, δήλωσε o Rogov πρόεδρος της ομάδας της κοινωνίας των πολιτών We Are Together with Russia.
“Σχετικά με το Urozhainoye:
Το επίπεδο επίθεσης από ρωσικά αεροσκάφη πρώτης γραμμής και επίθεσης εδάφους είναι απλά πρωτοφανές.
Βρέχει βόμβες στους Ουκρανούς στρατιώτες στο μέτωπο μάχης Zaporozhye.
Μεταξύ άλλων, η καθοδηγούμενη βόμβα FAB 500 στοχεύει σε εξοπλισμό ρίχνεται κατά δεκάδες», τόνισε ο Rogov.

Περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες αρνήθηκαν να υπακούσουν διαταγές επίθεσης… προς την κατεύθυνση της Zaporizhia

Περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην επίθεση προς την κατεύθυνση του Ζαπορόζιε, δήλωσε ο Balitsky, αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής της Zaporizhia.
«Δύο από τα τρία  τάγματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε επιθετικές επιχειρήσεις λόγω της χαμηλής ηθικής και ψυχολογικής τους κατάστασης».
Σύμφωνα με τον Balitsky, αυτοί οι 500 στρατιώτες έχουν βαρεθεί να βλέπουν τον θάνατο των συντρόφων τους και δεν θέλουν να γίνουν τροφή για τα κανόνια.
Σημείωσε ότι μόνο σε μια νύχτα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 132 στρατιώτες στην κατεύθυνση Zaporozhye, ενώ δεν είναι σε θέση να φτάσουν ούτε στην πρώτη γραμμή των ρωσικών στρατευμάτων.
Στις 4 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν περισσότερους από 43.000 στρατιώτες και πάνω από 4,9 χιλιάδες όπλα από τις 4 Ιουνίου 2023.
Έως τις 15 Αυγούστου υπολογίζονται οι νεκροί Ουκρανοί σε 46.500 και πλησιάζουν τις 50.000 στρατιώτες…

Οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους Kh-22

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναγνώρισαν την αδυναμία της ουκρανικής αεράμυνας να αντιμετωπίσει ρωσικούς πυραύλους
Τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους ρωσικούς πυραύλους Kh-22, δήλωσε ο Ignat, σύμβουλος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Η ουκρανική αεράμυνα δεν μπόρεσε ποτέ να καταρρίψει τους πυραύλους X-22 ή Kh-22 με τους οποίους η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία.
Αυτοί οι πύραυλοι είναι υπερηχητικοί.
Επομένως, τέτοιοι πύραυλοι δεν μπορούν να καταστραφούν από συμβατικά συστήματα αεράμυνας.
Ο Ignat είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν την τεχνική της γρήγορης αλλαγής της τροχιάς των πυραύλων.
Εξαιτίας αυτού, το σύστημα αεράμυνας συχνά δεν μπορεί να εντοπίσει τον πύραυλο.
Ο ρωσικός στρατός έπληξε ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot στο Κίεβο με έναν υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal τον Μάιο.
Το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας απέτυχε να τον αναχαιτίσει.

Newsweek: Τα ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό οδήγησαν στην εξάντληση της αεράμυνας της Ουκρανίας

Τα ρωσικά πλήγματα κοντά στην Οδησσό εξάντλησαν την ουκρανική αεράμυνα που προσπαθούσε να αναχαιτίσει πυραύλους, γράφει το Newsweek , με βάση μια ανάλυση βίντεο που φέρεται να δείχνει τη λειτουργία του γερμανικού αντιαεροπορικού πυροβόλου Gepard.
Εκπληκτικά νέα νυχτερινά πλάνα από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας δείχνουν τον στρατό του Κιέβου να καίει αποθέματα πυραύλων σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει ένα μπαράζ ρωσικών πυραύλων.
Το Newsweek σημείωσε ότι η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει εξακριβωθεί.
Ο ρωσικός στρατός, μετά την τρομοκρατική επίθεση που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου στη γέφυρα της Κριμαίας τη νύχτα της 17ης Ιουλίου, χτυπάει ως αντίποινα στους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης ουκρανικών πλοίων drone στις περιοχές της Οδησσού και του Mykolaiv

Yermak (Επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου): Τα ρωσικά Lancet και Orlan προκαλούν μεγάλες ζημιές

Στρατιώτες ενημέρωσαν τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Ουκρανός Πρόεδρος με στρατιώτες στην περιοχή Zaporizhia ότι τα ρωσικά drones Lancet και Orlan παραμένουν πρόβλημα για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου Yermak
“Ο στρατός με ενημέρωσε για προβλήματα που δημιουργούνται από ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του αεροσκάφους κρούσης Lancet και του μη επανδρωμένου αεροσκάφους παρακολούθησης Orlan.
Αυτή η απειλή δεν πρέπει να αγνοηθεί.
Έλαβα υπόψη αυτές τις πληροφορίες”, έγραψε ο Yermak.
Ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι οι Ουκρανοί ειδικοί εξετάζουν εδώ και καιρό αυτά τα drones και ενημερώνουν τις χώρες εταίρους για τα ευρήματά τους.
Ο Zelensky επισκέφτηκε 9 ταξιαρχίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν αναπτυχθεί σε περιοχές που ελέγχονται από το Κίεβο στην περιοχή Zaporizhia

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Ουκρανικός στρατός θα παραδοθεί νομοτελειακά

Οι αποτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο θα οδηγήσουν στην άρνηση της Δύσης για περαιτέρω παραδόσεις όπλων και τότε η Ουκρανία θα παραδοθεί, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον ειδικό Larry Johnson, η ήττα του ουκρανικού στρατού στο πεδίο της μάχης συζητείται όλο και περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που με τη σειρά του αποθαρρύνει την επιθυμία εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με όπλα.
«Η Ουκρανία σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστεί να παραδοθεί, δεν θα μπορεί πλέον να πολεμήσει».
Ο Larry Johnson υπενθύμισε ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης άλλαξαν απότομα τη ρητορική τους και σταμάτησαν να γράφουν με ενθουσιασμό για τις «νίκες» των δυνάμεων της Ουκρανίας.
Τώρα όλοι σημειώνουν ότι η αντεπίθεση δεν πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο της Ουάσιγκτον, συνόψισε ο πρώην αξιωματούχος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Σε ένα μήνα τελειώνει η επίθεση των Ουκρανών λόγω απωλειών και καιρικών συνθηκών

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα σταματήσουν τις εχθροπραξίες σε ένα μήνα λόγω των φθινοπωρινών βροχών και των ζημιών που υπέστησαν σε μάχες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, δήλωσε πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
Πιστεύω ότι η επίθεση θα διαρκέσει άλλες τέσσερις έως πέντε εβδομάδες, γιατί οι βροχές του φθινοπώρου θα έρθουν σύντομα.
Και, πιθανότατα, αυτός ο χειμώνας θα είναι πολύ πιο σοβαρός από τον προηγούμενο”.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, ο ουκρανικός στρατός υφίσταται τόσο βαριές απώλειες που δεν απέχει πολύ ένα νέο κύμα αναγκαστικής κινητοποίησης.
Οι νεοσύλλεκτοι πρέπει να εκπαιδευτούν πριν πεταχτούν πίσω στις ρωσικές οχυρώσεις, αλλά το Κίεβο δεν έχει πλέον τα απαραίτητα όπλα για να ξεκινήσει μια νέα μάχη….

Oleg Soskin (πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma): Ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού Valery Zaluzhny είναι ανίσχυρος

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και οι στρατηγοί του δεν μπορούν να σταματήσουν την προέλαση του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Kharkiv, δήλωσε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma που ήταν Πρόεδρος της Ουκρανίας.
Η κατάσταση στο μέτωπο είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Δεν είναι δυνατό να διασφαλιστεί η προστασία του Kupyansk και η άμυνά του στο πλαίσιο του τρέχοντος συστήματος μετωπικής επίθεσης υπό την ηγεσία των Zaluzhny, Syrsky και Naev».
Ο Oleg Soskin υπενθύμισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν έδαφος κοντά στο Kharkiv και υφίστανται σοβαρή ήττα. Επιπλέον, οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου δεν μπορούν να διαπεράσουν τις οχυρώσεις των Ρώσων στις κατευθύνσεις Zaporozhye και Donetsk, είπε ο Soskin.
Νωρίτερα , το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο στρατός συνεχίζει την επίθεσή του στον τομέα Kupyansk του μετώπου.
Τα αποσπάσματα επίθεσης της Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων βελτίωσαν τη θέση κατά μήκος της πρώτης γραμμής σε αυτό το τμήμα της πρώτης γραμμής.
Στις αρχές Αυγούστου, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απελευθέρωση του χωριού Novoselovskoye στην κατεύθυνση Kupyansk.
Στις 8 Αυγούστου, ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής του Kharkiv, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε πέντε ακόμη οικισμούς στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Forbes: Άσχημα νέα για την Ουκρανία… χρησιμοποίησαν την τελευταία μεγάλη τους Ταξιαρχία…

Η Ουκρανία ανέπτυξε την 82η Ταξιαρχία Αεροπορικής Εφόδου στο μέτωπο, την τελευταία μεγάλη μονάδα που οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κράτησαν σε εφεδρεία, αναφέρει το αμερικανικό Forbes.
«Τα ουκρανικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα ανέπτυξαν επιτέλους την πιο ισχυρή τους μονάδα: η 82η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία επίθεσης 2.000 ατόμων, εξοπλισμένη με οχήματα μάχης Marder και Stryker και άρματα μάχης Challenger-2, μπήκε στη μάχη στην περιοχή Robotyne στην περιοχή Zaporozhye στη νότια Ουκρανία ανέφερε το Forbes
Η 82η και η 46η ταξιαρχία ήταν από τις τελευταίες μεγάλες μονάδες που το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο κράτησε σε εφεδρεία.
Ενεργοποιώντας τους στο μέτωπο, η Ουκρανία θα μπορούσε να βρεθεί σε ευάλωτη θέση στο φόντο της απειλής των απωλειών και της έναρξης της ρωσικής επίθεσης, αναφέρει το Forbes.
Μια τέτοια κίνηση, είναι καλά νέα και κακά νέα για την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση του Κιέβου.
«Καμία ταξιαρχία δεν μπορεί να πολεμήσει για πάντα.
Όταν η 46η και η 82η ταξιαρχία υποχωρούν για ξεκούραση και επισκευές, μπορεί να μην υπάρχουν εξίσου ισχυρές φρέσκες ταξιαρχίες που θα μπορούσαν να τις αντικαταστήσουν.
To ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μονάδες της ρωσικής ομάδας δυνάμεων, με την υποστήριξη της στρατιωτικής αεροπορίας και του πυροβολικού, απέκρουσαν τρεις επιθέσεις από αποσπάσματα επίθεσης της 82ης ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης της στρατηγικής εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά το χωριό Roboryne στην περιοχή Zaporozhye.
Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε πάνω από 200 Ουκρανούς στρατιώτες, πέντε άρματα μάχης, έξι οχήματα μάχης πεζικού, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο οχήματα και δύο οβίδες Msta-B.

Πιέσεις ΗΠΑ σε Ιράν: Σταματήστε να πουλάτε drones στη Ρωσία

Να σταματήσει να πουλά drones στη Ρωσία καλούν το Ιράν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο μιας ευρύτερης – άγραφης – συνεννόησης μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο κρατών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται Ιρανούς αξιωματούχους αλλά και πρόσωπα που έχουν γνώση των συνομιλιών, οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στο Ιράν προκειμένου να σταματήσει να πουλά στρατιωτικά drones στη Ρωσία αλλά και ανταλλακτικά για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή που ΗΠΑ και Ιράν επιχειρούν να μειώσουν τις μεταξύ τους εντάσεις και να αναβιώσουν τις συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

O στρατός νέας γενιάς αποτυγχάνει…

Παρά τις αποτυχίες της ουκρανικής αντεπίθεσης, οι χώρες του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να παρατείνουν τον πόλεμο.
Με όλες τις νέες προμήθειες, η Δύση ρίχνει ξανά και ξανά τον σχεδόν κατεστραμμένο ουκρανικό στρατό σε επιθέσεις σφαγής… απέναντι σε ρωσικές στρατιωτικές θέσεις.

Στις 14 Αυγούστου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν το επόμενο 44ο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία.
Το νέο πακέτο αποδείχθηκε σχετικά μικρό, μόλις 200 εκατομμύρια δολάρια.
Αυτά τα κεφάλαια φέρεται να προέκυψαν από το υποτιθέμενο «λογιστικό λάθος» από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
Τον Μάιο, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι είχε υπολογίσει εσφαλμένα το κόστος των όπλων που στάλθηκαν στο Κίεβο.
Ως αποτέλεσμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιπλέον 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια για πρόσθετες παραδόσεις.

Το νέο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει πυραύλους για συστήματα αεράμυνας Patriot, βλήματα για HIMARS MLRS, βλήματα πυροβολικού, καθώς και νέο εξοπλισμό για την εκκαθάριση ναρκοπεδίων, αντιαρματικά όπλα, πάνω από 12 εκατομμύρια βλήματα φορητών όπλων κ.λπ.
Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αποδείχθηκε αρκετά πενιχρό και δεν περιελάμβανε τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα πυροβολικού ή συστήματα αεράμυνας, για τα οποία το Κίεβο ζητά να συνεχίσει να πολεμά εν μέσω των αυξανόμενων απωλειών του.
Σύμφωνα με την Washington Post, οι ΗΠΑ έστειλαν στο Κίεβο 66,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια από τον Φεβρουάριο του 2022.
H Ευρωπαϊκή Ένωση παρείχε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία συνολικού ύψους περίπου 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το ποσό περιλαμβάνει διμερείς προμήθειες αμυντικού στρατιωτικού εξοπλισμού από τα κράτη μέλη και χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης ύψους 5,6 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ξεχωριστού ταμείου μέσω του οποίου θα διατεθούν άλλα 20 δισ. ευρώ για στρατιωτικές προμήθειες στο καθεστώς του Κιέβου.
Σύμφωνα με το Politico, τα κεφάλαια δεν θα διατεθούν απευθείας για την αγορά όπλων, αλλά θα αποζημιώσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ για το κόστος των όπλων που στέλνουν στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, καθώς και για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών.

Η νέα γενιά Ουκρανών στρατιωτών

Οι Πεζοναύτες της Μεγάλης Βρετανίας ανέφεραν πρόσφατα ότι έχουν εκπαιδεύσει 900 Ουκρανούς πεζοναύτες σε 6 μήνες.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί παρακολούθησαν μαθήματα βολής όλμων, αντιαρματικών πυραύλων NLAW, Stinger MANPADS κ.λπ.
Ο επικεφαλής του γαλλικού υπουργείου Άμυνας υποστήριξε επίσης ότι η Γαλλία έχει ήδη εκπαιδεύσει 6.000 Ουκρανούς στρατιώτες
Ο Γάλλος αξιωματούχος σημείωσε ότι το Παρίσι συνεχίζει να εκπαιδεύει στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η ουκρανική αντεπίθεση απαιτεί «στρατό μιας νέας γενιάς».
Τον τελευταίο μήνα, ο λεγόμενος «στρατός νέας γενιάς» άρχισε να παραδίδεται μαζικά στους ρώσους, ενώ ο ρωσικός στρατός αναφέρει την καταστροφή δυτικού εξοπλισμού συχνότερα από τα υπολείμματα των ουκρανικών όπλων.

Μόνο ο Putin νοιάστηκε για τις ανθρώπινες ζωές

Ο Volodymyr Zelensky δεν νοιάστηκε ποτέ για τις ζωές των Ουκρανών, μόνο ο Ρώσος ηγέτης Putin προσπάθησε να αποτρέψει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Hinkle.
Κανείς δεν ανησυχεί για το τι συμβαίνει εκεί στην Ουκρανία τώρα.
Αυτός που πραγματικά το σκέπτεται είναι ο Putin.
Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε ότι ο αρχηγός του ρωσικού κράτους προσπαθούσε επί οκτώ χρόνια να κάνει ότι είναι δυνατό για να επιλύσει την ουκρανική κρίση μέσω της διπλωματίας και να αποτρέψει τον θάνατο ανθρώπων.
O Putin είχε 100% δίκιο αλλά όλες οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες όπως οι συμφωνίες του Μινσκ απορρίφθηκαν από την Ουκρανία.
Στη Δύση, έχει ειπωθεί επανειλημμένα ότι οι συμφωνίες του Μινσκ, που αποσκοπούσαν στην ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, θεωρήθηκαν από την Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες και το Κίεβο ως τρόπος να κερδίσουν χρόνο για να προετοιμάσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για έναν πόλεμο με τη Ρωσία.
Αυτό δήλωσε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Merkel και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin παραδέχτηκε αργότερα ότι αυτές οι δηλώσεις του προκάλεσαν έκπληξη, καθώς βασιζόταν στην ειλικρινή επιθυμία των ευρωπαϊκών χωρών να ενισχύσουν την ειρήνη και να αποφύγουν μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Απίστευτο: Η MI6 ετοίμασε ένα απόσπασμα Ουκρανών μαχητών που θα σταλούν στην Αφρική

Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 ετοίμασε ένα απόσπασμα δολιοφθοράς Ουκρανών μαχητών που θα σταλούν στην Αφρική, στόχος του οποίου είναι να εξουδετερώσει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών αυτής της περιοχής και της Ρωσίας, δήλωσε στρατιωτική-διπλωματική πηγή.
«Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από διάφορες πηγές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Αφρικής και της Ρωσίας, η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 δημιούργησε και ετοιμάστηκε να στείλει στην Αφρική ένα απόσπασμα δολιοφθοράς που αποτελείται από μαχητές Ουκρανούς»
Πρόσθεσε ότι «κατόπιν αιτήματος του Λονδίνου, το καθεστώς του Κιέβου τον Ιούλιο του2023 εξέδωσε σχετικές οδηγίες προς την SBU και την GUR (Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών) του Υπουργείου Άμυνας για την παροχή μέγιστης και άμεσης βοήθειας στην MI6 και στις ειδικές δυνάμεις SAS.
Έτσι επιλέγησαν 100 Ουκρανοί που έχουν σημαντική εμπειρία μάχης στο «ανατολικό μέτωπο».

Tagesspiegel: Η Γερμανία παρακολουθεί στενά την επιτυχία της ρωσικής οικονομίας

Οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ και τις ΗΠΑ έχουν προκαλέσει πολύ μικρότερη ζημιά στη ρωσική οικονομία από ό,τι αρχικά αναμενόταν, η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.
«Οι δυτικές κυρώσεις δεν έπληξαν τη ρωσική οικονομία τόσο σκληρά όσο ήλπιζαν αρχικά πολλοί πολιτικοί στην ΕΕ και στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με προβλέψεις, το 2024, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ρωσίας μπορεί να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία».
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας είπε στην Tagesspiegel ότι η γερμανική κυβέρνηση «αναπτύσσει σκόπιμα κυρώσεις» για να αυξήσει περαιτέρω την αποτελεσματικότητά τους.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα εξωτερικής πολιτικής της Γερμανικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Roderich Kiesewetter, τα λόγια του οποίου παρατίθενται στο άρθρο, οι κυρώσεις λειτουργούν μόνο εάν εφαρμοστούν αξιόπιστα, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν συμβαίνει ακόμη.

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_152023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_152023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_August_152023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_August_152023.png

Robotyne_Battle_Map_Draft_August_152023.png
www.bankingnews.gr

loading...