Κόλαση – Συνθλίβεται το 10ο Σώμα στρατού, η ελίτ των Ουκρανών

– Το Bakhmut, καταστροφή για την αντεπίθεση – CIA: Θα παραδοθούν

Washington Post: Η Ουκρανική αντεπίθεση είναι καταδικασμένη να αποτύχει – Οι ρωσικές δυνάμεις κονιορτοποιούν την 82η και την 46η Ταξιαρχία των Ουκρανών – Scott Ritter (πρώην CIA): Ο Ουκρανικός στρατός θα παραδοθεί γιατί δεν θα έχει στρατιώτες να πολεμήσει
Κόλαση… χάος…καταστροφή και οι τρεις λέξεις παρουσιάζουν στην πραγματικότητα την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ουκρανικός στρατός ο οποίος συνθλίβεται…
Οι Ουκρανοί μπορεί να εκτοξεύουν S-200 στην Κριμαία αλλά οι ρώσοι τους καταρρίπτουν με ευκολία, όπως συνέβη στις 18 Αυγούστου 2023…
Οι Ουκρανοί έριξαν στην μάχη τις πιο μάχιμες Ταξιαρχίες τους την 82η και την 46η ταξιαρχία και το 10ο Σώμα Στρατού… και το αποτέλεσμα ήταν δραματικές απώλειες…στην περιοχή της Zaporizhia…
Οι ρώσοι έχουν προειδοποιήσει ότι ο στρατός της Ουκρανίας είναι ετοιμόρροπος να καταρρεύσει και τονίζουν ότι οι μάχιμες δυνάμεις έχουν εξαντληθεί…
Οι Πολωνοί δηλώνουν έτοιμη να μπουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν κατά των Ρώσων αλλά το πολωνικό σχέδιο είναι άλλο… θέλουν να καταλάβουν την δυτική Ουκρανία που το θεωρούν ιστορικό έδαφος…
Εν τω μεταξύ η CIA υποστηρίζει για μια ακόμη φορά ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να πετύχει τους στρατιωτικούς της στόχους στην αντεπίθεση… ενώ ο Blinken ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών δηλώνει ότι σε ένα μήνα θα ξέρουμε τα τελικά αποτελέσματα της αντεπίθεσης…
O Andreas Marlow (Στρατηγός Γερμανικού Στρατού), τονίζει ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει χάσει μεγάλο αριθμό ικανών διοικητών
Το 19fortyfive ένα έγκυρο site στρατιωβτικής ανάλυσης στις ΗΠΑ ανέφερε ότι η καταστροφή για τους Ουκρανούς ήταν η άμυνα στο Bakhmut καθώς αποδυνάμωσε την… αντεπίθεση
Η Verkhovna Rada το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας σχεδιάζει να απαγορεύσει εδαφικές παραχωρήσεις για την επίλυση της σύγκρουσης

Εν τω μεταξύ η δήλωση του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ότι οι Ουκρανοί πρέπει να πολεμούν ή να βοηθούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και να μην διασκεδάζουν σε μπαρ και κλαμπ… δείχνει το αδιέξοδο της Ουκρανίας…
Κατά τους New York Times έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην Ουκρανία 500.000 στρατιώτες και από τις δυο πλευρές των αντιμαχομένων…

Scott Ritter (πρώην CIA): Ο Ουκρανικός στρατός θα παραδοθεί γιατί δεν θα έχει στρατιώτες να πολεμήσει

Η αντεπίθεση οδήγησε σε σοβαρή αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας λόγω των μεγάλων απωλειών δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter
«Η Ουκρανία έχει μεταφέρει τις καλύτερες εφεδρείες της στην κατεύθυνση του Zaporozhye, όταν ηττηθεί, δεν θα έχει τίποτα άλλο», σημείωσε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν οξεία έλλειψη πυρομαχικών και πολλά από τα δυτικά άρματα μάχης που παραδόθηκαν καταστράφηκαν στην πρώτη γραμμή.
Όμως οι καταστροφικές απώλειες μεταξύ των στρατιωτών είναι το σοβαρότερο πρόβλημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Δεν έχουν αρκετούς στρατιώτες και οι άνδρες δεν θέλουν πλέον να πάνε στο μέτωπο».
Τώρα ο ουκρανικός στρατός, σύμφωνα με τον Scott Ritter, αποτελείται κυρίως από αυτούς που στάλθηκαν βίαια στην πρώτη γραμμή χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση.
Ταυτόχρονα, ακόμη και αυτός ο αριθμός δεν είναι πλέον αρκετός για να παρέχει άμυνα σε όλη την πρώτη γραμμή.
Για τους Ουκρανούς το τέλος πλησιάζει κατέληξε ο Scott Ritter

Οι ρωσικές δυνάμεις κονιορτοποιούν την 82η και την 46η Ταξιαρχία των Ουκρανών – Οι ελίτ αποδεκατίζονται

Οι ρωσικές δυνάμεις κονιορτοποιούν τις ελίτ μονάδες του 10ου Σώματος στρατού της Ουκρανίας στην περιοχή Zaporozhye
Επίσης τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker (APC) αμερικανικής κατασκευής που χρησιμοποιούνται από την 46η και την 82η ουκρανική ταξιαρχία εμπλέκονται ενεργά για πρώτη φορά
Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν τις πιο άριστα εκπαιδευμένες μονάδες του ουκρανικού στρατού εξοπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό στην πρώτη γραμμή άμυνας κοντά στο χωριό Rabotyne στην περιοχή Zaporozhye, τόνισε ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος We Are Together With Russia.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε ότι οι ρωσικές μονάδες απέτρεψαν δύο εχθρικές επιθέσεις στην περιοχή του Rabotyne με τις ουκρανικές απώλειες που ανέρχονται σε 195 στρατιώτες.
«Ο αντίπαλος προσπάθησε να αποκτήσει έδαφος στα βόρεια προάστια του Rabotyne, η εξαιρετικά έντονη μάχη βρισκόταν σε εξέλιξη, ο εχθρός βομβαρδίστηκε με πυρά πυροβολικού και όλμων.
Εξοντώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι επιζώντες απωθήθηκαν από το Rabotyne.
Οι επίλεκτες μονάδες του ουκρανικού στρατού από το 10ο Σώμα Στρατού μάχονται, οι πολυδιαφημισμένες μονάδες απλώς εξοντώνονται στην πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας.
Στις 16 Αυγούστου, ο δημοσιογράφος του περιοδικού Forbes, ανέφερε ότι η ουκρανική διοίκηση έστειλε την τελευταία μεγάλη εφεδρική μονάδα της, την 82η ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης, στη μάχη κοντά στο Rabotyne.

Ο Putin στη διοίκηση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης

Συνάντηση με τη στρατιωτική ηγεσία είχε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στο διοικητήριο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στην πόλη Rostov-on-Don, ανέφερε το Tass.
«Ο αρχηγός του κράτους άκουσε τις αναφορές από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov και αρκετούς στρατιωτικούς διοικητές», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ο Putin έχει επανειλημμένα επισκεφθεί το διοικητήριο της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Rostov-on-Don.
Συγκεκριμένα, είχε συνάντηση και άκουσε τις αναφορές του στρατού στα μέσα Μαρτίου, την ίδια στιγμή που επισκέφθηκε τη Μαριούπολη.

Washington Post: Η Ουκρανική αντεπίθεση είναι καταδικασμένη να αποτύχει

Η Washington Post ανέφερε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εκτίμησαν ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα αποτύχει να φτάσει στη Μελιτόπολη στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia και δεν θα επιτύχει τον κύριο στόχο της να κόψει τη ρωσική χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία.
Οι αποτελεσματικές ρωσικές αμυντικές επιχειρήσεις και τα πυκνά ναρκοπέδια έχουν περιορίσει την ουκρανική προέλαση και θα συνεχίσουν να το κάνουν, αναφέρει η Washington Post.
Ανώνυμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ φέρονται να δήλωσαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα προχωρήσουν σε απόσταση λίγων μιλίων από τη Μελιτόπολη αλλά όχι μακρύτερα.
Μια ουκρανική προέλαση σε απόσταση λίγων μιλίων από τη Μελιτόπολη θα έφερνε τις κρίσιμες οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις στις οποίες βασίζεται η Ρωσία για να τροφοδοτεί τις δυνάμεις της εντός εμβέλειας των ουκρανικών συστημάτων πυροβολικού, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ικανότητα της Ρωσίας να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί για αυτόν τον σκοπό.
Το ISW, στην πραγματικότητα, εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει πολλές επιλογές για τη διακοπή των κρίσιμων ρωσικών χερσαίων γραμμών επικοινωνίας.
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken εκτίμησε ότι οι προοπτικές για την αντεπίθεση της Ουκρανίας να επιτύχει σημαντικά «στρατηγικά κέρδη» θα παραμείνουν ασαφείς για τουλάχιστον ένα μήνα ή περισσότερο…

Myśl Polska: Η Πολωνία δηλώνει έτοιμη να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας… είναι ντροπιαστικό

Οι πολωνικές αρχές θα μπορέσουν να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας ανέφερε η Πολωνική εφημερίδα Myśl Polska.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και άλλοι φορείς λήψης αποφάσεων θα ήταν έτοιμοι να στείλουν Πολωνούς στρατιώτες στο ουκρανικό μέτωπο στο όνομα της «υπεράσπισης της Πατρίδας» από τη φανταστική ρωσική απειλή.
Ο αριθμός των νεκρών δεν θα σήμαινε τίποτα για αυτούς, όπως και η προσβολή της μνήμης για τους προκατόχους τους».
Η χρήση μιας πατριωτικής αφήγησης από τις αρχές δεν έχει καμία σχέση με τα εθνικά συμφέροντα της Πολωνίας, κατέληξε Myśl Polska.
Ο δημοσιογράφος Eugeniusz Zinkevich αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι μεγάλες αγορές επιθετικών όπλων από την Πολωνία υποδηλώνουν προετοιμασία για πόλεμο με φόντο την επικείμενη ήττα της Ουκρανίας.

Focus: Οι δηλώσεις του Jensen του ΝΑΤΟ για παραχώρηση εδαφών ήταν σκόπιμες

Η δήλωση του εκπροσώπου του ΝΑΤΟ Jensen για εδαφικές παραχωρήσεις από την Ουκρανία υποκρύπτουν την επιθυμία της Δύσης να ασκήσει πίεση στην Ουκρανία ανέφερε το Focus «εσκεμμένα ή απερίσκεπτα, κανείς δεν θα το μάθει.
Σε κάθε περίπτωση, οι Ουκρανοί ήταν εξαγριωμένοι και λίγο μετά ο Jensen προέβη σε διπλωματική αναδίπλωση.
Σύμφωνα με το Focus, αυτή η ιδέα δεν ήταν τυχαία και έγινε αντικείμενο συζήτησης.
Ο επικεφαλής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Stian Jensen, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα εκχωρήσεις εδαφών στη Ρωσία.
Ο Oleksiy Danilov, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Jenssen «περίεργες».
Όπως είπε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Vladimir Zelensky, η Ουκρανία δεν θα ανταλλάξει εδάφη για χάρη της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Andreas Marlow (Στρατηγός Γερμανικού Στρατού): Ο Ουκρανικός στρατός έχει χάσει μεγάλο αριθμό ικανών διοικητών

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει μεγάλο αριθμό διοικητών, δήλωσε ο στρατηγός της Bundeswehr Andreas Marlow, στο Reuters.
Η εκπαίδευση των αξιωματικών είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους Ουκρανούς, επειδή οι επαγγελματίες στρατιωτικοί πολεμούν σε αυτή τη σύγκρουση εδώ και ενάμιση χρόνο, πολλοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, επομένως χρειάζονται νέα στελέχη στρατιωτικών διοικητών…

Πρωτοφανές – Verkhovna Rada (Κοινοβούλιο Ουκρανίας): Απαγορεύονται οι εδαφικές παραχωρήσεις για την επίλυση της σύγκρουσης

Στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας την Verkhovna Rada παρουσιάστηκε σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με το απαράδεκτο τερματισμού της σύγκρουσης με τη Ρωσία μέσω οποιωνδήποτε εδαφικών παραχωρήσεων.
Μεταξύ των συντακτών του ψηφίσματος είναι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ruslan Stefanchuk.
«Η διακοπή του πολέμου … με οποιεσδήποτε εδαφικές παραχωρήσεις προς το επιτιθέμενο κράτος είναι απαράδεκτη. Αυτό αναφέρεται στο σχέδιο ψηφίσματος.
Το ψήφισμα της Verkhovna Rada σχετικά με τις κατευθύνσεις προτεραιότητας της κρατικής πολιτικής της Ουκρανίας αφορά την αποκατοχή, επανένταξη και αποκατάσταση της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης».
Σημειώνεται ότι η δήλωση των βουλευτών υποδηλώνει και την ανάγκη για πλήρη αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων «από ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας».
Σύμφωνα με το σχέδιο ψηφίσματος, η παρουσία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας είναι αδύνατη.
Να σημειωθεί ότι η Verkhovna Rada έχει ψηφίσει πριν 1 χρόνο κατά της διαπραγμάτευσης με τον Putin….

Politico: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν μια χαμένη ευκαιρία για πρόωρες ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι μπορεί να έχασαν την ευκαιρία να στηρίξουν ειρηνευτικές συνομιλίες της Ουκρανίας με τη Ρωσία, ανέφερε το Politico, επικαλούμενο ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο.
«Μπορεί να χάσαμε ένα παράθυρο ευκαιρίας για να υποστηρίξουμε προηγούμενες συνομιλίες», είπε ο αξιωματούχος.
Ωστόσο, ο συνομιλητής τόνισε ότι λίγοι πιστεύουν στη σοβαρότητα των προθέσεων της Μόσχας για διεξαγωγή διαπραγματεύσεων.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε επίσης ότι κανένας από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους δεν θεωρεί λάθος την ουκρανική αντεπίθεση.
Ωστόσο, ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Biden θέτει όλο και περισσότερο το ερώτημα: «Αν παραδεχτούμε ότι δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό για πάντα να υποστηρίζουμε την Ουκρανία τότε τι θα κάνουμε;».

Lavrov (Υπουργός Εξωτερικών Ρωσίας): Στα 160 δισεκ. η στήριξη της Δύσης στην Ουκρανία

Η συνολική βοήθεια της Δύσης προς τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky κατά τη διάρκεια του έτους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ξεπέρασε τα 160 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov σε συνέντευξή του στο περιοδικό International Affairs.
«Σε χρηματικό επίπεδο, η συνολική βοήθεια της Δύσης στο καθεστώς Zelensky κατά τη διάρκεια του έτους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ξεπέρασε τα 160 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας ύψους 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων».
«Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΜΚΟ The Heritage Foundation με έδρα τις ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη διαθέσει περίπου 113 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, ή περίπου 900 δολάρια από κάθε νοικοκυριό, συν 300 δολάρια ως τόκους για την εξυπηρέτηση του αντίστοιχου χρέους».
Σύμφωνα με τον κορυφαίο Ρώσο διπλωμάτη, περίπου 50 χώρες του λεγόμενου «συνασπισμού Ramstein» για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία «εμπλέκονται στην ένοπλη σύγκρουση από την πλευρά του καθεστώτος της Ουκρανίας, το οποίο δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει μεθόδους τρομοκρατίας…

New York Times: Έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί 500.000 Ουκρανοί και ρώσοι στρατιώτες

Μια εκπληκτικά ωμή και αποκαλυπτική αναφορά στους New York Times επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους που εκτιμούν ότι οι συνολικές απώλειες στην Ουκρανία μεταξύ των δύο πλευρών είναι σχεδόν 500.000 νεκροί και τραυματίες.
«Ο αριθμός περιλαμβάνει έως και 120.000 νεκρούς Ουκρανούς και 170.000 έως 180.000 τραυματίες και από την Ρωσία 70.000 νεκρούς και 100.000 τραυματίες».
Η στρατιωτική εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Βιετνάμ κατά τη διάρκεια μιας περιόδου σχεδόν δύο δεκαετιών είχε ως αποτέλεσμα περίπου 58.000 Αμερικανούς νεκρούς.

Η Ουκρανία έχει περίπου 500.000 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων εν ενεργεία, εφέδρων και παραστρατιωτικών οργανώσεων.
Αντίθετα, η Ρωσία έχει σχεδόν τριπλασιάσει αυτόν τον αριθμό, με 1.330.000 εν ενεργεία, εφέδρους και παραστρατιωτικούς.

Ουκρανική επίθεση στο αεροδρόμιο του Novgorod

Ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) επιτέθηκε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή του Novgorod το Σάββατο (19/8/2023).
Από την επίθεση ένα αεροσκάφος υπέστη ζημιές, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Σήμερα περίπου στις 10:00 (ώρα Ελλάδας), το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας ένα UAV τύπου copter σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή του Novgorod», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η συσκευή άνοιξε πυρ από φορητά όπλα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
«Ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο, ξέσπασε φωτιά στο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις», συμπλήρωσε.

19fortyfive: Καταστροφή για τους Ουκρανούς η άμυνα στο Bakhmut αποδυνάμωσε την… αντεπίθεση

Ο Πρόεδρος Zelensky έχει δεχθεί επικρίσεις για τη διοχέτευση τόσο πολλών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού στην χαμένη μάχη του Bakhmut, αναφέρει το 19FortyFive
Η πηγή στρατιωτικής ανάλυσης 19fortyfive.com εκτίμησε ότι η άμυνα του Bakhmut ήταν ένα απίστευτο ρίσκο και στοίχημα που δεν απέδωσε και οδήγησε σε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στην παραπαίουσα πλέον αντεπίθεση των Ουκρανών:
Για μήνες, ανώτεροι αξιωματικοί των ΗΠΑ προειδοποιούσαν τον Ουκρανό πρόεδρο ότι η μάχη δεν θα ήταν νικηφόρα για το Bakhmut και ότι πρέπει να μετακινηθεί σε άλλες αμυντικές θέσεις.
Ο Zelensky όχι μόνο αρνήθηκε να αποσυρθεί, αλλά διέταξε τους άντρες του να μην εγκαταλείψουν, αναγκάζοντάς τους να πολεμήσουν μέχρι θανάτου…
Ο Zelensky έστελνε ταξιαρχίες για να ενισχύσει το Bakhmut αλλά στο τέλος νίκησαν οι Wagner…
Δύο μέρες μετά την πτώση του Bakhmut, ο Zelensky ήταν ακόμα προκλητικός, ισχυριζόμενος ότι η πόλη δεν είχε πέσει.
Το 2022, η επιμονή και η απροθυμία του Zelensky για συμβιβασμό είχαν ως αποτέλεσμα να αμβλύνουν τη ρωσική εισβολή και στη συνέχεια να προκαλέσουν δύο μεγάλες επιχειρησιακές ήττες.
Το 19FortyFive καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σίγουρα δεν φταίει η Ουάσιγκτον
«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έδωσαν στην Ουκρανία κάθε ευκαιρία να διαπιστώσει εάν θα μπορούσε να πετύχει στο πεδίο της μάχης , καθώς παρείχαμε κυριολεκτικά χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα, εκατομμύρια οβίδες, πυραύλους και βόμβες, εκπαίδευση και υποστήριξη πληροφοριών – μαζί με δεκάδες δισεκατομμύρια σε άλλη βοήθεια».
«Αλλά αυτή η βοήθεια δεν οδήγησε σε ουκρανική νίκη» κατέληξε το 19FortyFive.

Συνεχίζεται η προέλαση των ρώσων σε Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν στις 18 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), το Kyslivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) και Bilohorivka (12 χλμ νότια της Kreminna).
Ο αρχηγός της Ουκρανικής Περιφέρειας Luhansk, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να προχωρήσουν προς την Bilohorivkaστις 17 Αυγούστου και ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν βιαστικά προετοιμασμένες μονάδες «Storm Z» επανδρωμένες από κατάδικους για να ερευνήσουν την ουκρανική άμυνα σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.
Ο πρώην εκπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) Eduard Basurin ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος της γραμμής Synkivka-Ivanivka (έως 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Kupyansk) και προς την Petropavlivka (7 χλμ ανατολικά του Kupyansk) στις 18 Αυγούστου.
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το Pershotravneve (21 χλμ ανατολικά του Kupyansk) και συνεχίζουν να προελαύνουν στην περιοχή.
Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna, αλλά δεν προέλασαν στις 18 Αυγούστου.

Χωρίς κέρδη οι επιθετικές επιχειρήσεις των Ουκρανών στο Bakhmut

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut στις 18 Αυγούστου, αλλά δεν προχώρησαν.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις νότια του Bakhmut και οχυρώθηκαν σε νέες θέσεις.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική τεθωρακισμένη επίθεση με υποστήριξη πυροβολικού κοντά στο Klishchiivka (7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).
H κατάσταση στη νότια πλευρά του Bakhmut παραμένει τεταμένη παρά τη γενική μείωση της έντασης των μαχών στην περιοχή.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Bakhmut στις 18 Αυγούστου, αλλά δεν προχώρησαν.
Tο Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά του Dubovo-Vasylivka (6 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) και κοντά στο Bohdanivka (6 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) και το Bila Hora (12 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν ανεπιτυχώς από το Dubovo-Vasylivka προς την κατεύθυνση της Bohdanivka.
Ο αρχηγός της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Τσετσενίας Akhmat συνεχίζουν να επιχειρούν προς την κατεύθυνση της Klishchiivka

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Avdiivka-Donetsk στις 18 Αυγούστου, αλλά δεν πραγματοποίησαν καμία προέλαση
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Avdiivka-Donetsk στις 18 Αυγούστου, αλλά δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Keramik (14 χλμ βορειοανατολικά της Avdiivka) και νοτιοανατολικά και ανατολικά του Novokalynove (13 χλμ βορειοανατολικά της Avdiivka).

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε στις 18 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση κοντά στο Mykilske (27 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk) στη δυτική περιφέρεια Donetsk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 17 και 18 Αυγούστου δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν νοτιοανατολικά του Urozhaine (9 χλμ νότια της Velyka Novosilka) κατά μήκος του T0518 (Velyka Novosilivka προς Starom).
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στο Urozhaine και προχώρησαν προς το Kermenchyk (15 χλμ. νοτιοανατολικά της Velyka Novosilka).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες επιθετικές επιχειρήσεις στη συνοριακή περιοχή Donetsk-Zaporizhia
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη δυτική συνοριακή περιοχή της Zaporizhia αι σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν στις 18 Αυγούστου.
Ορισμένοι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν στο βόρειο Robotyne (10 χιλιόμετρα νότια του Orikhiv).
Οι ρωσικές δυνάμεις «αποχώρησαν προσωρινά» από το Robotyne και ισχυρίστηκε ότι οι μάχες συνεχίζονται νότια του Robotyne.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 17 και 18 Αυγούστου δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν θέσεις στο βόρειο Robotyne παρά τους ρωσικούς ισχυρισμούς για το αντίθετο.
Ρωσικές πηγές ανέφεραν επίσης ουκρανικές επιθέσεις κοντά στη Novopokrovka (16 χλμ. νοτιοανατολικά του Orikhiv).

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_182023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_August_182023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_182023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_August_182023.png

Robotyne_Battle_Map_Draft_August_182023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_August_182023.png

www.bankingnewsw.gr

loading...