Η Ουκρανία στο χείλος της κατάρρευσης, δεν μπορούν να κρύψουν τους νεκρούς – Η αντεπίθεση απέτυχε, προέλαση ρώσων 11 χλμ

Scot Ritter (Πρώην CIA): Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να κρύψουν τους νεκρούς στρατιώτες – Neue Zürcher Zeitung: Η Δύση ζητάει εξηγήσεις για τις αποτυχίες της Ουκρανίας στην αντεπίθεση, απογοήτευση στην CIA
 Η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, η αντεπίθεση έχει αποτύχει, ο Ουκρανικός στρατός αναγνωρίζει ότι οι αιτίες της αποτυχίας αποδίδονται στα ακατάλληλα τεθωρακισμένα της Δύσης και στους ανίκανους Ουκρανούς διοικητές…
Οι τραγικές απώλειες των Ουκρανών δεν κρύβονται, δορυφορικές εικόνες δείχνουν εκρηκτική αύξηση των νεκροταφείων και χιλιάδες σκαμένους νέους λάκκους…. η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί…
Πλέον η Δύση… αρχίζει να αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την Ουκρανία… η κόπωση είναι εμφανής…
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky αναγνώρισε σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 6 Αυγούστου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο La Nacion της Αργεντινής ότι ο ρυθμός των αντεπιθέσεων είναι πιο αργός από το αναμενόμενο και δήλωσε ότι απαιτείται υπομονή….
Διευκρινίζεται ότι οι νέες ουκρανικές ταξιαρχίες που θα έπρεπε να ήταν η κινητήρια δύναμη της αντεπίθεσης αποτελούνται από νεοσύλλεκτους, μερικοί από τους οποίους «έσπασαν ψυχικά»
Στην Σύνοδο Κορυφής στην Σαουδική Αραβία για την επίλυση του Ουκρανικού χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας… το αποτέλεσμα ήταν φιάσκο… συμφώνησαν ότι διαφωνούν…

Ισχυρή έκρηξη στο Κίεβο – Χτύπημα και σε ξενοδοχείο στο Pokrovsk με Ουκρανούς αξιωματικούς και μισθοφόρους

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το Κίεβο το απόγευμα της Δευτέρας, 7 Αυγούστου 2023
Εν τω μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων κατά του ουκρανικού στρατού σε όλη την Ουκρανία.
Ένα από τα χτυπήματα ακριβείας έπληξε το ξενοδοχείο που χρησιμοποιείται από την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση και ξένους μισθοφόρους στην πόλη Pokrovsk (πρώην Krasnoarmeisk) που βρίσκεται σε τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Dinetsk που ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στο Κίεβο, το Kharkiv και τη Kherson.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης πυραύλων στην πόλη Pokrovsk, το ξενοδοχείο Druzhba και το εστιατόριο Karleone που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο καταστράφηκαν.
Οι τοπικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι στο ξενοδοχείο βρισκόταν το αρχηγείο της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης, ενώ συχνά στο εστιατόριο συγκεντρώνονταν ξένοι μισθοφόροι.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, δύο πύραυλοι έπληξαν το κτίριο.
Το δεύτερο χτύπημα πυραύλων φέρεται να έλαβε χώρα μετά την άφιξη των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας στο σημείο
Αυτές οι αναφορές επιβεβαιώνουν την υψηλή ακρίβεια των ρωσικών χτυπημάτων.
Η πόλη Pokrovsk βρίσκεται κοντά στις πρώτες γραμμές όπου διεξάγονται βαριές μάχες.
Είναι απίθανο…. γενναίοι τουρίστες…. να διέμεναν εκεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Η Ουκρανία συχνά παραπληροφορεί λέγοντας ότι τα χτυπήματα στα ξενοδοχεία… είναι πολιτικοί στόχοι…
Δίπλα στο ξενοδοχείο υπάρχουν σιδηροδρομικές γραμμές που χρησιμοποιούνται επίσης για τη μεταφορά στρατιωτικών προμηθειών στην πρώτη γραμμή.
Υπάρχουν επίσης αποθήκες και επιχειρήσεις που πιθανότατα χρησιμοποιούνται για αποθήκευση και επισκευή ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ο Zelensky απείλησε να αφήσει την Ρωσία χωρίς στόλο στη Μαύρη Θάλασσα λόγω της συμφωνίας για τα σιτηρά

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky απείλησε να αφήσει τη Ρωσία χωρίς πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, εάν δεν επιτραπεί στο Κίεβο να εξάγει σιτηρά.
Προειδοποιήσαμε ότι η Ουκρανία δεν θέλει πόλεμο, αλλά αν συνεχίσουν τότε ναι.
Δεν έχουμε πολλά όπλα, αλλά αν συνεχίσουν έτσι, δεν θα τους μείνει ούτε ένα πλοίο μέχρι το τέλος του πολέμου.
Αυτό θέλουμε να το δείξουμε στην πράξη», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Naciοn ο Zelensky.
Σύμφωνα με τον Zelensky, η Ουκρανία «πρέπει να βρει έναν τρόπο να τερματίσει τον αποκλεισμό» προκειμένου να ασκήσει το «δικαίωμά της να εξάγει και να εισάγει αγαθά».
Η συμφωνία σιτηρών σταμάτησε στις 18 Ιουλίου, η Ρωσική Ομοσπονδία ενημέρωσε την Τουρκία, την Ουκρανία και τον ΟΗΕ για την αντίθεσή της στην παράτασή της.
O Ρώσος Πρόεδρος Putin είχε προηγουμένως επισημάνει ότι οι όροι της συμφωνίας με τη Ρωσία δεν τηρήθηκαν, παρά τις προσπάθειες του ΟΗΕ, επειδή οι δυτικές χώρες δεν επρόκειτο να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.
Ο Ρώσος ηγέτης έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι η Δύση εξήγαγε το μεγαλύτερο μέρος των ουκρανικών σιτηρών στα κράτη της Δύσης και ο κύριος στόχος της συμφωνίας – η προμήθεια σιτηρών σε άπορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των αφρικανικών, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Όλο το ΝΑΤΟ πολεμά τη Ρωσία – Medvedev: Θα τους συντρίψουμε όπως το 2008 – Ειρήνη με τους όρους μας

Αν και ολόκληρο το ΝΑΤΟ μας πολεμά ανοιχτά, έχουμε πολλές δυνάμεις για να φέρουμε εις πέρας τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και να επιβάλλουμε την ειρήνη με τους όρους μας υποστηρίζει ο Dmitry Medvedev, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
«Όλο το σύστημα του ΝΑΤΟ ουσιαστικά πολεμά ανοιχτά εναντίον μας.
Έχουμε αρκετή δύναμη για να φέρουμε εις πέρας όλα τα καθήκοντα που έχουν οριστεί στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής μας επιχείρησης.
Όπως συνέβη τον Αύγουστο του 2008, οι εχθροί μας θα συντριβούν, και η Ρωσία θα επιτύχει την ειρήνη με τους δικούς της όρους.
Η νίκη είναι δική μας» υποστηρίζει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev αναφερόμενος στη συμπλήρωση 15 ετών από την έναρξη του πολέμου Ρωσίας – Γεωργίας που είχε ως αποτέλεσμα η Γεωργία να χάσει τα εδάφη της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

Ο Zelensky θα έχει την τύχη του Saakashvili – Οι μαριονέτες των ΗΠΑ και της ΕΕ έχουν το ίδιο τέλος…

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky θα έχει την ίδια τύχη με αυτή του τέως προέδρου της Γεωργίας, Mikhail Saakashvili, ο οποίος εδώ και μήνες είναι φυλακισμένος με κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και βαριάς σωματικής βλάβης σε βουλευτή της αντιπολίτευσης.
Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Vyacheslav Volodin, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας.
«Οι μαριονέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης έχουν πάντα το ίδιο τέλος.
Τις ξεφορτώνονται.
Τον Saakashvili τον θυμούνται μόνο επειδή μάσησε τη γραβάτα του.
Πλέον είναι ένας παρίας στη φυλακή.
Ο Zelensky είναι ο επόμενος» αναφέρει στην ανάρτηση του ο Volodin.

Νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 200 εκ. ευρώ στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία

Ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα Τρίτη 8/8 οι ΗΠΑ.
«Η κυβέρνηση του Joe Biden θα ανακοινώσει νέα βοήθεια ύψους 200 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία» καθώς αρχίζει να αποδεσμεύει κεφάλαια της τάξης των 6,2 δις δολαρίων, τα οποία αποκαλύφθηκαν κατόπιν λογιστικού λάθους που είχε κάνει το Πεντάγωνο.
Στο νέο αυτό πακέτο θα συμπεριληφθεί μεταξύ άλλων στρατιωτικός εξοπλισμός για την αποναρκοθέτηση περιοχών, αντιαρματικά όπλα TOW και ΑΤ4, όπλα και πυρομαχικά, πυραύλους για το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot, ρουκέτες για τα συστήματα GMLRS, αντιαρματικούς πυραύλους Javelin.

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την αποστολή της πρώτης παρτίδας 6 με 8 αρμάτων μάχης Abrams

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν την αποστολή της πρώτης παρτίδας αρμάτων μάχης Abrams στην Ουκρανία, η οποία θα παραδοθεί μέχρι το φθινόπωρο.
Τώρα πρέπει να φτάσουν στην Ευρώπη και μετά στην Ουκρανία, μαζί με όλα τα πράγματα που τα συνοδεύουν.
Πυρομαχικά, ανταλλακτικά, εξοπλισμός καυσίμων, εγκαταστάσεις επισκευής, ωστόσο δεν διευκρινήστηκε πόσα τανκς θα περικλαμβάνει η πρώτη παρτίδα.
Η εφημερίδα Politico ανέφερε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να παραδώσουν αμερικανικά άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με το Politico, η πρώτη παρτίδα θα περιλαμβάνει 6 έως 8 τανκς.
Συνολικά, θα μεταφερθούν 31 τανκς στην Ουκρανία…

Αμετάβλητη η στάση της Κίνας για το ουκρανικό μετά τη Τζέντα – Ώριμες οι συνθήκες για διάλογο

Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στην θέση της Κίνας όσον αφορά την ουκρανική κρίση υποστηρίζει δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας Global Times, με αφορμή την παρουσία του Li Hui, του Κινέζου αντιπροσώπου ειδικού για τις ευρασιατικές σχέσεις στην πρόσφατη Σύνοδο που έγινε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται τις θέσεις και τις απόψεις αρκετών Κινέζων ειδικών, η παρουσία του Li Hui στη διεθνή αυτή συνάντηση, ήθελε να καταδείξει ότι έχει έρθει η ώρα να προχωρήσει ο διεθνής διάλογος για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
«Ενώ η Δύση κάνει θόρυβο σχετικά με την πιθανή αλλαγή στάσης της Κίνας όσον αφορά την ουκρανική κρίση μετά την παρουσία του ειδικού αντιπροσώπου Li Hui στις διαβουλεύσεις της Σαουδικής Αραβίας για μια ειρηνευτική διευθέτηση του ουκρανικού προβλήματος, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η θέση της Κίνας δεν έχει αλλάξει και ότι η συμμετοχή της σε αυτή τη Σύνοδο απλά μαρτυρά ότι ο χρόνος έχει ωριμάσει για την έναρξη του διαλόγου» αναφέρει το δημοσίευμα.
Κινέζοι ειδικοί αποδίδουν τη ρητορική της Δύσης, στην προσπάθεια της να δημιουργήσει «διαφωνίες μεταξύ του Πεκίνου και της Μόσχας».

Tagesspiegel: Οι Γερμανικοί πύραυλοι Taurus θα επαναπρογραμματιστούν εάν μεταφερθούν στην Ουκρανία

Η Γερμανία μπορεί να επαναπρογραμματίσει πυραύλους Taurus εάν αποφασίσει να τους προμηθεύσει στην Ουκρανία, δήλωσε στο Tagesspiegel το μέλος της Bundestag, Markus Faber .
«Τα γεωδεδομένα των πυραύλων κρουζ Taurus μπορούν να προγραμματιστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή», είπε ο βουλευτής.
Σύμφωνα με τον Faber, μόνο 150 από τους 600 Taurus που βρίσκονται σε υπηρεσία με τη Luftwaffe λειτουργούν αυτήν τη στιγμή.
Οι υπόλοιποι 450 μπορούν να μεταφερθούν στην Ουκρανία.
Τον Μάιο, η γερμανική έκδοση Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung,  ανέφερε ότι η Ουκρανία είχε ζητήσει πυραύλους Taurus με βεληνεκές έως και 500 χιλιόμετρα από τη Γερμανία.
Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας δήλωσε ότι το Βερολίνο δεν είναι έτοιμο να προμηθεύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με όπλα τέτοιου βεληνεκούς.

WION (Ινδικό κανάλι): Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βοήθησαν… απροσδόκητα τη Ρωσία

Τα ουκρανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν τις «αμερικανικές τακτικές» όταν προσπαθούν να οργανώσουν μια αντεπίθεση και μέρος του εξοπλισμού που προμήθευσε η Δύση έχει δείξει χαμηλή αποτελεσματικότητα, όλα αυτά βοηθούν την Ρωσίας, σύμφωνα με το ινδικό κανάλι WION.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκαταλείπουν την «αμερικανική τακτική», αφού, σύμφωνα με πηγές, αποδείχθηκε αναποτελεσματική.
«Η Ουκρανία ήλπιζε ότι θα μπορούσε να διαπεράσει τις ρωσικές θέσεις, αλλά η αντεπίθεση προχωρά αργά καθώς οι δυνάμεις της συγκρούονται με βαριά οχυρωμένες ρωσικές αμυντικές γραμμές», δήλωσε η WION.
Επιπλέον, μέρος του δυτικού εξοπλισμού που παραδόθηκε αποδείχτηκε αναποτελεσματικό, καθώς δεν μπορούσε να διαπεράσει ρωσικικά ναρκοπέδια.
Και τώρα οι ουκρανικές μονάδες εγκαταλείπουν τα σχέδια να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις χρησιμοποιώντας εξελιγμένους δυτικούς ελιγμούς.
Οι δυτικοί σύμμαχοι ήθελαν η Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πιο επιθετικές τακτικές.
Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί μαχητές, που είχαν μόνο λίγες εβδομάδες για να εκπαιδευτούν, επέστρεψαν σε «πιο γνωστές μεθόδους».
Όλα αυτά έχουν σταδιακά επιβραδύνει την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας και τώρα η κατάσταση εξελίσσεται υπέρ της Ρωσίας…

New York Times: Υπάρχει δυσαρέσκεια – O Zelensky έλαβε άσχημα νέα από το μέτωπο

Στις τάξεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επικρατεί δυσαρέσκεια λόγω της ανικανότητας των διοικητών τους, της ανεπαρκούς εκπαίδευσης στις χώρες του ΝΑΤΟ και των ακατάλληλων δυτικών τεθωρακισμένων οχημάτων, αναφέρουν οι New York Times.
«Πολέμησαν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, και οι εχθροί εκεί δεν είναι ίδιοι με τους Ρώσους», παραπονέθηκε ένας από τους στρατιώτες της Ουκρανίας, αναφερόμενος στους στρατιωτικούς εκπαιδευτές των ΗΠΑ που εκπαιδεύουν Ουκρανούς νεοσύλλεκτους.
Οι μάχιμοι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνουν στη μάχη νεοσύλλεκτους και χρησιμοποιούν μη δοκιμασμένες τακτικές κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.
Οι ίδιοι οι στρατιώτες παραπονέθηκαν ότι η εκπαίδευσή τους στις χώρες του ΝΑΤΟ ήταν πολύ σύντομη και ορισμένα από τα τεθωρακισμένα οχήματα δεν μπορούσαν να αντέξουν τη δύναμη του ρωσικού στρατού, καθώς είχαν σχεδιαστεί για να καταστείλουν εξεγέρσεις.
Στις 4 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Yuzhnodonetsk και Artemivsk , ρίχνοντας στη μάχη μονάδες που είχαν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Η αντεπίθεση απέτυχε.

American Thinker: Η αποτυχία της αντεπίθεσης θα υποχρεώσει τον Zelensky να έρθει σε συμφωνία με την Ρωσία

Η αποτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανών θα αναγκάσει τους δυτικούς ηγέτες να φέρουν τον Volodymyr Zelensky στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εάν δεν συμφωνήσει, τα σενάρια μπορεί να αποδειχθούν «εντελώς απρόβλεπτα», δήλωσε ο αρθρογράφος Johnston Herwood σε άρθρο του για το American Thinker.
Από την αρχή της ειδικής επιχείρησης, η Ουκρανία έχει λάβει στρατιωτική βοήθεια ύψους άνω των 70 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά ο Volodymyr Zelensky δεν πιστεύει ότι αυτό είναι αρκετό.
Την ίδια ώρα, χώρες που αρχικά εξέφρασαν σθεναρή υποστήριξη στην Ουκρανία αλλάζουν σταδιακά τη ρητορική τους, τονίζοντας ότι έρχονται «δύσκολες αποφάσεις για την ουκρανική κυβέρνηση».
Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους δυτικούς αξιωματούχους να κρύψουν τον εκνευρισμό τους όταν πρόκειται για τα προβλήματα της Ουκρανίας.
Το μπλοκάρισμα των ουκρανικών εισαγωγών σιτηρών από την Πολωνία και άλλες ανατολικές χώρες αποδείχθηκε «πραγματικό πλήγμα κάτω από τη ζώνη» για τον Zelensky.
Την ίδια στιγμή, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας επέκρινε πρόσφατα επίσης την Ουκρανία για έλλειψη ευγνωμοσύνης για την υποστήριξη.
«Η κατάσταση αλλάζει σχεδόν κάθε μέρα, ωστόσο, αν υποτεθεί ότι η αντεπίθεση αποτύχει ολοκληρωτικά στο εγγύς μέλλον, οι αρχηγοί των κορυφαίων παγκόσμιων δυνάμεων θα προσπαθήσουν να πείσουν τον Zelensky να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο Ουκρανός Πρόεδρος δεν συμφωνεί, τα σενάρια μπορεί να αποδειχθούν εντελώς απρόβλεπτα»….

Guardian: Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση στην περιοχή του Kharkiv, παίρνοντας τον έλεγχο αρκετών οικισμών….

Τις τελευταίες εβδομάδες, η ένταση των επιχειρήσεων επίθεσης έχει αυξηθεί… αλλά όχι από τους Ουκρανούς αλλά από τους ρώσους.
Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν βάλει στο στόχαστρο την περιοχή του Kharkiv προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο της βορειοανατολικής περιοχής… αναφέρουν οι Guardian.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η επιχείρηση των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε μετά από μια σειρά ηττών του ουκρανικού στρατού στην κατεύθυνση Zaporozhye.
Ως αποτέλεσμα επιθετικών ενεργειών, η Ρωσία κατάφερε να απελευθερώσει αρκετούς οικισμούς σε αυτό το μέρος, διευκρινίζει η δημοσίευση.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα αποσπάσματα επίθεσης της ομάδας στρατευμάτων Zapad είχαν βελτιώσει τη θέση κατά μήκος της πρώτης γραμμής κοντά στους οικισμούς Olshana και Pershotravneve στην περιοχή του Kharkiv
Τις τελευταίες τρεις ημέρες, η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθε σε 11 χιλιόμετρα κατά μήκος του μετώπου και περισσότερα από 3 χιλιόμετρα στο βάθος της άμυνας του εχθρού, ανέφερε το υπουργείο.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει φτάσει σε οριακό σημείο καθώς η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, δήλωσε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor, πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου.
Βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο.
Θα έλεγα ότι αυτή είναι ίσως η πιο επικίνδυνη στιγμή σε αυτήν την κρίση και τη σύγκρουση που αντιμετωπίζουμε, επειδή η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης».
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται τώρα σε εξαιρετικά άθλια κατάσταση:
Η αποτυχημένη αντεπίθεση αποδεκάτισε τον Ουκρανικό στρατό, οι μονάδες που εκπαιδεύτηκαν και ήταν εξοπλισμένες με όπλα του ΝΑΤΟ καταστράφηκαν σχεδόν όλες και τώρα το Ουκρανικό κράτος βρίσκεται στα πρόθυρα πλήρους κατάρρευσης.
Τα ρωσικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης έγιναν ακόμη ισχυρότερα χάρη σε ένα προηγμένο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και μια αφθονία πόρων.
Το ερώτημα είναι, τι κάνουμε μετά;

Τι κάνουμε όταν συνειδητοποιήσουμε ότι το στοίχημα που βάλαμε σε αυτό το πιόνι που ονομάζεται Ουκρανία απέτυχε;
Τι κάνουμε όταν έχουμε δημιουργήσει ένα τέρας;» κατέληξε ο Douglas McGregor.

Scot Ritter (Πρώην CIA): Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να κρύψουν τους νεκρούς στρατιώτες

Η Ουκρανία δεν μπορεί πλέον να κρύβει τις μεγάλες απώλειες στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scot Ritter.
Οι Ουκρανοί δεν μπορούν πλέον να το κρύψουν.
Πλέον είναι εμφανέστατη η μεγάλη αύξηση των νεκροταφείων στην Ουκρανία…
Οι Ουκρανοί έχουν ήδη εξαντλήσει τους χώρους για την ταφή των νεκρών, οι απώλειες είναι δραματικές.
Σύμφωνα με τον Scot Ritter, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες απώλειες ρίχνοντας περισσότερους ανθρώπους στη μάχη, καθώς και να σπάσουν τη βούληση του ρωσικού στρατού που υπερασπίζεται τα εδάφη τους, αλλά αυτό θα οδηγήσει μόνο σε ακόμη περισσότερα θύματα τα οποία πλέον δεν μπορούν να κρύψουν.
«Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού 2023 οι Ουκρανοί θα χάσουν εύκολα μισό εκατομμύριο ανθρώπους που σκοτώθηκαν», τόνισε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών.

Scot Ritter (Πρώην CIA): Οι Ουκρανοί αποθαρρύνονται από τις στρατιωτικές επιτυχίες των ρώσων

Μόνο ένα ρωσικό τανκ αποθάρρυνε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταστρέφοντας 8 τεθωρακισμένα των Ουκρανών στην μάχη, είπε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scot Ritter
«Υπάρχει ένα διάσημο βίντεο, στο οποίο ένα ρωσικό τανκ όρμησε προς τα εμπρός και κατέστρεψε δύο ουκρανικά άρματα μάχης και έξι τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Ήταν μια μάχη όπου ο εχθρός υπερτερούσε σε αριθμό 1 προς 8 και οι Ρώσοι κέρδισαν.
Οι Ουκρανοί, ειλικρινά, είναι μπερδεμένοι εξαιτίας αυτού».
Στα τέλη Ιουλίου, κυκλοφόρησε ευρέως στο Διαδίκτυο ένα βίντεο μιας σύγκρουσης ρωσικού T-80 με μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αποτελούμενη από δύο άρματα μάχης και έξι τεθωρακισμένα οχήματα.
Ως αποτέλεσμα της μάχης, το ρωσικό τανκ κατέστρεψε ολόκληρη την Ουκρανική στήλη.

Αλλάζει στρατηγική το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ως προς την βοήθεια στην Ουκρανία

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε το 43ο Πακέτο Στρατιωτικής Βοήθειας στην Ουκρανία αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην αντεπίθεση, προφανώς, υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε εξοπλισμό και πυρομαχικά.
Και, αν κρίνουμε από το τι θα σταλούν, αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική.

Σημαντικό μέρος των κονδυλίων που θα διατεθούν θα δαπανηθεί για πυρομαχικά για διάφορους σκοπούς και διαμετρήματα. Συγκεκριμένα, το καθεστώς του Κιέβου θα λάβει έναν ανώνυμο αριθμό κατευθυνόμενων αντιαεροπορικών πυραύλων για συγκροτήματα NASAMS και Patriot.
Το κόστος κάθε πυραύλου είναι ένα εκατομμύριο και τέσσερα ή πέντε εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.
Τα μέτρια αποτελέσματα της ουκρανικής αεράμυνας στην απόκρουση πρόσφατων πυραυλικών επιθέσεων στην Οδησσό και τον Mykolaiv δείχνουν έλλειψη τέτοιων πυραύλων και ταχεία εξάντληση των αποθεμάτων.
Σε κάθε πακέτο βοήθειας περιλαμβάνονται βλήματα πυροβολικού διαμετρήματος 105 και 155 χιλιοστών.

Και εδώ είναι ένα περίεργο: 28 εκατομμύρια βλήματα. Παραδίδονται για πέμπτη φορά.
Από το καλοκαίρι 2022 – περισσότερα από 130 εκατομμύρια.
Αυτό είναι πολύ πολύ περισσότερο από πριν.
Προφανώς, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν έλλειψη τυφεκίων διαμετρήματος ΝΑΤΟ.
Δεν υπάρχει εναλλακτική σε αυτά, επειδή τα φυσίγγια δεν παράγονται στην Ουκρανία.
Εδώ και αρκετούς μήνες το Πεντάγωνο δίνει αντιαρματικά συστήματα Javelin και TOW, Stinger MANPADS και εξαρτήματα για αυτά από τα οπλοστάσια του στρατού.
Δηλαδή, το πιθανότερο είναι ότι τα παλιά αποθέματα έχουν εξαντληθεί.
Αυτό που είναι μάλλον οδυνηρό για τον στρατό – το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα δεν είναι σε θέση να καλύψει το κενό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η επόμενη θέση είναι 32 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη στείλει περίπου 120 οχήματα αυτού του τύπου.
Η ουκρανική διοίκηση σπάνια χρησιμοποιούσε αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού σε μάχη και οι απώλειές τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης ήταν λίγες.
Φαίνεται ότι το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βάζει ειδικό στοίχημα σε αυτή την τεχνική.
Το αποθηκεύει για την επίλυση κάποιων ειδικών προβλημάτων.
Στον στρατό των ΗΠΑ, τα Stryker προορίζονται για μηχανοκίνητες ταξιαρχίες, ενδιάμεσες μεταξύ τεθωρακισμένων σχηματισμών οπλισμένων με άρματα μάχης Abrams και οχήματα μάχης πεζικού Bradley, και πεζικού σε τεθωρακισμένα οχήματα Humvee.
Αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού είναι πολύ γρήγορα (έως 97 χιλιόμετρα την ώρα στον αυτοκινητόδρομο), με ένα ευρύχωρο διαμέρισμα στρατευμάτων – εννέα στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό.

Νέα τανκς

Αξίζει να σημειωθεί ότι διάφορα οχήματα, τα οποία το Κίεβο χρειάζεται επειγόντως σήμερα για να ξεπεράσει τα ναρκοπέδια, δεν περιλαμβάνονται στη λίστα.
Νωρίτερα, το Πεντάγωνο έστειλε 30 οχήματα μάχης πεζικού Bradley στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για να αντικαταστήσουν αυτά που καταστράφηκαν τις πρώτες ημέρες της επίθεσης.
Επιπλέον, η πανοπλία των πρώτων Abrams είναι ανθεκτική στα αντιαρματικά όπλα του δεύτερου μισού της δεκαετίας του 1980.
Η ρωσική αμυντική βιομηχανία έχει δημιουργήσει έκτοτε ένα ευρύ φάσμα όπλων που καταστρέφουν ακόμη πιο σύγχρονο εξοπλισμό.
Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα λάβουν σοβαρά απλουστευμένα δείγματα.
Χωρίς πακέτα θωράκισης ουρανίου στο μέτωπο, σύγχρονες θερμικές συσκευές απεικόνισης και νυχτερινά σκοπευτικά, καθώς και εξοπλισμό πληροφοριών.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα όπλο των μέσων της δεκαετίας του 1980, του οποίου ο άμεσος ανταγωνιστής ήταν το σοβιετικό T-72B.
Σήμερα, η Ρωσία διαθέτει πολύ πιο προηγμένα T-72B3M, T-80UBM και T-90M, που ξεπερνούν το M1A1 ως προς τα βασικά χαρακτηριστικά μάχης.
Αλλά με σωστή χρήση μάχης, ένα ξεπερασμένο όχημα μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό.
Για παράδειγμα, τα αρχαία T-62 αποδείχτηκαν αρκετά καλά ως προς την κίνηση και τους ελιγμούς.

Neue Zürcher Zeitung: Η Δύση ζητάει εξηγήσεις για τις αποτυχίες της Ουκρανίας στην αντεπίθεση, απογοήτευση στην CIA

«Οι αποτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τις αρχές Ιουνίου έγιναν πιο αισθητές, έτσι οι σύμμαχοι άρχισαν να ζητούν εξηγήσεις από την Ουκρανία.
Οι εκπρόσωποι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δεν κρύβουν πλέον την απογοήτευσή τους», αναφέρει η Neue Zürcher Zeitung.
Τώρα η πολιτική επιβίωση του Zelensky εξαρτάται από την εκπλήρωση των υποσχέσεων για επιστροφή των χαμένων εδαφών, σημείωσε η Neue Zürcher Zeitung.
Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, αναγνώρισε, ότι η αντεπίθεση προχωρούσε πιο αργά από όσο θα ήθελε η Ουκρανική διοίκηση.
Μεταξύ των ειδικών αυξάνεται ο σκεπτικισμός σχετικά με το αν μπορεί να βελτιωθεί η Ουκρανική.

Μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης στο νότιο μέτωπο… μειώνονται οι εχθροπραξίες

Μετά από αποτυχημένες επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στις θέσεις του ρωσικού στρατού στο νότιο μέτωπο, η ένταση των ουκρανικών επιθετικών επιχειρήσεων έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες.
Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις προσπάθειες να σπάσει τη ρωσική άμυνα κοντά στο χωριό Robotyne στην περιοχή Zaporozhye και στην περιοχή της δεξαμενής Berkhovsky στα δυτικά του Bakhmut.
Εν τω μεταξύ, οι άλλες γραμμές του μετώπου φλέγονται από μάχες θέσης.

Το πρωί της 7ης Αυγούστου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν νέα επίθεση σε ρωσικές θέσεις βόρεια του χωριού Robotyne που βρίσκεται νότια του Orikhiv στην περιοχή Zaporozhie.
Η ομάδα επίθεσης φέρεται να περιελάμβανε πολλά τεθωρακισμένα οχήματα και πολλά τανκς.
Όταν πλησίασε τη ζώνη του δάσους, η ομάδα χτυπήθηκε από ρωσικό πυροβολικό.
Μετά την καταστροφή ενός τεθωρακισμένου οχήματος, τα άλλα οχήματα επέστρεψαν στις αρχικές τους θέσεις.

Η δραστηριότητα των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή Orikhiv παραμένει χαμηλή.
O Ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις προσπάθειες να διαρρήξει κατά μήκος της γραμμής Robotyne – Verbovoye με μικρές ομάδες επίθεσης.
Μέχρι στιγμής, χωρίς καμία επιτυχία.
Ο ρωσικός στρατός κρατά τον έλεγχο του χωριού Robotyne, ενώ ο Ουκρανικός στρατός προσπαθεί να εισέλθει στον οικισμό των ερειπίων από τα βόρεια και τα ανατολικά προάστια.

Οι προσπάθειες των Ουκρανών στο Pyatikhatki

Μια ομάδα αναγνώρισης των Ουκρανών εντοπίστηκε στην περιοχή Pyatikhatki που βρίσκεται ανατολικά της πόλης Vasilyevka.
Ως αποτέλεσμα της μάχης, η ουκρανική ομάδα καταστράφηκε.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 4 Ουκρανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν βαριά και αρκετοί άλλοι σκοτώθηκαν.
Οι υπόλοιποι κατέφυγαν πίσω στις ουκρανικές θέσεις.
Γενικά, ο ουκρανικός στρατός ανέστειλε κάθε μεγάλης κλίμακας επιθετική επιχείρηση στην περιοχή.
Τα χωριά Pyatikhatki και Lobkovoe παραμένουν στη γκρίζα ζώνη επειδή βρίσκονται σε πεδινά και ο Ουκρανικός στρατός δεν εγκαθιστά εκεί τα οχυρά για να αποφύγει μεγάλες απώλειες.
Ο ρωσικός στρατός ελέγχει τα κυρίαρχα υψώματα στην περιοχή.

Στα νότια της Velikaya Novoselka, οι πρώτες γραμμές δεν αλλάζουν.
Ο Ουκρανικός στρατός επιχειρεί επιθέσεις στη ρωσική ανατολική πλευρά στο χωριό Urozhainoe.
Στις 7 Αυγούστου, η ουκρανική ομάδα πεζικού επιτέθηκε σε Ρώσους στρατιώτες χωριό Urozhainoe αλλά οι ρώσοι απέκρουσαν την επίθεση.
Το χωριό παραμένει υπό ρωσικό έλεγχο.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τρεις ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές των οικισμών Uspenovka και Robotyne στην περιοχή Zaporozhye απωθήθηκαν από τις μονάδες της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων, αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού.
Στην περιοχή Novoselovka, στην περιοχή Zaporozhye, οι δραστηριότητες της ουκρανικής ομάδας δολιοφθοράς και αναγνώρισης κατεστάλησαν.
Επίσης, η στρατιωτική αεροπορία έπληξε πέντε θέσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Staromayorskoye

Μάχες στα πλευρά του Bakhmut

Τα χωριά που βρίσκονται στα πλευρά της ρωσικής ομάδας στο Artyomovsk (Bakhmut) είναι μια άλλη κατεύθυνση της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Τις τελευταίες ημέρες, o Ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε αρκετές επιθέσεις στην περιοχή της δεξαμενής νερού Berkhovsky.
Το πρωί της 7ης Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν την προέλαση της ουκρανικής στήλης που σύμφωνα με πληροφορίες περιελάμβανε 4 άρματα μάχης και 6 τεθωρακισμένα οχήματα.
Ως αποτέλεσμα των βαριών πυρών πυροβολικού και των χτυπημάτων από ρωσικά αεροσκάφη, 4 άρματα μάχης και 5 τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν και οι Ουκρανοί υποχώρησαν.
Αργότερα οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να εκκενώσουν τα κατεστραμμένα οχήματά τους, αλλά σταμάτησαν επίσης από τα ρωσικά πυρά.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην περιοχή Klescheevka που βρίσκεται στα νότια του Bakhmut, όπου οι μάχες θέσης συνεχίζονται χωρίς αλλαγές στην πρώτη γραμμή.
Το χωριό παραμένει υπό ρωσικό έλεγχο.

Ρωσική προέλαση 11 χιλιομέτρων

Στις 7 Αυγούστου, ο ρωσικός στρατός κήρυξε νέες νίκες στο βόρειο μέτωπο του Donbass.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν 11 χιλιόμετρα κατά μήκος του μετώπου και περισσότερα από τρία χιλιόμετρα στο βάθος της ουκρανικής άμυνας στην περιοχή Olshana και Pershotravnevoye κοντά στο Kupyansk στην περιοχή Kharkiv.
Δώδεκα αντεπιθέσεις των μονάδων της 14ης, 32ης και 67ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απωθήθηκαν στις περιοχές των οικισμών Sinkovka, περιοχή Kharkiv, Novoselovskoye και Stelmakhovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk.
Επιπλέον, οι επιθέσεις των ρωσικών αεροσκαφών, τα πυρά πυροβολικού νίκησαν τις συσσωρεύσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Kupyansk, Kotlyarovka και Berestovoye της περιοχής Kharkiv.

Οι πρώτες γραμμές παρέμειναν αμετάβλητες στην περιοχή Krasny Liman.
Ο ρωσικός στρατός αποκρούει τις ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή.
Επιπλέον, μια πολύπλοκη ήττα πυρός προκλήθηκε στις συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού του εχθρού στις περιοχές Raygorodok, Petrovskoye, Ploshchanka και Chervonaya Dibrova στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk.

Κόλλησε η αντεπίθεση

Η ουκρανική αντεπίθεση έχει κολλήσει σε όλες τις πρώτες γραμμές.
Ανήμποροι να κρύψουν άλλο τις ήττες τους, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχονται με λύπη ότι «η αντεπίθεση δεν πηγαίνει σύμφωνα με τα σχέδιά τους».
Η πενιχρή προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων σε δύο μήνες στοίχισε τη ζωή σε 40 χιλιάδες Ουκρανούς και εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια που πληρώθηκαν από τις χώρες του ΝΑΤΟ για να εξοπλίσουν Ουκρανούς στρατιώτες.

Οι Ουκρανοί χτύπησαν γέφυρες στην χερσόνησο της Κριμαίας

Στις 6 Αυγούστου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτύπησαν τις γέφυρες που συνδέουν τη χερσόνησο της Κριμαίας με την περιοχή Kherson.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με πυραύλους Storm Shadow βρετανικής κατασκευής.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κριμαίας Sergey Aksyonov, η γέφυρα Chongar υπέστη ζημιές.
Το χωριό Chongar δέχτηκε επίσης πυρά. Περισσότεροι από 20 χιλιάδες κάτοικοι έμειναν χωρίς αέριο λόγω της βλάβης στον αγωγό φυσικού αερίου.
Ο ασκών καθήκοντα κυβερνήτη της περιφέρειας Kherson Saldo, ανέφερε ότι o Ουκρανικός στρατός βομβάρδισε την γέφυρα Chongar.
Συνολικά, εκτοξεύτηκαν 12 πύραυλοι, ενώ 9 καταρρίφθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας.
Ένας πολίτης τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης.
Ο Ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση με πυραύλους στις γέφυρες αυτοκινήτων στο Chongar και στο Genichesk στο δυτικό τμήμα της Κριμαίας.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σχολίασε τον βομβαρδισμό, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία επιλέγει στόχους για χτυπήματα και διεξάγει η ίδια αυτές τις επιχειρήσεις.
«Αυτή είναι η μάχη τους. Επιλέγουν στόχους και είναι αυτοί που διεξάγουν επιχειρήσεις».
Οι εργασίες στην γέφυρα Chongar ανεστάλησαν προσωρινά και ο δρόμος έκλεισε.
Ωστόσο, υπάρχουν δύο ακόμη δρόμοι μεταξύ της χερσονήσου και της περιοχής Kherson.
Η γέφυρα Chongar έχει βομβαρδιστεί επανειλημμένα από τους Ουκρανούς.
Βομβαρδίστηκε επίσης στις 29 Ιουλίου και στις 22 Ιουνίου.

«Είμαστε σε θέση να επισκευάσουμε γέφυρες γρήγορα: η διέλευση των αυτοκινήτων θα αποκατασταθεί πολύ σύντομα…
Η επικοινωνία μεταξύ της περιοχής Kherson και της Κριμαίας δεν διακόπηκε — η κίνηση των οχημάτων κατά μήκος της εφεδρικής διαδρομής οργανώνεται προσωρινά» ισχυρίστηκαν οι τοπικές αρχές.
Οι ρωσικές αρχές τόνισαν ότι η κατεστραμμένη γέφυρα δεν έχει στρατιωτική σημασία και ότι το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους.
Στην πραγματικότητα, ο στόχος των ουκρανικών χτυπημάτων ήταν να διαταράξουν τις ρωσικές στρατιωτικές επικοινωνίες.
Ωστόσο, το κύριο μέρος των ρωσικών στρατιωτικών προμηθειών μεταφέρεται απευθείας από τη ρωσική ηπειρωτική χώρα στις περιοχές Donbass και Zaporozhie, Kherson, ενώ τα logistics μέσω της χερσονήσου της Κριμαίας είναι πιο επικίνδυνα.

H Ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε 9 πυραύλους Storm Shadow

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν 9 δυτικής κατασκευής πυραύλους Storm Shadow, τέσσερις ρουκέτες του αμερικανικού συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS και κατέστρεψαν 14 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά την τελευταία ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Luhansk_Battle_Map_Draft_August_72023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_August_72023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_72023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_August_72023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_August_72023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_August_72023.png

www.bankingnews.gr

loading...