Η Ουκρανία κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση, η Ρωσία νικάει και προελαύνει προς Kupyansk – Το 2024… το ΝΑΤΟ κινδυνεύει

Ο Ουκρανικός στρατός… μπορεί να αντεπιτίθεται… αλλά τελικά ο ρωσικός στρατός νικάει και μάλιστα έχει πετύχει σημαντικά εδαφικά κέρδη προς Kupyansk…
Ο αμερικανός Συνταγματάρχης MacGregor προειδοποιεί ότι η Ουκρανία κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση….
Οι διπλωμάτες… ανησυχούν για την τύχη του ΝΑΤΟ αφού νίκη του Trump στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024… θα σηματοδοτήσει και την αρχή του τέλους για το ΝΑΤΟ… τότε θα επιλυθεί οριστικά και το Ουκρανικό ζήτημα…
H Washington Post προειδοποιεί ότι η αναποτελεσματική αντεπίθεση έχει αποθαρρύνει τον στρατό και προβληματίζει τους Ουκρανούς…

Εκρήξεις στο Κίεβο, συναγερμός σε όλη την Ουκρανία

Τουλάχιστον τέσσερις ισχυρότατες εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο, τη στιγμή που αντιαεροπορικός συναγερμός σήμανε σε όλη την Ουκρανία και ενώ και οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως έκλεισαν το αεροδρόμιο του Vnukovo στη Μόσχα προφανώς λόγω επιθέσεων με drones.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αεροπορικές δυνάμεις του Κιέβου κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια, κάνοντας λόγο για επίθεση με τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal Kh-47M2.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitali Klitschko υποστήριξε πως επλήγη ένα παιδιατρικό νοσοκομείο στο Κίεβο, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα.
«Θραύσματα ρουκέτας έπεσαν στο έδαφος, σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο του Κιέβου.
Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.
Στο σημείο επιχειρούν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» ανέφερε ο Klitschkο, υποστηρίζοντας πως ζημιές υπήρξαν και στην οροφή ενός σπιτιού.

Sobyanin (δήμαρχος Μόσχας): Καμία σοβαρή ζημιά από την πτώση του ουκρανικού drone

Καμία σοβαρή ζημιά δεν προκλήθηκε από την πτώση των συντριμμιών του ουκρανικού drone που κατέπεσε σε περιοχή της Μόσχα υποστήριξε ο δήμαρχος της πόλης, Sergei Sobyanin.
Συντρίμμια του drone έπεσαν στην περιοχή Karamyshevskaya, όπου κάτοικοι έκαναν λόγο για καπνούς αλλά και για ωστικό κύμα που ταρακούνησε τα τζάμια κτηρίων και ενεργοποίησε συναγερμούς αυτοκινήτων.
O Sobyanin υποστήριξε πως η ρωσική αεράμυνα εξουδετέρωσε το drone, αναφέροντας πως κανείς δεν τραυματίστηκε από την πτώση των συντριμμιών του ουκρανικού drones.

Οι Ρώσοι έκλεισαν προσωρινά το Vnukovo

Εν τω μεταξύ και οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως έκλεισαν προσωρινά τον εναέριο χώρο πάνω από το αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας, κίνηση που αποδόθηκε σε ουκρανική επίθεση με drones.
«Ο εναέριος χώρος στην περιοχή του αεροδρομίου του Vnukovo έχει κλείσει.
Οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις των πτήσεων έχουν ανασταλεί» ανέφεραν οι ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Αργότερα οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως άρχισε να λειτουργεί και πάλι το αεροδρόμιο.

Αυτό που χρειάζεται η Ουκρανία είναι να παραδοθεί – Medvedev (Ρωσία): Δεν θέλουν ειρήνη ΗΠΑ, Κίεβο

Την θέση πως αυτό που χρειάζεται πραγματικά είναι να παραδοθεί και να συνθηκολογήσει, έτσι ώστε να ανοίξει και ο δρόμος για την ειρήνη διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος, Dmitry Medvedev, ο οποίος κατηγόρησε το Κίεβο και τις ΗΠΑ ότι δεν θέλουν μια ειρηνική επίλυση του ουκρανικού.
«Οι άνθρωποι που υποφέρουν στα χαρακώματα μιας διαιρεμένης χώρας, αυτό που πραγματικά χρειάζονται είναι να παραδοθούν.
Αυτό ίσως να άνοιγε το δρόμο για την ειρήνη.
Αλλά ούτε η Ουάσινγκτον ούτε το Κίεβο θέλουν την ειρήνη.
Η Αμερική θέλει πλήρη εξουσία και για αυτήν, δεν την ενδιαφέρουν οι ζωές των Ουκρανών» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev.
«Το εργοστάσιο συσκευασίας κρέατος της αντεπίθεσης του Κιέβου δουλεύει πλέον ασταμάτητα, στέλνοντας χιλιάδες άτυχους ανθρώπους να σφαγιαστούν.
Αλλά η δουλειά του δεν πρόκειται να βοηθήσει άλλο το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο έχει ήδη εισέλθει στο στάδιο της μεταθανάτιας σήψης.
Είναι αδύνατο να γαλβανίσει το πτώμα του» υποστηρίζει ο Medvedev.

Δεν θα δουν τίποτα άλλο παρά μόνο θάνατο

Αναφερόμενος στο αίτημα της κυβέρνησης Biden προς το Κογκρέσο για την έγκριση χορήγησης 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο νέας στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ο Medvedev υπογράμμισε πως «ο πεφωτισμένος κόσμος ανατρίχιασε εκ νέου, όταν έμαθε για τη διάθεση δεκάδων ανούσιων δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα ζόμπι από τη χώρα 404».
«Οι καμικάζι των δυτικών τανκ που καίγονται, δεν θα δουν αυτά τα χρήματα της Ουάσινγκτον.
Δεν θα δουν τίποτα, παρά μόνο θάνατο» ανέφερε ο Medvedev, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για πολύ σημαντικά χρήματα «για την γεροντοκρατούμενη ελίτ των ΗΠΑ και τους υπηρέτες της στην ΕΕ» είπε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
«Σε τελική ανάλυση, ο μύθος της «μεγάλης αντεπίθεσης» υποστηρίζει τον μύθο της «μεγάλης οικονομίας του δολαρίου»» υποστήριξε ο Medvedev.

Rzeczpospolita: Το πρόβλημα της Ουκρανίας έγκειται στην αδυναμία της να αποφασίσει τη μοίρα της

Το κύριο πρόβλημα της Ουκρανίας είναι ότι εξαρτάται υπερβολικά από εξωτερικούς παράγοντες και δεν μπορεί να αποφασίσει τη μοίρα της, γράφει η πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ουκρανίας, η οποία αυτή τη στιγμή υλοποιεί σχέδια επίθεσης που ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στις δυτικές προσδοκίες, είναι ότι δεν μπορεί να αποφασίσει τη μοίρα της.
Η Ουκρανία εξαρτήθηκε ακόμη περισσότερο από την προμήθεια όπλων από τη Δύση και έτσι έχασε την ανεξαρτησία της.
Η ευκαιρία να αποφασιστεί η τύχη της ουκρανικής σύγκρουσης θα είναι στα χέρια του Ρώσου προέδρου Putin.
Επίσης η έκβαση της κατάστασης θα μπορούσε να επηρεαστεί από την αλλαγή των πολιτικών δυνάμεων στις ΗΠΑ και την ΕΕ .

Aslund (Σουηδός διπλωμάτης): Το ΝΑΤΟ κινδυνεύει με διάλυση

Η επανεκλογή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Σουηδός οικονομολόγος και διπλωμάτης A. Aslund.
O Trump δεν είπε ποτέ ούτε μια αρνητική λέξη για τον Putin.
Ο Trump κατά μια έννοια είναι ένας άνθρωπος που εργάζεται για τον Putin.
Γνωρίζουμε καλά ότι ο Trump σχεδόν τελείωσε το ΝΑΤΟ και ήθελε να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη συμμαχία.
Ο Bolton, ο πρώην σύμβουλός του για την εθνική ασφάλεια είπε ότι σίγουρα θα το πράξει αν επανεκλεγεί», τόνισε ο Aslund.
Κατά τον Aslund ο Trump αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Δύσης «στο σύνολό της».
Πολλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής και της Πολωνίας, προσπαθούν να πουν ότι οι ΗΠΑ είναι πάντα στο πλευρό τους, ανεξάρτητα από την ηγεσία στις ΗΠΑ.
Ο Σουδός διπλωμάτης Aslund, υποστηρίζει ότι αυτό δεν ισχύει καθόλου.
Ο Trump έχει τονίσει ότι εάν κερδίσει τις εκλογές το 2024, θα μπορέσει να αποτρέψει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, συνέδεσε επίσης την αμερικανική βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία με τα μεγάλα κέρδη της οικογένειας του διαδόχου του Biden σε αυτή τη χώρα και κάλεσε στο Κογκρέσο να αρνηθεί να διαθέσει νέα ποσά.

Κανένα μέλλον για την Ουκρανία – Balitsky (Ρωσία): Είχε μια ευκαιρία το 1991…

Η Ουκρανία δεν έχει ως χώρα κανένα μέλλον, η πιο «ισχυρή οικονομία» χάθηκε εξαιτίας της λανθασμένης απόφασης της να στρέψει την πλάστιγγα προς τη Δύση και όχι προς τη Ρωσίας υποστήριξε ο Yevgeny Balitsky, ο κυβερνήτης της περιοχής της Zaporizhia.
«Η πεποίθηση μου είναι ότι η Ουκρανία ως χώρα, δεν έχει κανένα μέλλον…
Υπήρχε μια ευκαιρία, το 1991 υπήρχε μια μοναδική ευκαιρία: Η Ουκρανία είχε μια ισχυρή οικονομία, μια πολύ ισχυρή βιομηχανία – στο διάστημα, στην τεχνολογία των πυραύλων, στην αεροπορία, στην επικερδή διαμετακομιστική αξία.
Όλοι οι αγωγοί περνούσαν μέσα από την Ουκρανία.
Τα πιο ισχυρά λιμάνια, οι πιο πνευματικές πόλεις, όπως το Kharkiv, το Dnepropetrovsk, το Donetsk, εκεί υπήρχαν ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ακαδημίες» υποστήριξε ο Balitsky, θέλοντας να δείξει την ισχύ της Ουκρανίας.
Όπως είπε, εξαιτίας του ότι η πλάστιγγα έγειρε προς την Ευρώπη, ο πληθυσμός της Ουκρανίας μειώθηκε με το πέρασμα του χρόνου.
«Εάν η πλάστιγγα είχε γείρει προς τη Ρωσία, θα είχε υπάρξει μια τελωνειακή ένωση ή κάποια άλλης μορφής ολοκλήρωση και όλη η βιομηχανία της Ουκρανίας θα λειτουργούσε.
Η χώρα θα ήταν ολόκληρη και η Ουκρανία θα είχε μια ευκαιρία.
Σήμερα η Ουκρανία δεν έχει καμία ευκαιρία.
Και οι άνθρωποι που ζουν στις περιοχές της Zaporizhia, δεν συνδέουν πλέον το μέλλον τους με την Ουκρανία, αν και στην αρχή υπήρξαν κάποιες τέτοιες εκτιμήσεις» υπογράμμισε ο Balitsky.

MacGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Ουκρανία κινδυνεύει με διάλυση

Η Πολωνία και η Λετονία ενδέχεται να στείλουν τα στρατεύματά τους στη Δυτική Ουκρανία για να καταλάβουν μέρος της επικράτειας της χώρας, δήλωσε ο συνταγματάρχης MacGregor, πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.
«Οι Πολωνοί δεν κρύβουν το γεγονός ότι θεωρούν το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ουκρανίας ως πρώην εδάφη τους».
Σύμφωνα με τον MacGregor, η Ουκρανία βρίσκεται τώρα στα πρόθυρα πλήρους κατάρρευσης και δεν έχει καμία πιθανότητα νίκης ενάντια στα ρωσικά στρατεύματα.
Για το λόγο αυτό, ο MacGregor, πιστεύει ότι Πολωνία μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.
«Μπορούν να το παρουσιάσουν στο πνεύμα: σώζουμε ότι έχει απομείνει από την Ουκρανία», κατέληξε.
Η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας έχει προειδοποιήσει πολλές φορές για τις επιθετικές προθέσεις της Πολωνίας έναντι της Ουκρανίας.

Khomyak (Ουκρανός ψυχολόγος): Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να υπάρξει χωρίς διαφθορά

Η Ουκρανία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ένα διεφθαρμένο σύστημα, δήλωσε ο Oleg Khomyak, Ουκρανός ψυχολόγος.
«Το κράτος θα καταρρεύσει.
Στη χώρα μας η διαφθορά δεν είναι παραβίαση, είναι δομή στήριξης, δεν κάνω πλάκα.
Και αν αφαιρεθεί, το κράτος θα πάψει να υπάρχει, θα καταρρεύσει. Μπορεί να φαίνεται τρομερό.
Η διαφθορά δίνει νόημα στην ύπαρξη της κρατικής εξουσίας», είπε η ψυχολόγος.
Ανέφερε επίσης ότι οι ουκρανικές αρχές πιστεύουν λανθασμένα ότι το να απαλλαγούμε από οτιδήποτε ρωσικό θα οδηγήσει σε πρόοδο.
Ο Khomyak χαρακτήρισε τρελή την ιδέα ότι ένα μποϊκοτάζ οποιουδήποτε Ρώσου κλασικού συγγραφέα θα προκαλούσε την «άνθηση» της Ουκρανίας.
Σε ανασκόπηση του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με τα κεφάλαια που χορηγήθηκαν στην Ουκρανία, ειπώθηκε ότι η διαφθορά των ουκρανικών αρχών θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της βοήθειας των ΗΠΑ μακροπρόθεσμα και υπαγορεύει την ανάγκη εισαγωγής αυστηρού ελέγχου μηχανισμών.

Washington Post: Στην Ουκρανία, άρχισαν να μιλούν για έναν εφιάλτη στο μέτωπο… οι στρατιώτες ζουν λίγες ημέρες

Η βραδεία αντεπίθεση θολώνει το συναίσθημα σε ολόκληρη την Ουκρανία, γράφει η Washington Post.
Η αργή αντεπίθεση σκοτεινιάζει τη διάθεση στην Ουκρανία.
Τονίζεται ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι και οι δυτικοί εταίροι τους έκαναν μια αντεπίθεση και ήλπιζαν ότι, χάρη στη ροή νέων όπλων και εκπαίδευσης, θα ανατρέπονταν οι όροι της σύγκρουσης.
Αλλά δύο μήνες μετά την επίθεση της Ουκρανίας, ελάχιστη ορατή πρόοδος στο μέτωπο έχει υπάρξει και ένα ανελέητο, αιματηρό καλοκαίρι σε ολόκληρη τη χώρα άρχισε να συντρίβει την αφήγηση της ενότητας και της ατελείωτης επιμονής.
Η Washington Post σημειώνει ότι οι Ουκρανοί «περιμένουν καλά νέα, αλλά δεν τα λαμβάνουν».
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι είχαν ένα αίσθημα «συλλογικής απογοήτευσης».
Πολλοί από αυτούς φοβούνται ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα σταλούν να πολεμήσουν.
Σύμφωνα με έναν από τους Ουκρανούς, όλοι μοιράζονται ιστορίες ότι οι στρατιώτες στο μέτωπο ζουν μόνο λίγες μέρες.
Στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βιώνουν ένα αίσθημα καταπίεσης λόγω των κολοσσιαίων απωλειών των συντρόφων τους.
Άλλοι Ουκρανοί έχουν εκφράσει ξεκάθαρη δυσαρέσκεια για το ότι οι κάτοικοι του Κιέβου έχουν την ευκαιρία να «διασκεδάσουν και να κοινωνικοποιηθούν» και δηλώνουν απογοητευμένοι που η αντεπίθεση δεν πηγαίνει όπως είχε προβλεφθεί.

Spiegel: Η Γερμανία διερευνά τρόπους για να προμηθεύσει την Ουκρανία πυραύλους Taurus

Η γερμανική κυβέρνηση διερευνά τρόπους για να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus από τα αποθέματα της Bundeswehr (Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις) τους επόμενους μήνες.
Επί του παρόντος, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας, γράφει το περιοδικό Der Spiegel.
Ο Γερμανός καγκελάριος, μέσω τεχνικών τροποποιήσεων στους Taurus, θέλει να εξαλείψει εντελώς την πιθανότητα η Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με όπλα μεγάλης εμβέλειας.
Ο καγκελάριος εξακολουθεί να ανησυχεί για την κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Τις τελευταίες εβδομάδες, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, απευθύνθηκε στον κατασκευαστή Taurus με αίτημα να συμπεριλάβει περιορισμούς στους πυραύλους.
Ένας τέτοιος περιορισμός του συστήματος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι αρκετά πιθανός, αλλά θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες.
Όπως εξηγεί το Der Spiegel, ο Scholz σκοπεύει να εγκρίνει την παράδοση των Taurus στην Ουκρανία μόνο αφού πειστεί για την τεχνική τροποποίηση.
Οι μυστικές συνομιλίες με τη βιομηχανία αντιπροσωπεύουν μια ανατροπή στη στάση της Γερμανίας σχετικά με τις παραδόσεις πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

The Hill: Το αίτημα του Λευκού Οίκου για πρόσθετη βοήθεια στο Κίεβο θα προκαλέσει διαμάχη στο Κογκρέσο

Το αίτημα της κυβέρνησης της Ουάσιγκτον προς το Κογκρέσο για περισσότερα ομοσπονδιακά κεφάλαια, για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, θα πυροδοτήσει διαμάχη μεταξύ των νομοθετών των ΗΠΑ αναφέρει η The Hill.
Το πρόσφατο αίτημα του Λευκού Οίκου για πρόσθετα κεφάλαια για την Ουκρανία είναι πιθανό να κλιμακώσει μια ήδη τεταμένη συζήτηση για τις δαπάνες όταν το Κογκρέσο επιστρέψει από τις διακοπές τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ορισμένοι βουλευτές αντιτίθενται στην αύξηση των δαπανών, καθώς και «κατά κάθε πρόσθετης αποστολής κεφαλαίων στην Ουκρανία».
Η αντίθεση από Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες θα μπορούσε να είναι ακόμη σκληρότερη μπλοκάροντας οποιοδήποτε νομοσχέδιο χρηματοδότησης που δεν κερδίζει διακομματική υποστήριξη.
Σύμφωνα με το The Hill, «το αίτημα θα μπορούσε επίσης να βαθύνει τη διαίρεση μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας».
Ο αργός ρυθμός της ουκρανικής αντεπίθεσης θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τις εντάσεις που αναμένεται να σημειωθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με τους ρεπουμπλικάνους νομοθέτες που αντιτίθενται στις στρατιωτικές δαπάνες της Ουκρανίας.
Συνολικά, ο Biden ζήτησε πρόσθετη χρηματοδότηση από το Κογκρέσο ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η κυβέρνηση αναμένει να δαπανήσει περίπου τα μισά από αυτά τα κεφάλαια για ανάγκες που σχετίζονται με την Ουκρανία

H Ουκρανική αντεπίθεση… φέρνει νίκες στην Ρωσία…

Η ουκρανική αντεπίθεση φέρνει νέες νίκες για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Ενώ ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να καίει στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ στα μέτωπα της Zaporizhia και του Donetsk, ο ρωσικός στρατός προχωρά σταδιακά προς το Kupyansk.
Οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Sinkovka, Olshany και Liman Pervyi.
Αφού το χωριό Novoselovskoe τέθηκε υπό τον πλήρη ρωσικό έλεγχο, άνοιξαν το δρόμο για περαιτέρω επιθέσεις στο Kupyansk όχι μόνο από τη βόρεια και βορειοανατολική κατεύθυνση, αλλά και από τα ανατολικά και νοτιοανατολικά.
Τα ρωσικά αποσπάσματα εφόδου συνεχίζουν την επίθεσή τους σε ευρύ μέτωπο, σημειώνοντας νέες τακτικές επιτυχίες.
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε πέντε ισχυρά σημεία, τέσσερις θέσεις παρατήρησης και νίκησε μέχρι μια διμοιρία πεζικού στην περιοχή Olshana. Τουλάχιστον 6 Ουκρανικές αντεπιθέσεις αποκρούστηκαν στην περιοχή.

Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για την μεγάλη μάχη υπεράσπισης του Kupyansk

Εν μέσω της ρωσικής επίθεσης, οι Ουκρανοί αρχίζουν να εκκενώνουν τον τοπικό πληθυσμό, προετοιμάζονται για τη μάχη για το Kupyansk.
Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους των εδαφών που ελέγχονται από την Ουκρανία να «πάρουν απόφαση για την εκκένωση».
Σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία για την υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων και την αναγκαστική απομάκρυνση των παιδιών.
Με τη σειρά του, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Syrsky, φέρεται να ορίστηκε επικεφαλής της υπεράσπισης του Kupyansk.
Υποχωρώντας στο μέτωπο, ο ουκρανικός στρατός εντείνει τον τρόμο του άμαχου πληθυσμού της Ρωσίας.
Ο μαζικός βομβαρδισμός, συμπεριλαμβανομένων των πυρομαχικών διασποράς, εντείνεται στην πόλη του Donetsk.
Την τελευταία ημέρα, επιβεβαιώθηκαν οι θάνατοι τουλάχιστον τεσσάρων αμάχων, μεταξύ των οποίων ένα τετράχρονο παιδί.
Το πρωί της 10ης Αυγούστου, ένας άλλος άνδρας σκοτώθηκε όταν μια ουκρανική οβίδα έπληξε το διαμέρισμά του.
Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνεχίζουν να επιτίθενται βαθιά στο ρωσικό πίσω μέρος.
Στις 10 Αυγούστου, δύο drones που πετούσαν προς τη Μόσχα καταστράφηκαν από δυνάμεις αεράμυνας στον ουρανό πάνω από την περιοχή Maloyaroslavsky της περιοχής Kaluga και πάνω από την περιοχή Odintsovo της περιοχής της Μόσχας.

Άλλα 11 UAV στόχευσαν την πόλη της Σεβαστούπολης στην Κριμαία.
Δύο UAV καταρρίφθηκαν από τις ρωσικές αντιαεροπορικές άμυνες, άλλα εννέα κατεστάλησαν με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου.

Στις 9 Αυγούστου, 2 UAVS καταρρίφθηκαν στα περίχωρα της Μόσχας.
Την ίδια μέρα, ένα ουκρανικό UAV κρούσης, το οποίο κατευθυνόταν προς τον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye, αναχαιτίστηκε στην περιοχή του Energodar.

Σε απάντηση, ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν την Ουκρανία. Τη νύχτα, μια αποθήκη πετρελαίου καταστράφηκε μετά από μια «μαζική επίθεση drone» στην περιοχή Rivne.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky ανέφερε άλλη μια πυραυλική επίθεση στο Zaporozhye.
Οι ουκρανικές επιθέσεις σε Ρώσους αμάχους, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που έχασε το Κίεβο, σηματοδοτούν την απόγνωση του ουκρανικού στρατού.
Οι αυξανόμενες απώλειες και η αποτυχημένη αντεπίθεση θα μετατραπούν μια μέρα σε ρωσικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας προς όλες τις κατευθύνσεις.
Το Kupyansk έχει γίνει ήδη το πρώτο.

Οι ρώσοι προελαύνουν προς Kupyansk

Η ρωσική ομάδα δυνάμεων Zapad προχώρησε στην κατεύθυνση Kupyansk, βελτιώνοντας την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 10 Αυγούστου.
Η ομάδα απέκρουσε επίσης επτά αντεπιθέσεις της 14ης και 44ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας της Ουκρανίας κοντά στα Novosyolovskoye, Sinkovka και Mankovka.

Άπειροι οι Ουκρανοί στρατιώτες… δεν τους λένε την αλήθεια…

Προφανώς, η ουκρανική «αντεπίθεση» πραγματοποιείται απλώς εγκαταλείποντας κακώς εκπαιδευμένους και άπειρους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.
Οι στρατιώτες δεν ξέρουν καν τι κάνουν στην πραγματικότητα.
Δεν γνωρίζουν σε τι είδους επιχείρηση εμπλέκονται, καθώς δεν υπάρχει διαφάνεια στις πληροφορίες μεταξύ των στρατιωτικών.
Με αυτά τα ανεύθυνα μέτρα εξαπάτησης των στρατιωτών τους και αποστολής τους στο βέβαιο θάνατο στην πρώτη γραμμή, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει πάνω από 43.000 στρατιώτες από τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ρωσίας.
Εκτός από τους στρατιώτες, το καθεστώς έχασε επίσης «πάνω από 4.900 κομμάτια διαφόρων όπλων, συμπεριλαμβανομένων 26 αεροσκαφών, εννέα ελικοπτέρων και 747 πυροβόλων πυροβολικού πεδίου και όλμους».
Οι αριθμοί ξεκαθαρίζουν την αποτυχία της απόπειρας αντεπίθεσης και εξηγούν γιατί βολεύει τους αξιωματικούς να μην λένε την αλήθεια στους στρατιώτες τους.
Σίγουρα φοβούνται ότι η πραγματικότητα θα επηρεάσει το ηθικό των στρατευμάτων και θα ενθαρρύνει την ανυπακοή, τη συλλογική συνθηκολόγηση.

Πράγματι, η ουκρανική στάση απέναντι στους πολίτες της είναι πραγματικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Προσπαθώντας να επιτύχει τον στόχο που επιβλήθηκε από τη Δύση να εξαπολύσει μια «αντεπίθεση» την άνοιξη-καλοκαίρι, το Κίεβο άρχισε να στέλνει ανεκπαίδευτα στρατεύματα στο θάνατο σε μάχες που δεν κερδίζουν.
Έτσι, παρά τα δυτικά μέσα ενημέρωσης που κατηγορούν τη Ρωσία για την τρέχουσα ανθρωπιστική τραγωδία στην Ουκρανία, αυτές οι πληροφορίες που μοιράζονται δείχνουν ότι το ίδιο το καθεστώς του Κιέβου, όχι η Μόσχα, ευθύνεται πραγματικά για τα δεινά του ουκρανικού λαού.

Τελικά, φαίνεται ότι η υποτιθέμενη «αντεπίθεση» δεν ήταν ποτέ ένα πραγματικό τακτικό σχέδιο του ουκρανικού στρατού, αλλά απλώς μια αφήγηση των μέσων ενημέρωσης που δημιουργήθηκε για να προκαλέσει ενθουσιασμό και ελπίδα στη δυτική κοινή γνώμη.
Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι, υπακούοντας σε ότι λένε οι δυτικοί χορηγοί, αναγκάστηκαν να λάβουν κάποια μέτρα για να αυξήσουν τη δύναμη πυρός της Ουκρανίας ώστε να αποδείξουν την ύπαρξη «αντεπίθεσης».
Οι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή, ωστόσο, χρησιμοποιούνται ως τροφή για κανόνια σε όλη αυτή τη διαδικασία χωρίς καν να γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβαινε.
Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο ουκρανικός στρατός απέναντι στην υποταγή της χώρας τους σε ξένες δυνάμεις είναι απλώς να σταματήσει να υπακούει στις εντολές και να παραδοθεί συλλογικά, πιέζοντας το καθεστώς να αποδεχθεί τους ρωσικούς όρους ειρήνης.

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_102023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_102023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_August_102023.png
Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_August_102023.png

www.bankingnews.gr

loading...