Εγκαταλείπουν τις τακτικές πολέμου των ΗΠΑ οι Ουκρανοί, μετά το σοκ απωλειών με 43.000 νεκρούς και υιοθετούν μοντέλα Wagner

Κατά τους Ουκρανούς οι τακτικές πολέμου των αμερικανών κατά των ρώσων είναι αναποτελεσματικές… και φαίνεται ότι σχεδιάζουν αναδιάταξη… και πλέον υιοθετούν πρακτικές Wagner…
Η Ουκρανική αντεπίθεση θα καταγραφεί στην ιστορία του πολέμου ως η πιο απελπισμένη και αναποτελεσματική αντεπίθεση στην ιστορία του πολέμου…
Η Ουκρανική διοίκηση ωστόσο αδιαφορεί για τις δραματικές απώλειες, ήδη έχουν σκοτωθεί 43.000 στρατιώτες μέσα σε δύο μήνες, – δεν περιλαμβάνονται οι τραυματίες – είναι πρωτοφανής αυτή η καταστροφή σε ανθρώπινες ζωές…
Οι Ουκρανοί είναι απελπισμένοι να σημειώσουν μια νίκη αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει κάτι το αξιοσημείωτο στα 1.500 χιλιόμετρα του μετώπου…
Οι Ουκρανοί επιμένουν με τακτικές τρομοκρατίας στέλνουν θαλάσσια drones για να χτυπήσουν πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας ή χτυπούν πολεμικά πλοία, όπως το ρωσικό τάνκερ στις 5 Αυγούστου 2023…
Οι Ουκρανοί αλλάζουν στρατηγική και υιοθετούν μοντέλα Wagner…
Να σημειωθεί ότι κατά τους Ουκρανούς οι τακτικές πολέμου των αμερικανών κατά των ρώσων είναι αναποτελεσματικές… και φαίνεται ότι σχεδιάζουν αναδιάταξη… και πλέον υιοθετούν πρακτικές Wagner…

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν τις αμερικανικές τακτικές πολέμου και υιοθετούν στρατηγικές Wagner

Η αντεπίθεση των Ουκρανών στο Bakhmut με τακτικές Wagner

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας φέρεται να έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους κατά του ρωσικού στρατού στην κατεύθυνση του Bakhmut σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μιμηθούν την τακτική που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά η ομάδα Wagner για να καταλάβει την πόλη τον Μάιο 2023.
Στις 3 και 4 Αυγούστου, οι δυνάμεις του Κιέβου εξαπέλυσαν αρκετές επιθέσεις στην βόρεια κατεύθυνση του Bakhmut.
Οι Ουκρανοί προφανώς σχεδιάζουν να πλαισιώσουν την πόλη και από τις δύο κατευθύνσεις, να κόψουν τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και στη συνέχεια να εξαπολύσουν απευθείας επίθεση.
Το σχέδιο είναι ένα αντίγραφο της επιτυχημένης επίθεσης των Wagner στο Bakhmut.
Τα ουκρανικά στρατεύματα σημείωσαν κάποια κέρδη και κατέλαβαν αρκετές υψηλές θέσεις κοντά στο Berkhovka καθώς και κοντά στην Klescheevka και τους κοντινούς οικισμούς Andreevka και Kurdyumovka τις τελευταίες εβδομάδες.
Ωστόσο, υπέστησαν μεγάλες απώλειες και δεν κατάφεραν να διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες ή να κόψουν οποιαδήποτε βασική γραμμή ανεφοδιασμού.
Οι δυνάμεις του Κιέβου πιθανότατα θα κλιμακώσουν περαιτέρω τις επιθέσεις τους στο Bakhmut τις επόμενες εβδομάδες για να σημειώσουν μια σημαντική νίκη με οποιοδήποτε κόστος.

Μεγάλες απώλειες στο νότιο μέτωπο

Εν τω μεταξύ, σε άλλες κατευθύνσεις, οι δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να έχουν μεγάλες απώλειες.
Στην κατεύθυνση Kherson, το πυροβολικό της ρωσικής Ομάδας Δυνάμεων Dnepr κατέστρεψε ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο D-30 κοντά στη Sofiyevka, δύο ρυμουλκούμενα Msta-B κοντά στο Chernobayevka και το Tomarino καθώς και έναν όλμο 2B11 στα περίχωρα της πόλης Kherson.
Οι αντιαρματικές μονάδες της ομάδας απέτρεψαν μια προσπάθεια των δυνάμεων του Κιέβου να αναπτύξουν στρατεύματα στα νησιά Belogrudov και Damanskiy καθώς και στην όχθη του ποταμού Dnepr.
Καταστράφηκαν τέσσερα ταχύπλοα και σκοτώθηκαν έως και 20 στρατιώτες.
Επιπλέον, η ομάδα εντόπισε στη συνέχεια κατέστρεψε ένα ισπανικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας Spada 2000 με πυρομαχικά περιπλανώμενα Lancet.
Στην κατεύθυνση Kupyansk, μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 της ρωσικής ομάδας δυνάμεων Zapad πραγματοποίησαν δύο αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενός μπροστινού σταθμού διοίκησης και μιας συγκέντρωσης δυνάμεων της 14ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας κοντά στην Petropavlovka.
Η ομάδα κατέλαβε επίσης πολλά οχυρά και νίκησε μια διμοιρία πεζικού από την 14η Ξεχωριστή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στην περιοχή Mankovka.
Στην ίδια περιοχή το πυροβολικό της ομάδας κατέστρεψε ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Gvozdika και ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο Msta-B.

Οι δραματικές απώλειες των Ουκρανών 43.000 νεκροί και 5.000 οπλικά συστήματα κατεστραμμένα

Η Ουκρανία έχει χάσει πάνω από 43.000 στρατιώτες και περίπου 5.000 τεμάχια στρατιωτικού εξοπλισμού από την έναρξη της αντεπίθεσής της, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 4 Αυγούστου.
Η Ρωσική πλευρά σημείωσε ότι αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τους τραυματίες και τους ξένους μισθοφόρους που εκκενώθηκαν σε ουκρανικά στρατιωτικά νοσοκομεία και στο εξωτερικό, καθώς και οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων υψηλής ακρίβειας από ρωσικά όπλα μεγάλης εμβέλειας.
Ο ρωσικός στρατός έχει καταστρέψει περίπου 5.000 τεμάχια στρατιωτικού εξοπλισμού των δυνάμεων του Κιέβου από την έναρξη της αντεπίθεσης.
«Περισσότερα από 4.900 τεμάχια του διάφορου οπλισμού του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων 26 αεροσκαφών, 9ελικοπτέρων, 1.831 τανκς και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, μεταξύ των οποίων 25 γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard, 7 γαλλικά τροχοφόρα άρματα μάχης AMX και 21 αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley έχουν καταστραφεί. στην πρώτη γραμμή».

Η Ουκρανία έχασε επίσης 747 πυροβόλα και όλμους πεδίου, συμπεριλαμβανομένων 76 ρυμουλκούμενων οβίδων M777 αμερικανικής κατασκευής, καθώς και 84 μηχανοκίνητα πυροβόλα πυροβολικού από την Πολωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και τη Γερμανία….

Οι Ουκρανοί χτύπησαν το ρωσικό τάνκερ SIG

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν ρωσικό πετρελαιοφόρο στο στενό του Κερτς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας, λίγες ώρες μετά το πλήγμα εναντίον ρωσικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα.
«Στη διάρκεια της νύχτας, η SBU (σ.σ.: οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας) ανατίναξαν το SIG, ένα σημαντικό πετρελαιοφόρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας που μετέφερε καύσιμα για τους ρώσους στρατιώτες», είπε η πηγή, διευκρινίζοντας πως πραγματοποιήθηκε «με επιτυχία άλλη μια ειδική επιχείρηση σε συντονισμό με το Πολεμικό Ναυτικό».
Η επίθεση έγινε με θαλάσσιο drone, κοντά στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, ανακοίνωσαν από την πλευρά τους οι ρωσικές αρχές.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το σκάφος SIG, που πλησίαζε το στενό του Κερτς που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Αζόφ, χτυπήθηκε από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Το πρακτορείο Interfax της Ουκρανίας, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας, ανέφερε επίσης ότι το ναυτικό της Ουκρανίας βρίσκεται πίσω από την επίθεση με drones στα χωρικά της ύδατα.
Κανείς δεν τραυματίστηκε, αλλά η γέφυρα της Κριμαίας και η μεταφορά με πορθμεία ανεστάλησαν για αρκετές ώρες, σύμφωνα με τους Ρώσους αξιωματούχους της Κριμαίας.
Το Κίεβο σπάνια αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις εντός της Ρωσίας ή σε εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία, αλλά έχει πει ότι η καταστροφή της στρατιωτικής υποδομής της Ρωσίας ενισχύει τις πιθανότητες αντεπίθεσης στον πόλεμο που διαρκεί 17 μήνες.
Ο Vasyl Malyuk, επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας SBU της Ουκρανίας, δεν είπε ευθέως ότι η Ουκρανία επιτέθηκε στο σκάφος, αλλά σχολίασε ότι οποιοδήποτε περιστατικό με ρωσικά πλοία ή τη γέφυρα της Κριμαίας ήταν «ένα απολύτως λογικό και αποτελεσματικό βήμα προς τον εχθρό».
«Επιπλέον, τέτοιες ειδικές επιχειρήσεις αφού διεξάγονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας, είναι απολύτως νόμιμες», δήλωσε ο Malyuk στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Μαζική ναυτική επίθεση των Ουκρανών στο λιμάνι Novorossiysk στην περιοχή Krasnodar

Η επίθεση κατά του ρωσικού δεξαμενόπλοιου σημειώθηκε στο πλαίσιο μαζικής ναυτικής επίθεσης των ουκρανών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του λιμανιού Novorossiysk στην περιοχή Krasnodar στη Μαύρη Θάλασσα.
Κατά την απόκρουση της επίθεσης, τα μη επανδρωμένα σκάφη των ουκρανών εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν με πυρά από τα τυπικά όπλα των ρωσικών πλοίων που φρουρούσαν το εξωτερικό λιμάνι της ναυτικής βάσης.
Ωστόσο η επίθεση συνεχίστηκε με θαλάσσια drones και το αποβατικό πλοίο κλάσης Ropucha Olenegorskiy Gornyak υπέστη ζημιά στην επίθεση.
Στην περιοχή της επίθεσης βρέθηκε και το περιπολικό Suvorovets και σύμφωνα με πληροφορίες κατέστρεψε ένα από τα drones του ναυτικού στην περιοχή Myskhako.
Εξάλλου οι Ρώσοι εντόπισαν το Σάββατο (5/8/2023) θαλάσσιο drone κοντά στη Σεβαστούπολη και λαμβάνουν μέτρα για να το καταστρέψουν, δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης Mikhail Razvozhayev.

Αυξάνουν τις επιθέσεις με ναυτικά drone οι Ουκρανοί

Η αυξημένη συχνότητα των ναυτικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι ορισμένα ρωσικά σκάφη δεν έχουν δυνατότητες να αποκρούσουν εύκολα τέτοιες επιθέσεις.
Για να αντιμετωπίσουν, τα πληρώματα έχουν μόνο δύο βαριά πολυβόλα των 14,5 χιλιοστών και ένα πυροβόλο AK-176MA.
Αυτά είναι αποτελεσματικά όπλα ενάντια σε ένα μόνο ναυτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, αλλά δεν μπορούν να αποκρούσουν μαζικό χτύπημα.
Τις τελευταίες εβδομάδες, το καθεστώς του Κιέβου με την προφανή βοήθεια του ΝΑΤΟ αύξησε τις προσπάθειες να πραγματοποιήσει επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικά εδάφη καθώς και να χτυπήσει σκάφη και πόλεις λιμάνια χρησιμοποιώντας ναυτικά drones.
Οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις έχουν αναχαιτιστεί από ρωσικά αμυντικά συστήματα.
Η Ρωσία υποστηρίζει επίσης ότι οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ χρησιμοποίησαν τους διαδρόμους σιτηρών που δημιουργήθηκαν κατά την κατάρρευση της συμφωνίας για τα σιτηρά για να οργανώσουν επιθέσεις.
Στις 2 Αυγούστου, το Κίεβο προσπάθησε να επιτεθεί σε ρωσικό στρατιωτικό πλοίο που συνόδευε πολιτικό σκάφος στη Μαύρη Θάλασσα με ναυτικό drone.
Μια παρόμοια επίθεση αναφέρθηκε την 1η Αυγούστου.
Αναφέρεται ότι αφορούσε τρία ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στόχευαν πολιτικά ρωσικά σκάφη που έπλεαν προς τον Βόσπορο.
Και στις δύο περιπτώσεις οι επιθέσεις αποκρούστηκαν.
Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν όσο το Κίεβο έχει πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα.
Γεγονός που θα ωθήσει τη Ρωσία να καταστρέψει τις λιμενικές υποδομές και οποιεσδήποτε παρόμοιες εγκαταστάσεις των Ουκρανών βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, για να αποκρούσει τις επιθέσεις τους.

Η Βρετανία αργά ή γρήγορα θα παραδεχτεί την ήττα του Ουκρανικού στρατού – Και μια αποκάλυψη για… την απόσυρση

Το Ηνωμένο Βασίλειο αργά ή γρήγορα θα παραδεχτεί την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας υποστηρίζει ο Ρώσος πρεσβευτής Andrey Kelin τόνισε ότι οι ισχυρισμοί ότι οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να αναγκάστηκαν επίσης να αποσυρθούν από την περιοχή του Κιέβου τον Απρίλιο του 2022 είναι εντελώς αναληθή
Αργά ή γρήγορα, το Λονδίνο θα πρέπει να παραδεχτεί την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας, αν και εξακολουθεί να διαφωνεί.
«Διαβάζω τις εκθέσεις του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο εξακολουθεί να λέει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν Αυτό δεν είναι σωστό.
Δυο χωριά που καταλήφθηκαν από ουκρανικές δυνάμεις πριν από δύο εβδομάδες έχουν ανακαταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις. Δεν πέτυχαν τίποτα σε αυτή την αντεπίθεση», είπε ο διπλωμάτης.
«Αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αναγνωρίσει την αλήθεια – αυτή η αντεπίθεση έχει αποτύχει».

Γιατί αποχώρησαν τα ρωσικά στρατεύματα από το Κίεβο;

Ο Kelin τόνισε ότι οι ισχυρισμοί ότι οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να αναγκάστηκαν επίσης να αποσυρθούν από την περιοχή του Κιέβου τον Απρίλιο του 2022 είναι εντελώς αναληθείς.
Σύμφωνα με τον ρώσο Πρέσβη, τα αντιμαχόμενα μέρη ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία.
Οι αρχές και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ζήτησαν από τις ρωσικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν την περιοχή του Κιέβου και η Ρωσία το έκανε ως χειρονομία καλής θέλησης.
Αλλά αμέσως μετά, οι Ουκρανοί είπαν ότι δεν υπάρχει συμφωνία και ότι θα πολεμήσουν…
Τον Ιούνιο, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Putin υπενθύμισε ότι η Ουκρανία μονογράφησε ένα σχέδιο συμφωνίας με τη Μόσχα, το οποίο είχε συνταχθεί στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2022, αλλά μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την πρωτεύουσα Κίεβο, η Ουκρανία πέταξε την συμφωνία στην «χωματερή της ιστορίας».

Η Ρωσία θα πετύχει όλους τους στρατιωτικούς της στόχους

Η Δύση, και κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη ματαιότητα του εφοδιασμού του καθεστώτος Zelensky με όπλα και την ενθάρρυνση των τρομοκρατικών του δραστηριοτήτων, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον
«Έχουμε σημειώσει τους υπαινιγμούς στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι η Ρωσία φαινομενικά σκοπεύει να καθυστερήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση μέχρι τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2024, συνδέοντας με τα αποτελέσματά των εκλογών.
Οι ενέργειές μας δεν εξαρτώνται από την εσωτερική πολιτική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση έχει στόχους και οι στόχοι θα επιτευχθούν πλήρως» τόνισε ο ρώσος Πρέσβης

Οι αμερικανοί ζητούν από την Ρωσία να διευκρινίσει τους όρους για να επιστρέψει στην συμφωνία των σιτηρών

Οι ΗΠΑ θέλουν η Ρωσία να ξεκαθαρίσει τι θέλει σε αντάλλαγμα για την επανέναρξη της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο O’Brien επικεφαλής της υπηρεσίας κυρώσεων του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Πρώτα από όλα, η Ρωσία πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ζητά.
Έχει διατυπώσει μια σειρά από διαφορετικά αιτήματα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον O’Brien, έχουν ήδη δηλώσει προθυμία «να βοηθήσουν σε οποιοδήποτε από αυτά τα ζητήματα.»
«Ωστόσο, δεν είναι σαφές τι θεωρεί η Ρωσία επιτυχία»…

Συνεχίζουν την προέλαση σε Kupyansk-Svatove οι ρωσικές δυνάμεις

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove αλλά δεν προχώρησαν στις 4 Αυγούστου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στις ρωσικές δυνάμεις κοντά στο Novoselivske (14 χλμ βορειοδυτικά του Svatove) και στο Novovodyane (15 χλμ νότια του Svatove).
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove στις 4 Αυγούστου και σύμφωνα με πληροφορίες σημείωσαν νίκες και εδαφικά κέρδη.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Kupyansk, Lyman και Svatove.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Novoselivske κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου N-26 (Svatove-Kupyansk).
Οι ρώσοι συνεχίζουν να προελαύνουν βόρεια του Kupyansk και προς τον ποταμό Oskil, που εκτείνεται δυτικά του Svatove.
Τα ρωσικά αποσπάσματα επίθεσης της Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Kupyansk στις 4 Αυγούστου και κατέλαβαν ουκρανικές αμυντικές γραμμές  βόρεια του οικισμού

Μάχες στην Kreminna

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Kreminna, αλλά δεν σημείωσαν εδαφικά κέρδη στις 4 Αυγούστου.
Ένας Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στη δασική περιοχή Serebryanske (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Kreminna).
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στις ρωσικές δυνάμεις κοντά στο Bilohorivka (12 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna), στο Spirne (25 χλμ νότια της Kreminna) και στο Vesele (30 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna) και ότι ρωσικά στοιχεία της Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων απώθησαν Ουκρανικές επιθέσεις κοντά στην Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν και έφτασαν στα ανατολικά προάστια της Bilohorivka, στην περιφέρεια Lyhansk, και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πήραν πιο πλεονεκτικές θέσεις κοντά στον οικισμό.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε το μπροστινό διοικητήριο της Ρωσικής Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων προς την κατεύθυνση του Liman στις 4 Αυγούστου.
O Ρώσος Πρόεδρος Putin επαίνεσε τον στρατηγικό Mordvichev για τις επιτυχίες του στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στις 29 Ιουλίου, αναφερόμενος στην ρωσική προέλαση νοτιοδυτικά του Svatove.

Σκληρές μάχες στο Bakhmut, οριακά κέρδη για τους Ουκρανούς

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις γύρω από το Bakhmut αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί εδαφικά κέρδη έως τις 4 Αυγούστου.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν στη νότια πλευρά του Bakhmut μέσω πυκνών πυρών.
Η κατάσταση στο μέτωπο του Bakhmut δεν άλλαξε στις 4 Αυγούστου και ότι οι μάχες συνεχίζονται κοντά στο Klishchiivka (7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut) και τη δεξαμενή Berkhivka (6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut).
Οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν έως 20 μέτρα την ημέρα κοντά στο Klishchivka κατά τη διάρκεια συνεχών επιθέσεων και ότι το νότιο τμήμα του οικισμού είναι υπό ουκρανικό έλεγχο.
Μικρές ουκρανικές ομάδες κατέχουν θέσεις στα περίχωρα της Klishchiivka και δεν επιτίθενται σε ρωσικές θέσεις στην περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μικρές ουκρανικές επιθέσεις στην πρώτη γραμμή κοντά στο Kurdyumivka (12 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν τον έλεγχό τους στο Andriivka (10 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Μια ρωσική πηγή ισχυρίστηκε επίσης ότι η κατάσταση στο Bakhmut είναι «πιο επικίνδυνη από όσο φαίνεται» για τις ρωσικές δυνάμεις λόγω των ουκρανικών στρατηγικών και προελάσεων στα βόρεια και νότια πλευρά του Bakhmut.

Επιθέσεις ρώσων στο Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να αντεπιτίθενται αλλά δεν κατέλαβαν νέες ή προηγουμένως χαμένες θέσεις γύρω από το Bakhmut στις 4 Αυγούστου.
Πυροβολικό και στοιχεία drone της 150ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (8th Guards Combined Arms Army, Southern Military District) στόχευσαν τις ουκρανικές δυνάμεις ως μέρος των μαχών κοντά στο Bakhmut.

Νότιος άξονας – Νότιο Donetsk και Zaporizhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις στη δυτική περιφέρεια του Donetsk στις 4 Αυγούστου, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ρωσικές θέσεις κοντά στο Mykilske (27 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk), αλλά οι ρωσικές δυνάμεις κράτησαν τις θέσεις τους.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος των διοικητικών συνόρων μεταξύ των περιφερειών Zaporizhia και Donetsk στις 4 Αυγούστου, αλλά δεν σημείωσαν επιβεβαιωμένα κέρδη.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξουδετέρωσαν τρεις ουκρανικές ομάδες επίθεσης δυτικά του Orekhov στην περιοχή Zaporιzhia.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση  Zaporizhia-Donetsk Oblast).
Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθέσεις κοντά στο Urozhaine (9 χιλιόμετρα νότια της Velyka Novosilka).
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν είναι παρούσες στο Staromayorske (9 χιλιόμετρα νότια της Velyka Novosilka).
Οι ρωσικές μονάδες κοντά στο Staromayorske υποχώρησαν σε μια περιοχή κοντά στο Staromlynivka (15 χλμ νότια της Velyka Novosilka) λόγω των ουκρανικών αντεπιθέσεων.
Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στοχεύουν με συνέπεια ρωσικές πίσω περιοχές κατά μήκος των διοικητικών συνόρων μεταξύ των περιφερειών Zaporizhia και Donetsk, και πρόσθεσε ότι το ουκρανικό πυροβολικό και τα πυρά MLRS περιπλέκουν τη ρωσική επιμελητεία στην περιοχή.

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_42023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_42023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_August_42023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_August_42023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_August_42023.png
www.bankingnews.gr

loading...