Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ δείχνει την απόλυτη αποδοκιμασία στον Πρόεδρο Μπάιντεν

Άλλη μία ψυχρολουσία για τον πρόεδρο Μπάιντεν αποτελεί η πρόσφατη δημοσκόπηση του Harvard / Harris που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα. Αντίθετα, ο Ρόμπερτ Κένεντι φαίνεται ότι είναι μακράν ο δημοφιλέστερος υποψήφιος των Δημοκρατικών, στο σύνολο του εκλογικού σώματος.

Η καθαρή βαθμολογία αποδοχής του Κένεντι είναι +21 μονάδες (που σημαίνει ότι τα Ποσοστά αποδοχής του είναι 21 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από τα Ποσοστά αποδοκιμασίας του). Δηλαδή ο Κένεντι συγκεντρώνει βαθμολογία κατά 35 μονάδες υψηλότερη από εκείνη του Μπάιντεν, καθώς ο πρόεδρος παρέμενε σε ιστορικό χαμηλό -53 μονάδων στη βαθμολογία αποδοχής μεταξύ των περισσότερων από 2.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν.

Η δημοσκόπηση του Χάρβαρντ για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ρόμπερτ Κένεντι είναι ο πλέον δημοφιλής υποψήφιος και από τα δύο κόμματα, ενώ ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ σε μικρή απόσταση, του οποίου όμως οι αρνητικές γνώμες είναι πολύ υψηλότερες από εκείνες του Κένεντι.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Κένεντι θα είναι ο επόμενος υποψήφιος για τους δημοκρατικούς. Παρά τα υψηλά ποσοστά αποδοχής του, δεν μπορεί να συγκεντρώσει τις απαραίτητες χορηγίες για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του, σε αντίθεση με τον Μπάιντεν, ο οποίος βλέπει το χρήμα να ρέει από διάφορες κατευθύνσεις.

Είναι άλλη μία στρέβλωση της σύγχρονης δημοκρατίας. Αστάθμητος παράγοντας όμως μπορεί να είναι το σκάνδαλο Μπάιντεν που πλέον αρχίζει και προβάλλεται στα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα όπως το CNN, το οποίο υπομ άλλες συνθήκες θα οδηγούσε τον εκλεγμένο πρόεδρο σε παραίτηση και φυσικά στην ακύρωση της υποψηφιότητας του. Αυτό όμως είναι κάτι που απομένει να επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες.

loading...